Cum ati ales numele copiilor vostri ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

eu i-am dat numele primului meu copil dupa bunicul meu pe care nu l-am cunoscut pt. ca a murit cand eu aveam 3 luni ,dar care era un om ff inteligent si care toata viata a invatat.am de la el niste antichitati luate de prin lume si niste carti vechi...il chema alexandru si asa de mult mi-a placut numele cand eram mica ...incat am zis ca daca o sa am un baiat asa o sa-l numesc ,,,si asa l-am numit .toti ii spun Alex.la al II-lea...a fost mai greu ca vroiam un nume romanesc si mai scurt. vroiam fata si am cautat o perioada nume de fete ...dar ...a fost baiat si i-am zis Vlad.am vrut ca ei sa aiba si nume de sfinti asa ca cel mare se numeste alexandru -marian (dupa sot si nas ,ca de...e primul mostenitor) iar cel mic vlad -gabriel ca mi-a placut mie.suntem in casa ...4 sfinti...ha,ha ha !ce mi-ar fi placut o Ana-Maria,sau o Andreea-Cristina ...offff!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Baietii mei au cite un singur nume pt. ca eu avind doua nu m-am identificat niciodata cu cel de-al doilea nume,parca nu e numele meu.
Am vrut nume simple . Primul e Vlad dupa baiatul nasilor care este f destept si frumos iar al doilea Andrei,cu toate ca imi placea si David dar n-a vrut sotul.Acum parca mi se pare mai frumos Andrei.
Daca Vlad era fata ,era Mara iar Andrei-era Agnes sau Adela.
Imi plac numele scurte.

poze

Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

deci, Andrei ca sa poarte numele lu' socru-meu si Cristian, dupa ma-sa!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amisa spune:

9 luni am crezut ca in burtica am un Mihaita(la ecograf am refuzat sa mi se spuna ce am ). Am nascut prin cezariana si am avut anestezie generala. Anesteziata fiind am visat o fetita care striga la mine ca pe ea o cheama Ana Maria si nu altfel. Am fost foarte surprinsa cand mi-am revenit din anestezie si am aflat ca am o fetita si va inchipuiti cred ca pe micuta mea o cheama Ana Maria.
Daca as mai avea un copil si daca ar fi baiat, mi-ar placea sa-l cheme David cu toate ca sotului meu nu-i place numele acesta. Of...barbatii astia....

Amisa, mamica de fetita alintata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

La baiat a fost simplu...din momentul cind am aflat ca sunt insarcinata am spus ca daca e baiat o sa fie Alexandru,daca va fi fata....vom vedea.Noroc ca a fost baietel,ca pt fetita nu aveam nimic pregatit...si Alexandru mi-a placut intotdeauna.Cind a aparut si fata,mi-a venit o idee stralucita sa combin numele meu cu al sotului si a iesit Reina(REIji+niNA)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

eu cand am aflat ca am gemeni am simtit ca sunt baieti dar am visat pe urma un baiat si o fata...
l-am ales numele pt 2 fete si pt doi baieti ca sa le am pt cand voi naste, dar dupa ce la eco mi s-a confirmata ca sunt fata si baiat am ramas pe INGRID - neaparat nume care sa se termine in consoana si doar asta parea ca se potriveste fetitei mele si al doilea nume Maria - traditie de familie - eu, mama si bunica + rude feminine din partea sotului. La nastere inca sotul si familiile nostre nu se acomodasera cu numele de Ingrid si au mai adaugat si IZABEL in fruntea liste ... oricum toata lumea ii spune Ingrid

Pt baiat am ales RARES -s-a lipit de mine si nu concepeam aftfel si MIHAI nume de sfant purtat si de sot

la nastere am avut surpriza : inca un baietel care se numeste ANDREI (nume ales cand credeam ca voi avea 2 baieti) si Ioan dupa mine si tatal meu

sunt foarte fericita cu alegerile facute, dar daca as ami avea o fetita s-ar chema ONDIN - iar s-a lipit un nume de mine ( de cateva luni bune inca)... oare ce o fi si asta?

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

tzuni, iar sobect` cu si despre nume?:D okay, deci intiia data cind am iesit de la echo si`am aflat ca ie baiet primu` nume care mi-a vinit in cap fu alexandru (mi-a placut numele de cind cu declaratie de dragoste;))) iar ionut ii puse pasa, ca, deh, trebuia sa aiba si el un cuvint de zis;)) ashe, apoi la zgimbetea a mica i-am pus ilinca pentru ca era s-o nasc de sf.ilie si pasa a vinit in completare cu ana (dupa melodia aia de la vama veche da` s-a potrivit si cu numele bunicii mele)

...anii cei mai buni sunt cei care-or sa vina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Desi in Olanda se poarta si cate 3 prenume la copii eu am zis de la bun inceput ca vreau doar un prenume pentru ei si atat, caci oricum doar un prenume se foloseste, nu strigam copilul: Floricel-Zglobiul, sa zic asa ca am optat pentru nume care sa nu fie stalcite aici, deci olandeze, recunosc ca am gandit un pic practic, pe fetita o cheama Ilse si pe baiat Sven(asta e scandinav dar merge foarte bine si aici), mi-a placut ca amandoua numele sunt scurte si din patru litere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

vladutz - ca imi place numele asta (Vlad) si l-am si alintat...
Bubulina - pentru ca avea 2 buline pe ea...
Fulgushor - pt ca e alb alb ca un fulg...
Maritza - pt ca atunci cand eram mica mama imi citea o poveste cu printzesa Maritza...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Noi am inceput cu liste si listute, pentru baietei si fetite (ca inca nu stiam ce va fi), dar cu ideea clara ca prenumele trebuie sa se potriveasca cu numele de familie, sa fie romanesc, dar pe cat posibil nu foarte comun si, eventual, sa existe si un nume de sfant.

Dupa indelungi parlamentari si dupa ce aflasem ca vom avea un baietel, am stabilit ca-l va chema Matei Constantin.
Dar, nu stiu de ce, nu eram multumita. Mi se parea ca nu e asta numele potrivit si ca trebuie sa se intample ceva, sa-mi spuna "cineva de sus" ce nume sa-i pun bebeului.

Asa ca discutiile au continuat pana am nascut, aproape ca in fiecare zi gaseam un nume nou, iar a doua zi renuntam si o luam de la capat, parca innebunisem de tot. Si am ajuns in ziua externarii din spital, iar eu nu stiam inca ce nume va avea bebe, care de altfel trebuia si declarat la primarie.

Si am avut brusc revelatia ca am aflat ca sunt insarcinata la o saptamana dupa ce bunica mea draga ne-a parasit. Si mi-am adus aminte si ca, la cateva zile inainte de a se prapadi, ii spusese mamei mele ca ea stie sigur ca o sa am un copil. Asa ca numele a venit firesc: bunicii mele (desi o chema Aurelia) i s-a zis toata viata Dori, asa ca pe baietelul meu il cheama Dorian. Nu e nici foarte romanesc, nici de sfant, dar asta era numele pe care trebuia sa-l poarte baietelul meu.

Il mai cheama si Constantin, dupa tatal sotului meu, ca sa aiba si un nume de sfant.

Bedrosmart lui Dorian Constantin (09.09.2006)

Mergi la inceput