Cum ati ales numele copiilor vostri ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

Aldebaran-Emil, Arcturus-Cornel, Betelgeuse-Ana, Sadalsund-Paul, Fomalhaut-Stefan si Menkalinan-Luca.

Ce inseamna numele astea si cum le-ai ales???
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Simplu... au fost singurele nume la care am cazut deacord cu al meu sot... ne gandeam la nume de copii (fata si baiait) inainte sa fie in plan... si am ramas la ele: Elena si Mihai... Dar ce te faci ca atunci cand o aveam pe Elena... aflam ca nu am in burta un Mihai, ci doi... nu se stie ce... Asa ca n-eam stors creierii sa mai gasim inca un nume de baiat si doua de fata (Andreea si Maria)
De-asta ai mei cupii au un singur nume... nu am fi fost in stare sa gasim 2 sa ne placa amandurora...
Sunt nume cat mai autohtone... pt. ca io mereu am avut probleme cu al meu si am fost botezata de atatea ori... trebuie sa repede de 2-3 ori... Imi place numele meu pt. ca nu este unul f. des intalnit...
Si apropos de asta... cand mi-au ales numele s-au pus toti pe facut liste (tata, bunici, nasi, matuse) si cea care l-a ales a fost mama... nu va zic ce nume mai erau pe acolo ... si acu' ii multumesc pt. ce a ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Pai simplu,daca Darian era fetita o chema Daria.Al dolilea nume Valeriu e de la sotul si socrul meu.
Numele fratiorului cel mic Cassian mi-a placut, cum suna in mod deosebit,iar Teodor este un nume cu personalitate,plus ca inseamna pe greceste "Darul lui Dumnezeu"
Aaaa si daca Cassian era fetita o chema in mai multe feluri,ca nu ma puteam hotari:

Hanna
Alba Iulia
Antonieta
Frederike
Clara
Leni
Alexandrina
Casandra
Casia
Violet

Cel mai important in alegerea numelui, este ca tu ca parinte, sa te poti identifica MEREU cu numele copiilor tai...si asta NU tine de MODA,care vine si apoi trece:-)

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Sabina, felicitari, nu am stiut ca i un bb, sa va traiasca ! Si te felicit pt numele ales, e puuuur romanesc, de mult nu am auzit pe cineva ca l-a ales pt copil .

Fomalhauti, ai 6 copii ? Sa-ti traiasca si putere iti doresc ! Numele sunt ciudate, incerc sa le pronunt, sa le aud cum suna, dar daca voua va plac, ok .

Citisem pe undeva ca tendinta asta a vedetelor de a pune nume fistichii la copiii, creeaza situatii ciudate, au fost cazuri cand au luat prenume din alte limbi, fara sa se intereseze si le-au fetelor nume de baieti si viceversa .
Eu am vrut nume frumoase, usor de scris-pronuntat-memorat si cu rezonanta romaneasca si englezeasca( asta pt baiat).

Ioana mi s-a parut ca e numele de fetita pura, cuminte, angelica( se potriveste in afara de partea cu cuminte) si Otilia ca-n perioada aia cantau Zdubii Draga Otee dar conservatoru' asta de sot al meu a acceptat doar Otilia, nu Oteea .

David-Gabriel : David ca e si la romani si la canadieni si Gabriel sa aiba sotul cu cine sa se sarbatoreasca ca el e Mihail .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Andrada mergi pe google... am incercat eu primele 3..s i toate mi-ai iesit ca sunt nume de stele....

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Mai aveam 2 saptamani pana la nastere si nu aveam nici o idee ce nume va purta printesa noastra. Nu stiu de ce nu am avut nici o graba.
Apoi intr-o singura zi am printat de pe internet liste peste liste cu semnificatie, etc si in 2-3 zile ne-am hotarat: Veronica. Si i-am dat un singur nume. Si numele de familie este destul de lung, pur si simplu nu am vazut rostul sa-i mai dau copilului inca un prenume. Eu am un singur prenume, la fel si parintii mei si multi dintre cunoscuti.
Noi am cautat un nume simplu, nu neaparat rar intalnit, cu aceeasi scriere in romana si engleza, iar Veronica le-a intrunit pe toate.
Cu sotul am colaborat perfect in privinta numelui.
Cand a inceput prima data sa repete numele ei spunea doar Ica, acum deja suntem dra mare (3 ani) si spunem Veronica fara poticneli.

Sanatate la toti copilasii,

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

Aldebaran, Arcturus, Betelgeuse, Sadalsund, Fomalhaut si Menkalinan. Complet: Aldebaran-Emil, Arcturus-Cornel, Betelgeuse-Ana, Sadalsund-Paul, Fomalhaut-Stefan si Menkalinan-Luca.

M-am gandit la inceput ca s-ar putea sa nu le placa. Dar de unde as fi putut sa stiu daca o sa le placa sau nu? Si, cu cateva luni inainte de prima nastere am intalnit o persoana careia nu ii placea numele pe care il avea. Era de-a dreptul suparata pe nume, il ascundea, folosea numai al doilea nume. Si era un nume romanesc absolut obisnuit. Si mi-am dat seama ca, indiferent ce nume le dau, s-ar putea sa le placa sau sa nu le placa. Asa ca le-am dat numele care ne-au placut noua, urmand ca ei, la randul lor, sa dea copiilor lor numele care le plac lor. Totusi, sper sa am o nepotica pe nume Denebola.

Sase copii ai?
Sa-ti traiasca.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

La mine ca fata cea mare Ana pt ca mi-a placut intotdeauna acest nume, mi se pare pur, candid.... si Claudia ca asta i l-a mai dat tati cand a declarat-o, dar nu m-a deranjat, ci chiar mi-a placut (primul fiind scurt se completeaza cu al doilea prenume).
Iar la prazlea, Teodora (darul lui Dzeu) pt ca a fost neprogramata si efectiv si-a ales singura numele!

Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului

Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Facusem o lista lunga cu nume pentru fete si pentru baieti; sotul meu a insemnat cu marker-ul pe cele care-i placeau... N-am mai apucat sa folosim lista, pentru ca fii-mea s-a grabit sa vina (de curand am aflat ca avea 27 de saptamani, si nu 29)... Asa ca, ne-am trezit mai repede parinti... Iar sotul meu uitase lista cu nume acasa... Asa ca ne-am uitat intr-un calendar ortodox, lipit pe peretele salonului: nu mai tin minte ce sfant era pe 18 martie, dar a doua zi, pe 19, era trecuta sfanta Daria... Apoi i-am adaugat si Lucia, pentru ca este lumina ochilor nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Cand aveam 16 ani am fost in tabara la Navodari, unde am cunoscut o fetita pe care o chema Mara; pe vremea aceea nu era un nume foarte folosit - cel putin in orasul unde locuiam eu - si nu cunoscusem niciodata pe cineva cu acest nume. Mi-a placut enorm (cred ca si fetita respectiva a influentat acest lucru) si am decis atunci, ca daca o sa am vreodata o fetita o sa o cheme Mara.

Cand l-am cunoscut pe sotul meu (16 ani mai tarziu...) i-am spus ca daca o sa faca copii cu mine, o sa avem o fetita; si pe fetita o sa o cheme Mara.

Acum are trei ani si jumatate...

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput