tata fara voie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Brotacel spune:

Dragele mele,
Mesajul meu a fost sters deoarece a fost prea dur scris, iar aici pe forum se expun pareri numai cu duhul blīndetii.
Eu sīnt um om direct si se vede ca asta a suparat "conducerea"
Eu sīnt de vina, dar am scris ce am gīndit. Cristina nu cred ca face bine mai facīnd un copil īn coditiile descrise de ea.
Am considerat ca fata ne-a cerut parerile, iar eu, un om de buna credinta, am scris ce am gīndit.
Asa s-a īntīmplat si am fost" rasa".
Ei si ? Tot am exprimat ce voiam.
Moderatorul este oricum mai tare decīt mine ca are posibilitatea sa "ma stearga", se simte oare mai bine ? Sau Cristina va face ce zicem noi.
Cristina va face ce va voi si īi tin pumnii indiferent de hotarīrea pe care o va lua.
Toate bune,
Brotacel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

da cristina, si eu fac compromisuri si eu ma simt si sunt uneori folosita, dar imi asum aceste lucruri, nu ma consider victima; cand mi se par inacceptabile, nu le mai accept, dar asta nu are legatura cu copilul; cat despre donatia de sperma, aici este vorba despre altceva: donatorul stie cand o face si pentru ce o face si nu este interesat sa afle ce se mai intampla dupa aia; nu i se recolteaza fara stire, fara voie si fara sa stie la ce foloseste; desigur, e posibil sa fiu si eu ca multi altii inchistata in prejudecati si cu o gandire limitata de experienta pe care o am sau nu si de mediul in care traiesc; reactiile pe care le-ai obtinut de la "o multime de oameni plini de prejudecati si de lupi moralisti", n-ar trebui sa te mire, pentru ca asa sunt oamenii; dar stii si tu ca asa sunt oamenii, si totusi ne-ai cerut parerea; desigur, viata ta iti apartine si vei face cum vrei;
eu persist in a gandi ca daca faci rau nu iese bine (stiu ca de multe ori nici cand faci bine nu iese bine ...) si nu te sfatuiesc sa nu risti acum viata si fericirea unui copil, daca nu esti absolut sigura ca asta vrei; poate peste un timp nu vei gandi la fel ca acum, dar va fi prea tarziu;
in orice caz, nu eu sau altcineva de aici te condamna, sunt sigura ca te consumi tu destul;
si spune-ne si noua cum ai procedat, daca tot am discutat atata si am intors problema pe toate partile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Situatia ta este intr-adevar foarte complicata, dar daca spui ca te poti intretine pe tine si cei doi copii, cred ca si eu mi-as mai dori un copil de la un barbat pe care- l iubesc foarte mult.
Stiu ca focul se stinge, dar am trait mereu prin prisma inimii. In multe etape ale vietii mele am facut cum am simtit si a iesit bine.
In ce priveste tehnica... este greu de spus ceva. Depinde de tine... Sotul meu nu-si dorea copii. Dupa vreo sase luni de discutii si plansete si certuri, am ales sa fac dupa capul meu. Asa ca intr-o zi, i-am spus ca sigur nu raman insarcinata in perioada aceea. Dumnezeu a facut ca o singura data sa fie de ajuns. Dupa 8 saptamani, dupa ce am fost si la medic sa fiu sigura i-am spus... Replica lui a fost: Doresti sa pastrezi copilul?
Acum??? Viata noastra a revenit la normal din toate punctele de vedere si avem un baietel de 2,7 ani pe care il adora.
Fiecare are povestea lui... Faptul ca se dau atatea verdicte... mi se pare prea mult. Sfaturi, da... dar fetelor nu mai puneti embleme ...
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia10 spune:

cristina,
as vrea sa spun ca ceea ce faci tu nu e nici de condamnat nici de laudat.Poate ca iti voi parea nebuna dar nu cred ca situatia pe care tu ne o prezinti reprezinta un caz real ci fie un studiu de caz sociologic, fie vrei sa scrii o carte despre viata femeii cu final neastepatat.
Nu vreau sa te supar , nu vreau sa te enervez. Subiectul lansat de tine a capatat mai multe raspunsuri decat altele care poate meritau raspunsuri.
In final, nu pot cred ca ai 3o si ceva de ani si ca tot ce mi ai scris e real , in fine nu are "carne", e usor teatral si desuet.
Nu cred in ideea de a fi folosit de cineva toti ne folosim unul de altul pentru ca sa am fost facuti. Nu cred in ideea de compromis, e normal sa vrei ceva e normal sa ceri ceva. Eu nu cred nici ca sotul tau se foloseste material de tine, e meschin sa -mi zici ca sta pentru o pereche de sosete si un pranz cald iar tu il suporti cu stoicism defiland in boxeri prin casa. Acolo e si altceva...nu numai fetita. Scuze, bla-bla, recunoaste ca e al tau, recunoaste posesivul. Celalalt nu e si vrei sa detii ceva. Un copil ...Iarta ma dar cred ca ai o problema cu posesiunea pe care tu o consideri un soi de libertate non conformista.
In viata trebuie sa renunti...la foarte multe.
am citit , cred ca exista persoane care iubesc in acelasi timp 2 barbati sau poate li se pare neiubind pe niciunul de fapt. Ii iubesti pe amandoi? Recunoaste tu in fata ta, nu a noastra?
Nu suporti rupturile?
Renunta la situatia de victima. Nu esti victima nimanui.Si nu amesteca fata in povestea asta. Calaul e totusi tatal ei si "fetele isi vor iubi tati altfel intotdeauna" si poate vei poza iar in victima.
Inteleg celalt e umarul pe care plangi si apoi simti ca e altfel si vrei un copil cu el. Esti totusi femeia altuia.
Posesie si iar posesie. Nu cred ca el alege asta pentr ca tu ii dai libertate, astea sunt tipice sec.XXI in care iarta -ma nu cred.Cred in gelozie, posesie, iubire , nu cred in libertate si suflete care stau prea mult si apoi putrezesc.Prostii!!
Ii iubesti sau ti e frica de singuratate!
Iarta ma ca te cert ca o mamica si am un ton arogant, sunt insarcinata si hormonii imi dau dreptul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Cristina draga, tu singura ai spus ca ai fost folosita, intr-ul fel sau altul. Ceilalti nu au facut decat sa te citeze pe tine. Si eu m-am revoltat cand am citit, dar m-am gandit ca si starea ta emotionala nu este dintre cele mai bune acum. Intradevar, oamenii judeca in functie de experienta lor de viata. Imi pare rau ca nu ai inteles reactia umana, care a predominat, aceea de a NU face ce vrei tu sa faci. Parerea mea este ca esti putin in ceata. Si nu e foarte bine la 36 ani. Nimeni nu te-a obligat sa faci aleegerile pe care le-ai facut in viata, asa ca nu mai poza in victima. Trebuie sa te mobilizezi un pic si stiu ca o poti face. Lasa lacrimile la o parte, esti in primul rand mama si trebuie sa ai grija de fetita ta. Cat despre telenovela ... cam asa arata viata ta. Daca vei mai face un copil, s-ar putea sa-ti complici mai mult decat este, viata ta si a familiei. Trebuie sa existe solutie la ce vrei tu. Dar trebuie sa o gasesti singura. Asa cum si decizia pe care o vei lua va fi tot a ta, a nimanui altcineva. Eu in locul tau cred ca as fi in drum spre balamuc. Pe bune.
Ai grija de tine si de comoara ta

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Buna , din nou!

Doresc sa ii atrag atentia Liei (lia10)- daca tu nu iti imaginezi ca viata te poate pune in diferite situatii , in diferite ipostaze, daca nu iti imaginezi ca viata poate fi mai complexa decat poate ratiunea sa accepte, gresesti.

Nu trebuie si nu ai dreptul sa judeci pe nimeni, nu e obligatoriu ca acest subiect sa fie doar un "sfarsit de carte" sau " studiu".

Afla ca sunt persoane care traiesc ceea ce poate tu nu ai vazut decat la televizor...iar viata , uneori depaseste limitele unei povesti.

De cate ori nu ne-a batut inima pentru o persoana ( chiar daca suntem casatoriti) , de cate ori nu am zambit unui gand trecut? Iar daca tie nu ti s-a intamplat, , sunt oameni a caror viata e mai complexa.

Ni s-a cerut o parere, un ajutor, sa ne limitam sa il oferim ( daca putem) dar nu sa radem de viata nimanui.....sa nu putem la indoiala cuvintele spuse de altul.

Problema a fost data....se asteapta solutii , nu modificarea datelor problemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Uite ce parere am. Sa lasam la o parte considerentele de morala. Desigur ca nu este ceva etic in a face un copil impotriva vointzei barbatului. Problema este ca noi, totzi oamenii, ne gandim mai intai la dorintzele noastre si la ceea ce ne arde pe noi si prea putzin ne intereseaza cu adevarat problemele altora. Asta e situatzia si nu mai comentez mai departe, cum ca unii sunt mai buni si altzii mai rai, fundamental ne intereseaza propria persoana.
Si la mine, dupa ce m-am casatorit, m-am tot rugat de sotzul meu sa facem un bb si nu voia. Cel putzin "nu acum". Au trecut catziva ani. Mamele, bunicile, matusile ne tot bateau la cap, mai ales pe mine. O tot tzineam ca nu vrea sotzul. Cand le-am spus asta bunicii si unei matusi batrane au spus amandoua ca nu e adevarat, de fapt nu vreau eu pentru ca nu conteaza ce doreste barbatul, femeia ia aceasta decizie. Iata cum gandeau pe vremuri femeile, ca barbatul nu conteaza. Eu eram de parere ca nu e etic sa ii fac asta sotzului meu, sa il "pacalesc". Totusi, daca stau sa ma gandesc bine, oare asta era motivul real? Sau de fapt mi-era teama sa nu imi pierd sotzul luand o decizie majora care il afecteaza si pe el fara acordul lui. Am facut bb dupa 7 ani de la casatorie desi il doream demult. La Cristina nu e asa, chiar daca el nu e de acord, tot nu va fi al ei, asa ca nu ma astept deloc ca decizia lui sa atarne foarte greu in balantza. Asta e, indiferent ce ii vom spune noi.
In conditziile astea, tu, Cristina, trebuie sa te gandesti foarte bine la impactul pe care decizia de a face un copil nedorit de tatal lui o va avea asupra vietzii tale. Daca tu crezi ca un copil de la acest barbat itzi va umple viatza si va fi o rezolvare a problemelor tale, indiferent ce am spune noi aici si inca alte o mie de principii etice nu te vor opri. Practic, nu omori pe nimeni, dai viatza, asa ca sunt sigura ca ai avea constiintza impacata si parerea celui care oricum nu va fi cu tine e prea putzin importanta. Asa ca eu nu incerc sa itzi spun inutil ce e si ce nu e imoral, ci te rog sa te gandesti bine cum crezi ca va fi viatza ta dupa aparitzia unui bb in viatza ta si asa tulburata. Te va echilibra? Te va face fericita? Sunt intrebari la care trebuie sa itzi raspunzi singura. Solutzii tehnice si siretlicuri se gasesc. Ii potzi spune ca ti-ai pus sterilet, sau mai stiu eu ce, ca tzii calendarul si ca perioada respectiva e cea in care nu potzi ramane insarcinata si de fapt sa nu fie asa etc. Oricum, nu actziona in urma depresiei care a rezultat dupa pierderea sarcinii. Mai gandeste-te, mai lasa cateva luni sa treaca.

Indiferent ce vei face, itzi doresc mult bine si pace sufleteasca.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qola spune:

interesant subiect....
dar mai interesante sunt raspunsurile...

am printat acest subiect pentru a mea consoarta si am facut-o curioasa deaceea as vrea sa stiu unde se tine aceea intalnire a mamicilor in parcul IOR...

toate bune
gabi, oli si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qola spune:

... si inca ceva reliana

_

Din pacate au raspuns si barbatii la subiectul asta:)))
Dar e ok, o parere īn plus nu strica nimanui:)))
_

1. aici stiu ca sa cerut parerea fetelor, dar NIMENI nu a dat un raspuns direct la aceasta chestiune....
2. este forum public...

3. lasati falsele pudori si sentimentalismele si ultra-feminismul, daca deranjeaza INCHIDETI subiectul si gata....

acristina fa ce crezi tu ca e mai bine pentru tine...

ORICUM VEI FACE TE VEI CAI....

gabi, oli si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Qola, bine a venit!
Ai inteles gresit ce a vrut sa spuna Reliana: a fost doar un raspuns la afirmatia ta ca nu a mai raspuns nici un barbat - treci peste partea cu "din pacate" ...
Toata lumea e libera sa-si exprime parerea pe aceste forumuri - subiectele vor fi inchise doar daca se depasesc anumite limite sau daca nu se mai respecta ideea initiala a subiectului (ceea ce se pare ca e cazul si aici :D).
Si un mic sfat personal: fa-ti putin timp sa ne cunosti si sa te obisnuieste cu noi, inainte de a ne judeca.
Salutari,

DeDe

Mergi la inceput