tata fara voie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Draga Sasuke, nu am zis ca sunt "Pro" .Daca imi citeai celalalt mesaj poate vedeai ca nu faceam decit sa o intreb daca va face diferentza intre cei doi copii, primul pentru care ea afirma ca se chinuie, se sacrifica sa stea cu tatal lui, nefericita fiind, iar al doi-lea pe care si-l doreste cu cel pe care-l iubeste. A fost o tentativa a mea de a o face sa se gindeasca mai bine. Poate nu m-am exprimat prea bine, nu am reusit sa fiu subtila, deh nu le am cu vorbele mestesugite...
Nu am facut decit sa subliniez, in urmatorul mesaj, ca pe ea o intereseaza doar partea tehnica, o solutie dindu-i-o Joxi, pe restul "tragindu-ne de urechi" ca am inceput cu morala si nu dam solutzii. Apropo : sa o citez pe o colega a mea, intr-o discutie:
" Acul de cusut face copii frumosi !"
Nu am invitat-o decit sa ne ignore opiniile "moralizatoare",daca nu o intereseaza si sa aleaga doar ce o intereseaza.
Regret ca nu m-am facut intelesa de ceilalti.
Toata disputa eu o consider pasnica si constructiva.
Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cami_30hu spune:

Parerea mea este ca nu trebuie sa mai stai cu tatal copilului tau doar pentru "binele copilului", crede-ma nu ii faci un bine ci din contra el constientizeaza caci tu te chinui si sufera si el.Care este parerea lui legat de tatal sau? il respecta sau din contra il depreciaza? Eu cred ca acel copil (la 14 ani) stie mult mai multe si nu cred ca il apreciaza ca tata ci doar ca pe o persoana ce trebuie ajutata. Vorbeste deschis cu el si vezi care este parerea lui. O sa vezi daca merita.
Iar legat de cel pe care il iubesti, fetele ti-au dat tot felul de raspunsuri, dintre care unele ti-au placut altele nu, dar cred ca toate sfaturile ti- au fost date din inima.
Nu te judec si te inteleg ca-l iubesti, iar iubirea ta fata de "celalalt" este reala sau este o iluzie caci vrei sa traiesti "dragostea adevarata". Este foarte greu sa iubesti si sa nu fi iubit. Esti capabil de orice, dar te rog nu implica un copil,incearca sa traiesti alaturi de el toate momentele posibile, incearca sa gandesti ca tu il folosesti, ca tu ai nevoie de el caci il iubesti. Divorteaza si propune-i sa stati impreuna (nu cred ca copilul tau te va condamna ci poate asa te va vedea si el fericita). Daca nu se poate incearca sa-l pastrezi in amintirile tale ca pe ceva frumos ca atunci cand esti dezamagita sau nefericita sa te gandesti la el si sa-ti revina zambetul pe buze. Poate acum ti se pare ca ideea unui copil este cea mai buna caci astfel poate o sa va vedeti mai des, sau astfel ai o convingere caci relatia (intalnirile ) voastre vor dura mai mult dar sa sti ca aceste lucruri le gandesti doar acum. Nu cred ca merita ca acest copil sa sufere pentru dezamagirile tale.
Incerca sa-ti schimbi modul de gandire, este greu caci il iubesti dar daca vrei poti si pentru copilul pe care il ai cred ca merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

au scris multi foarte mult si tot mai am si eu ceva de zis...

1. faptul ca esti inselata si folosita este un lucru care nu depinde numai de cine te inseala si foloseste, ci si de faptul ca accepti asta, deci victima esti numai pe jumatate; A TE RAZBUNA PE UN COPIL PENTRU CA ESTI INSELATA SI FOLOSITA ESTE O GRESEALA; a te razbuna este in general o greseala;

2. din punct de vedere tehnic, ai primit o solutie, poate ca mai sunt si altele si cred ca le stii si tu;

3. tot din punct de vedere tehnic, sa stii ca este posibil (printr-un scenariu ceva mai complicat si mai greu de pus in practica) sa-ti fie si tie prelevate ovule, chiar fara voia ta, pentru un eventual tatic care ar putea sa-si doreasca un copil al tau, pentru ca te iubeste tare mult, dar nu vrea sa-ti ceara nimic samd, dar pe care tu nu-l iubesti prea tare; CUM TI SE PARE ACEASTA INVERSARE DE ROLURI ?

4. un copil este (sau ar trebui sa fie) rodul dragostei, mai putin al tehnicii (asta nu este nu atac la adresa aspirantelor care fac FIV, deci nu dati in mine); el are dreptul si nevoie sa aiba parintii aproape, nu numai pentru iubire si educatie; dar daca, doamne fereste, copilul va avea vreodata nevoie de un TRANSPLANT pe care numai tatal i-l poate oferi? il adormi pe tata si-i scoti organul?

5. eu nu cred ca ar trebui sa facem copii si sa asteptam sa ne rasplateasca prin iubire si, eventual sa ne ingrijeasca la batranate; daca o fac, bravo lor, dar important este SA-I FIE COPILULUI BINE SI SA FIE FERICIT, INDIFERENT UNDE, INDIFERENT CU CINE, NU SA-L LEG DE MINE.

desi nu sunt de acord cu ce vrei sa faci, as vrea sa stii ca te inteleg; singuratatea si lipsa de iubire, compromisurile pe care le faci pentru un copil sunt niste experiente cumplite, pe care nu le merita nimeni; iti doresc sa gasesti iubirea, alaturi de cineva care te apreciaza si te respecta, iti doresc sa gasesti calmul necesar pentru a lua o decizie care daca nu e inteleapta, macar iti aduce multumire si de pe urma careia nu vei regreta vreodata

daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sasuke spune:

petruta : cind te aminteam si pe tine, o faceam in legatura cu urmatoarea ta afirmatie : "Joxi, a dat raspunsul( o solutie) la obiect. Restul raspunsurilor nu merita sa le citesti. Succes !". In rest tot respectul si admiratia pt. cum gindesti...

acristina : cu cit ne spui mai multe despre tine cu atit te inteleg mai putin...sincer ! Oricum, ramin la parerea/sfatul ca trebuie sa renunti si sa-i acorzi copilului pe care-l ai deja intreaga ta atentie & afectiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Oameni buni, consider ca fiecare are dreptul sa-si traiasca viata cum crede de cuviinta, si nu cred c-ar trebui s-o īmpingem pe Cristina spre divort, nu este ceea ce vrea, deci hai sa nu mai dam verdictul "divort", nu suntem noi cei care trebuie sa-i hotarām viata, face ceea ce considera ca este mai bine pentru ea si pt copila ei. Considerati aceasta īntrebare a ei ca pe o foaie de hārtie pe care ea a tras o linie la mijloc si īncearca sa gaseasca partile pozitive si negative, apoi trage concluzia! Deci haideti sa ne limitam īn a-i da sfaturi despre si numai despre a avea un copil cu omul pe care ea-l iubeste iar el nu-i īmpartaseste sentimentele.

Va multumesc pt atentie

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brotacel spune:

Cenzurat de catre Reliana!

Speram ca m-am facut īnteleasa!

Data viitoare īnchid subiectul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Cristina,

ca sa-ti raspund la īntrebarea ta, hotarārea e a ta si numai a ta, desi nu uita ca ar trebui sa stii singura ce vrei sa faci si cum vrei sa faci. Daca fetita ta īsi doreste un fratior, respectiv o surioara, acum sa fii sigura ca atunci cānd o va avea se va plictisi repede. Copii la vārsta asta vor tot ce zboara, pentru ca ei cred ca se poate si mānca, dar nu e asa. Apoi va fii diferenta de vārsta īntre copii, iar 14-15 ani nu e o gluma, gāndeste-te ca fiica ta ar putea avea un copil peste 2, 3 ani(sper sa nu fie asa), iar daca tu trebuie sa mergi la serviciu ce vei face cu bb? Dn cāte am īnteles tu stai bine financiar din cauza serviciului tau, asa-i? Nu cred ca cea mare va accepta sa nu mai aiba timp liber pentru ea din cauza ca va trebui sa aiba grija de bb. Eu la acest aspect m-am gāndit cānd ai spus vārsta fetei. Si nu cred ca-ti va face placere sa vezi primul copil "rastignit" īn casa cu bb.
Cāt pentru faptul ca se simte singura...va veni vremea cānd nu va mai fii asa, vor aparea prietenii īn viata ei, si nu cred ca e cinstit sa-i negi dreptul la viata particulara. Dar nu o īngloda cu o datorie pe care vārsta ei nu o va lasa sa si-o īndeplineasca. Voi ar trebui sa vedeti "familia" ca fiind voi doua, tu si ea, unite si ajutāndu-sa la orice greutate, restul sa nu conteze. Cāt cu singuratatea...nici asta nu va dura o vesnicie, ai sa vezi ca īntr-o zi ai sa-ti gasesti iubirea, si atunci vei vedea adevarata fateta a fericirii si īmplinirii. Lasa timpul sa vindece ranile, pentru ca acum esti ranita si ti-a venit ideea cum sa iei de la viata si de la celalalt ceea ce pe tine te-ar multumi, dar nu va fii asa, pentru ca te va durea faptul ca nici macar nu-i pasa de copilul lui. daca tot īl iubesti asa de mult, īncearca sa-l tii aproape de tine īn alt fel, demonstreaza-i ca esti femeie, ca esti capabila sa-i oferi dragostea si altfel, nu doar "legāndu-l" cu un copil. Unii barbati sunt speriati la gāndul de a vaea un copil, li se pare ca-si pierd libertatea, si crede-ma ca stiu ce īnseamna acest lucru, tocmai trec prin aceasta perioada, si repercursiunile sunt groaznice, desi eu nu l-am obligat cu nimic. Tu esti femeie, ai la dispozitie o gramada de "arme" pentru a cuceri un barbat, sa stii ca nu s-a terminat lumea cu el, da-ti tie o sansa sa fii fericita si īmplinita. Va trebui sa īnveti sa-l lasi liber si sa nu īncerci sa dirijezi situatia asa cum crezi tu de cuviinta pentru ca fiecare are o alta opinie despre viata. Dar īn acelasi timp nu uita ca si tu ai nevoie de o anumita detasare de toata chestia. Nu mai fii victima a propiilor neajunsuri, fii īn primul rānd femeie si recladeste-ti viata īntr-un mod frumos, placut tie, pentru ca din ce am citit(ce-ai scris aici) tu esti victima standardelor tale. Lasa timpul sa-si spuna cuvāntul si vezi lucrurile pozitive pe care le-ai reusit īn viata. Ori vezi, pune īn balanta ceea ce ti-am spus eu acum si vezi ce te-ar multumi mai bine. Īncearca sa vezi si partea buna a lucrurilor, fetita ta este mare acum, iar tu ai ajuns la o vārsta la care ti se pare ca viata trece pe lānga tine si tu nu o poti opri. Nu este asta adevarul! Adevarul este īn tine, adevarul esti tu si fiica ta. Ia-ti concediu si mergeti īmpreuna la mare, duceti-va la discoteca, fa-ti viata frumoasa, de tine depinde. Dezbraca-te de mantia amaraciunii si priveste soarele cum rasare pentru toti oamenii de pe planeta asta, la fel rasare si pt tine. Da-ti o sansa! Da-i vietii tale o sansa!
Eu īti doresc sa-ti gasesti calea adevarata īn viata, si linistea sufletului de care acum ai atāta nevoie.
Daca te pot ajuta cu ceva suntem alaturi de tine!
Cassy & Reliana

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

am citit ce a scris reli mai sus...o sustin total...
eu am trecut prin experienta de a fi sora mai mare cu 14 ani...eram disperata sa mai am un frate sau o sora,ma rugam la biserica pt asta si mama a facut asadar o fetita minunata.
eu aveam de invata pe rupte pt admiterea la liceu..apoi vreo 3 ani am stat cu fata zilnic si in vacante eram mama ei...mi.era draga si o adoram dar diferenta se simte,e ca fata mea,o papusa.
apoi,cand a inceput sa creasca si avea nevoie de mine..nu am mai avut timp..invata pt admitere,facultatea,vacante cu prietenii..si dupa licenta am plecat din tara.Acum are 9 ani si in ultimii 5 ani am fost pt ea tot ce si.a dorit mai mult si nu a avut.
totusi,eu nu spun ca nu ar fi bine sa faci un bebe acum,cu toate dezavantajele sunt destule avantaje ,plus satisfactia ta si implinirea...pe care abia o sa mai ai timp sa o simti,stii ce inseamna un copil
ceea ce am incercat eu si fetele sa.ti spunem ..mai dur sau mai putin dur,este sa nu consideri acest copil un liman al problemelor tale,in locul tau l.as considera un inceput al acestora..
din moment ce sotul tau este asa cum este,din moment ce te foloseste inseamna ca are un caracter indoielnic,nu se stie ce zile fripte o sa.ti faca,cu reactia tatalui este o loterie riscanta,tu ar trebuia sa stai acasa ...si lista ar continua mult si bine.
sigur ca este alegerea ta si,asa cum a spus cineva mai sus ...sunt multe cazurile in care copii doar cu un parinte sunt mai .."oameni" decat cei dintr.un mediu familial precar.
si poate ne spui mai multe despre sotul tau,de ce tii neaparat sa ramai legata intr.o relatie care nu te satisface..sunt sigura ca ai avea mai multa liniste doar cu fiica ta care te.a sprijinit si te iubeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

AM VRUT SA-TI SCRIU DE LA INCEPUT, DAR MI-ERA TEAMA. CONSTIINTA IMI SPUNE CA PACALEALA NU-I BUNA, DAR DIN TOT SUFLETUL TI-AS SPUNE CA E DREPTUL TAU SA DECIZI CU CINE VREI SA AI UN COPIL.
Eu sunt o mama singura, nu am fost casatorita cu tatal Catalinei, desi eram de trei ani impreuna. El oscila intre a avea sau nu un copil; era vorba despre momentul ales, nu ca nu vroia sa fiu eu mama copilului lui. Eu am simtit ca e momentul sa am un copil si doar nu era sa-l fac cu unul de pe strada! Stiam de la doctori ca nu pot ramane insarcinata, nu am urmat tratamentul lor. In schimb, fara nici un fel de protectie, am trecut la treaba. Am spus ca daca o fi, o fi. Eram cam slabanoaga, am inceput sa ma ingras, nu aveam simptome de gravida ( stiti voi care!), sesiune, o plecare in strainatate si... surpriza.... SARCINA!
El era nehotarat in continuare. Asa ca l-am trimis de unde a venit ( unde sta bine si acum) si mi-am vazut mai departe de viata mea.
Fetita mea, Catalina, e lumina vietii mele. Cand ma intorc acasa dupa o zi epuizanta, imi incarca bateriile.
El vine ocazional s-o vada, nu a recunoscut-o si nici nu ma ajuta s-o cresc. Si cand ma gandesc ca l-am iubit pana la epuizare, pana simteam ca nu mai am ce sa mai daruiesc.
Acum, din pacate, nu mai pot simti nimic pt nici un barbat. Trist, dar adevarat.
Catalina este un copil normal, foarte rasfatata, deocamdata nu simte lipsa tatalui. Iar, cand va veni momentul, voi stii cu siguranta cum sa discut cu ea.

Asa ca, eu iti spun cu mana pe inima: faci asa cum simti. Iar in privinta procedeului eu am o vorba: ORICE FEMEIE, DACA VREA, POATE!

Sper sa ne vedem la intalnire in parcul IOR.

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qola spune:

salutari pentru toate fetele,
vad ca asta e un subiect la care nu au raspuns si barbati asa ca am luat eu tarul de coarne...
am vazut raspunsuri mai directe, ofensatoare sau calme (scuze... pentru sinceritate...), ce nu am vazut este raspunsul unui barbat: sa vedeti cam cum ar reactiona el la asta.

PERSONAL NU CONCEP ( NU INTRA IN GANDURILE MELE O OPTIUNE CA ASTA PENTRU O FEMEIE ) CEVA DE GENUL ASTA... MI SE PARE JIGNITOR ...
NU IMI VINE SA MA GANDESC LA CE SE POATE INTAMPLA... DACA AFLU...

ASTA NU E DRAGOSTE acristina ....
PACAT CA POTI GANDI ASA....

DIN CE AM AFLAT AICI CREDE-MA CA NU MAI IMI VINE SA SCRIU MAI DEPARTE... (DAR VREAU SA TERMIN... )

ZICI CA ESTI FOLOSITA... OK..
DAR NU CUMVA TU ITI ATRAGI COMPORTAMENTUL ASTA DIN PARTEA BARBATILOR?
UNDE E FEMEIA DIN TINE? UNDE MAI E MAMA DIN TINE? UNDE ESTE ( DACA MAI ESTE!!!... ..) OMUL?
RECONSIDERA-TI TOATE VIZIUNILE DESPRE VIATA SI VEI REUSI SA DEVII MAI INTELEAPTA....

CITESTE CU MARE ATENTIE CE AU SCRIS FETELE (PE MINE NU MA LUA IN SEAMA ... SUNT DOAR UN BARBAT... )

ITI DORESC SA IEI CEA MAI BUNA HOTARARE....

Mergi la inceput