tata fara voie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

fetelor dragi - as dori sa cobor putin temperatura de la acest subiect. incercati sa nu judecati un om matur care va cere respectuos o opinie - oricare ar fi aceea. Gestul Cristinei de a va cere opinia denota respect pentru parerile voastre. De aceea, ar fi necesar sa va temperati iesirile si sa nu condamnati inainte de a intelege alte aspecte ale problemei.

Unele raspunsuri seamana cu morala inchizitiei. Dar hei! ...aici nu e clubul maicilor ci un forum de oameni moderni - care traiesc in secolul 21. Copii cu parinti iresponsabili - care ii abandoneaza dupa nastere - se nasc in fiecare zi. Exista insa si mame singure pe aceasta lume - care isi cresc copiii cu demnitate si multa multa dragoste. Este insa absolut businees-ul lor cum au ajuns in aceasta situatie.

De ce nu ar putea fi si Cristina o mama singura - responsabila?? La urma urmei ... de ce sa foloseasca numai barbatii femeile?
- asadar - hai sa nu personalizam si sa gandim la rece.

va multumesc,

Pentru parinti... despre copii!

DC, m-ai facut sa zambesc! Am zis, initial, sa nu ma bag, fiecare isi aranjeaza viata asa cum considera ca este bine. M-a amuzat si raspunsul lui Joxy a la "Clona", dar al tau... m-a facut sa rad de-a binelea! Acristina, iti doresc multa intelepciune in ceea ce vei face si adevarul este ca o viata avem!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Draga Cristina bine ai venit printre noi.. sa ai un bb cu barbatul pe care il iubesti,nu este deloc gresi ,dar trebuie sa discuti acest aspect cu el ...in primul rand sa-i explici ce sentimente ai si sa-i spui verde in fata ca vrei un bb de la el poate o sa-si schimbe si el parerea de a avea un copil....incearca Delia si bb-ul Sebastian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinaw spune:

Draga Cristina,
Solutie la intrebarea ta nu o sa gasesti cu siguranta aici, pentru ca parerile sint multe si impartite. Banuiesc ca nu un raspuns "tehnic" asteptai, ci unul care sa iti dea cit de cit o usurare, sa te consoleze pentru faptul ca poate gresesti dorind sa ai un copil cu un barbat pe care se presupune ca il iubesti foarte mult, dar care nu doreste acel copil.
Te inteleg ce nefericita esti si banuiesc ca nu lipsa de maturitate iti lipseste, ci mai degraba recurgi la aceasta solutie, ca la una ULTIMA de a-l pastra pe cel iubit linga tine. Tu nu iti doresti un alt copil, tu iti doresti COPILUL lui. Din punctul meu de vedere este absolut de inteles. Atunci cind iubesti foarte tare, ia vrea sa pastrezi ceva din fiinta draga cu tine, ai vrea ca dragostea ta sa dea rod. Este fiziologica toata treaba pina la urma si absolut normala, dar.......... pentru ca exista un dar, acest lucru nu se poate intimpla de una singura si eu cred ca ar fi bine sa gindesti citiva pasi inainte, la viata copilului viitoare.
Mie mi-a murit tatal cind eram foarte mica si mama s-a recasatorit si tatal meu adoptiv este un om absolut deosebit. Ei nu au mai facut copii, tocmai ca sa nu ma faca sa simt ca ar putea sa il iubeasca pe celalalt mai mult decit pe mine. Si cu toate acestea mi-era dor de tatal meu adevarat, pe care nici nu am apucat sa il cunosc. Nici macar nu il stiu la fata.
Gindeste-te la viata lui viitoare si ia hotarirea dupa ce crezi tu ca este complet curata constiinta ta.

Tina si bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brotacel spune:

Intr-adevar am fost dura īn raspunsul meu, dar o chestie de genul acesta mi se pare pur si simplu o īnselatorie.
Nu avem dreptul sa hotarīm pur si simplu asa viata unui copil.
Copilul nu īnlocuieste lipsa de dragoste. Pentru un copil trebuie sa ai tu un rezervor nesecat de dragoste.
Sīnt de acord cu bebeii"īn eprubeta", dar a ramīne gravida cu un barbat care nu doreste acest lucru este nedrept.
Nu m-am referit la a fi sau nu a fi o mama buna, m-am referit la faptul ca un copil"nu se fura".
Am īnteles ca mai ai un copil, te īntrebi daca ar fi fericit cu un fratior sau surioara al carui tata sa nu traiasca cu voi?
Poate aceasta dorinta de a avea un copil cu acest barbat ascunde numai dorinta ta de dragoste.
Daca am fost prea dura te rog sa ma ierti, dar de multe ori "dusurile reci" ajuta.
Iti doresc numai bine,
Brotacel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Astazi la emisiunea "Este alegerea mea"printre alti invitati era si o tipa de 36 de ani care avea trei copii si era singura,la intrebarea ce-si doreste de la viata ,ea a raspuns ca inca mai cauta barbatul visurilor ei,nu o deranja faptul ca are trei copii si ca poate i-i va creste singura pina la batrinete,ea a zis ca crede in visul ei si va continua sa-l caute pe acela!ma gindesc la cum sint educati acesti copii si cum li se explica faptul ca nu au tata ,o educatie sanatoasa si adecvada secolului in care traim este suficienta uneori ,la noi in ro este insa si o problema de mentalitate ,felul cum gindesc ceilalti despre un copil fara tata il face de cele mai multe ori pe copilul respectiv sa sufere!sincera sa fiu Cristina eu m-as fi despartit si de tatal copilului meu in situatia in care as fi inteles ca ma luat din interes ,citi ani are celalalt copil?daca tu de descurci din punct de vedere financiar destul de bine de ce nu "tai"planta parazita ? ai 36 de ani,ai virsta mea, si mai ai inca jumatate s-au mai mult de viata de trait !!!!!!!!de ce te condamni tu la o asa viata ,cineva zicea ca avem una singura si tu la fel si toti meritam fericirea ,caci toti sintem egali intre noi in fata lui dumnezeu ,daca intr-o zi celalalt copil crescind va intelege care este cauza nefericiri tale si-ti va spune ca el si-ar fi dorit ca tu sa fii fericita si nu sa te sacrifici doar ca el sa aiba un TATA?este tumultuoasa viata ta Cristina si ai multe ecuatii de rezolvat in ea ,iata ca de la un sfat si o "solutie tehnica" pe care ne-ai cerut-o am ajuns sa-ti tinem discursuri despre viata! !! !gindeste-te si mediteaza la toate acestea si poate te duci si la intilnirea cu mamicile ,ai sa vezi ca nu esti singura pe lume si ca si cele mai dure sfaturi ti-au fost date din inima si cu dorinta de a-ti face bine ,

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissias spune:

Draga Acristina sigur nu ai cum sa agreezi raspunsurile date de fete si te inteleg.Fiecare este liber sa-si spuna parerea si asta au facut si ele ,ca niste mamici bune si iubitoare ce sint.Dupa cite am aflat ,mai ai un copil si stai cu tatal acestuia pt.binele copilului.De ce ? Cum poti sa stai cu cineva pe care nu-l iubesti ?Care-i atmosfera de la voi din casa?Cind ai sa apari insarcinata ,ce ai sa spui?Al cui este copilul?O sa-l bagi pe git barbatului cu care convietuiesti si care se foloseste de tine?Daca tot nu depinzi de el material ,atunci ce te opreste sa divortezi?Dupa virsta pe care o ai ,pari destul de destupata la minte si crede-ma prioritatea ta trebuie sa fie copilul care exista si daca tot ai hotarit sa-i mai faci un bb ,atunci stai de vorba cu viitorul tata .Daca nu te iubeste si nu vrea copii ,ma indoiesc sa fie de acord ,numai ca el este in masura sa-ti dea raspunsul.
Nu te supara pe mine,am o fetita si am divortat de tatal ei numai ca linistea sa revina in sufletul nostru si pt.nimic in lume nu mi-as fi sacrificat copilul doar pt.ca lumea sa nu ma arate cu degetul ca pe o femeie divortata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Mie nu mi se pare deloc o inselatorie faptul de a-ti dori o "amintire vie" de la cel pe care nu il poti avea. Dragostea totala cred ca poate justifica acest gest, sunt tati care nu acorda nici o atentie copiilor pe care poate i-au dorit, de ce nu poate fi si invers, adica un tata care nu a stiut de venirea pe lume a unui micut, sa il adore apoi? Eu cred ca nu e asa grav ceea ce vrei sa faci,sa rupi o bucatica din cineva drag si care e imposibil sa fie al tau.Depinde cum vedem problema, eu una o vad nu ca ea vrea sa ii faca lui un copil ca sa il lege cu orice pret de ea, ci vrea copilul lui, o parte din el, din iubire.
Cristina, poate gasesti totusi o cale de a concilia situatia, daca nu, succes, sanatate si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sasuke spune:

Inteleg parerea moderatorului "desprecopii.com", de a calma spiritele... dar chiar nu e nevoie ! Dimpotriva !Poate tocmai aceasta virulenta (nu violenta !!!) o va face pe Cristina sa se razgindeasca. Pt. ca ce vrea ea e chiar absurd de daunator : atit ei, cit si barbatului pe care vrea sa-l pacaleasca, dar in primul rind copilului care s-ar putea naste ! Asa ca dragi moderatori, dragi joxy, petruta etc. , toti cei ce sunteti "pro", voi chiar vorbiti serios !? Pastrind proportiile, ce mi-ati raspunde daca v-as intreba cum as putea sa jefuiesc magazinul din colt, sa-l fur pe proprietar ... Imi pare rau pt. cristina, nu o judec, cum nu-mi permit sa judec pe nimeni de altfel, dar trebuie sa se trezeasca din acest pseudo-vis ingrozitor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acristina spune:

Daca un cersetor culege si foloseste ceva ce un altul arunca, se poate numi inselatorie? Chiar daca vorbesc despre celule si nu despre lucruri, stiu foarte bine diferenta. Imi vorbiti despre dreptul unui barbat de a nu fi inselat. Dar cum ramane cu dreptul meu de a nu fi folosita? Folosita material de unul si sexual de altul. S-a gandit cineva la mine pana acum? Singura persoana care mi-a fost alaturi la greu a fost copilul meu. Nu este foarte mare (are 14 ani), dar cand, acum un an mi s-a facut o mare nedreptate si am ramas fara slujba, a fost singura care m-a incurajat in timp ce taica-su a plecat de acasa pentru a nu fi obligat sa ne intretina si pe noi. Imi doresc inca un copil si pentru ea, pentru fiica mea; stiu ce inseamna sa fi singura intr-o multime; stiu ce mult inseamna sa ai familie.
Cand ne plimbam prin parc ne uitam impreuna la bebelusi si stiu ca a regretat foarte mult copilul pe care l-am pierdut.
Da, vreau o amintire vie de la cel pe care il iubesc in felul meu, fara sa fiu posesiva, fara sa revendic nimic. Am un surplus de afectiune de daruit si stiu ca mai tarziu as putea sa o coplesesc pe fata mea cu prea multa iubire. Vine o vreme cand un copil trebuie sa se desprinda de parinti, sa-si traiasca singuri viata si acest sindrom al cuibului gol nu vreau sa ma gaseasca singura.

quote:
Originally posted by raly

Mie nu mi se pare deloc o inselatorie faptul de a-ti dori o "amintire vie" de la cel pe care nu il poti avea. Dragostea totala cred ca poate justifica acest gest, sunt tati care nu acorda nici o atentie copiilor pe care poate i-au dorit, de ce nu poate fi si invers, adica un tata care nu a stiut de venirea pe lume a unui micut, sa il adore apoi? Eu cred ca nu e asa grav ceea ce vrei sa faci,sa rupi o bucatica din cineva drag si care e imposibil sa fie al tau.Depinde cum vedem problema, eu una o vad nu ca ea vrea sa ii faca lui un copil ca sa il lege cu orice pret de ea, ci vrea copilul lui, o parte din el, din iubire.
Cristina, poate gasesti totusi o cale de a concilia situatia, daca nu, succes, sanatate si curaj!

raly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Acristina, nu te supara pe mine, dar iti pun si eu o intrebare: de ce nu-l parasesti pe tatal copilului tau? Copilul este destul de mare ca sa inteleaga situatia. De ce te chinui singura? Mai ales ca nu simti nimic pentru el si nu depinzi financiar de el. Iti doresc multa bafta si fericire!
Claudia

Mergi la inceput