retete arabesti/ramadan?(3)
Raspunsuri - Pagina 6
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
eu azi fac shaworma si lahmeh beajin...asta a devenit salvarea mea cand am pana de inspiratie caci pe-astea doua nu le refuza niciodata
pentru mine in mod special am oprit de ieri sa-mi fac fate
in rest...ce s-o nimeri si la ce-oi mai pofti
hannen, bine ca ai scapat de curatat si eu urasc operatiunea de curatat peste...fiindca de obicei ma intep
dodo, multumesc si daca postezi reteta ta de falafel o s-o fur si eu
laura,numai bunatati ai facut ieri
Ortansaaaaaaaa...pe unde esti?sper ca esti ok...
va pup pe toate
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
hannen spune:
Monica,da` faci shaworma la greu!Eu nici acum n-am reusit .Cred ca au trecut vreo 3 sapt. de cind mi-am propus.
Cuscra,le-am facut shakshouka.N-am rezistat!Da` sa-mi ierti inventia,aveam niste cremwusti de dimineata in frigider si i-am taiat rondele ,plus un ardei gras (ca iute nu puteam din cauza copiilor) si le-am aruncat peste rosii,apoi am spart si 4 oua.
Am pus putin orez in farfurii si deasupra am pus shakshouka mea.Avea putina zeama,a iesit bestial!
Am mincat-o toata,eu cu fetele!
Acum am facut si pt. domnul sotz care m-a sunat ca intarzie azi.Numai bine ,acum cica e in drum spre casa.Inca e shakshouka calda!
Sa vad oare-i place inventia mea????
Si cum prajeam eu la shakshouka mi-am adus aminte de omleta cu pastrama ,egypteana.
Ia zi,o stii?
Sa le zic la fete.In egypt se gaseste o pastrama de vita .Cind se cumpara de obicei ti-o feliaza cei de la magazin.Asa,feliutele astea se prajesc in tigaie pina se rumenesc ,deasupra se arunca citeva oua batute si un praf de piper pt. cine vrea.
De sare nu-i nevoie pt. ca e pastrama sarata!
E o nebunie!Se serveste cu salata asortata.(de fapt cred ca e ca bacon omelet ,numai ca nu-i cu bacon ci cu vita)
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
monica-elizabet spune:
hannen, eu nu stiu pastrama de vita...dar dupa aceea de oaie sunt innebunita
suna super bine reteta asta...am trecut-o la listuta
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
dodo spune:
Hannen. reteta mea de falafel e la pag.3. In plus, eu le tavalesc un pic si prin susan (nu mult, cit sa se prinda ceva seminte pe ambele parti) inainte sa le arunc la prajit. La prajit e bine sa folosesti mai mult ulei in tigaie/wok, sa acopere falafel si, treaba importanta, uleiul tre sa fie bine incins, altfel inghit mult ulei. Incearca intii cu o falafel, daca se destrama,are prea multa apa, adaugi un pic de pesmet, daca atunci cind le formezi in palma simti ca_compozitia e greu de format, mai tre un pic de apa, numai 1-2 linguri, altfel cazi in extrema cealalta si tre sa pui pesmet. Optional se pune si usturoi, insa noua nu ne place gustul de-a doua zi si avem senzatia ca totul ne miroase a usturoi
monica-elizabet spune:
uau...super ideea cu susanul...cred ca sunt si mai gustoase si mai aratoase
eu am pus si usturoi ca asa era in filmuletz
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
norocuta spune:
Hannen ce fac printesele cu raceala?
Sa stii ca si eu am facut cu o zi inaintea ta shakshouka(tot fara ardei iute).
Am mancat numai eu cu Ali de-am pocnit, ba chiar el mi-a laudat-o si a surclasat pitza (de casa)...si e un copil relativ mofturos la mancare .
Am facut Baba Ghannnouge. Au iesit delicoase vinetele! De-aia imi vine sa va !
Pana acum eu faceam varianta Ro cu putina ceapa, sare, ulei, uneori cu maioneza.
Monica mi-ati facut o pofta cu falafelul...stii noi aici cumparam de gata fool si taameia (nu stiu sa scriu cum o fi corect). Din descrierile voastre e taameia de aici (asa e Hannen?). Am pozat ieri, dar n-am avut timp sa incarc poza....
Ortansa spune:
hello!
stiu ca mi-ati simtit lipsa,dar am avut ceva probleme cu providerul si n-am avut internet ioc zilele astea.
subscriu si eu la ce a scris dodo-falafel se prepara din naut inmuiat bine in apa rece(cca 20 de ore) si NU fiert.reteta este exact cea de la bucataria libaneza,mai putin boabele de bob(fava beans) daca nu va place.mie nu-mi plac atat de multe chiftelele astea de falafel ,cat imi place cu ce sunt asezonate-sosul tarator cu patrunjel,rosii,muraturile de ridiche alba cred(lefet) si ardeii iuti murati.yammi-fara astea nu gust falafelul.
I've gt you under my skin
hannen spune:
Norocutza,da ,de taameya e vorba!Nici eu n-am stiut la inceput,pina m-a lamurit sotul ca-i zice si falafel!
Ia zi care reteta de vinete ai facut?Sunt curioasa
Revin ca trage Inas de mine.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
monica-elizabet spune:
hello fetelor,
am 5 vinete mici si haioase (din alea normale) stau si ma tot intreb ce sa fac cu ele...as vrea sa le fac umplute Mahshi(dupa reteta hannen) oare se pot face si astea asa cum ai zis tu hannen sau numai din soiul celalalt?
si mai am o problema bineinteles voi cum faceti curatati vinetele de coaja? sau pur si simplu le taiati in doua le scobiti si apoi le umpleti?
Ortansa bine ai revenit...ti-am dus dorul
am sa reincerc falafelul fara sa-l fierb...promit vezi uite de-asta-mi place sa fac mai mult retetele date de voi decat una luata de pe net fiindca aici sunt incercate stii sigur ca ies
norocuta, ce bine de tine...ca ai noroc si le cumperi gata facut de la sursa
va pup pe toate si astept sugestiile voastre
multumiri a ticipate
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Ortansa spune:
monica-eu curat vinetele de coaja cu un cutit sau chestia aia de curatat cartofii.
I've gt you under my skin