Colectia de toamna-iarna 2005 (161)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

joy laptele de vaca este reteta pentru rahtism. In plus, asta pe un intestin nu foarte bine dezvoltat poate da tot soiul de intolerante, alergii, malnutritii sau malabsorbtii. Sau poate nu. Si incarca rinichiul, care nu e obisnuit cu osolaritatea laptelui de vaca. In fine, nu vreau sa intru in detalii.
Acum, copilul asta daca are numai 6 luni jumate, nu stiu cat de anemic poate fi. Oricum, nu e tragic. Daca puteti sa ii faceti un amar de bine, puneti niste banuti si cumparati-i niste:

1. fier Haussmann, sa ii dea cate 10 pic pe zi 2 luni de zile, apoi cate 4 inca 2 luni. Asta e recomandare la ochi, asa, cu o doza nici prea mare nici prea mica...Ca daca nu stii cate kg are copilul...Dar e ok, ca dc cumva este vreun pic in execes, ceea ce nu cred, nu il absoarbe, il elimina si gata. Copiii cu viermisori sunt de multe ori anemici. Fe se ia cu ceva acid: suc de fructe preferabil, nicidecum iaurt sau lapte. Asa...Se incepe cu 2 picaturi si creste pana ajunge la 10 pic si ii da 2 luni.

2. Ca si vit D. Asta e sfant. Eu am vazut multi copii crescuti cu lapte de vaca. Toti rahitici. Recomabd Vigantoletten de 500. Se pune pastiluta intr-o lingurita de apa si cand se dizoilva o da copilului. Asta zi de zi, pana la 3 ani. Si calciu Pharco 10 ml pe zi 2 sapt pe luna. Mai ales ca acum icnepe iarna...

3. Sa nu ii mai dea lapte de vaca. Mama sa fie convinsa cumva sa ii dea doar iaurt. Nu moare dc nu bea lapte si iaurt, sana, branza de vaci facute in casa o sa ii aduca mai mult calciu si enzime de care are nevoie. Laptele mai rau ii face.

4. O luna, un plic de biotics pe zi in iaurt.

Si eu am luat cuiva...Cred ca te costa aprox un mil ca sa scoti copilul din iarna cu medic astea..Dar..stiu cum e la tara..In primul rand trebuie schimbate mentalitati...Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

BUna!

Cred ca in curand o sa ne scoateti din lista, ca eu nu mai am timp deloc de PC, de nici un soi. Am intrat ca sa va zic ca in curand depun actele pentru intrarea in CIC 2 si am fost azi la serviciu, ieri pe la PRimarie... si au stat copiii cu o doamna, a fost totul ok pentru orele cat am lipsit. Cel mai dragut a fost cand am ajuns ieri acasa si Bogdan a strigat de cand am intrat: "Buna, mami!" Si m-a pupat de doua ori cu foc, pe urma iar "buna, mami", iar ma imbratisa, apoi m-a luat de mana sa-mi arate ce a facut el cat am lipsit. Azi era la masa cand m-am intors acasa si a sarit din scaun, iar "buna, mami", apoi s-a dus inapoi la masa si mi-a zis "mananc singur, uite! si mi-a aratat cum papa el singur cu lingurita... M-am topit, am baiat mare-mare.

Una peste alta, ma asteapta la serviciu si maine daca as putea. M-au mai pasuit pana la inceputul anului, asa ca mai am vreo 3 luni pana ma voi intoarce la munca. Sa-mi tineti pumnii si, chiar daca nu mai intru, sa va mai ganditi la noi, ca poate ne merge bine...

Va pup si ma gandesc in fiecare zi la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

Gandacel emani asa o liniste sufleteasca, si programul tv cred ca dc mi-l scrii, tot imi dau lacrimile.

ma gandeam ca iar am pierdut notiunea timpului si nu mai vad"tanar si nelinistit". clliiing. de-aia era suparata Noki. i-au pus aia cursuri de la 16.30 si nu mai poa sa vada serialul. la 12 e afara cu Sara...tragedie, amre tragedie

Mirela si David - 23.12.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

miri, dupa parerea mea, eu as face asa: bilete rezervate din timp de la blue air, care (daca-ti iei vreo cu vreo 3 luni inainte, nu te costa mai mult de 150-200 e/pers - asta daca nu vrei sa mergeti acum repede repede) plus hotelul, eu gasisem vreo 3 variante la 3 stele, cam 85-100 e/noapte. eu asa as face, as merge pe cont propriu. daca te grabesti sa mergi acum, te costa un picut mai mult.
as alege obligatoriu 3 stele, pt ca hotelurile in paris nu-s nemaipomenite. ca zona, cred ca am mai zis, as merge pe zona opera, cea mai putin scumpa zona centrala.
daca mai vrei si alte detalii, iti stau la dispozitie.

anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii

astia mi-au luat motul!

varsta lui vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

Xandra ce spui tu straine?oferta asta ptr hotel 3 stele langa Opera, asa scrie e de 200 euro+taxa aeroport100=600. si tu ma duci la 800 .
Joy ai PM.Facui rost de wrap.

Mirela si David - 23.12.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Raportul de azi de la noi:

Ana e racita bocna, haraie din piept, a fost pediatra si avem un meniu complex de medicamente, inclusiv antibiotic.
Iris e ok, nu are nimic, insa e tare greu sa le izolez una de alta, Ana tot in dormitor vrea.
Bona ma scoate din sarite, o sa fac depresie, pe cuvant, dc o mai vad pe aici. Mai stau cateva zile si incep sa caut alta. Are 3 calitati: e igienica, corecta si se poarta frumos cu Ana, insa tot restul e un cosmar si nu mai putem niciunul s-o suportam. Am sa detaliez cand oi avea timp, ca e de rasu-plansu viata cu ea 8 ore/zi in casa.

Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Mama denaturata ce sunt, inainte sa pasez o banana la pitica, am bagat un ochi pe aici. Ca si asa Bogdan doarme prima data dupa-amiaza dupa muuulte zile de sarit somnul de pranz.

Incurajare pt Ripley: unu la mana am vazut dormitorul fetelor si zau ca si eu as dormi acolo, darmite Ana! Musai sa o intelegi! Nu-ti face griji ca pateste ceva Iris, ai tu grija sa nu stranute sau tuseasca pe ea si sa te speli tu bine de tot inainte de a o atinge. SI la noi a fost Bogdan racit fara sa fie Stefania, apoi o data a luat si ea, dar nu a fost grav, a fost ceva usor, ca are anticorpi. In plus, ai sa vezi ce mare relaxare te cuprinde si in privinta bolilor cand il ai pe al doilea, deja sunt rutina administrarea medicamentelor etc.

Am citit de copilul de care scria joy o pagina mai devreme si vreau sa zic asa: bebe e cu doua saptamani mai mare ca Stefania, care miercuri cand am fost la vaccin avea 6,7 kg si e bine-bine. NU stiu de unde vine treaba cu "firav" sau anemii. Pustoaica mea are falcute, are pulpite si tot ce-i trebuie unei fetite (nu ma gandesc la pasarica). Are manute micute subtirele si finute, glezne mici... Cum ar fi fost sa ma sperii eu acum, mama de Bogdan care la 4 luni (nu 6!) avea 7,4 kg?!

Miri, sa stii ca mie mi-au dat lacrimile la mesajul tau. Merci, mi-a facut bine mesajul tau venit la tanc! Nici nu-ti imaginezi, eram gata sa clachez un pic mai devreme, cand tati m-a anuntat (iar) ca doarme la serviciu! Si in w/e lucreaza! Asa m-am saturat de statul mai mult singura din ianuarie incoaceeeee.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Pai ce faceti cuscra, va luati dupa noi la faza cu bolile? O fi Ana noru-mea, dar la bolit nu as vrea sa-l urmeze pe Che. Care si azi noapte si azi a bagat febra, tuseste si muceste in continuare.
In ce priveste cele doua fete-cucuiete ale tale, eu o contrazic partial pe LAVI: Ana e goala Marius (eu asa o vad), iar Iris e a ta toata . Ambele super frumoase, ofcorz!

GANDACEL, mie una imi va fi tare dor de tine! .

MIHAELUTZA, care naiba e reteta aia de copil mancacios? O vreau si eu!!! Oare cum o fi, sa-mi pape Stefan fara figuri, macar, asa vreo cateva zile? Cred ca mi-ar aparea ceva neuroni in plus!

HILDE sanatate maxima lui Stef!

Tania & Anna Sofia (20.09.2007) & "Che" Stefan (17.12.2005)

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu am fost harnicuta azi si m-am apucat de marea curatenie de toamna . (Cu ocazia asta o bifez si pe aia de Craciun, sa fie facuta din timp! )

catutza si ale mele-s carnivore.

miri atentie cu cifrele/literele magnetice; cele pe care le are Silvia la bunici au niste bucatele mic de magnet pe spate care se desprind usor. Mi-e frica sa nu le bage in gura/inghita Nati. Nu de alta, dar are antecedente.
Stai usor, pana la legatura: numar-cantitate-reprezentare scrisa mai e un pic...

madau excursie placuta la munte!

Ripley asta-i bona nr 2 sau intre timp ati ajuns la nr 3? Nr 2 nu era unguroaica super-curata?

Noi de sarbatori mergem la Alba de Craciun apoi la Timisoara + Arad de Revelion. Poate mai facem cate o plimbarica incoace si incolo...

Hilde ma bucur ca ati ajuns la ORL-ist si nu e asa neagru Insanatosire rapida!

mirabilis felicitari pentru decizia cu gradi!!!
Ai inceput rezidentiatul? Gata, e oficial? Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

gandacel cat are pustoaica ta? 6 luni? si ii dai fier, nu? Si vigantol, si calciu din cand in cand...Apropos de anemie, sa stii ca bebelusii cu anemie majoritatea sunt pufosi si bine hraniti. Pur si simplu nu absorb bine fier sau pur si simplu nici nu li s-a dat. Ma rog....ceea ce i-am spus eu sa ia bebeului sunt medicamente pe care ar trebui sa le ia toti bbii la varsta asta.

Mergi la inceput