Ford vs. Hyundai

Ford vs. Hyundai | Autor: enachescug

Link direct la acest mesaj

Vrem sa ne cumparam masina. Dupa lungi prospectiuni am ramas la 2 optiuni.
Ford Focus si Hyundai Tucson.
Greul acum incepe. Care si de ce?
Nu cunosc persoane care sa aiba una dintre masini, am citi destule pe forumuri de spcialitate, asa ca va rog pe voi, mai ales pe cei care aveti si stiti cum stau lucrurile in mod direct, nu din auzite, sa-mi spuneti ce stiti despre fiecare.
Ma intereseaza in primul rand cam cat costa intretinerea unei astfel de masini. Pret revizii, cat ati stat in service pentru o defectiune, costul pieselor/elemente de caroserie. Va rog veniti cu exemple concrete. (ex. mi s-a furat oglinda, Doamne fereste!, si am dat atat ...).
As vrea sa mai stiu cum se comporta la traficul din Bucuresti si care sunt partile sensibile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Am un coleg care are Hyundai si este foarte nemultumit de service. Din cate am inteles in Bucuresti nu-i decat unul si astepti foarte mult pentru programari, si mai mult decat atat personalul cica este jalnic. Fiind singurii isi permit sa fie nesimtiti si neseriosi.

Fordul sta mai bine la capitolul service pentru ca reteaua este mai mare si sunt mai multi dealeri.

Ca intretinere cred ca un SUV e mai scump decat o masina cum e Focusul. Sunt 2 clase diferite de masini.....
Eu cred ca cu banii pe care i-ai da pe Tucson iti iei un Focus foarte bine dotat si macar ai linistea ca sunt mai multe service-uri si ai de unde alege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Noi am avut Ford, nu mi-as mai lua in viata mea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Sotul a avut Ford Focus si a fost foarte multumit. Acum are alta masina dar eu tocmai mi-am comandat un Focus, varianta hatchback, pe bezina, cu motor de 1.6. Este o masina fiabila. In perioada asta chiar sunt promotii la Ford, asa ca chiar merita. SI nu are rost sa continui cu ce optiuni...Revizia anuala costa 560 lei. Nu mi se pare mult.

Roxana 20 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Ramona J, de ce nu ti-ai mai luat in viata ta? Da-mi pe scurt mai multe detalii, te rog. E posibil sa fied diferente intre Fordurile de pe piata europeana si cea din SUA?
Roxana Claudia, se pare ca si tu contribui la inclinarea balantei spre Ford. probabil va fi Ford. Daca ai detalii asupra unor sensibilitati observate la Ford, please ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Din pacate pentru noi am testat si rezistenta la impact a Fordului Focus Turnier. Sotul s-a rasturnat in Praid cu ea. Motorul si fata facute praf dar ocupantii ( 4 ) nici o zgarietura ( aveau si centuri ). Cam asta ne-a determinat pe noi sa ne luam tot Ford, doar ca Mondeo.
Noi suntem fan Ford. Daca faci reviziile la timp, ii "dai" ceea ce trebuie sunt masini foarte bune.
Singurul minus ar fi ca la circulatia in Bucuresti, cel putin la diesel, s-ar putea sa consume cam mult (cca 12%)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

compari fructe cu legume...
focus adica cu tucson, o compacta cu un suv.
ca sa-ti dai mai bine seama de diferente, cel mai mic motor pt focus e un benzinar de 1.4, pe cand cel mai mic pt tucson e un benzinar de 2l. asta ca idee, pe mondeo, imediat superior focusului, se poate pune si un benzinar de 1.8. dar e alta mancare de peste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Si eu cred ca nu se pot compara. Pentru ca nu am avut niciuna dintre ele, o sa ma rezum doar la faptul ca exista mai multe service-uri pentru Hyundai (in Bucuresti). La cel din spatele pavilionului expozitional, cel mai competent dupa mine, obtin programare imediat si, cel putin pana acum, am fost rezolvat in aceeasi zi (daca nu punem la socoteala perioada cand am avut masina busita si a stat mai mult la tinichigerie). Eu am un accent, dar nu am motiv sa cred ca la Tucson e altfel.
Mai pot sa spun ca este a doua masina coreana pe care o am si este absolut fantastica la capitolul fiabilitate.
Si, daca nu ma insel, acum au 7 ani garantie...cu toate ca si 5 ani sunt multisori.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Clar Ford,eu am Ford Focus familial,deci Combi,de 1,8. E bijuterie,imi e drag,iar daca ai posibilitatea sa-ti iei unul nou,nu sta pe ganduri,e masina americana,spatioasa,comoda,usor de condus,cocheta,nu pare la prima vedere dar este crede-ma.Aaaa, nu mai zic are sprint,eu cam intru in pedale...iar aceasta masina mi-e ok.
De la asiatici eu recomand doar Toyota,am condus Avesisi e misto,fiabila,dotari super in pretul unei masini europene sau americane la acelasi pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Eu am avut un Hyundai(Getz) si nu am avut probleme cu service-ul...de cate ori am avut nevoie ne-au facut programarea imediat, au lucrat super ok...

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

te sfatuiesc sa te intereszi mai degraba care este mai SAFETY in caz de accident?

Am ajuns la concluzia ca asta trebuie sa primeze cand iti cumperi o masina!

tucsonurile sunt masine populare pe aici, nu la fel ca toyotele, dar par a fi fiabile.... nu detin, dar bine aici e alta zona a lumii...lucrurile difera

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput