*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (45)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Kossir ma bucur ca esti mai bine, insanatosire grabnica si sa dea Dumnezeu sa uiti , vei vedea ca va trece cu timpul si poate cine stie mai vine o data si la tine

Alina parerea mea este ca daca esti obisnuita sa conduci nu e nici o problema si oricum pauze vei face pentru un pipi mic si asa iti mai dezamortesti picioarele ca nu e bine sa stai in aceasi pozitie prea mult, dar daca ti se ofera sofer dai bataie si fi o Lady

Honey l;a fel iti zic si tie cand vei calatori ca poate uit trebuie sa mai faci plimbari prin avion ca zborul va fi lung si asa nu vei avea dureri sau probleme

Louiza 26s +
mai avem putin

www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere, Sighisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Louiza - Yasmin e un nume foarte frumos. Este nume de floare de origine persana. Jasmine - este derivatul. Traducerea numelui florii este iasomie.

Monica-Matz 25+ cu Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

moaaaaam' fetelor, da ce preturi vehiculati pentru nastere... pai io nu mi-as fi permis sute de euro pt o cezariana, nici pt o nastere normala, dintr-un salar de profa, cu toate cheltuielile de rigoare inainte si dupa. mi se par... groaznic de exagerate. da nah, io traiesc oricum pe alta lume:(

miri_mik
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno

http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Alina... ce bine ca mergi la Brasov. Eu de acolo sunt si tare mi se face dor de parinti, prieteni si de oras... Of of... Tare as vrea sa fiu si eu cu tine acolo. Conduc eu. Ca eu am burtica mai mica si am si automata (masina fara stres)

Monica-Doc, daca ma ia Alina cu ea, iti fac eu interviurile ca mi-s experta.
la amandoua

Mergi la inceput

Kossir,

Ce bine ca ne citesti. Ma bucur ca esti mai bine si sper sa-ti treaca timpul usor pana cand ne vei anunta ca ai bebitz iara.

Mergi la inceput

Miri Mik sa stii ca si eu ma minunez de preturile astea.
Pai daca ar fi sa platesc eu banii astia... greu mi-ar fi.

La mine totul este platit de stat, iar asigurarea de la firma plateste pentru camera privata, aia costa 200 de canadieni pe zi, ceea ce este floare la ureche.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Buna fetelor, am reusit si eu sa intru pe ziua de azi.

M-am trezit dimineata plangand in hohote, scuturata de suspine si abia abia m-am trezit, am visat ca aveam hemoragie si sunam disperata dupa doctorita care nu imi raspundea, Dumnezeule, oribila senzatie si atat de real a fost! de ani de zile nu am avut un vis atat de real. Noroc ca sotul plecase deja la serviciu altfel l-as fi speriat groaznic. Parca si acum am ramas cu senzatia aceea, m-am dus de cateva ori azi la baie special ca sa verific...

Kossir,

Jelimoni, sa iti traiasca bebe grasunel, abia asatept sa merg si eu marti la dr sa il vedem. Am o intrebare, tu ai facut nunta la Catedrala? Intreb pt ca si eu sunt din Sibiu si mi s-a parut ca o recunos in poezele tale....

Ginette, ma bucur pentru vestile bune, ai sa vezi ca totul va fi bine.

Miri, dupa cum ti-a raspuns deja Creata foarte la obiect (cu ocazia asta ii multumesc ca am aflat si eu cate ceva din viata mondena, ca eram rupta de realitate) Andreea MArin va naste cam tot in preajma Craciunului

Creata, in legatura cu chiloteii si eu ma gandeam sa iau tot 3, dar pe de alta parte parca nu as vrea sa flencane pe mine. Eu port tot bikinii dinainte care imi vin f bine, nu am facut fundul mare asa ca inca oscilez intre 2 sau 3. Nu stiu ce sa spun.

Honey, ce putin mai e pana plecati!

Medamaya, multa bafta la doctor! Operatiunea budunica se va desfasura si la mine in seara asta, sa vedem ce-o iesi!

Si eu ador numele Yasmin, e superb!

Pup dulce toate fetele!!

Pupici,
Angelique 30+ bb Victor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by creata2008

Am cateva informatii de baza pentru partea cu nasterea in spitalele de stat. Bine, fetele la a doua nastere sau cele din strainatate... n-au ce sa faca cu ele. :)

Exista 7 tipuri de persoane care au grija de tine si de copil:
1. Doctorul - nastere normala intre 200 si 400 euro. Cezariana dublu.
2. Moasa din sala de nasteri - 1.000.000-1.500.000 lei
3. Anestezist - in caz de epidurala - 100 Euro cu tot cu trusa. Daca vi se cere sa cumparati voi trusa, atunci 100 Euro minus pretul trusei.
4. Neonatolog - 1 milion daca nu sunt probleme
5. Asistentele care te spala si te ingrijesc (te duci de 2 ori pe zi sa iti ingrijeasca epiziotomia) - 50.000-100.000 lei pe zi. Au programul de la 7 la 7.
6. Infirmierele (nu au pregatire medicala, sunt un fel de femei de serviciu) care iti schimba lenjeria de pat - 50.000 lei pe zi
7. Asistentele care se ocupa de copil cand te duci sa ii dai de mancare. De obicei sunt 2, 100.000 lei pe zi pentru fiecare dintre ele.

Si avem asa: nastere normala + 3 zile de spital - intre 13.500.000 si 21.000.000 lei. Am pus Euro la un curs de 35.000 lei. Deci cam intre 400 si 600 Euro, per ansamblu. La Medlife am auzit ca este cam 800 Euro o nastere normala. Deci dublu fata de suma mai mica. Evident, si alte conditii. Asta ca sa va faceti o idee... pentru ca eu eram TOTAL in ceata. Nici nu stiam ca sunt atatea personaje.

Hai sa va spun cat am dat eu acum 7 ani la Municipal :

- doctor = 3.500.000 lei ( nastere normala )
-anestezist = 0 lei ( nu am avut ).
- moasa = 500.000 lei
- neonatolog = 500.000 lei
- asistente / infirmiere = 50. 000 lei - 80.000 lei / zi de spitalizare / tura ( per total 2 zile jumatate cam 500.000 lei )

Total : aproximativ 5.500.000 lei in 2000.

Ce voi da in anul de gratie 2007:

- doctor : 500-600 lei nastere normala / 800 - 1000 lei daca e cezariana de urgenta.
- anestezist : nu vreau nici acum ( in caz de cezariana va primi 350 lei )
- moasa : 100 lei
- asistente / infirmiere : 5-10 lei in functie de serviciu per total estimez o cheltuiala de 50-100 lei cu ele pentru 3 zile . ( daca va fi cezariana suma se mareste )
- neonatolog : 50 - 100 lei

Total :
-aproximativ 900 lei nastere normala
- aproximativ 1700 lei cezariana

Sincer nu mi se pare ca sunt nici zgarcita nici mana larga .
Pentru ce imi ofera Municipalul este suficient ...sau chiar prea mult.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Kossir, sa stii ca am stat cu un ochi dupa tine la celalalt subiect, ma bucur ca ai intrat si pe la noi, facusei o pauza de aparitii si ma gandeam la tine...

Fetele, preturile vehiculate in cazul meu sunt muult mai mici, plus ca ce ma bucura e ca la maternitatea la care ma duc banii pt. infirmiere, moase etc. sunt rasplata, nu plata, si prefer sa fie asa (adica dau pentru ca se poarta frumos, nu dau ca poate se poarta frumos...)

eu inca ma tin departe de AMR si emotiile nasterii, mie imi place sarcina si nu vreau sa se termine... desi ma loveste balamuc, macar nu plange... mama cu pretentii, ce mai! -dar auditiv sunt f. sensibila si stiu ca cu rabdarea nu stau foarte bine, asa ca tat-su o sa fie baza linistirii copilului!!

va si sunt pe aici, prin zona

Monica 28+ cu Serban

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Fetelor, va multumesc pentru toate gandurile bune.
Febra a scazut la normal,fetele sunt bine iar BB din burtica tocmai implineste 30 saptamani!
Honey - ma voi interesa sa vad de unde este luata salteaua si de indata ce voi afla, am sa-ti soptesc ASAP.

I'm 30 weeks pregnant.My Baby is due in 10 weeks!

Mergi la inceput