ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-19

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Lucia, legat de poza , esti frumoasa oricum si poti sa-mi dai si din timpul liceului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Nu v-am povestit ceva. Nu am stiut la inceput daca sa va spun sau nu, poate unele nu o sa fiti de acord, la altele poate o sa le scot macar un semn de intrebare... Poate va ajuta.
Cat am fost in Canada m-am intalnit cu o doamna care este dr ginecolog, dar are acum vreo 70 si ceva de ani si nu mai profeseaza.
I-am povestit tot ce mi s-a intamplat cu lux de amanunte, mi-a pus o mie de intrebari si concluzia a fost ca toti doctorii care m-au tratat au fost cam idioti (parerea ei este ca nici unul nu ar putea profesa acolo cu gafele pe care le fac). Trecand peste asta, mi-a zis ca in mod normal in cazul endometriozei imediat dupa operatie trebuie facuta o monitorizare foarte atenta, chiar si daca se da Diphereline - cu care ea este de acord, si spune ca trebuie dat pe mai mult de 3 luni, cum se da la noi. Deci, chiar daca se face tratament trebuie monitorizare in timpul lui ca sa se vada exact efectele si cum se manifesta organismul.
Bun, dupa tratament, nu trebuie stat asa cum ni se recomanda noua, sau cel putin mie asa mi s-a spus "mergeti acasa, incercati vreo 6 luni natural, si daca nu iese, reveniti. eu nu cred ca o sa reusiti, dar puteti incerca" si am primit raspunsul asta de nu stiu cate ori, de la toti "marii" profesori.
Dupa tratament, trebuie: daca nu vrei bebe - iei AC, daca vrei bebe - faci monitorizari si daca nu iese imediat se face stimulare si IA sau chiar FIV. Totul se face sub stricta monitorizare a dr, care trebuie sa urmareasca toti pasii.
Ideea e ca trebuie sa ramanem gravide imediat dupa laparo pentru ca riscul aparitiei endometriozei sa fie cat mai mic posibil.
Recomandarea ei in cazul meu a fost sa fac imediat FIV, sau sa iau AC, daca mai vreau sa astept.

Ce mi-a explicat ea mi se pare destul de logic si pertinent. Se pare ca asta e parcursul pe acolo. Mai am o prietena in State care are endo. Mi-a povestit si ea ca s-a operat acum vreo 2 ani in Germania dar ca nu a fost ok pentru ca s-a refacut. Anul trecut prin toamna s-a operat in State. Imediat dupa ce au curatat-o de endo, deci dupa laparo, au inceput stimularea pentru IA. In prima luna nu i-a reusit, dar la a doua luna dupa operatie a ramas gravida si are 2 fetite acum in burtica... Deci se poate!

Eu am ajuns la concluzia ca am asteptat degeaba, am pierdut vremea aiurea si nu am facut decat sa fie mai rau !! In loc ca dr care m-a operat sa se ocupe ca lumea cap - coada de tot, el mi-a dat tratament si m-a trimis acasa. Iar ceilalti alti incompetenti, la el. ZAU !! Eu una nu mai cred in nici un "profesor", care e numai numele de el.
Sfatul meu este sa nu stati sa asteptati minunea fara sa faceti macar monitorizari atente (care si astea sunt facute la noi .. cum sunt facute - ce am facut eu a fost total aiurea, cu injectii de pregnyl cand nu trebuia si asa mai departe). Riscati ca endo sa revina, sa fie si mai rau, sau sa o luati de la capat cu operatii.

Mergi la inceput

si mie doctorul mi-a spus sa vin mediat la el , urgent , imediat cum apare CM pana atunci tratamentul cu diphereline si alimentare sanatoasa , nu o mai iau de la capat , dieta si tot ce trebuie
dieta , mi-a spus bazele , ce sa nu mananc mai mult
si aici pe forum mi-am mai completat cunostintele

in rest , nu am inteles partea cu stimularea din timpul injectiilor, cand eu sunt ca la menopauza , ce sa stimulez , asta nu inteleg , dar sa nu crezi Boo, ca te contrazic , pur si simplu intreb ca nu sunt lamurita la faza cu stimularea cand eu nu am ciclu, nu am nimic , ovulatie , nimic

oricum Boo, multumesc pentru ca ai scris , din schimbul acesta de informatii, putem sa mai invatam cate ceva

te pup,
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Diana esti o scumpa!
Boo in parte are dreptate doctora.Spun in parte.Pentru ca eu sub ACO am reactionat aiurea. Sub Orgametril idem,sub Medroxiprogesteron idem...initial mi se spunea:chist ieie ACO.Api anexita:iei antibiotice.Apoi iar chist,iar ACO.Nu mi-a mai venit CM in pauza de 7 zile si mi-a dat unul din progesteroanele de sus.Iar alta data nu se mai oprea si iar progesteroane.Fara coalugrama,fara antibiograma...Asta spun la mine in oras.De endo nici vorba.Intr-o zi am mers la 3 medici o data.Din care 2 extracunoscunoscuti.Idem.Nici pomeneala de endo.A trebuit sa plec din tara ca sa primesc diagnostic corect.De ce?Chistul crestea sub ACO 2 cm./saptamana.Iar la sfarsit dupa un an imi zice anexita cronica.In fine ideea e ca si ACO astea ajuta dar trebuie date cu cap ca altfel fac mai mult rau.Si mai depinde si de organism,fiecare cum raspunde.
Monitorizari...hmmmAcum cand m-am hotarat sa vin la Bucuresti am dat de un doctor bun,mai ales ecografist.Inca nu m-am dus la el.Pentru ca prefer sa tai raul de la radacina.Adica iar laparo si dupa monitorizari.Sunt doi ecografisti meseriasi la noi.Unul e axat pe gravidute si ambii supersolicitati.La nici un alt doctor la care am fost nu au fost mentionate monitorizarile.Toti dau tratamente dupa ureche daca au totusi chef sa zica ceva.La endocrinolog ultimul:nu stia ce este endometrioza.Asa ca am zis taitai la a afla daca am cumva si PCOS.Nu mi-a facut nici macar tiroida,in schimb primit trat pentru spasmofilieCat despre hormonalele facute sa zicem ca eram in faza luteala.In seara zilei cand le-am facut mi-au aparut primele semne de CMS-a legat de progesteron.Dar de estradiolul care nici el nu era in val normale pentru faza presupusa,culmea iesise si ala mai mic decat trebuia...nik.Si imi da orgametril care este interzis in suspiciune de sarcina,eu inca incercand sa raman gravida.Stia ca doream bb.
Dipherelyne l-am facut 3 recomandate,inca unul de la mine putere.De ce?Pentru ca mi s-a parut ca nu a fost combinat cum trebuie si nici acul bagat suficient de adanc.Il faceam sus in brat.Si oricum citisem ca minim 4 max 6 pe prospect pentru endo.Boala tot s-a intors.De regim n-am stiut nimic.Are fff mare imp in prostglandine.Pe voi v-am gasit tarziu.Homeopate tot am facut si inainte de laparo.La chistul respecti au avut efect.Dar,vina mea este ca am mai facut pauza,deh depresiile si-mi bagam picioarele!
Cititi bine situl cu endosolved,eu de cate ori intru mai descoper o chestie.E ca o Biblie pentru noi.Nu bate campii deloc.Sarcini puteam sa fi obtinut totusi.Ma gandesc la perioadele cand imi intarzia CM mai mult.N-are cine sa confirme.Lipsa monitorizari.Stim ca primele 3 luni sunt critice.Iar calitatea ovocitului poate fi afectata.Si multe multe altele legate intre ele:fecundare,fertilitate-endometrioza.
Si mie mi-e greu sa zic.Acum m-ai facut sa izbucnesc.Nu vreau sa sperii pe nimeni.Eu tot timpul glumesc.Voi stiti.E felul meu de a combate depresiile.Daaaar nu putem sa dormim linistite in speranta ca totul se va rezolva printr-un miracol.Fetele care reusesc sa ramana gravi mai usor dupa laparo,tratamente au stadii mici de boala.Si dupa cum vedeti suntem diferite.Majoritatea nu au dureri si reactioneaza bine la dipherelyne. SI ATENTIE LA CHISTURI!ALEA TREBUIE SIGUR MONITORIZATE PERMANENT in cazul in care n-au fost rezolvate laparo sau au aparut dupa!

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

pai eu deaceea va spun ce simt si cum ma simt , sa facem ca o comparatie, pentru ca suntem femei diferite , gasite in stadii incipiente sau avansate , care tinem fiecare dieta mai mult sau mai putin la fel

si eu sunt de parere ca cele care au ramas repede inseamna ca poate stadiile au fost diferite , ceva a fost la ele diferit

si pot sa spun ca eu care nu am avut dureri deloc la CM , pana acuma , nu am avut bufeuri sau altceva , mi s-a uscat gura si o moleseala simt ... dar sunt de-abia la inceput ; daca apare altceva va spun

Mergi la inceput

Lucialu, daca vrei sa iti dau datele dr. Matei, cu toata convingerea iti spun sa te duci la ea , are experienta si stie foarte multe , si in Franta se duce des si lucreaza si acolo din cand in cand ... , la faza cu hormonalele si tot ce tine de asta e foarte buna

si eu sunt programator, dar nu ma consider inca de top , mai am muuult pana acolo , asta nu inseamna ca sunt lenesa sau proasta , si pot sa gasesc programatori prosti bata , pot sa gasesc si programatori genii , cunosc si asa si asa , in orice meserie , suntem pe stadii diferite de cunoastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Diana cateva am avut curajul sa mai spunem din cand in cand ce si cum si in perioada injectiilor.Din pacate nu tot timpul se citesc capitolele anterioare si siturile recomandate.Si iti vine cam greu sa tot repeti(nu de lene) si sunt mai multe...Plus ca moralul este afectat oricum din cauza bolii sau a incercarilor nereusite de a ramane gravi.Efectiv nu-ti vine sa mai torni gaz peste foc.Daduse Gabita un site mai demult.Tre sa-l caut si sa-l punem pe prima pagina.Din pacate cele mai multe informatii sunt in limba engleza.Era cu stadiile bolii descrise de-a fir in par.Mai am vrut sa spun ceva.Am uitat.Revin cand imi amintesc.
Am auzit de dansa.Nu colaboreaza cu dl dr T? Multumesc.La Bucuresti sunt solutii.Dar la noi pe partea de vest e jale.Si cred ca si in restul tarii.Daca sedeam acolo poate reuseam.Am avut sanse 85% cand am facut laparo sa raman.Dar...viata asta si stupizele ei!

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Diana stimulare nu se face in timpul injectiilor, atunci se face monitorizare ca sa vada cum se comporta ovarele si toate pe acolo in timpul tratamentului. Stimularea e dupa, cand vrei bebe.

Ma rog, si dupa ce a scris Lucia, lucruri care nu sunt noi si le-am mai auzit, sunt ferm convinsa ca la noi dr nu au nici cea mai mica responsabilitate, nimeni nu-i trage la raspundere pentru nimic, fac lucruri in functie de cum s-au trezit de dimineata. Daca stai sa te gandesti poate orice om actioneaza asa, dar asta n-ar trebui sa se intample daca ti-ai ales meseria asta. Nu te poti juca cu viata oamenilor. Si daca asta se intampla cu marii dr din Bucuresti nu ma mai mira nimic din ce se intampla prin tara. Habar nu au cu ce se mananca boala asta si cum sa o trateze. Nimeni nu iti face o analiza completa, nimeni nu te cauta din cap pana in picioare, vii cu analize si nu se uita pe ele sau le interpreteaza prost. Nu uitati ca eu "aveam" hipotiroidie acum vreo 2 luni .. imi iesise analiza prost. Asta alta belea la noi in tara !! Pe ce sa te mai bazezi ???

Mai stiti ca vorbeam mai demult de a infiinta o asociatie, sau ceva de genul asta, pentru informarea si suportul celor care sunt ca noi. Poate reusim sa ajutam pe cineva ..

La dr Matei am fost si eu, mi-a fost recomandata ca fiind buna pe partea asta de embriologie. Lucreaza cu Tutu .. asa ca eu am ales alt doctor pentru FIV. Eu o sa fac la Med New Life.

Mergi la inceput

Lucia, nu stiu cum sunt eu perceputa pentru cum sunt eu . Pentru ca eu sunt asa cum sunt , am trecut prin ce am trceut si o s amai trec inca, dar sunt obisnuita sa spun tot ce simt , pentru ca asta poate ajuta si pe altcineva , daca ajuta , daca nu , nu , macar ma mai descarc un pic aici .

daca voi simti vreodata ca sunt in plus , voi tace

dar pentru mine nu e o problema sa spun ce se intampla cu mine
m-a gasit in stare incipienta , nu am dureri, dar eu sunt capricorn si de felul meu sunt si cam pesimista si cam Toma necredinciosul, indiferent de stadii , pana la urma , BEBE vine cand vrea Dumnezeu si eu nu simt in nici un fel ca la mine va veni mai devreme sau mai tarziu, ma depaseste situatia in care ma aflu si chiar daca doctora Ioana mi-a spus ca o sa raman gravida , ma apuca rasul de necaz , adica pana nu vad nu cred
in plus ma bucur enorm cand stiu ca fete gasite in stadii avansate , au ramas gravide , au devenit mame
eu spun doar ca nu stiu nimic ce va fii cu viata mea , acum , in acest moment

Lucia, daca erai in Bucuresti te luam eu si te duceam la Matei , am dus si o ruda foarte draga si apropiata mie .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Boo

Diana stimulare nu se face in timpul injectiilor, atunci se face monitorizare ca sa vada cum se comporta ovarele si toate pe acolo in timpul tratamentului. Stimularea e dupa, cand vrei bebe.

Boo, am inteles si mersi mult de explicatie.
Sa stii ca mi-ai dat o idee buna, sa ma duc luna care vine , imediat dupa injectie la o monitorizare ? eu cred ca m-as duce , cunosc si alta doctora ginecolog de data asta , foarte buna si ea , care poate sa imi faca monitorizarea pe perioada asta , deci poate ma duc in noiembrie

multumesc Boo

Mergi la inceput