ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-19

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Diana mii de imbratisari iubita!Stai linistita nu vei fi niciodata in plus!Eu am fost primita cu bratele deschise aici.Si cum am fost primita am invatat si eu sa primesc.Ideea este ca flacara asta trebuie dusa din mana in mana.Fetele raman gravide trec la alt stadiu,alte preocupari si e firesc.Numai ca cele care suntem trebuie sa ducem informatia,mai departe la cele nou venite si tot asa.Sunt fete care chiar daca nu au rams gravi nu au mai intrat pentru ca au atins un alt prag de intelegere al bolii,ca o accepta altfel,ca nu mai au rabdare sa explice,ca nu mai suporta sa vada alte fete in suferinta...si atunci cele care sunt trebuie sa deie celor care au nevoie,iar cele care au nevoie sa stie sa primeasca...cam asa.O sa fiu bine!Nici sa nu te gandesti ca nu voi reusi eu sau tu sau BOO sau alte fete!Am si eu un capricorn in casasi l-am invatat sa rada si sa viseze si ii dau ore ori de cate ori cred ca uita
Boosunt cativa constienti de boala.Unul este cel in care eu cred si in care tu nu creziLasand doctorii in care ne incredem la o parte numai daca intri aiurea pe orice site indiferent de limba dupa ce dai motor de cautate endometriosis ai sa vezi ca aceleasi metode se aplica totusi peste tot.Nimic nou nu a aparut.O fata nu mai stiu cum o chema este pe prima pagina din state a facut iunologice si ia gasit ceva dar irelevant in endo.Turturica din Elvetia a facut in paralel cu diphe ceva cu estrogen supliment dar cantitati mici.Monica ne-ar putea lamuri,poate.Sta in Canada.Dar peste tot sunt pomenite aceleasi mijoace de investigatie/tratare.Nu uitati ca nu se cunosc cauzele.Cel mai complet este endosolved.Trateaza fiecare problema in parte.Si probabil pe baza a multor marturii de la paciente,nu neaparat de la doctori.Iar celalt site in romaneste este infertilitate.Din nou tratat la modul serios treaba. Ma uitam cu jind la tarile care au organizatii...eheeee...de unde frate:noi ne platim toate tratamentele integral,nimic compensat...sper sa plecm-am saturat!
M-am gandit dupa ce am citit niste chestii legate de hormoni.O data intervenit aiurea(ACO) in sistemul hormonal sau chiretaj sau orice dereglare nimic nu te mai face sa fi la fel.Niciodata.Daca voi avea fetita n-am s-o las sa foloseasca ACO daca este sanatoasa.Altceva.Dar nu ACO.Ma retrag.Daca nu mai am ceva de spus.Deja am scris o tona.Ioana

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaoradea spune:

Mada 23 Insanatosire grabnica, multa lamaie, ceaiuri si rasfat. Ca de, suntem racite amandoua, meritam un pic de atentie din partea sotilor.
La cate naturiste bagam in noi, regim, ne alimentam sanatos si racim asa, fara rusine
Bonitta Reintegrare placuta printre noi, eu inca nu te-am cunoscut, dar avem tot timpul inainte. Bine ai venit!
Crisis Tinem pumnii, sa fie cu noroc la unguri
lucialu si boo Imi pare rau ca aveti dureri, si eu am avut toata viata, dar o data pe luna la cm, dar atunci imi blestemam zilele ca sunt femeie. Trebuie sa fie tare rau sa te mai si doara din senin sau cand ti-e lumea mai draga. Cred ca un antiinflamator ar fi f bun, ca mai scad prostaglandinele rasunzatoare de toate lucrurile rele care ne ataca.
Boo Si eu am mai citit despre endo si peste tot recomandarea era laparo, apoi IA sau FIV, chiar daca endo era in stadii mici. Si mie mi s-a spus sa incerc natural si iata-ma la prima luna dupa laparo in z1. Dar ce ma nelamureste pe mine, daca sotului sunt mai mult decat ok, trompe ok, de ce IA sau FIV? O fi vreo explicatie, inca mai citesc, mai caut.
Am fost tare suparici zilele astea, ca tot simteam ca imi vin uratii, dezamagire, apoi au intraziat vreo 3 zile, speranta imi incoltise din nou, am facut testul, o sg liniuta, am tras o tura de plans, nu mai suportam sa vad o liniuta, mi-au venit uratii imediat, m-a luat sotul in brate, mi-a spus ca el nu prea stie asa multe, dar era sigur ca nu va fi din prima si ca sunt prostuta daca am crezut asta. Acum zambesc din nou. Prin atatea emotii, nu am mai trecut demult, atatea stari extreme, intr-un timp scurt. Dar cred voi stiti prea bine. Va pup pe toate, ca sunteti minunate, fiecare in felul vostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

fetelor, v-am citit dezbaterile.
am si eu cate ceva de comentat:
monicai, in canada, la endo de gr.4 i-au zis fara alte tratamente, fa bb acum...si a facut.fara FIV sau IA, natural.
asociatia trebuie facuta de noi, cu suportul anumitor medici-ma bate gandul sa-l intreb pe al meu la vizita de saptamana viitoare. nu se va deranja nimeni altcineva pt durerea noastra de dinti. eu ma bag, m-a mai ros pe mine o data chestia asta, m-a demoralizat insa barbata-miu cand mi-a explicat cat e de complicat. mai era o fata aici pe forum care vroia f tare sa se implice...am uitat cine
boo eu iti inteleg supararea si indignarea, mai ales ca stiu bine povestea si socul ecografiei din februarie, cand ai descoperit ca ti s-a curatat tot endo. adevarul e ca si eu i-as spanzura pe multi care m-au tratat pana la tutu. cu dipherelinul intr-adevar, prietenul sorei mele care e gineco in franta si care i-a dat reteta compensata de am luat eu bijuteriile alea de injectii gratuite, s-a mirat cand a auzit ca e vb doar de 3.ca si ei ar da in jur de 6..
insa si eu le-as da dupa multe teste facute in prealabil. adica se fac analize pt AC si nu nimic pt diphe?
pe de alta parte AC in cazul meu, luate fara intrerupere timp de 2 ani de zile, desi medici de pe la noi care au auzit de endo, s-au luat cu mainile de cap, avand in vedere ca au estrogen total contrandicat, au avut efect pe un chist de endo -de la 5 cm s-a redus la 2. mai aveam unul de 3 care a disparut cu desavarsire, dar sa zicem ca ala putea sa fie de alta natura, n-a mai aflat nimeni.
lucia... eu am prietene care au avut multe sechele psihice de la nefolosire AC si ajungerea la un chiuretaj la varste destul de fragede...eu am luat AC de cand mi-am inceput viata sexuala, si le-am oprit initial fiindca un medic luminat mi-ar fi zis ca am pete pe ficat de la ele in urma unei ecografii...dupa care m-am mai indopat fara pauza 2 ani si... la mine nu s-au produs dereglari. desi cel putin cand am luat microgynon de la 18 ani nu mi-a facut nimeni nici o analiza, mi s-a dat ca erau la moda.deci nu-i o regula, mai ales daca sunt date cu cap...acum trebuie sa si gasesti capul ala

asa ca o incurajare pe final, vroiam de mai mult timp sa va zic, o dr care m-a ajutat pe mine la un mom dat sa fac niste analize peste rand, mi-a zis cand a aflat ca am ramnas gravi, ca toate femeile pe care le stie ea ca au avut endo, dupa laparo mai devreme sau mai tarziu au facut bebei..toate, da?
bonitabine ai revenit si capul sus, retine ca incerci de numai 2 luni.ce a fost inainte de laparo nu se pune. asa era si alexia, dupa 2 luni de la laparo(ea nu a vrut diphe) era in butoi rau de tot si a treia luna a ramas.
mada si anca ne luam de manuta cu raceala, mie nu-mi mai trece deloc
si mi-am amintit ca se vb pe forum daca se poate ramane in prima luna dupa laparo...am senzatia ca teodora care tocmai a nascut, pacienta de-a lui tutu, a ramas fix in prima luna. deci de putut se poate orice...nu stie nimeni cum si in ce fel.
va pup dragelor ca m-a labartat ingrozitor

a venit toamna...cu un bebe!!!
8+
http://bd.lilypie.com/DGDIp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Pup mucoasele!
Ancoradeazice-se ca organismul nost tembelit de la endo ar distruge sperma sau nu i-ar mai lasa sa se iubesca cu ooouale noastre sau ca oooouale sunt proasteAsa ca nu ma mir recomadari de felul celor spuse de voi.Plus insuficienta luteala si ce alte prostii se mai intampla pe acolo,estrogen aiurea,Lh aiurea,progesteron nexam...Si tu esti MI-NU-NA-TA!Si are sosul dreptate.
Mi-am amintit ce doream sa spun:parca Roxanaiuliana zicea de Polidin,cand vorbeam de imuniteee ca e bun pentru aderente.Ma gandeam ca si echinaceea,ca tot pentru imuniteeee...
Ralu separa tu acolo un cuvintel si mai taie un a din ce ai scris cand spuneai ce trebuie sa gasesc si ai sa vezi cum mi-au fost date mie anticonceptionalele. de dr-i si de la cabinete particulere si de la planinguri.Si adeca ce?La masculi nu le poate vara un belciug ceva?Ce?Numai ACO sunt bune pentru contraceptie?Eu m-am ingrasat de la ele nu spui cat dar muuuult si ficatul mi s-a marit.Si daca la ele NU SE FAC ANALIZE la diphe de unde atata zel?Sa-si puna domne doi ciorapi sau sa inghita ei bulina

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica9 spune:

Salut fetelor dragi, iar nu am avut timp de scris de mult, e multa treaba la lucru, iar acasa musafiri asa ca nu am avut timp. Acum am reusit sa citesc tot ce ati scris si am zis ca trebuie sa va zic si eu cate ceva.

In primul rand vreau sa va multumesc la toate pt felicitari si ganduri bune pt fetita mea din burtica. Va doresc si voua la toate sa ramaneti gravi cat mai repede, toate, fara exceptie.

Legat de tratamente ce pot sa va spun e ca are Ralu dreptate, eu cu endo de gradul 4, foarte intins, am ramas gravi in prima luna dupa laparo, deci se poate si cu endo avansat. Nu trebuie sa pierdeti speranta. Mie aici in Canada medicul nu mi-a recomandat nici un tratament dupa lapro, a zis sa incerc natural cateva luni si daca nu, facem IA si dupa aia FIV. L-am intrebat daca nu trebuie sa fac ceva tratament si a zis ca daca vreau bebe sa incerc acum pt ca am sansele cele mai mari, tratament el da numai la cele care nu vor bebe imdeiat. Deci parerile difera si aici legat de boala asta. Oricum, concluzia este ca nu trebuie sa va pierdeti speranta, indiferent de stadiul bolii. Si de AC, medicul mi-a zis ca el dupa ce nasc imi recomanda AC, sau si mai bun un progesteron IUD, ceva ce se pune in uter si emite progesteron zilnic in mica cantitate si nu te te deregleaza, cam asa am inteles eu, e mai bun decat AC, pararea lui.

Deci capul sus fetelor, veti reusi toate, aveti incredere!

Monica 19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Fetele mele dragi!!!Ma pregatesc sa plec la munte,ma intorc maine seara iar intalnirea de marti nu o voi rata pentru nimic in lume!!!Sunteti hotarate,da?Doar sa-mi mai spuneti odata cum si unde trebuie sa ajung!
Diana,cum trimitem pozele la tine?Pe mail cumva?Explica-mi si trimit si eu!Pup toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianaFi spune:

... fetelor,intru si eu in dezbateri...deci mie Tutu mi-a zis asa dupa laparo:ideal pt "vindecare" e sa fac diphereline 3 luni,eu i-am zis ca am 37 ani si nu am timp de pierdut si ca vreau copii,atunci a zis sa incerc natural 6 luni cu dieta si homeopatie(dar cu monitorizare si stimulare eventual) si apoi fiv(nu IA pt ca am o trompa infundata pt care nu s-a mai putut face nimic si pt IA ideal e sa ai 2 trompe bune...fiv deoarece dupa 6 luni dupa orice interventie incep sa se formeze aderente,care sint un fel de pinza de paianjen,o bariera care impiedica spermatozoizii sa ajunga la intilnire cu ovulul,in trompa deci....numai bine fetelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginamaria spune:

pai daca e de discutat sa discutam fetele............Sa va zic cum a fost si la mine!Dupa operatie dl.dr ne-a zis ca tre'sa facem un tratament dar ca ramane la alegerea noastra daca cel ieftin sau cel scump...........daca are rezultate mai bune cel scump,normal il alegem pe cel mai bun.......DIPHERELINE de 11.3 care va avea efect 6 luni si costa 11 milioane..........K si cel ieftin?diphereline de 3,ceva care are efect 3 luni.........zis si facut c%11.o singura data,efect 6 luni..............dupa care tre sa ramai insarcinata........dupa cele 6 luni la primul CM ma prezint frumusel la DR.Ma apucasem eu sa mananc greph ca e f. bun si contine acid folic.dar la Dr.dezamagire mare..........nu e timp de pierdut facem inseminare...........stimulare,monitorizare,IA,utrogestan dupa........si iata-ma la cea doua IA.Acum mai am 3 zile pana la CM sau pana la testare.......puteam sa fac si azi dar nu am curajul..........si parca nu mai vreau sa treaca zilele astea........nu sunt pregatita sa aflu raspunsul daca e negativ..........daca e pozitiv da, dar nu altceva.......asa ca sunt intr-o faza de nesiguranta si de disperare............desi stiu ca ar trebui sa fiu calma..........dar azi la farmacie m-a poticnit plansul........si a trebuit sa ies afara..............
Va pup fetelor si sper sa ne fie bine la toate............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-alexia spune:

Ginamaria, sus moralul! Gandeste-te ca tu ai facut si faci tot ce poti in aceast moment pentru a fi gravidutza si a avea un bebe. Restul, lasa in grija lui Doamne-Doamne!
Noi putem si tebuie sa facem toate investigatiile, tratamentele, procedurile medicale, tot ce ne sta noua in puteri la momentul respectiv pentru a reusi. Dar este vorba de un sufletel, si atunci decizia finala o ia Doamne-Doamne!
Trebuie sa ne traim frumos viata, fiecare zi si fiecare clipa! Cat putem de mult!
Cred ca inteleg in parte prin ce treci...astea-s vorbe de la Stan Patitul!
Ai grija de tine, bucura-te de fiecare zi, si Doamne ajuta!
Sa fie cu ochisori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginamaria spune:

multumesc ANAALEXIA de incurajari si de vb.frumoase,promit ca la noapte am sa dorm bine si ca maine dimineata ma trezesc alta.....su ma rog promit ca incerc....ziceai ceva de stan patitu?imi pove ceva frumos?

Mergi la inceput