N-AM CURAJ SA CONDUC (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Mama lui de trac.... si la mine s-a mai diminuat, da` inca tot tremur si nu-mi place, vreau mai mult, sa fiu mai stapana si sa trec de frica odata. Cateodata mi-e ciuda pe mine, si ma auto-cert singura in masina . De multe ori, trecand pe langa alte soferitze cu bulinute prin trafic, ma uit la ele si ma gandesc `oare sunt la fel de stresate ca mine?` parca par mai alfel, nu se vede nimic pe fata lor, daca as putea sa ma privesc din exterior sa vad daca stau calare pe volan sau nu, daca hurduc masinutza.... am patit de vreo doua ori ca la un moment dat aveam faza lunga pornita - eu pun tot timpul faza de intalnire c-a tot fost ceata in ultimul timp dimineata, nici nu-mi dadusem seama cand in loc de semnalizare, sau maistiueuce-am atins, eu mergeam bine mersi cu faza lunga , va dati seama ce prinsa eram de nu vedeam ditamai ledul albastru blincaind pe bord ca e faza lunga pornita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Eu zic ca tracul o sa dispara atunci cand o sa stapanim masina si n-o sa mai gresim la volan.Eu recunosc ca mai gresesc,dar stiu c-am gresit si nu mai repet greseala sau oricum ma mai corectez.Dupa ce termin cu sofatul pe ziua respectiva,vine timpul la un moment dat ,de obicei inainte de culcare cand imi aduc aminte de gafele pe care le-am facut,daca sunt(in ultima vreme se intampla din ce in ce mai putin),imi fac mea-culpa si asa se termina ziua.In ritmul asta cand o sa-mi dau calificativ de bine sau foarte bine,atunci o sa ma mai linistesc.Instructorul mi-a zis ca dupa 100 000 km nu mai esti incepator,dupa ce ai trecut de multe ori prin toate situatiile si reusesti sa le faci fata cu brio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

quote:
Originally posted by Lorenza

Eu zic ca tracul o sa dispara atunci cand o sa stapanim masina si n-o sa mai gresim la volan.Eu recunosc ca mai gresesc,dar stiu c-am gresit si nu mai repet greseala sau oricum ma mai corectez.Dupa ce termin cu sofatul pe ziua respectiva,vine timpul la un moment dat ,de obicei inainte de culcare cand imi aduc aminte de gafele pe care le-am facut,daca sunt(in ultima vreme se intampla din ce in ce mai putin),imi fac mea-culpa si asa se termina ziua.In ritmul asta cand o sa-mi dau calificativ de bine sau foarte bine,atunci o sa ma mai linistesc.Instructorul mi-a zis ca dupa 100 000 km nu mai esti incepator,dupa ce ai trecut de multe ori prin toate situatiile si reusesti sa le faci fata cu brio.





Si eu imi fac autoevaluarea dupa o zi de sofat, ieri am descoperit cum `reusesc` sa pornesc faza lunga: de multe ori trebuie sa semnalizez rapid cu stanga si-apoi dreapta, ei, eu cand trec cu semnalizatorul spre dreapata il duc de fapt pe faza lunga ....
Se pare ca dominam forumul in ultimul timp, probabil celelalte soferite s-au pus la volan , e weekend si traficul e mai lejer. Asteptam noutati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Fetelor, si eu am tremurat ieri, a fost nunta cumnatului meu si a trebuit sa fac si pe "soferul", adica sa fac mai multe drumuri de la socri la biserica prin centrul orasului, care era f.f. aglomerat sambata dimineata, inclusiv multe coloane de nunti. La primul "tur" am luat-o pe o artera principala care insa are in "dotare" o rampa de toata frumusetea si un semafor in varful rampei, asa ca .. bineinteles ca am nimerit in coloana in rampa, pt. ca, desi era verde, nu ne puteam misca normal... m-au trecut ceva transpiratii dar am pornit (si de vreo 3 ori pana am ajuns sus)... apoi am luat-o inapoi pe alta ruta, iar la al doilea "tur" am fentat rampa si am mers prin alta parte, de am ajuns inaintea coloanei... la biserica, alta belea, ca, din cauza lipsei locurilor de parcare (vizavi e catedrala mitropolitana si mai era o nunta , deci toate locurile posibile erau ocupate) a trebuit sa intru printr-un gang de poarta, destul de ingust, in curtea facultatii de teologie (unde e capela).... am intrat (iar m-au trecut toate transpiratiile) si am reusit sa parchez, dupa care a sosit coloana cu ditamai masinile (cei cu masini mari gen Mercedes sau BMW x5 au cam "frecat" poarta respectiva la intrare)... iar la intoarcere parca "zburdam", n-am mai avut probleme. Asa ca, probabil incet-incet ne va trece acea stare de "tremur"... Inainte de restaurant m-am dus acasa, am lasat masinutza si a venit sotul si m-a dus, ca ded, sunt o doamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Am permis din 2000, conduc din 15 sept a.c. zilnic (aproape). Tracul a disparut treptat, in momente de genul: vad vecina de aproape 70 de ani care pleaca dimineata cu masina; am vazut la semafor un W Passat 2007 cu un super tip sofer...si cand sa plece i-a murit motorul; tatal meu care e sofer profesionist e vesnic la volan si conduce ok...etc. Adica ...eu de ce nu as putea??? Dar de trac, am scapat definitiv doar cand sotul meu (care tine ffffffff mult la masini si e fff critic-nu ma lasa sa o bruschez, turez, etc), mi-a spus, cand am venit de la un drum: bravo, acum conduci super. Te felicit! Nu am crezut ca-mi va spune vreodata asa ceva...dar a trebuit sa recunoasca! Si am invatat singura, prin trafic. Numai asa iti piere tracul. Si mai este un secret! Incercati sa conduceti ZILNIC. Adica, sambata si duminica, chiar daca nu aveti drum prin oras...faceti-va. Pt mine era nasol luni dimineata cand imi duceam copiii la gradi-iar aparea nodul in gat! Acum am f mare incredere in mine. Sunt atenta, prudenta si "cu ochii in 4". Multa bafta va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Si eu tot din 2000 am permis si conduc zilnic de pe la mijlocul lui septembrie! Acum nu mai am emotii decat atunci cand fac un drum nou. Biine, inainte sa plec vorbesc cu al meu, imi face ruta (deh, GPS-ul e scump :))) si gataa. Azi m-am vazut cu niste prieteni si am plecat singura pe ruta noua, evident ca la intoarcere m-am incurcat, dar pana la urma am mers pana am dat intr-o strada cunoscuta si m-am descurcat sa ajung acasa.

Maine incep munca intr-un loc nou, asa ca urati-mi bafta sa gasesc loc de parcare pe langa Pta Victoriei! Plec mai devreme, chit ca stau in masina pana la 9, numai sa am unde parca.

Va pup, o seara buna si spor la condus fara emotii. Eu o sa intru mai rar sa dau raportul, ca deh, nu se face sa bantui pe forum cand sunt proaspat angajata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Ei,dragelor,
Rata somajului in we la acest subiect este ridicata. Conducem.
Am mers pana la Buzau ieri, pe un drum f prost, a 2-a jumatate a drumului a facut-o sotul, azi, la intoarcere am repetat figura, numai ca a plouat, s-a intunecat si , totusi, m-am descurcat f. bine.
Incet-incet, patrundem in lumea exclusivista a barbatilor, sofam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Aseara am condus si eu, am fost intr-o vizita si evident la intoarcere am fost soferul 'de serviciu'. Desi era noapte si nu-mi place deloc sa conduc noaptea, traficul a fost super lejer si totul a mers foarte ok. Am facut o singura greseala (da, si eu imi fac auto-evaluarea la final si sunt foarte foarte critica) cu schimbatul vitezelor - inca mai am probleme mici la retrogradare, dar se vor rezolva si ele, ca multe altele pana acum. N-am avut nici o emotie, insa cand am oprit in fata casei inima a inceput sa bubuie ca nebuna. Lasa ca ii trece ei.
Succes la soferit, fetelor!


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teocezi spune:

Sa ma laud si eu!
Conduc de o luna zilnic cate 45 de km. NU mai am emotii, ba chiar ma simt fff sigura de mine.
Totul depinde de noi! Circulati cu atentie, pastrati o distanta considerabila fata de cel din fata, mergeti cu viteza cu care va simtititi in siguranta si...ignorati clanxoanele sau luminile celorlalti participanti la trafic. Singurele emotii pe care le mai am sunt in cazul parcarilor laterale dar sunt convinsa ca, cu timpul vor disparea si astea.

Mult curaj si succes tuturor soferitelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlenn spune:

Pana sa conduc singura credeam ca o sa ma pierd, ca n-o sa fiu stapana pe mine...dar azi e a 5-a zi cand am condus singura...si ma simt super...

Vineri mi-am depasit asteptarile in ceea ce ma priveste...am condus singura 140 km dus-intors, in judet, iar la intoarcere am condus noaptea si m-am descurcat de minune, si nu am intrat in depasiri ca mi-era ca nu apreciez bine distanta celui de pe contrasens, asta la intors...In rest am fost atenta si nu am avut emotii...

La parcari mai trebuie sa muncesc ca astea ma omoara pe mine...Am impresia ca nu incap si ca imi trebuie o parcare goala numai pt mine...


Mergi la inceput