N-AM CURAJ SA CONDUC (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Eu pentru cei care nu stiu sa pastreze distanta dintre masini am montat un carlig de remorcare.Nu doresc nimanui sa intre cu masina in el.A intrat unul cu Dacia in el,mai demult ,era sotul la volan si aia nu cred ca am mai fost masina.Deci din punctul asta de vedere stau linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

salutare, fetele!
eu am carnet din martie anul acesta, insa nu prea am avut ocazia sa conduc pana acum 2 luni...Noi avem SUV, ca tot era vorba aici, insa eu ma simt fff in siguranta intr-o masina mai mare (in general). In afara faptului ca a noastra consuma o tona de combustibil , de trebuie sa iti inchiriezi pompa ta de benzina, mi se pare masina perfecta. Nu e nici masiva ca o masina de Offroad, insa e mai mare si mai agila ca majoritatea. Asta nu inseamna ca ccconduc ca o nebuna sau cu viteza f mare, ba din contra, imi iau destule claxoane ca multi se asteapta sa merg mai repede, masina fiind f puternica.
Acum 2 luni sotul a ramas fara permis pana in decembrie-el conducea pana acum- pentru overspeeding pe autostrada si de atunci am devenit soferul familiei. Nu va spun ca de atunci conduc si pe ploaie, si pe camp (ca stam la marginea Buc), prin namoale si noroaie, plecam la 7 si-un pic dimineata din Pipera ca sa ajungem in timp util la munci.
Insa mi-a fost f de folos perioada asta cand am condus numai eu, am pornit si singura la drum, si cu bebele in masina, simt ca am inceput sa mai invat.

INSA, ma streseaza enorm orele de varf- toate ???-, si soferii tampiti (80%) din Buc, unii mi se par de-a dreptul inconstienti; sa nu mai vorbim de nesimtire, ca ti se baga in fata, iti multumesc, dar pe urma n-ar mai lasa pe altcineva in fata lor.

Inainte sa conduc masina eram de parere ca vreau ceva mic mic sa ma strecor prin trafic, insa acum mi-am schimbat total perspectiva. Vreau ceva mare, puternic, in care sa ma simt si eu si bebe 100 % in siguranta; am vazut, fetelor, chiar ieri un accident pe la Dna Ghica in care un camion a harsait o Dacie (Solenza?) si a facut-o varzasi asta la viteza destul de mica...Tipa din Dacie se blocase total, mi-a parut asa de rau de ea, ca nu gresise, camionagiul plecase fara sa se asigure...

No, hai ca m-am intins. va doresc drumuri usoare si fara peripetii!



Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Fetele, aveti dreptate cu senzatia de siguranta pe care ti-o da o masina mare, si eu ma simt mai in siguranta in masina sotului, dar sa o conduca el! Probabil trebuie sa-mi fac curaj si sa conduc masina mare de cateva ori...

Lorenza, imi place ideea cu carligul!

marlenn, idiot rau soferul daciei! Foarte bine ca nu v-ati lasat intimidati si, daca stiu bine, firma voastra de asigurari s-ar putea indrepta impotriva lui, sa-l dea in judecata sa recupereze banii. Si zau ca merita! Dar l-a etilotest nu i-a iesit alcolemia peste limita? Ca trebuia si pentru asta sa ia niste punte, suspendare permis etc.

Noe, asta am remarcat si eu! Sunt multi cei care iti taie fata, iti multumesc (cand tu inca ii injuri printe dinti) si apoi n-ar lasa, doamne fere, pe altul sa intre in fata lui! Parca in special de cand s-a stricat vremea au luat-o razna multi. Va dati seama ca asta e abia inceputul, ca inca n-a venit iarna?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare soferite...

Citeam de treaba cu busitul pe la spate...normal ca cel care te loveste din spate este vinovatul,asta se stie si intotdeauna politistul ii va gasi vina celui care n-a fost atent in fata...
Cu SUV-urile...intradevar sunt masini care iti ofera ,psihologic vorbind,mai ales,o siguranta.Eu sofez un monovolum,aproape ca un SUV,insa nu e SUV,intelegeti voi.E o Toyota Corolla Verso...si am observat ca in trafic mi se face loc cand apar...in general vorbind.Daca sunt intr-o intersectie destul de aglomerata de obicei trec prima,fara a forta intrarea,caci de multe ori opresc eu si fac semn altora sa treaca...Si mie mi-a fost greu la inceput cu marimea masinii,mai ales la parcare....Ganditi-va cum e sa sofezi 6 ani un Oltcit si dupa aia sa te urci pe o Verso...Oltcitul e jumatate din Verso...Cu Oltcitul ma strecuram usurel...cu Verso e altfel.Insa m-am obisnuit cu Toyota acum si ma bucur ca alegerea noastra a fost asta...si eu merg zilnic cu fata mea,gradi,servici si inapoi spre casa...si faptul ca ma simt sigura si am siguranta...face mult.Si asta am mai remarcat si mi-a conferit si mai multa incredere in drumurile din vara asta,facute de-a lungul si de-a latul Romaniei...stiti si voi cum se circula prin tara si cam cum sunt unele sosele pe la noi...
Nu zic...hehehehehe...uneori Toyota mi se pare cam mare pentru mine si fiica mea,parca uneori imi doresc o masinica mai mica in dimensiuni,mai ales pentru traficul orasului....si mi-ar surade si mie ceva de dimensiuni mai reduse...
Sa aveti o zi buna si fara evenimente!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Hello si de la mine.
Eu nu am noutati ca n-am mai condus zilele astea, a fost urat si tot sotzul a luat masina ca el circula mai mult (asta daca las la o parte ca era sa ma ia pe capota o domnisoara foarte smechera cu o mazda sport rosie, irelevant ca eu eram pe trecere de pietoni marcata si semnalizata si ea mai avea si 'stop').
Mara pentru alcool la volan nu exista limita, de genul ca pana la x nu-ti face nimic. Este limita pentru care fapta se incadreaza in penal, in rest, oricat de mica ar fi cantitatea, daca nu se incadreaza la penal iti pierzi permisul pentru 90 de zile, 'impusti' o amenda de zile mari si trebuie sa dai si reexaminare pentru a-ti recupera permisul.
marleen sa stapaniti sanatosi masina si sa nu mai aveti incidente neplacute in trafic!
Eu nu stiu daca as avea curaj sa ma urc in alta masina deocamdata, poate mai incolo cand o sa simt ca asta nu mai are secrete pentru mine. Iar suv-urile mi s-au parut intotdeauna foarte mari pentru stradutele stramte, cu masini parcate pe ambele parti de mi-e groaza sa trec pe acolo. Sunt convinsa ca iti dau un sentiment de siguranta, s-a si facut un studiu si spunea ca femeile conduc asemenea masini tocmai pentru ca le confera siguranta. Insa cum spune Annie te fac si sa fii mai imprudent, tocmai pentru ca ai aceasta siguranta. Asa ca fetelor soferite de suv aveti grija sa nu va 'fure peisajul'.

Azi dimineata in drum spre serviciu comentam cu sotzul noua gaselnita a minunatilor nostri parlamentari: sa mareasca limitele de viteza. La infrastructura noastra, numai asta mai lipsea. Voi ce parere aveti?


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

quote:
Azi dimineata in drum spre serviciu comentam cu sotzul noua gaselnita a minunatilor nostri parlamentari: sa mareasca limitele de viteza. La infrastructura noastra, numai asta mai lipsea. Voi ce parere aveti?

Alynutza ... eu una sunt de acord deoarece conduc mult prin localitati-fac naveta zilnic- care sunt de-a lungul soselelor si la 50 km/h am impresia ca ma tarai. Da-n acelasi timp, vai de cei din oras, la ce nebunie e.... ar trebui data legea doar pt anumite portiuni de drum cred.
Fetelor cu portocala galbena, cum va descurcati cu ea? Stiti ce-am facut eu? N-o mai pun. Am observat ca sunt mai relaxata asa in trafic, si lumea din jurul meu la fel. Inainte cand cu bulina, toti incercau sa ma depaseasca, ma claxonau, nu aveau rabdare sa cedez trecerea chiar daca veneau masini si chiar nu puteam iesi, nu puteam schimba benzile ca nu ma lasa nimeni, ma simt mai in siguranta asa. Oare daca ma opreste nenea cu chipiu si vede ca eu am permis doar din iulie si n-am bulina cata amenda imi da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Eu nu mi-am scos bulina si nici n-o scot,desi permisul meu e mult mai vechi si n-as avea nicio problema din punctul asta de vedere.Mai sunt si situatii problema,sa zicem stradute stramte in care nu stiu exact cat loc ocup cu masina si-mi iau o distanta dreapta mai mare decat normal.Cel de pe contrasens vede semnul si e si el mai atent si ma lasa sa trec,sau ma rog dupa cum e cazul.Eu nu ma rusinez cu semnul si o sa-l mai tin pana o sa vad ca nu mai fac greseli,ca cine zice ca e incepator si nu face greseli,minte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

quote:
Eu nu ma rusinez cu semnul si o sa-l mai tin pana o sa vad ca nu mai fac greseli,ca cine zice ca e incepator si nu face greseli,minte.

Nu ma intelege gresit, nu mi-e rusine cu semnul, insa mie mi-a purtat doar ghinion pana acum, de aceeasi parere e sotul meu care de multe ori sta in dreapta si vede acelasi lucru. Mie una mi se pare ca nu mai are lumea rabdare cu incepatorii, ca nu mai are chef sa astepte ca incepatorul din fata lui sa-i dea emotii si ca tb sa-l depaseasca cu orice pret sa scape de el... Am mai avut zile cand am pus bulinele doar pt ca vroiam distanta de masina mea, sa nu mai stau cu toti in fundul meu, dar a fost mult mai rau decat in zilele cand nu le pun. Si eu invat in fiecare zi ceva nou in trafic, fac si greseli si mi le asum si vin acasa si-mi spun `uite, azi am invatat sa fiu atenta si la asta si la cealalta`, lucruri care poate nu le stiam sau nu le faceam ieri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Anca hopa sus semnul, ca daca te opreste nenea cu chipiu te paste amenda. Pe bune, nu glumesc. Este clasa I de sanctiuni, 2-3 puncte amenda.
Lasa-i in pace pe colegii de trafic sa claxoneze cat poftesc, ideea e sa stie si procedeze cu atentie in preajma ta.

Si de marirea limitelor de viteza, stiu ca tie ti se pare ca mergi ca melcul, dar de aia e viteza mica in localitati sa poti evita mai usor situatiile neplacute, in localitati sunt mai multe elemente de risc. Iar de mers la drum intins prin groapele si hartoapele de la noi cu 120 km la ora e crima curata. Prima data ar trebui sa creeze conditii pentru vitezele respective.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

De depasit tot o sa te depaseasca daca o sa ai viteza mai mica si daca te vad femeie.Ma mai depasesc si pe mine ,dar mai mult ii depasesc eu pe unii,ca ma enerveaza sa ma "cacai" in spatele unora care merg cu 40,sa zicem ,desi nu e nimeni in fata lui.
In ceea ce priveste legea cu maritul vitezei o sa dea apa la moara vitezomanilior si o sa creasca numarul accidentelor,dar ma si bucura putin pentru ca dimineata daca gasesc portiuni de drum mai libere,eu oricum bag un 60,chiar si mai mult si risc un radar,dar tot nu ma pot abtine.

Mergi la inceput