Invatatoarea a procedat corect?!?
Raspunsuri - Pagina 3
Ramonika spune:
sunt sigura ca ori "doamna" s-a trezit cu fata la cearsaf in ziua respectiva, ori are ceva cu copilul.
cred ca nici ea nu crede ca a procedat bine.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
Amy76 spune:
Eu n-as fi asa aspra cu invatatoarea.Poate gestul de a rupe foaia a fost brutal.Eu i-as fi taiat cu o linie ce a scris sau i-as fi notat langa "tema facuta in clasa".Pauzele sunt pt. recreere.Sa ne gandim cum iese un copil dupa o ora de curs(eu cred ca obosit dupa o activitata care a solicitat si concentrare si efort, poate chiar fizic).Daca am fi de acord sa-si faca temele in pauze,va dati seama ca ar intra in urmatoarea ora obosit si i-ar afecta atentia.Mai adauga galagia care e in pauze si imposibilitatea de a se concentra f.bine asupra temei.Sunt de acord ca in pauze sa coloreze ceva ,sa joace un joc care ii deconecteaza,dar nu sa-si faca temele.Eu una nu mi-as lasa copiii sa-si faca temele.Ii poti explica invatatoarei ca te-a afectat ruperea paginii si ca alta data sa procedeza altfel
filofteia spune:
quote:
Edit: Pro invatatoare - le preda lectiile fara prea mult elan, dar le preda, ii asculta pe rand, ii umileste dar nu ii bate, vine zilnic la scoala nu sta in medical.
Alexa am citit asta si nu-mi vine sa cred! Cum adica ii umileste dar nu ii bate? Sunt un pic socata, nu as vrea sa te supar si mai rau.
Din ce povestesti eu cred ca aici deja trebuie vorbit cu directorul, daca nu chiar mers la inspectorat. Atitudinea acestei invatatoare poate afecta grav psihicul copiilor.
Nu poti sa vorbesti cu mai multi parinti despre situatie si impreuna sa mergeti la directorul scolii, apoi la inspectorat?
Alynutza spune:
Mai sa fie, in 6 ani de invatamant n-am stiut ca predatul fara elan si umilirea copiilor sunt atuu-uri ale unei invatatoare.
Sincera sa fiu, nici eu nu l-as fi lasat sa-si faca temele in clasa, exista un rost pentru care temele se fac acasa, cunostintele au timp sa se 'aseze' putin, nu le faci la repezeala, nu esti distras de atatea lucruri, insa de aici pana la a-i rupe pagina e cale lunga. Eu chiar le-am spus parintilor ca nu accept pagini rupte, eu vreau sa vad evolutia copilului. Putea pur si simplu sa-i explice frumos ca tocmai de aceea facem pauza ca sa ne relaxam, sa ne odihnim putin mintea inaintea urmatoarei ore.
Din cate povestesti tu, invatatoarea aceasta nu are un comportament adecvat. Daca toti parintii sunteti nemultumiti, de ce nu faceti ceva? Sa o abordati prima data la o sedinta, sa va spuneti pasul, daca nu se schimba nimic, mergeti la directiune.
Putin offtopic si cu riscul de a te supara putin: este bine sa lucreze copilul suplimentar, insa ce-i mult nu-i sanatos. Nu trebuie sa uitam ca sunt copii si au nevoie de timp si pentru activitatile specifice varstei.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
alexa spune:
Suna stupid ceea ce am scris la atuuri. Am vrut sa spun ca fata de colegele ei, ea ii umileste verbal dar nu ii bate. Normal ca nu este in regula ca are un astfel de comportament.
La sedintele cu parintii, multi si-au exprimat diverse nemultumiri, a inceput sa faca pe victima iar a doua zi copiii erau certati ca de ce povestesc acasa.
Alynutza, multumesc pentru sfaturi (nu am de ce sa ma supar), nu lucrez cu el exagerat de mult, cate putin la romana si matematica in fiecare zi. Rezultatele la invatatura sunt excelente, munceste dar nu degeaba, doamna a zis ca este printre cei mai buni din clasa, o citez: "el este crema mea".
"Am construit propria scara de valori,cei care nu vor sa o urce cu respect, n-au decat sa ramana jos"
Lidia
alexa spune:
Sa va povestesc o intamplare care nu are legatura cu problema noastra.
Sunt prietena cu o invatatoare de la o scoala oarecare, are clasa a II-a, imi povestea asta iarna dupa serbarea de Craciun ca o mamica nu a dat bani impreuna cu ceilalti parinti si ca i-a cumparat singura niste fleacuri. Ceilalti parinti i-au dat suma adunata in plic. Era revoltata si isi propusese sa ii faca copilului sicane pana ce o vor muta parintii din clasa ei. Asa s-a intamplat, in vacanta de vara fata a fost mutata la alta scoala. Nu stiu cum de a avut tupeul sa povesteasca o asemenea magarie. Credea ca o voi compatimi.
Si ea are copil, nu se gandeste ca in viata roata se intoarce.
Din pacate exista si asemenea specimene.
Imi cer scuze fata de invatatoarele de pe forum, nu vreu sa jicnesc pe nimeni, este un caz autentic, nu din auzite, mie mi-a fost povestit.
Sunt si invatatoare care merita tot respectul nostru 
"Am construit propria scara de valori,cei care nu vor sa o urce cu respect, n-au decat sa ramana jos"
Lidia
helbi spune:
quote:
Originally posted by alexa
La sedintele cu parintii, multi si-au exprimat diverse nemultumiri, a inceput sa faca pe victima iar a doua zi copiii erau certati ca de ce povestesc acasa.
Cum adica sa certe copii ca povestesc acasa??? Pai asa i-i educa ea??? Sa-si minta parintii???? Halal cadru didactic!!!!! Eu maine as muta-o de la ea.
Eu mereu i-i repete fetitei mele ca, indiferent ce se intimpla, ce face sau ce i se spune, ea TREBUIE sa ma informeze si nu sa ascunda......Pe de o parte, asta e singura cale de a o ajuta, de a remedia o pb, etc, iar pe de alta, copii nu trebuie invatati sa minte. E f adevarat ca, de multe ori in viata suntem nevoieti sa mintim, chiar daca nu ne face placere, insa, acest lucru, dupa parerea mea, nu trebuie "invatat" de la o varsta asa de frageda, si mai ales de un cadru didactic!
Alexa, fara a te supara, de ce iti e teama sa vorbesti cu ea? De ce nu ai fost azi (eu sincer, asta asteptam sa citesc azi in postarea ta) si mai ales: de ce continui sati lasi copilul aceasta invatatoare? Scuze, dar eu nu pot sa inteleg............
filofteia spune:
quote:
Suna stupid ceea ce am scris la atuuri. Am vrut sa spun ca fata de colegele ei, ea ii umileste verbal dar nu ii bate. Normal ca nu este in regula ca are un astfel de comportament.
Colegele din scoala? Atunci trebuie schimbata scoala!
Alexa, ma ingrozesti cu povestile tale. Abia acum imi dau seama cat suntem de norocosi!
alexa spune:
Helbi, nu imi este teama de ea, de nimeni. Imi este scarba fata de situatie. Nu voi trece cu vederea, cu prima ocazie cand voi ajunge la scoala sau voi vorbi cu ea la telefon voi aborda problema.
Sa il mut la alta scoala, este cam greu ca nu am alta scoala in apropiere de casa si ma gandesc sa nu nimerim mai rau. La ea am ajuns greu, cu interventii si recomandari, deh..... asa se intampla cand mergi cu sacul la pomul laudat.
Edit - daca nimeresc o invatatoare ca prietena mea?
Lidia
cl spune:
Lidia, nu trebuie sa ai nici o discutie la telefon cu ea, ci fata-n fata. Individa aia putea sa-i explice copilului ca pauzele sunt facute pentru recreere si temele trebuiesc facute acasa, dar nu sa-i rupa foaia. Cat despre ce face ea la clasa si ce le spune copiilor...
. Nu ar fi mai bine sa-l muti pe Alex la alta clasa sau scoala?