Invatatoarea a procedat corect?!?
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Acea "invatatoare" este o (
) tampita!
Sau ofticata ca a mai pierdut un posibil client pentru meditatii.
Sau suparata ca in Dolj colegii ei de breasla au castigat in instanta 880 lei salariu minim in timp ce ea mai sta inca pe o grila care incepe la 390 lei.
Sau a parasit-o barbat-su alaltaieri si si-a varsat nervii pe copii.
Oricum ar fi este de reclamat.
Eu unul i-as taia 3 luni din salariu si as trmite-o de urgenta la un curs de psihopedagogie. Daca s-ar mai prinde ceva de ea ...
maru spune:
first, vreau sa spun ca am fost invatatoare 18 ani, pana cu o zi inainte de a ma sui in avion si a pleca spre Canada. Atunci as fi putut sa spun urmatoarele: as vrea sa am asa elev, care e constiincios, care a inteles perfect din clasa, care nu are nevoie nici un pic de ajutor nici de la mama nici de la meditatii. asta inseamna ca si stilul dnei de a preda e f bun, pentru ca, copilul a inteles tot din clasa. Totusi tin sa mentionez ca n-am fost niciodata de acord cu foi rupte, nici cu caiete imaculate. Copilul , parintele si eu trebuie sa vedem progresul facut, trebuie sa vedem greselile, ce n-a mers bine de prima data, unde mai are poticneli. Deci o mare bila neagra pentru asta...
dar as merge sa vorbesc cu invatatoarea, poate ca n-a fost chiar asa, poate ca copilul a rupt accidental pagina si stiind ca mama nu o sa fie f happy acasa a inventat o mica istorie...
Repet, nu vreau sa fiu inteleasa gresit: dezaprob gestul dnei de a rupe pagina!
Second, dupa aproape 2 ani de Canada, si avand copil ce a sarit din clasa a 3-a in Romania in clasa a 5-a in Canada pot sa iti spun din experienta de aici:
pauzele sunt numai pentru recreere, copiii sunt scosi afara din scoala, pe teren, sunt supravegheati, se joaca. Singurele lucruri care ar impiedica iesitul afara sunt ploaia si temperaturi sub minus 25 de grade. Da, ii scopt afara si la minus 20.
Daca s-ar respecta lucrul asta si in Romania, copiii poate ar fi mult mai sanatosi, mai altfel.
Ziua de scoala in Canada incepe in jurul orei 8:30 si se termina in jurul orei 3 pm, cu mici diferente de la scoala la scoala.
Concluzia? Mergi si vorbeste cu invatatoarea, daca atitudinea ei este belicoasa, mergi si vorbeste cu directorul. Nu lasa lucrurile asa!
Doamne'ajuta!
corinadana spune:
Aici (nu sunt ora pauza ora pauza ca si n RO) daca a terminat ce a primit de la teacher si mai este timp poate scoate copilul temele ptr acasa sa le faca pana cand au terminat toti ce li s a dat de facut.
Se poate ca ptr ziua urmatoare sa nu i mai ramana homework. Nimeni nu are de comentat nimic. Daca copilul e mai rapid si istet f bine!
Urat comportament...Era mai bine sa fuga copilul ca disperatul prin sala sau pe hol?!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by alexa
Multumesc pentru raspunsuri, asa gandesc si eu.
O sa ma gandesc daca voi merge la doamna pentru aceasta iesire, s-au adunat multe suparari in sufletul meu din cauza doamnei, uneori chiar am impresia ca il persecuta, nu stiu motivul si nici nu sufar de mania persecutiei, daca doamna continua cu aceasta atitudine, zau ca nu stiu daca mai pot discuta civilizat si daca nu o sa ma opresc mai sus. Am tacut pana acuma tocmai ca sa nu ajung mai departe, dar nu prea imi lasa alternativa.
"Am construit propria scara de valori,cei care nu vor sa o urce cu respect, n-au decat sa ramana jos"
Lidia
Buna, in discutia cu doamna incearca sa vezi si care este punctul ei de vedere, poate nu este chiar asa cum a zis baiatul tau. Trebuie sa existe o explicatie.
Pe de alta parte de dimineata cand ti-am raspuns mi-am adus aminte de fata mea in cls 1-a cand nu a inteles ca temele sunt pentru acasa, ea le facea in pauza intre 2 imbranceli. Doamna nu i-a spus ca le poate face acasa si continua in pauza, asa cum facea la gradi cand ieseau doamnele din sala. Dupa ceva timp ne-am pris si i-am explicat, iar invatatoarea ne-a spus ca a crezut ca se integreaza mai greu.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
numeioana spune:
Asa zic si eu! Ca parinte ai dreptul sa mergi la scoala si sa intrebi invatatoarea despre problema respectiva, nu sa te duci sa faci scandal. Poate lucrurile nu stau intocmai cum spune baietelul tau. Poate asa a fost, nu zic nu, dar mai intai trebuie sa te convingi de asta si apoi sa iei atitudine. Nici mie nu mi se pare normal cum a procedat invatatoarea.
Eu sunt educatoare si mi s-a intamplat de cel putin 2 ori pana acum sa fiu sunata si sa fiu acuzata de diverse lucruri... ceea ce m-a deranjat teribil. Mi se pare normal sa mergi sa discuti cu educatoarea, nu sa o acuzi fara sa stii opinia ei. Ca sa dau un exemplu: o mamica m-a acuzat ca tin copiii cu mainile in sus pe scaunele si asta pt ca, acasa, baietelul ei statea cu mainile in sus cand se juca... Avem si noi o metoda de disciplinare, de pedeapsa, dar niciodata nu i-am pus sa stea cu mainile in sus. Si sunt mai multe cazuri din astea aiurea...
Inainte sa acuzi, cerceteaza...
Ioana
21+
David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
alexa spune:
O sa merg la scoala sa vorbesc cu invatatoarea.
Nu am niciun dubiu despre ceaa ce mi-a povestit copilul, il cunosc foarte bine si nu avea de ce sa ma minta. Mai ales ca doamna nu ii lasa sa isi faca temele in pauza, a fost din initiativa lui, gandindu-se ca acasa il asteapta si temele suplimentare de la mine plus temele de la scoala, a vrut sa nu piarda vremea. Nu avea cum sa isi rupa pagina accidental din monent ce el a avut initiativa de a incepe sa scrie. Este prima oara cand incepe sa isi faca tema in clasa. Exclus sa nu fie adevarat.
Aceasta doamna invatatoare nu are o atitudine tocmai pedagogica, hai sa va povestesc ce s-a intamplat joi, la ora de educatie civica, cativa colegi au deranjat ora, doamna le-a atras atentia, s-a suparat pe ei, spre sfarsitul orei, a scris gresit pe tabla, baiatul meu a corectat-o, (nu este prima oara cand o corecteaza ca scrie gresit pe tabla, si nu este singurul, care o corecteaza)s-a enervat le-a spus ca nu mai vine la ore din semestrul II si a plecat din clasa, A PARASIT ORA, pana la pauza a stat pe hol, copilul a apreciat ca mai erau aproximativ 10 - 15 minute pana la pauza.Despre asta ce parere aveti? Si sunt multe alte iesiri asemanatoare ale doamnei. Pur si simplu, cred ca nu ii mai arde de scoala. Ei sunt mari, au intre 9 si 10 ani, povestesc acasa tot ce se intampla, stiu, vad, observa, nu sunt inconstienti de ce se petrece in jurul lor. Multi au povestit acasa ce epitete le adreseaza, nu sunt ascultati cand au o problema, isi baga degetele in urechi, sunt repeziti, ridiculizati in fata colegilor. Nu se poarta asa doar cu copilul meu.
Ma intalnesc cu parintii pe la zilele copiilor, si mai toti stramba din nas, isi exprima nemultumirea mai mult sau mai putin.
Am vrut sa il mut la alta scoala anul trecut, si sincer imi pare tare rau ca nu l-am mutat.
"Am construit propria scara de valori,cei care nu vor sa o urce cu respect, n-au decat sa ramana jos"
Lidia
claujro spune:
alexa, daca e atat de rau precum povestesti mai sus...de ce ai mai lasat copilul in acea clasa? Ce te-a determinat sa nu-l muti din prima clipa? Ceva e pro sau totul e contra acelei invatatoare? Pentru ca puteai foarte usor sa-l muti in clasele anterioare, in vacanta aceasta de vara sau poti sa-l muti in vacanta intersemestriala din ian-februarie. In timpul semestrului mai greu.
De ce nu ai facut-o pana acum?
alexa spune:
Claujro, ai dreptate, este vina mea ca m-am lasat induplecata de rugamintile copilului de a nu-l muta. Acuma imi pare tare rau. Este un copil timid, sensibil si m-am gandit ca se va acomoda greu mai ales ca a III-a este un am mai greut.
Azi de dimineata am fost la scoala, pentru alte treburi,(nu se intamplase cu pagina rupta)si nu am reusit sa discut mare lucru cu d-na, are un stil....face monolog, nu dialog, efectiv mi-a fost greu sa spun ce aveam de spus ca nu se oprea, trebuia sa o intrerup ca sa vorbesc. Asa face si la sedintele cu parintii, asa face cu toata lumea.
Edit: Pro invatatoare - le preda lectiile fara prea mult elan, dar le preda, ii asculta pe rand, ii umileste dar nu ii bate, vine zilnic la scoala nu sta in medical.
Lidia
maru spune:
din cate spui tu, nu prea sunt lucruri pro
nu inteleg de ce la sedinte nu ati oprit-o si nu ati dicutat cu ea ce era practic de discutat?
de ce nu ii spuneti de problemele astea de comunicare pe care le intampinati cu ea?
eu as merge la director, as cere mutarea si sugur dir te va intreba de ce, si ii poti explica.
sincer mi se pare stupid sa iesi pe hol, eu faceam haz de necaz daca greseam cand scriam pe tabla, de multe ori greseam intentionat ca sa vad daca sunt atenti
sincer, ar trebui sa mergi si sa muti copilul, pentru ca se pare ca nu-si face datoria nici la clasa, din moment se e nevoie sa ii dai suplimentar, nici din punct de vede educativ, ca uite ca boroboate face!
Doamne'ajuta!
helbi spune:
Se pare ca si aici sistemul e asemanator celui din canada si SUA.
Copii au 2 ore legate, fara pauza...urmeaa 15 min de pauza de "mic dejun" , timp in care copii maninca in clasa, supravegheati de invatatoare. Apoi mai au o ora de curs si abia apoi urmeaza pauza mare. 20 min. in care clasele se incuie si TOTI copii insotiti de invatatoare stau afar ala aer, indiferent ca ploua sau ninge. Daca ploua, stau sub "marchiza", daca nu, se joaca in curtea scolii. Chiar ne-a spus invatatoarea la sedinta cu parintii ca pt copii e f. important ca dupa 2 ore sa stea afara. Ne- a rugat sa le ducem al scoala geaca si pantaloni pt ploaie, cisme de cauciuc....tocmai ca sa poata iesi afara in pauza, indiferent de vreme.
Apoi, daca un copil e mai "rapid" isi rezolva in clasa tema si acasa nu mai are nimic de facut. A fost cazul fetitei mele de multe ori anul trecut, dar si anul asta. Lor li se mai ofera posibilitatea, in caz ca si-au terminat tema in clasa, sa-si ia ema suplimentara pt acasa. dar nu e obligatoriu.
Cum a procedat invatatoarea, e total nepedagogic. Iar ce ai explicat apoi despre ea, denota multa nesimtire si slaba pregatire.
Eu as merge si as discuta cu ea, iar daca ar incerca un monolog, i-as atrage atentia ca eu am venit pt dialog. Dac anu se poate asa, as merge la director si categoric mi-as muta copilul de la aceasta invatatoare. Chair daca el e mai timid, e de apreciat gestul lui. A avut initiativa de a lucra in pauza..........E adevarat ca pauza e pt relaxare, dar daca nimeni nu-i explica, el face ceea ce crede el. In loc sa se imbrinceasca cu copii, el a facut o treaba buna: a invatat/repetat/ aprofundat.
Ce a facut ea? I-a rupt foaia si ce i-a explicat?????? Urit din partea ei si pacat ca mai exista aceste specimene in invatamintul romanesc.
Mergi maine is vorbeste cu ea. Si ia cea mai buna decizie pt copilul tau.