Discutii despre clasa I (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 4
dcop spune:
Vicki
sinteti cei mai tari! Si fimea mai scrie citeodata cu dreapta dar se vede ca nu sint miscari firesti si scrie tremurat. Bine, nu-i vorba ca ieri a scris cu stinga cifra 2 si zici ca a scris cu piciorul drept.
Violeta, baiatul tau are alte caiete la semiinternat? Nu-si face temele direct pe caietele de scoala? Anamaria are un caiet pe care le da suplimentar dupa ce si-au terminat temele, dar care ramine acolo, asta ar mai lipsi sa-l care zilnic ca si asa mi se pare prea greu ghiozdanul.
Te rog spune-mi si mie ce carti ajutatoare si culegeri v-a recomandat invatatoarea voastra ca noua nu ne-a zis nimic si as lucra suplimentar, dar cind intru intr-o librarie imi prind urechile in manualele alternative.
Eu vad ca Anamaria vine acasa in fiecare zi cu cite o fisa de evaluare(asa scrie pe ea), si nu stiu daca prima nota o sa fie o medie sau o sa fie testarea aia de care vorbiti voi. Nici de vaccinuri nu am aflat nimic de la scoala. E adevarat ca nici n-am fost la consultatii pentru ca vorbisem cu invatatoarea la telefon despre progresele copilului si n-am vrut sa mai particip la o alta discutie interminabila despre banci

Va urez sa aveti un we placut
roxanal spune:
citesc ce scrieti voi si inca odata imi dau seama ca in Romanika noastra se opate orice...sunt situatii atat de diferite, cerinte diferite, tipuri de teme diferite, dictari, etc...![]()
noi nu avem dicari inca...mai incolo, ne-a spus Doamna..nu avem carnet de note/calificative...
la noi deocamdata e acalmie..inca maria nu-si cunoaste toti colegii, asa e de aiurita
...vor merge intr-o excursie cu clasa pe 25.10..insa n-am decis daca sa merg si eu cu ea sau nu..nici nustiu ce sa zic.pe de o parte imi dau seama ca ar tb sa nu merg..doar acum e la scoala, tb sa se integreze, etc..pe de alta ma intreb cum se descurca Doamna cu atatia copii..si ce vor face ei, care sunt mai toti neste "floricele"?
oriucm, se pare ca luni avem iar sedinta si o sa vedem ce mai hotaram atunci
pupici la puiuti....si voua mamici de puiuti isteti
violeta69 spune:
dcop...pai sa ma gandesc,ca unele sunt si in dulap la doamna...
sunt niste fise de lucru de la editura Olimpiada,si pt mate, abecedar si abilitati sau cunoasterea mediului...
la mate,pe langa carte au ceva de lucru in clasa pe care cred ca o au toti copii,tot editura Aramis ca si cartea,inca una cu ursuletul(pe asta am vazut-o si in librarii_Ursuletul te invata sa socotesti?!),inca una la doamna in dulap si culegerea de la editura Carmis,autori Aurelia Arghirescu si Florica Ancuta(e o carte cu albastru vad ca se tine dupa carte...
cred ca aici am scris tot....
la abecedar,,cartea,asta de la editura Aramis,cea cu ursuletul,una care se numeste Soricica( de invatat sa citeasca),fisele de lucru si cica mai ia una de dictare..parca 
dupa vacanta incepem si noi cu cititul,atunci sa vezi 
noapte buna
Vio,mamica de viitor "avionar" 
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
preda_vicky spune:
Buna dimineata.
Da, Vio, i-a dat astea 2 calificative
. Bine, eu ma supar mai mult ca el, ca el inca nu a realizat ce inseamna. Mai au saptamana asta, sa vedem cum se termina
.
Dcop, acum si eu ma amuz, cand il vad ca scrie cu dreapta cu stilou si cu stanga inca cu creion
, si scrie semnele frumos cu amandoua (daca nu incurca creionul la dreapta si stiloul la stanga, atunci chiar scrie cu picioarele
)
Noi avem doua caiete la Abecedar, unul de la ed. Ana, care il ia acasa, si cel de la ed. Aramis care sta la scoala si la mate tot un caiet Ana plus un caiet obisnuit. Si mai e cel cu foaie velina pe care fac silabele si suntele. Culegeri nu vor avea anul acesta. Urmeaza sa primeasca (au facut comanda) un caiet special pt cunoasterea mediului, un alfabetar si o trusa de lucru pt mate. Au si manual de engleza
, pt cls I si a II-a.
Succes si
boboceilor pt sapt. de evaluare!
http://community.webshots.com/user/viki39
lilach spune:
Laura a primit 100 la aritmetica si eu sint tare mindra de ea.
Cum primiti peste o saptamina vacanta? Nu e in decembrie vacanta asa cum stiam eu? de craciun?
Cum adica platiti pentru carnet de scoala? Pur si simplu nu inteleg nimic din ceea ce discutati
...dar ar trebui sa aprofundez
...nu de alta dar se pare ca nu peste mult timp vom fi si noi prin Romania...si trebuie sa ma documentez
.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
violeta69 spune:
carnetul de note nu-l platesti,da' se plateste poza(50 mii,vechi
)...
eu cred ca e mai bine cu caieta mai putine,camai rau se incurca in ele...
cat despre chestia asta cu identificarea sunetului in silabe ma enerveaza rau 

el recunoaste sunetul,dar daca sunt 3 litere intr-o silaba pe ultimele doua de zice legate ca si cum ar forma o singura litera...
pe vremea mea nu erau atatea despartiri si identificari de sunete si n-am ramas la oi....
eu cred ca elevii de calsa I-a(ca de restul nu stiu) in Roamnia sunt tare stresati....
prea multe materii si la fiecare materie prea mult de facut....
in sfarsit am identificat si eu care e randul si suprarandul si cum naiba se scriu semnele acelea...
linii oblice supra-rand si linii oblice sub-rand ![]()
ca a facut doamna observatie la sedinta ca nici nu se stie care sunt randurile si suprarandurile (era aluzie la mine ca am gresit cand am inceput un semn,cred ca la bici
)....
semnele vad ca stie sa le faca,i-am dat test si stie si sa le inceapa singur ...pe toate....
la identificarea sunetelor am rezerve ca le va nimeri mai ales pe astea complicate...
o saptamana usoara va doresc!
Vio,mamica de viitor "avionar" 
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
lilach spune:
Si eu am senzatia ca sint stresati copiii din clasa I la scolile din Romania. De ce li se pretinde chiar asa de mult si tot odata. Mi se pare extrem de mult pentru un copil asa de mic...ok. ai vostri incep la 7 ani nu ca aici la 6 ani...sau chiar mai putin. Eu trec a treia oara prin clasa I...deci al treilea copil si cea mare a terminat deja liceul deci am trecut prin toate fazele ...dar nu mi s-au parut stresati copiii ...poate in ultimii ani de liceu cind avea bacalaureate la toate materiile.
Laura de abia acum dupa aproape 2 luni de scoala incepe sa scrie in caiete cu linii si scriu cuvinte dupa dictare ...le scrie bine si fara greseli.
La aritmetica au invatat cifrele pina la 10 si sa recunoasca mai mare si mai mic.
Invata desen, muzica, drama si sport.
Engleza se invata doar din clas II pentru a nu-i incurca cu alfabetul (nu este aceelasi).
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
dcop spune:
Multumesc violeta, o sa ma uit si eu dupa culegere si ursulet, ca soriceii deja ii avem.La noi lucreaza numai in clasa dupa fisele de evaluare, sint un fel de "scoateti o foaie de hirtie"
Lilach, e simplu: platesti pentru schimbarea mobilierului scolar (banci, catedra, eventual dulap), perdele, zugravit clasa, raschetat parchet, tabla ecologica (depinde de la scoala la scoala) si cred ca indiferent la ce scoala de stat va fi Laura vei plati : body-guard (denumirea frumoasa si interesanta a unui paznic care pazeste mai mult scoala decit pe elevi), poze pentru carnetul de note, diverse reviste mai mult sau mai putin interesante, xerox sau dupa caz doar toner sau contravaloarea fotocopierii unor fise, diverse caiete speciale, fondul scolii care nu mai e obligatoriu... Nu-mi vin in minte toate, dar sigur ca mai sint si altele de platit. Oricum, stai linistita, cum inteleg ca nu ati fost in Romania de la inceputul anului scolar, in momentul in care te vei inscrie la scoala, vor fi foarte amabili ceilalti parinti din clasa si te vor pune la curent![]()
V-am lasat ca ma duc s-o iau pe Anamaria de la after si poate aflu si eu ce a mai facut la scoala. De cite ori o intreb ce a facut la mate sau la romana imi raspunde cu o privire pierduta "nu mai tin minte"