Discutii despre clasa I (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 2
violeta69 spune:
dcop,copii hiperactivi nu sunt copii bolnavi,cu atat mai putin handicapati ![]()
sunt copii peste medie ca inteligenta,insa nestapaniti...
la unii e din nastere(cum e la fi-meu) la altii o fi si di educatie,nu stiu...
poti sa citesti despre copii hiperactivi!
oricum,nu e in totalitate vina lor.....si nu se pot redresa singuri,au nevoie de ajutor.de la scoala de la printi de la psiholog...pt ca sunt totusi copii...sa nu uitam asta si sa nu incercam sa-i privim ca pe niste mici monstri!
eu il stiu pe al meu si-n afara de faptul ca vorbeste gura fara el si ca parca e pus pe arcuri,rau nu face la nimeni...
nu bate copii,dar daca e atacat riposteaza...
nu face fisa de evaluare evantai,nu arunca cu scaune si nici nu vrea sa plece din calsa desi imi spune ca se plictiseste uneori...
de ce spun asta?!
am mai scris aici,si unele mamici stiu...
eu nu l-am luat in seama cand imi spunea ca doamna il persecuta,ca il umileste etc...imi spuneam ca-si merita soarta intr-un fel....
am acceptat tacit unele chestii si amajuns cu el la psiholog si acolo sa aflu ca de fapt toti am procedat gresit...
in primul rand noi ca nu l-am crezut si nu l-am sprijinit,apoi educatoarea ca l-a marginalizat si modul lui de a iesi in evidenta au fost revolta,nesupunerea,neascultarea...adica tot ce era negativ...
sigur ca acum ducem o lupta crancena ca sa recuperam,dar asta nu inseamna ca el e un copil rau,tampit sau prost...
e un copil ca toti ceilalti,insa cu ceva mai mult de lucru la el...
si recunos,noi n-am facu prea multe la grupa pregatititoare ....cel putin nu eu acasa cu el,am vrut sa-l lasa sa mai copilareasca pt ca scoala o sa faca pana la 100 de ani daca o sa vrea si o safie sanatos pana atunci ![]()
dar isi da silinta,face bine,munceste...
are el momente din astea in care nu vrea sa asculta(si nu la clasa,ci la semi) cred ca acolo se detaseaza de tot si nu mai are chef....
aseara imi spunea ca un copil de calsa a 3-a nu stia sa citeasca bine si "ce ma,crezi ca eu cand o sa ajung in clasa a 3-a nu o sa stiu sa citesc?! ce crezi ca eu sunt prost?!cum sa nu stiu sa citesc?...pai acum sunt mic,sunt de abia clasa I-a....dar atunci o sa stiu sa citesc"
si tot aseara mi-a spus ca a descoperit cum e cu infinitul.....
dupa ce s-a tot gandit...."mami,cred ca infinitul e Doamne-Doamne"
l-am intrebat cine i-a spus lui asta si mi-a zis ca nimeni,asa s-a gandit el ![]()
felicitari lui Adi,sa o tina tot asa....pup copil istet si cuminte 
bafta la scoala pt toti boboceii
Vio,mamica de viitor "avionar" 
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
mihmir spune:
Buna fetelor.Filoftea multumesc pentru ca ai deschis partea a2a a acestui subiect.In legatura cu vaccinurile sa stiti ca unul se face in mana si nu doare prea tare iar celalalt in picior si doare rau de tot dar dupa 1 noiembrie.Noi avem carnete de elev si ne mandrim ca avem trecut un FB cu - la matematica. SUCCES TUTUROR COPIILOR
dcop spune:
Stai putin Violeta, nu am spus nici ca e bolnav nici ca e handicapat! Nici macar nu-l cunosc, doar ca, din ce povestea invatatoarea, nu cred ca ii e prea usor cu el. Oricum nu as putea sa ii pun eu o eticheta doar pe baza unor povestiri.
Nici nu cred ca orice copil care nu are rabdare sa stea pe scaun o ora sau care alearga in pauza are vreo problema, ci mai degraba cred ca fimea care sta in banca si in pauza se integraza mai greu.
Oricum, faptul ca ii scrie cuvinte obscene pe fisele de evaluare nu cred ca tine de nici un sindrom, nu?
dcop spune:
felicitari mihmir
Noi nu am primit carnetele am inteles ca le mai tine invatatoarea ca sa le puna pozele si pe urma ni le da. Ma gindesc ca prima nota ar trebui sa fie o medie a calificativelor primite pina acum, dar credeam ca o sa o primim abia dupa vacanta.
Voi stiti ce vaccinuri sint astea si daca putem sa le facem la medicul de familie? Altfel parca vad ca o sa fie o jale colectiva.
violeta69 spune:
quote:
Originally posted by dcop
Stai putin Violeta, nu am spus nici ca e bolnav nici ca e handicapat! Nici macar nu-l cunosc, doar ca, din ce povestea invatatoarea, nu cred ca ii e prea usor cu el. Oricum nu as putea sa ii pun eu o eticheta doar pe baza unor povestiri.
Nici nu cred ca orice copil care nu are rabdare sa stea pe scaun o ora sau care alearga in pauza are vreo problema, ci mai degraba cred ca fimea care sta in banca si in pauza se integraza mai greu.
Oricum, faptul ca ii scrie cuvinte obscene pe fisele de evaluare nu cred ca tine de nici un sindrom, nu?
mami de pitigoi
mai,pai e tare copilu' asta daca stie deja sa scrie cuvinte obscene!!!

sau le deseneaza?!
no,ca al meu nu stie sa formeze cuvinte singur....inseamna ca l-a invatat careva...o fi si educatie,nu zic...ca vorba ta ,nu stiu...
no,si n-am zis ca ai fi zis tu ca ....
dar incercam sa mai fac putina "lumina"

pt tine ..nu o lua ca pe ceva personal!
acum,legat de vaccin....
am incercat sa-l fac sa fie curajos....
i-am zis ca nu doare mai tare decat o zgarietura de pisica
ca el e barbat si nu tb sa plnaga degeaba.....ca o sa se sperie si ceilalti copii...
sa inchida ochii,sa numere pana la 10 si o sa treaca....
bine ca face mai inainte vaccinul usor...s-or fi gandit si astai ca altfel ii speriau si la cel din picior nu mai prindeau un copil prin calsa
si noi avem carnet de note,azi nu i l-am dat la scoala ca tb sa-i iau o coperta....
note nu avem ...sper sa incepem cu ceva bun....
Vio,mamica de viitor "avionar"

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
melinav spune:
Buna,
la noi astazi se iau masurile pentru uniforma, de fapt scoala comanda doar vestuta si sacoul si s-ar putea o legatura de gat - de pantaloni tb sa ne ocupam pe cont propriu, vor doar ca el sa fie negru sau bleumarin. Din pacate nu a putut lua parte la masuratori ( ne rugase doamna sa venim si noi parintii), sper sa fie ok totusi.
Noi parintii nu prea suntem multumiti de alegerea facuta, ni se pare extrem de scump, vesta si sacoul cu o broderie cu numele scolii, nume elev, clasa ajung la 130 RON.
Inca nu am primit carnetul de elev.
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
preda_vicky spune:
Melina, si noi am facut comanda de uniforma, si un pantalon+o vesta costa 45 RON, la care avem cadou snurul pt. gat! E drept, noi nu avem si broderie
. Si mie mi se pare cam "piperat" pretul.
Si Dani are carnet de note. La noi inca nu s-au anuntat vaccinurile, si eu cred ca o sa fie jale generala, cum Dani e satul de injectii si dr., cred ca o sa prinda frica sa mai mearga la scoala
!
Tb sa va spun ca de ieri Dani scrie cu dreapta
! De luni le-a cerut d-na sa inceapa sa scrie cu stiloul, si Dani a ajuns singur-singurel la concluzia ca tine mai bine cu dreapta stiloul si scrie mai frumos. De fapt, se minuneaza singur de ce frumos scrie el cu dreapta
! A zis ca tb sa exerseze sa scrie cu creionul cu dreapta ca nu e obisnuit
, de parca ar fi scris cu stiloul de cand s-a nascut
.
Azi au avut bucla de la r, l-am exersat aseara si era incantat ca azi a reusit sa-l faca corect.
Si suntem tare bucurosi ca vine vacanta, fie ea si scurta!
la mamici si scolarei
http://community.webshots.com/user/viki39