AM NASCUT LA EUROCLINIC
Raspunsuri - Pagina 4
ligeea spune:
nu , nu lenjerie intima , doar halat si camasa
copii nu sunt imbracati in haine noi ci doar sterilizte -e normal sa fie in pungi .
RGE spune:
LIGEEA ..sunt de acord cu tine in mare si hai sa-ti spun de ce..adica iti dau un exemplu..o prietena buna de-a mea a nascut in iunie...pe bebei ii spala la chiuveta dupa fiecare caca si li s-a spus mamicilor sa faca chestia asta ori de cate ori este posibil iar servetelele umede sa le foloseasca doar cand nu au cum sa-l spele pe bebe..si prietenei mele i s-a parut(la banii pe care i-a dat) ceva foarte primitiv sa ii spele la fundulet ....si daca ea si inca doua mamici au scris in formularele alea ca nu sunt de acord sa-i spele ci sa foloseasca servetele umede ei s-au conformat...sa nu ma intelegi gresit,...nu le iau apararea..Doamne fereste..nici nu le fac reclama..eu una am groaza de spitalele de stat , nu as intra intr-un spital de stat nici moarta...deci nu te supara pe mine..pentru familia mea adica pt mine si sotul meu nu este o fitza sa mergem sa nasc la Euroclinic..este un sacrificiu pe care il facem de 9 luni ca sa mergem undeva unde sa fie conditii...pentru ca fata de spitalele de la noi din tara eu zic ca sunt conditii cu adevarat.
ROXANA cu "ursuletz" GEORGE IONUTZ
IN SAPTAMANA 40!!!
BEBE TE ASTEPTAM CU DRAG!!!
"Doamne ajuta-ne!!"
ligeea spune:
I- fi spalat atunci -erau probabil 2-5 copii si 2 asistente dar acum sunt 10-12 copii si una sau doua asistente . Cand crezi tu ca fetele alea pot sa spele , sa schimbe si sa hraneasca copiii , in conditiile in care vin si ,,musafiri in vizita non-stop iatr ele trebuie sa aiseze un zambet profesional ?
Nici pe mine nu ma intelege gresit, eu n-am facut economii sa ma duc acolo , am vrut doar ce-i mai bine pentru mine si copil in conditiile in care sarcina mea era cu risc de nastere prematura -ceeace s-a si intamplat -dar la atataia bani-multi oriunde in lume -nu mi se pare normal sa iau copilul acasa cu fundul si puta rosii ca focul , si cu caca intarit -meconiu intre fese .
E problema lor , sa angajeze personal daca sunt mai multe nasteri , nu sa faca rabat la calitate ca nu e sezonul de discounturi
khrisu spune:
quote:
Doctorita aia blonda la care mamele se uita ca la maicuta Teresa e numai o fita - n-a facut nici un fel de ,,instructaj- nu gasesc alt cuvant cu mamale privind ingrijirea nou-nascutului , se face in toate spitalele , iar\pe foaie de externare nu scrie decat sumar cate ceva , nici macar nu scrie formula consacrata ,,clinic /sau nu sanatos
Banuiesc ca sa-si ia orice bataie de pe cap dupa externare .
Doctorita aia mie mi-a facut "instructajul" (pe care ti-l da si listat pe vreo 2-3 foi . Eu am avut o groaza de intrebari si mi-a raspuns amabil la toate. chiar m-a rugat daca vreodata am vreo problema sa sun la maternitate indiferent de ora decat sa plang cu copilul in brate. Am respectat tot ce mi-a spus si am un bebe sanatos tun. Am revenit la ea cu drag la control cu copilul. Si din surse sigure stiu si-a facut specializarea in SUA (ma gandesc ca are ceva in cap).
ligeea spune:
Revin . Am fsost cu Luca la G Alexandrescu la prof... si mi-a onfirmat ca a luat piodermita din spital.
E clar ca e din spital deoarece pe fisa de externare au trecut ,,eritem alergic desi sunt aceleasi bubite -pielea rosie si multe bubite cu un cap alb si nu avea cand sa le faca de vineri de la externare pana ieri cand am fost cu el
Vor avea ceva explicatii de dat , altfel cred ca ii dau in judecata . E chiar culmea , sunt suparata de nu vad .
ligeea spune:
Revin . Am fsost cu Luca la G Alexandrescu la prof... si mi-a onfirmat ca a luat piodermita din spital.
E clar ca e din spital deoarece pe fisa de externare au trecut ,,eritem alergic desi sunt aceleasi bubite -pielea rosie si multe bubite cu un cap alb si nu avea cand sa le faca de vineri de la externare pana ieri cand am fost cu el
Vor avea ceva explicatii de dat , altfel cred ca ii dau in judecata . E chiar culmea , sunt suparata de nu vad .
mihuta spune:
Foarte bine faci, poate iau masurile necesare. Mai ales ca nu e vorba de ceva prea complicat, sa aiba o asistenta in plus si sa aiba grija de igiena. Totusi sunt 13 rezerve, ceea ce inseamna putini copii de ingrijit fata de spitalele de stat.
Una peste alta, eu o sa nasc cam pe la mijlocul lui noiembrie si sper ca pana atunci macar partea cu igiena sa fie remediata. Desi e o chestie care tine de personalul angajat, nu de managementul spitalului.
36s + Sophia
khrisu spune:
m-am uitat pe biletul de iesire al copilului si la fel scrie...eritem alergic (dar bb nu a avut bubite cum spui tu decat punctele alea albe pe nas cu care s-a nascut)am cautat pe net si uite ce am gasit..
Eritem alergic sau piodermita?
Eritemul alergic (sau toxic) se īntālneste la 70% din nou-nascuti. Se manifesta īn primele 2-3 zile, uneori chiar din prima zi, prin pete rosii diseminate pe tegumente, cu mici papule (ridicaturi) galbui, uneori vezicule cu lichid clar. Cauza nu a fost bine stabilita. Au fost incriminati diversi factori iritanti din mediu (microbieni sau alergici): sapun, haine, scutece, pudre etc, cu care pielea copilului vine īn contact. Continutul lichidian al veziculelor are un procent ridicat īn eozinofile (celule specifice afectiunilor alergice). Nu necesita tratament, ci doar o toaleta atenta cu agenti antibacterieni (alcool alb sau iodat, betadina, violet de gentiana, albastru de metil, etc) si o pudra cu bacitracina.
ligeea spune:
Eritemul alergic nu arata cal fi-miu, el are toata pielea rosie de zici ca e frecata cu soda si bubitele sunt mici si diseminate .
E pidermita , l-au mai vazut 2 doctori de la Medlife si cineva din Iasi -prieten de familie , medic alergolog
V-am spu sca pe foaia de externare nu scriu cum ar fi normal-,,clinic sanatos -sau nu , tocmai ca sa-si ia orice responsabilitate .
Iar dr. aia blonda , zau ca ne ia drept fraiere , cine mai are copil acasa isi da seama din prima ce ,,valoare au cele 2-3 minute pe care ti le acorda la externare .