Cum stati cu bolile de la gradi ???
Raspunsuri - Pagina 4
adi_dalma spune:
quote:
Originally posted by luciana12
? Auzisem ca scarlatina a fost "eradicata"!!
luciana
Nici vorba..din pacate,,,,
nu exista vaccin, imbolnavirea la varsta copilariei se pare ca nu da imunitate pe viata,,, deci distractie in toata regula...
diana21 spune:
Vin si eu sa ma dau cu capul de pereti la subiectul asta si sa va zic ca, din ce vad eu aici, noi batem recorurile. In prima sapt. a fost doua zile, a lipsit trei, in a doua, la fel...in a treia a fost, Doamne ajuta, toata saptamana, in a patra nu, in a cincea, adica asta...doar luni, marti si miercuri...Acum are febra 38.5 si mai mult, dar, de data asta, fara simptome de boala. Sunt depasita...sper din suflet sa nu fie o amigdalita! Pana zilele trecute a avut o bronsita care s-a complicat...asa ca dupa o saptamana de aerosoli si siropuri, a luat antibiotic puternic cinci zile, Zinnat. Si am fost fericita doar doua zile...
Cat despre Ribomunyl, desi Ianca a luat anul trecut timp de sase luni, anul asta nu mai ia. Pentru ca doctorita, aceeasi care ni l-a dat anul trecut, a spus ca ea nu-l mai recomanda pentru ca se pare ca ar aveo o legatura cu declansarea astmului.
Acum ii dau Septilin, vit. C naturala, Propolis, sirop de catina si de macese, dar fara efecte vad ca!
Dialoguri strumfesti
monaraus spune:
Si noi am inceput gradinita pe 1 octombrie, prima saptamana a fost ok pana vineri seara cand am fost la camera de garda - laringinta usoara, dupa doua zile temperatura, antibiotic, am ramas acasa sa ne reinsanatosim tun si azi am facut vaccinul antigripal. Ne mai trebuie cel putin 2 saptamani fara colectivitate pentru ca anticorpii sa-si faca treaba... Deci vom merge din nou la gradinita dupa vacanta, adica pe 11 noiembrie...
Amy76 spune:
noi stam acasa de o saptamana cu varicela.e epidemie la gradi.am auzit ca in alte gradinite a aparut oreionul.asa ca...![]()

alra spune:
Fetita mea merge la cresa de la 3 luni si jumatate, din mai anul trecut - asa e regula jocului aici...
Iarna trecuta a fost mai tot timpul racita: mucisori, tuse mai usoara sau mai grava, insa rar atat de rau incat sa fie nevoie sa stea acasa. Iarna asta iara am luat-o de coada. Tuseste cam de o luna, facem aerosoli si parca nu da sa ii treaca.
Am spus povestea pediatrei si mi-a zis sa nu ma nelinistesc. Fetita da mai degraba impresia de "copil sanatos" daca te uiti la ea, are greutatea un pic peste medie si mananca foarte bine si e tot timpul activa. Mi-a spus ca asta e cel mai important. Mi-a dat insa un fel de vaccin sub forma de picaturi pe care urmeaza sa i-l dau cate 10 zile timp de 3 luni.
Prieteni de aici spun ca au avut povesti similare cu copiii: raciti toate iernile pana pe la 7-8 ani si apoi brusc nu s-au mai imbolnavit deloc.
anya spune:
Scarlatina nu are vaccin pt ca nu e virala, dar pt oreion si varicela exista vaccin (cel de oreion e chiar obligatoriu), asa ca nu prea inteleg de ce sa apara epidemii -poate un caz - doua, izolate.
lore03 spune:
Si noi patim acelasi lucru am stat mai mult acasa decat la gradi.Am inceput cu o raceala usoara,am continuat cu bronsita si boala diareica acuta ,a mers doua zile si a facut otita .Cel mai tare ma deranjeaza ca toate aceste boli au trebuit tratate cu antibiotic .
Sper ca de acum inainte sa fie mai bine .Urmeaza sa ne vaccinam antigripal ,poate scapam mai usor la iarna.
cristetil