Cum stati cu bolile de la gradi ???

Cum stati cu bolile de la gradi ??? | Autor: geniest

Link direct la acest mesaj

A inceput gradinita de 1 luna si a mers 1 singura saptamana, nici macar continuu, ci cu intreruperi.
A racit a treia zi de gradinita (fara febra, doar muci muuulti si tuse dim si seara), l-am tinut acasa si-a mai revenit apoi l-am dus iar. A mers 2 zile si iar raceala (de data asta cu tot tacamul: febra, muci, nas infundat, lipsa apetit, tuse nasoala rau, plamani incarcati).....ce facem in ritmul asta ??? Unde ajungem ??? Sau...mai ajungem ??? Sunt pesimista rau in ceea ce priveste beneficiile gradinitei....

La voi cum e ???

Am inceput imunizarea de anul trecut, din toamna, tocmai ca, la 4 ani sa fie mai bine....

www.andreialmeu.piczo.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

S-a discutat foarte mult pe acest subiect.
Trebuie sa va duceti. Stiu ca este exasperant. In primul an de gradi (3,9 - 4,6) Adi a fost aproape tot timpul bolnav. La 3 saptamani facea bronsita, ii dadea antibiotic. Se facea bine, mergea cateva zile la gradi, iar statea acasa. M-am felicitat atunci ca am ales o gradinita cu progam scurt si am pastrat bona.
Spre vara incepe sa se simta mai bine.
Al doilea am a racit doar de vreo 4 ori. Asa ca am ajuns la gradi cam trei sferturi din timp.
Al treilea an (pregatitoare) nu cred ca alipsti o spatamana legata, raceli usoare, care le ducea pe picioare, fara antibiotic.

Gandestete ca daca nu merge acum la gradinita se va imbolnavi la scoala, pentru ca odata si odata tot trebuie sa capete imunitate.

Este adevarat ca sunt si unii mai rezistenti, dar al meu nu este. Se imobolnavea primul si pana terminau ceilalti se mai imbolnavea o data. Si totusi acum s-au redus simtitor bolile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

quote:
Originally posted by filofteia

In primul an de gradi (3,9 - 4,6) Adi a fost aproape tot timpul bolnav. La 3 saptamani facea bronsita, ii dadea antibiotic.

Se imobolnavea primul si pana terminau ceilalti se mai imbolnavea o data.

Da...asta e de fapt. Depinde de fiecare copil in parte. Al meu n-ar rezista la asa un ritm de boala / antibiotic/ boala / antibiotic samd.
Din cauza efectelor antibioticelor date aiurea in trecut (pt cu totul altceva)oricum are vreo 2 kg mai putin decat media. E destul de subtirel si cu mofturi la mancare...La noi orice antibiotic administrat este o catastrofa dpdv digestiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Si noi dupa o singura saptamana de gradinita (grupa mica) ne--am pricopsit cu o laringita, nu foarte urata, dar tot a trebuit antibiotic. Acum stam acasa cu bona, o sa facem vaccinul antigripal si abia in noiembrie la gradi... Sper sa fie mai bine dupa vaccin, cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

ce pot sa-ti spun
Ilinca a fost doar o saptamana si de 2 sta acasa, brosita a avut.
de luni mergem din nou
mi-a spus si dr de familie care e pediatru si 2 de la Budimex ca asa va fi pana isi face un pic de imunitate.
sanatate multa si sa trecem cu bine primul an.
la ce gradinita mergeti?

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Si la noi situatia e dezastruoasa...
De cand a inceput gradi (acum o luna) a racit de 2 ori. Adica de 2 ori antibiotic. Nu-i normal...dar asta e. Pediatra noastra ne-a certat pentru faptul ca, era necesar sa-i fi facut imunizarea din moment ce-aveam de gand s-o ducem in colectivitate inca din luna august. Ma gandesc ca poate totusi n-ar mai fi racit atat de des. Mi-e groaza sa ma gandesc c-o va tine tot asa.
Am mai fost sfatuti (tot de pediatra) s-o mai tinem acasa o luna-doua, macar pana mai trec virozele. Nici eu nu stiu cum sa procedez mai bine. La gradi e super, s-a integrat extraordinar (e a doua ei casa), dar din pacate imbolnavirile astea sunt o problema.

Luisa, mami de dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

In primul an de gradi (3,9 - 4,6) Adi a fost aproape tot timpul bolnav. La 3 saptamani facea bronsita, ii dadea antibiotic.

Se imobolnavea primul si pana terminau ceilalti se mai imbolnavea o data.
--------------------------------------------------------------------------------
Da...asta e de fapt. Depinde de fiecare copil in parte. Al meu n-ar rezista la asa un ritm de boala / antibiotic/ boala / antibiotic samd.
Din cauza efectelor antibioticelor date aiurea in trecut (pt cu totul altceva)oricum are vreo 2 kg mai putin decat media. E destul de subtirel si cu mofturi la mancare...La noi orice antibiotic administrat este o catastrofa dpdv digestiv...

Geniest si Adi este foarte dificil la mancare, n-as putea spune mofturos, mai repede ciudat. Si el este mai slab decat ar trebui, dar asta ii este felul. Problema este la baietelul tau ca nu suporta antibioticul.

quote:
Pediatra noastra ne-a certat pentru faptul ca, era necesar sa-i fi facut imunizarea din moment ce-aveam de gand s-o ducem in colectivitate inca din luna august. Ma gandesc ca poate totusi n-ar mai fi racit atat de des. Mi-e groaza sa ma gandesc c-o va tine tot asa.
Am mai fost sfatuti (tot de pediatra) s-o mai tinem acasa o luna-doua, macar pana mai trec virozele. Nici eu nu stiu cum sa procedez mai bine. La gradi e super, s-a integrat extraordinar (e a doua ei casa), dar din pacate imbolnavirile astea sunt o problema.
Luisa, mami de dorothy (24 nov 2004)

Luisa, eu am incercat tot felul de imunostimulatoare, dar crede-ma ca nu s-a vazut mare lucru. Si cu ele si fara tot aia, al doilea am le-am scos definitiv si copilul a fost mult mai bine.

Fetelor, am ajuns sa dau sfaturi ca al meu e mare, in clasa I...
dar acum 3 ani si eu eram la fel de disperata.

Acum depinde si cu cine sta acasa. Eu cand vedeam ca este vreo molima in oras, adica apreau bolnavi pe la serviciu, in primul an, il tineam acasa si daca era sanatos. Pana la serbarea de Craciun cred ca nu a fost doua saptamani legate. I-am luat poezia acasa, l-am invatat eu, educatoarea a fost intelegatoare, l-am dus in ziua cu serbarea, ca sa vina Mos Craciun.

Sa cresteti mari si sa va imunizati frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Da, si noi din vara ne tot imunizam, dar cred ca imunizarea este tcmmai asta facuta in colectivitate. Numai sa nu faca complicatii, cum am mai auzit... Sanatate!

Mergi la inceput

quote:

[quote]quote:

Luisa, eu am incercat tot felul de imunostimulatoare, dar crede-ma ca nu s-a vazut mare lucru. Si cu ele si fara tot aia, al doilea am le-am scos definitiv si copilul a fost mult mai bine.

Sa cresteti mari si sa va imunizati frumos!

Multumim de urari, Filofteia.

Si eu am aceeasi impresie, cum ca toate chimicalele pe care le administram copiilor pe post de imunostimulatoare sunt ...cel putin dubioase. De 1 an si jumatate ii dau Bronhovaxom (toamna, primavara, toamna) si alte naturiste si...degeaba...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mada

ce pot sa-ti spun
Ilinca a fost doar o saptamana si de 2 sta acasa, brosita a avut.
de luni mergem din nou
mi-a spus si dr de familie care e pediatru si 2 de la Budimex ca asa va fi pana isi face un pic de imunitate.
sanatate multa si sa trecem cu bine primul an.
la ce gradinita mergeti?

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

La graginita 208 - Drumul Taberei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

NU DISPERATI asa se intampla in primul an de colectivitate, nu conteaza varsta poate sa fie 2,3.4..7 ani asa se intampla!

am mai spus si noi in primul an de cresa eram abonati la medicul de familie si nu numai, in al doilea an la grupa mica a racit serios de 2 ori in rest 2 faze ff usoare, acum la grupa mijlocie si 3 ani si 11 luni ne curge nasul dar doar atat!

Sanatate si rabdare!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput