Cum stati cu bolile de la gradi ???
Raspunsuri - Pagina 2
aurelia1278 spune:
Am ajuns si noi in al doilea an de gradinita. Si se vede! Anul trecut am avut nevoie de muuuuuulta rabdare (si pediatra noastra la fel
). Desi nu am apelat la antibiotice nici anul trecut, frecventa la gradinita a fost cam la jumatate. Anul acesta avem deja 7 saptamani fara intrerupere de gradi.
I-am dat Ribomunyl anul trecut de la inceputul lui August, anul acesta de abia la jumatatea lui Septembrie am inceput (uitasem
).
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
madalinad spune:
stam bine cu bolile de la gradi...
anul trecut (primul) a lipsit doar in mai, cand a patit-o utata de am stat in spital.
noroc ca am recuperat anul asta - muci si tuse dupa 3 zile, si dupa ce a trecut asta ne-am pricopsit cu streptococ beta hemolitic.
geniest, incearca sa nu fii prea pesimista. trebuie dus, cica asa isi formeaza imunitatea, si daca nu se imbolnaveste acum o va face la scoala. ne povestea un doctor la un moment dat ca ,, copilul trebuie sa faca cel putin 10 episoade de boala + febra pana la varsta scolara. din pacate insa, cica in toamna asta circula tot felul de streptococi asa ca nu vor prinde doar simple viroze...
ronin spune:
Buna fetelor!
Noi mergem la gradi tot de o luna de zile. Da mai avem in spate un an si juma de cresa. In tot acest an am scaldat-o intre boli si sanatate. Vreo 4-5 intr-un an si jumate... Da ce folos ca eu imi tin acasa copilul cand e bolnav(isi ia sotul concediu medical pt copil bolnav, caci altfel nu are cu cine sta) si il duc inapoi sanatos si acolo, in max. o sapt o ia de la cap...
Dupa o sapt de gradi a inceput sa curga nasul, pe care, cu niste Sumetrolim am reusit sa il vindecam, si apoi, imediat ce a revenit in colectivitate, ia-o de la cap... Am vazut acolo eu cu ochii mei, vreo 4-5 copii la care parintii le stergeau nasucurile..
Totul a culminat cu primirea unui tel de la asistenta gradinitei care mi-a reprosat ca duc copilul bolnav la gradi. Na belea ca tocmai pe fii-mea a picat magareata. M-am dus, mi-am luat copilul, da i-am spus asistentei ca tocmai pe a mea a vazut-o ca e racita din cati copii isi trag nasul. Mi-a zis ca are febra mare... Aiurea, nu avea nici un pic...Am ajuns cu ea la ORL caci din cauza mucisorilor pe care nu ii putea elimina, ii voma. Si acolo, alta belea: Nimerim la d-na dr. Iorgulescu de la Gr. Alex. si ne da verdictul: Sinuzita, amigdalita acuta, si otita medie. Iar dupa ce se vindeca, veniti sa scoatem polipii si amigdalele. Am dat pe spate, la propriu.
M-am dus la un alt medic ORL, in aceeasi zi, si mi-a zis ca nu e nimic grav, ca de sinuzita nici nu poate fi vorba la copil de 3,5 ani, amigdalele sunt normale chiar daca sunt usor marite si ca de otita, la fel , nici nu se pune problema...Iar in ceea ce priveste polipii, daca copilul nu respira pe gura si nu sforaie, totul e ok.
Acum e acasa cu sotul... Mergem din nou la ORL. Mai cerem sfatul si altor doctori...
Sper sa nu treceti prin ce trec eu...
ingridnen spune:
Fetelor, eu ce sa mai spun ?? Santem in al doilea an la gradi si parca e mai rau ca anul trecut ! Santem la al doilea antibiotic in decurs de o luna. De atatia muci a facut otita. Si inainte de asta amigdalita. Chiar ieri am fost la ORL pentru ca se plangea ca il doare urechea rau. Si ne-a prescris Augmentin. Imi vine sa
ca de abia de 10 zile am incheiat cu Ceclor-ul.
Nu mai cred in imunostimulatoarele astea, am incercat tot ce e pe piata (Ribomunyl in cure de primavara-toamna, diverse siropuri, Oscillo etc etc plus concedii la salina la Slanic Prahova si la mare).
Sant disperata ! Acum este cu bona acasa, nici nu vreau sa ma gandesc cat voi plati... totusi bine ca n-am renuntat la bona. Oricum va sta acasa urmatoarele 2 saptamani.
Cand il vad ce slabut este (cam mofturos la mancare, ce-i drept) si palid simt o strangere de inima. Am impresia ca ii fac mai mult rau cu gradinita 
Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni
Incep sa nu mai cred nici chestia cu imunizarea la gradi !!!
geniest spune:
quote:
Originally posted by ingridnen
Cand il vad ce slabut este (cam mofturos la mancare, ce-i drept) si palid simt o strangere de inima. Am impresia ca ii fac mai mult rau cu gradinita
Incep sa nu mai cred nici chestia cu imunizarea la gradi !!!
Asta simt si eu Ingrid. N-am vrut sa-i dau antibiotic (desi recomandarea a fost de Ceclor)si i-a trecut, nu mai tuseste, mai are doar nasucul infundat si sforaie noaptea un pic, insa mi-e teama sa-l duc iar la gradinita. S-a chinuit rau de tot saracul....
Nu-mi dau seama de ce dar am observat ca piticii care iau antibiotic (chiar si pt. viroza simpla) scapa mai repede de belea decat cei tratati fara.
www.andreialmeu.piczo.com
luciana12 spune:
Si a mea, la 3 ani, dupa 2 saptamani de gradi, a facut febra 39, fara nici un alt simptom. O indop cu nurofen, au trecut 4 zile, febra s-a mai ameliorat. Azi am dus-o la gradi, ca n-aveam cu cine s-o las si nu i-am mai dat antitermic ca mi s-a parut bine. Am gasit-o la gradi bazaita, calda fleashca si cu un mare chef de somn. Avea 38,4. I-am dat iar nurofen. Oare nu-i face rau atata nurofen? Doctoritza zicea sa alternez cu paracetamol, dar ala nu-i scade febra...
mariamunteanu spune:
Cum adica ii "imunizati" ? Ce le dati ? Eu aici nici n-am auzit de asa ceva.
Baietii mei merg la gradi din aprilie adica de la 2 ani si a fost bine pana acum cand au facut o viroza la burtica (diarei). In rest, n-au avut niciodata mai mult decat mucishori. Asa e la gradinita, cred ca de fapt asta e adevarata imunizare.
Am destui prieteni in Romania ai caror copii, desi nu merg la gradinita, tot fac laringita, otita, giardia, enterocolita etc.
Maria
adseana spune:
noi am fost o saptamanala gradi, si vineri seara au inceput sa curga mucisorii, sa stranute foarte des.Deci dupa numai o saptamana, am ajuns cu raceala...i-am dat Panadol, si de ieri si ambroxol, pentru ca ainceput sa si tuseasca. Azi nu am dus-o la gradi, dar maine cred ca mergem, daca va fi bine maine dimineata, daca nu...mai stam acasa.Am uitat sa va zic, Alexandra mea are 2 ani si jumatate.
luciana12 spune:
Chiar asa, Cum adica "imunizare", ca ne intereseaza si pe noi? Eu ii dau de vreo luna ursuleti cu echinaceea de la walmark si vitamina C natural picaturi. Mi-a zis doctorita sa-i dau si septilin sirop, dar e cam rau la gust. Asta inseamna imunizare?
ingridnen spune:
Imunizare cu Ribomunyl, Lantigen B sau alte asemanatoare... tocmai am vorbit acum cateva zile cu ORL-istul despre asta...
Plus sirop cu Echinaceea, Vitamia C (este la ordinea zilei), anul trecut i-am dat Oscillococcinum si sirop Noni.. si tot asa...
Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni