MA PUTETI AJUTA...SA O AJUT PE MAMA?
Raspunsuri - Pagina 6
Crinutz spune:
Xio, crede-ma ca am inteles bine. In perioada aia ma interesam de ceea ce putem face si mi-a spus cineva de paracenteza si am intrebat niste doctori. Si mi-au zis ce am scris mai sus.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
elyda spune:
multumesc tuturor pentru ceea ce mi-ati scris .renuntasem la acest subiect gandindu-ma ca fiecare are problemele sale si nu are nevoie sa il mai impovarez si eu cu ale mele. acum o sa incerc sa dau cateva explicatii ca sa lamuresc lucrurile si sfaturile primite sa fie utile. mama a avut cancer de col uterin operat si tratat , apoi iradieri la IOB acum 2 ani . a mers la absolut toate controalele postoperatorii timp de 2 ani si i s-a spus de fiecare data ca totul este bine . se simtea bine , mai avea dureri slabe de burta dar i s-a spus ca sunt normale, dupa operatie. in vara i-a fost foarte rau , a fost tratata de toxiinfectie alimentara pentru ca erau manifestari asemanatoare , a facut ecografii de cateva ori la medici care zice-se" cunosc meserie" si au aparatura performanta si ni s-a spus ca nu se vede nimic care sa ne dea de gandit,pana cand unui medic care nu a facut facultatea degeaba i-a venit ideea dupa ce incercase toate tratamentele posibile , sa o trimita la tomografie .si atunci a venit vestea ca un trasnet :cancer de colon cu metastaze la plamani , inraabdominal are 2 ,una langa intestinul subtire una paraombilical , una la rinichi si una la ficat . si ceea ce m-a facut sa-mi dau seama ca niste nimicuri de oameni au tupeul si nesimtirea sa se joace cu vietile oamenilor si sustin ca sunt medici , a fost ca ni s-a spus ca exista un bont uterin ramas de la operatie care in mod normal nu trebuia sa fie acolo pentru ca i s-au scos organele genitale si acel bont a avut celule canceroase care s-au intins la colon. am plecat la IOB din nou si acolo medicul care a operat-o ne-a spus ca nu mai poate face nbimic pentru ca ar insemna sa o opereze si" sa o macelareasca" si ca el nu are nicio vina . l-am intrebat despre ceea ce a ramas in urma operatiei si s-a uitat ca un bou la mine si ...atat.nu a vrut sa o interneze si ne-a trimis la pitesti la chimioterapie pe care nu a suportat-o .am avut intentia sa il dau in judecata dar nu mai am nici forta psihica si nu as rezolva nimic. asta a fost in vara , de atunci s-a inrautatit totul , face ISOREL ,cred ca mai mult ca sa simt eu ca fac totusi ceva si tratamente de la medicul oncolog de aici. are perioade cand mananca incontrolabil , are pofte de femeie insarcinata , apoi perioade cand nu mananca nimic . acum am trecut la pampers pentru ca deja cred ca elimina ceva de la vezica urinara si rinichi si nu mai face ...normal pe 2 parti , ci totul amestecat, nu se poate duce la toaleta din cauza piciorului umflat care o doare si a inceput sa aiba dureri de burta cred ca din cauza metastazei paraombilicale. eu cred ca la picior a aparut metastaza osoasa pentru ca nu s-a umflat si burta. mi-e frica de metastaza de la intestinul subtire care poate provoca ocluzie intestinala si o operatie i-ar fi fatala , mi-e frica de durerile care ar necesita calmante puternice ...mi-e frica de ziua de maine , de momentul cand suna telefonul si mi-e frica sa raspund , de teama ca tata care are 4 operatii pe creier si ma ajuta sa am grija de ea se va imbolnavi si el si ma suna tot pe mine , de momentul cand ii este rau si se uita la mine cu niste ochi care spun mai mult decat as vrea sa aud ...mi-e frica de tot ce va urma .mi-e frica de orice boala si de orice medic pentru ca nu mai am incredere in ei...sunt prea putini care fac aceasta meserie cu daruire si stiind ce fac.nu spun ca nu sunt medici care se numesc MEDICI pentru ca asta sunt , dar sunt prea putini si mult prea multi oameni bolnavi care au fost tratati inuman.am nevoie de isorel , daca are cineva ...multumesc , am nevoie de sfaturi pentru ca uneori nu mai stiu ce sa fac si din cand in cand am nevoie sa ma descarc ca sa nu-mi pierd mintile.pentru asta scriu aici , pentru restul lupt cat mai pot .
Dana
XIO spune:
quote:
Originally posted by Crinutz
Din ce mi-au zis si mie unii doctori, paracenteza e destul de periculoasa in anumite stadii de boala, in sensul ca acel lichid se poate deplasa si spre cap, picioare si alte zone si poate interveni coma. De-asta noi nu i-am facut mamei asa ceva. In schimb lua niste pastile speciale pt asa ceva impreuna cu furosemid. Nu mai stiu insa cum le cheama pe pastilelel alea dar un dr stie sigur. Plus ca trebuie sa faca pipi des (de-asta se da furosemid) si sa nu manace sarat deloc.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
Spironolactona lua?
Oricum , este prima oara cand citesc asa ceva , in nici o carte nu am gasit aceste riscuri descrise de tine ...dar ma mai interesez.UIte si aici cate ceva
http://www.srmi.ro/evenimente/slatina-uptodate/doc/Tratamentul%20ascitei%20in%20ciroza%20hepatica.pdf
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
korina spune:
Multumesc Xio pt remarca ,dar stiu foarte bine ce vorbesc si inteleg bine situatia.E ste clar ca nici un medic nu-si asuma riscul unei operatii ,cand ai 35 de kg.De ce s-a ajuns pana aici ,asta nu inteleg.De fapt,stiu,toti fug de resposabilitati,te mint in fata.Problema este ca doctorii din Romania sunt niste macelari de animale ,ei nu cunosc cu se da primul ajutor,decat daca li se baga in buzunar ,si nici atunci,pt ca sunt INCOMPETENTI,si niste tampiti.Toti pilosii ltermina facultatea de medicina,si tot ei intra in spitale.Cei buni pleaca in alte tari,ca in Rom n-au loc.II cunosc foarte bine,am avut de aface cu ei la Universitate si in particular bineinteles.Normal ca fiecare organism reactioneaza altfel,pt ca d-aia suntem diferiti,si nu exista o formula de tratament ca la matematica pt fiecare boala in parte.Banuiam ca eroarea a plecat din alta parte,si dovada este Elyda a explicat dupa mesajele noastre.Nu stiu nu vreau sa te compatimesc Elyda,ci vreau sa-ti ridic moralul,daca se poate spune asa.Tu faci eforturi supraomenesti,este ffff. greu.Ai grija si de tine un pic,ca sa poti sa treci peste incercarea asta foarte grea.Cred ca un psiholog ar putea sa te ajute sa depasesti situatia,pt ca este o situatie care lasa urme adanci in viata ta.Nici eu una n-am incredere in nici un medic in Romania,te omoara cu zile !!!poate or fii altii buni,dar eu nu stiu.Scuza-ma pt ca n-am nici o solutie sa-ti dau,decat credinta in Dumnezeu si in rugaciune !DOAMNE AJUTA !!!
Crinutz spune:
Xio, da spirunolactona a luat cu furosemid. Eu te cred ca esti revolatata atunci cand noi spunem ca medicii sunt intr-un anume fel pt ca stiu ca si tu vei fi doctor dar noi nu zicem de tine, sper ca vei fi in tabara medicilor buni, daruiti, care isi fac meseria cu drag, cu interes, cu profesionalism. Sper din tot sufletul sa fii asa!
Elyda, eu ma regasesc cu totul in povestea ta asa ca stiu ce in sufletul tau. O sa ma uit pe acasa daca mai exista isorel, nu sunt sigura si sa vad daca mai e valabil. Iti scriu cat pot de repede. Sfaturi nu prea am decat sa te tii tare ca nu ai incotro. E mama ta si trebuie sa o ajuti pana la capat.
(Azi ar fi fost ziua mamei, ar fi avut 67 de ani!)
elyda spune:
quote:asta vara citeam pe subiectul deschis de tine si plangeam cand povesteai despre mama ta , despre situatia prin care trece si plangeam stiind ca asta urma sa traim si noi . qacum eu traiesc aceasta nenorocire si-mi aduc aminte ce scriai tu .daca mai am intrebari am sa ti le pun tie ,pentru ca ma poti ajuta si nu vreau sa ma ia prin surprindere cele ce vor urma.XIO sunt revoltata de faptul ca noi am respectat intocmai sfatul medicilor si am fost mereu la control , ca au intins mana sa ia caramida de bani si si-au batut joc de viata noastra . mama are 59 de ani , mai avea multi ani de trait. cand la inceput am cerut fisa medicala in care trebuia ca medicul care o consulta periodic sa noteze concluziile , am descoperit ca desi de cate ori am fost la IOB i s-a scos fisa si medicul s-a uitat pe ea , niciodata nu a scris nimic in ea , nici macar ca mama a fost acolo si data ! un medic pe care il cunosc ne-a lamurit :inca de la inceput medicul si-a dat seama ca este culpa medicala si s-a acoperit nespecificand in fisa despre consultul periodic si asa s-a acoperit spunandu-mi mie in fata desi de fiecare data de la mine lua spaga , ca mama nu a mai trecut pe acolo si el se spala pe maini ca nu are nicio vina . acum gandeste ca un om , nu ca un medic si spune-mi ce crezi.sunt obosita fizic si psihic , probabil durerea imi da o stare de amorteala , desi la inceput am avut intentia sa-i dau in judecata acum nu mai vreau pentru ca ma lupt cu morile de vant , pentru ca am vazut cati oameni au murit la noi din cauza culpei medicale si nu s-a luat nicio masura . a...ba da ! au fost suspendati 3-6 luni pentru ca au luat viata unui om din cauza incompetentei si nepasarii!oricum asta nu mai are rost sa discut , este inutil si sunt prea suparata sa-mi mai fac singura rau .
Originally posted by Crinutz
Xio, da spirunolactona a luat cu furosemid. Eu te cred ca esti revolatata atunci cand noi spunem ca medicii sunt intr-un anume fel pt ca stiu ca si tu vei fi doctor dar noi nu zicem de tine, sper ca vei fi in tabara medicilor buni, daruiti, care isi fac meseria cu drag, cu interes, cu profesionalism. Sper din tot sufletul sa fii asa!
Elyda, eu ma regasesc cu totul in povestea ta asa ca stiu ce in sufletul tau. O sa ma uit pe acasa daca mai exista isorel, nu sunt sigura si sa vad daca mai e valabil. Iti scriu cat pot de repede. Sfaturi nu prea am decat sa te tii tare ca nu ai incotro. E mama ta si trebuie sa o ajuti pana la capat.
(Azi ar fi fost ziua mamei, ar fi avut 67 de ani!)
Dana
XIO spune:
quote:
Originally posted by korina
Multumesc Xio pt remarca ,dar stiu foarte bine ce vorbesc si inteleg bine situatia.E ste clar ca nici un medic nu-si asuma riscul unei operatii ,cand ai 35 de kg.De ce s-a ajuns pana aici ,asta nu inteleg.De fapt,stiu,toti fug de resposabilitati,te mint in fata.Problema este ca doctorii din Romania sunt niste macelari de animale ,ei nu cunosc cu se da primul ajutor,decat daca li se baga in buzunar ,si nici atunci,pt ca sunt INCOMPETENTI,si niste tampiti.Toti pilosii ltermina facultatea de medicina,si tot ei intra in spitale.Cei buni pleaca in alte tari,ca in Rom n-au loc.II cunosc foarte bine,am avut de aface cu ei la Universitate si in particular bineinteles.Normal ca fiecare organism reactioneaza altfel,pt ca d-aia suntem diferiti,si nu exista o formula de tratament ca la matematica pt fiecare boala in parte.Banuiam ca eroarea a plecat din alta parte,si dovada este Elyda a explicat dupa mesajele noastre.Nu stiu nu vreau sa te compatimesc Elyda,ci vreau sa-ti ridic moralul,daca se poate spune asa.Tu faci eforturi supraomenesti,este ffff. greu.Ai grija si de tine un pic,ca sa poti sa treci peste incercarea asta foarte grea.Cred ca un psiholog ar putea sa te ajute sa depasesti situatia,pt ca este o situatie care lasa urme adanci in viata ta.Nici eu una n-am incredere in nici un medic in Romania,te omoara cu zile !!!poate or fii altii buni,dar eu nu stiu.Scuza-ma pt ca n-am nici o solutie sa-ti dau,decat credinta in Dumnezeu si in rugaciune !DOAMNE AJUTA !!!
Korina , din nou. Tot ce cer eu este respectul din bun simt fata de persoanele pe care nu le cunosti , dar pe care le jignesti.
De ce se ajunge in astfel de cazuri?
Sunt si doctori inconstienti care in fata unui cancer d grad 3 de san trimit pacienta sa se dea cu crema de galbenele ca trece.
Dar sunt si pacienti care din frica , indolenta , lipsa poibilitatilor , lipsa educatiei sanitare "sfaturi" binevoitoare ajung la doctor in ultima clipa.
Chiar acum am vazut o femeie de 47 de ani intr-o stare foarte trista si grava. A ajun la doctor , au deschis-o , nu au putut face nimic . Atat. Este inoperabil.
daca nu ai ajuns in vreo operatie sa vezi ce inseamna asta cred si eu ca greu sa iti imaginezi sau sa intelegi.
Stii cate cazuri am vazut inoperabile? Sau la care se intra in operatie dar nu se putea face nimic? Multe .
Stii ca Romania ocupa loc fruntas la cancerul de col ? Pt. ca nu exista educatie sanitara la noi , pt. ca femeile nu e duc regulat la consult.
NU se baga nimeni la operatie pt. ca nimeni nu vrea a moara pacientul pe masa , i cred ca nici apartinatorii nu ar dori asa ceva.
Stii de riscul ASA? Cat crezi ca este intr-un astfel de caz ?
Daca e abordeaza chirurgical ce crezi ca se poate face acum ? NImic!
Elyda , sunt si doctori idioti care nu merita sa mai profeseze , chiar azi am vazut o pacienta care va trai mai putin din cauza unui astfel de specimen . Dar pt. asta trbuie sa se faca plangeri , sa reactioneze lumea .
Eu sunt curioasa insa cum adica au lasat bontul uterin? Au cos doar colul pt. ca neoplasmul nu ajungea la uter?
Nu mai ai biletul?
Oricum , ii doresc cat mai putina suferinta mamei tale , s tu sa fi aproape de ea , sa-i aduci zambetul pe buze chiar si in aceste clipe.
korina spune:
Stiu ca adevarul supara de cele mai multe ori,dar noi suntem cei jigniti si batjocoriti.Adevarul ca foarte,foarte rar gasesti un doctor adevarat.Problema pleaca din scoala,nu are cine sa-i invete cum trebuie.Nu vreau sa te simti jignita,pt ca eu nu te acuz pe tine.La noi sistemul este bolnav.
XIO spune:
Nu la mine ma refeream , ci la acei doctori extraordinari de la care am avut onoarea sa invat si care m-au ajutat enorm .
Da , sunt si specimene patetice , dar sa nu generalizam aiurea.
Crinutz , ce ti-au spus tie doctorii era exact ce ma gandeam eu : paracenteza nu are aceste riscuri decat daca este facuta inadecvat. In mod normal se scot pana la 7 litri de lichid , 7 maximum. E de perefrabil sa te opresti undeva la 5 . Daca se scot peste 8-9 se ajunge la hipovolemie si la edem cerebral.
Dar daca este facuta corect nu e nici o problema, ti-am spus ca se fac pe banda rulanta.
De asemenea este contraindicata in hepatomegalie , splenomegalie , abdomen acut si aderente multe(astea se formeaza in urma operatiilor).
Crinutz spune:
Elyda, din pacate nu mai am isorel, mi-am adus aminte ca l-am incetat cu vreo 2 sapt inainte sa se stinga pt ca nu mai suporta sa faca atatea injectii si vroiam o pauza de o sapt dar nu a mai fost nevoie de el din pacate. Il puteti intrerupe pt un timp dar nu prea mult.