Neurodermita

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Fetelor si Ana mea are dermatita asta pacatoasa, eu am alaptat-o 9 luni, 5 luni exclusiv san. O are de pe la 4 luni, insa nu o mananca, ceea ce a ajutat-o a fost marea, ne-am intors de curand si bubitele par sa se uneasca si aproape ca au disparut. Ana mea sta la mama mea mai mult langa Sighisoara, la curte, aer mai curat decat intr-un oras. E posibil sa aveti dreptate si contactul prelungit cu apa sa favorizeze puseurile. Ana nu are puruit si nici nu o mananca(are un an, dar nu am vazut-o niciodata scarpinandu-se). Eu zilnic dupa baie o ung cu Athoderm, este o crema hidratanta fara cortizon sau antibiotic. Am vazut ca ajuta sa aiba o alimentatie cat mai naturala, sucul de morcovi ii face bine, clatitul char excesiv al hainutelor alunga de asemenea puseurile si la fel eliminarea balsamului de haine la spalat. Eu paine nu i-am introdus inca in alimentatie, dar am citit mesajul Mirundei si acum incep sa-mi pun problema in privinta glutenului. Intr-adevar copiii cu dermatita asta sunt predispusi sa faca astm, dar stiu multe cazuri in care a disparut de pe proeminte(obraji, umeri) inainte de 3 ani. Asta am si citit, dar este vorba de 70% din cazuri. Nu stiu daca mesajul meu va ajuta, dar ma face pe mine sa ma simt mai bine, simt ca ne uneste ceva, imi pare rau ca este vorba de ceva neplacut, insa in caz ca vreuna din noi vine cu vestea buna ca''A TRECUT''ne putem bucura impreuna, poate trece si la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

uf Mirunda, ce v-ati mai chinuit! eu nu pot sa zic ca e atat de grav, mai ales ca nici nu se scarpina..sper sa nu se agraveze. Doamne ajuta!
In ce consta terapia cu biorezonanta? Eu cred mult in tratatmentele "alternative", si da ai dreptate Mirunda e foarte important sa gasesti un terapeut serios.

fetele, tineti-ne la curent cu evolutia bbilor. Io experimentez acum ceva naturist, va spun daca da rezultate, macar sa amelioreze...

SANATATE!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

cristinutza, bine ai venit in mica noastra comunitate de mamici cu bebici cu bubici!
impreuna o sa dovedim boala asta!
si noi ne dam cu Atoderm crema, chiar si de 10 ori pe zi, ca se usuca imediat.

keep in touch!

cora si mara mica (9 luni)

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

"Dintre eczeme, in mod esential dermatita atopica beneficiaza de indicatii balneoterapice. De la atopia bebelusului de 6 luni, traita ca o drama de intreaga familie, pana la marea atopie a bunicii de 83 de ani care se scarpina mai mult sau mai putin intens, tratamentul balnear cu ape sulfuroase, in special in climat montan, este cel mai indicat. Baile Olanesti, Calimanesti-Caciulata si Herculane sunt cele mai potrivite. Tot aici vor merge si cei care sufera de urticarii cronice, prurigouri, neurodermite. Pentru cei cu sechele cicatriciale dupa mari arsuri, o cura termala la Felix este benefica. Va disparea mancarimea suparatoare a cicatricilor, iar pielea isi va recapata treptat supletea."
--aceste randuri le-am gasit pe undeva... tot cautand informatii despre dermatita atopica si tot asa am aflat ca de fapt neorodermita este forma cronica a dermatitei atopice, ce poate fi mai rau... si 1 din 4 copii sufera de dermatita atopica , iar din acestia 40 % dobandesc astm bronsic. Cumplit!!!
Noi avem aproape un an si de pe la 7 luni pot spune ca puseurile s-au mai rarit, dar tin minte ca la ultima consultatie la dr. alergolog, vreau sa subliniez ca alergiile se trateaza la alergolog si nu la dermatolog, acesta ne-a recomandat si noua in mod insistent baile de la Calimanesti si Caciulata si ca a avut rezultate f. bune cu mai multi copii. Speram sa ajungem cat mai repede ...
Numai bine si fara bubite!
Ela si Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

fetelor, am si eu o intrebare legata de multcontroversatul hidrocortizon: stiu ca trebuie folosit cat mai rar si numai daca puseurile sunt grave, dar, totusi, voi cat de des il folositi? adica la ce intervale?

va pup.

mona si bb andrei (6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga "iubibubi",

eu am folosit la Mara creme cu cortizon numai atunci cand exemele erau extrem de pronuntate, pielea f. rosie si iritata. Cand apareau suprainfectii foloseam crema cu corizon si antibiotic, cateva zile, pana aparea o clara ameliorare, si pe urma treceam la creme obisnuite, fara cortizon.

O duminica frumoasa la mamici si bebelusi, Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

multumesc, draga Mirunda, pentru raspuns. noi o ducem intr-un puseu continuu - piele foarte rosie si iritata (ca o scoarta) si, in plus, bubite care supureaza pe obrajori (dar, din fericire, nu am facut infectie pana acum).

din cate-mi spui, ma gandesc ca am abordat gresit folosirea hidrocortizonului, dandu-l doar 1-2 zile, de 2-3 ori/zi de frica sa nu cumva sa-l folosesc prea des, sa-i dea rezistenta, si asa sa trecem la clase mai puternice de cortizoizi (acum folosesc o crema cu hidrocortizon 1% care nu necesita prescriptie). poate ca tu ai dreptate, trebuie sa-l dau pana cand conditia se amelioreaza si apoi sa trec pe creme obisnuite.

pupaturi,
mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Buna fetelor,
pana la urma i-am dat Corinei cu crema Pandel si acum nu mai are nimic sub barbita si piept. Pe manute unde eczemele erau f aspre (dar nu au fost niciodata rosii) a ramas o pata un pic galbuie dar e la fel de catifelata ca si pielea.
Mona, eu i-am dat 6 zile cu unguentul asta o data pe zi. Dupa ce am citit mesajele voastre mi-am dat seama ca puteam sa-i dau mai putine zile ca dupa 3 zile nu mai avea decat f putin. Sper ca nu-i prea grav ce-am facut. Cand o ungeam nu-i dadeam cu multa crema. Acum caut motive sa ma mai linistesc ca nu-i asa grav c-am dat-o 6 zile. Pe prospect scria max 7 zile la sugari.

Numai bine!
Manu

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu

Mergi la inceput

noua ne-a zis pediatra in felul urmator:
1 data/zi timp de 3 zile si nu mai des de 3 ori pe luna.

dermatoloaga 1 si 2 a zis:

5 zile de 2 ori /zi si de cate ori e nevoie, dar cu cel putin la fel de multe zile de pauza

daca cititi pe internet, s-a studiat pe copii reactia pielii dupa un tratament de 30 zile( depinde si de corticoidul folosit). Se pare ca dupa 1 luna de tratament continuu pot sa apara fenomene de atrofie a pielii.
http://pedeczema.com/index.asp

Concluzie: cat de putin posibil, oricum din ce am inteles eu cel putin 3 zile ca sa reactioneze.

pupici.

Cora

Mergi la inceput

hai ca revin, ca sa-mi vars naduful!
Nu numai ca nu scapam de o eczema pe obrazul stang, de vreo 3 luni de zile, nu numai ca ea se intinde, dar acum ne apare si pe obrazul drept!
Imi vine sa ma arunc de la etaj cand o vad cat de urata e (eczema)! Nu mai stiu ce sa fac!

Voi ce mai facetzi?

Mergi la inceput