Neurodermita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

bubi imi pare tare rau...ce n.ai inteles,ca o iau de la capat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

buna, fetelor! uite si eu cu aceeasi problema... dermatita asta atopica, bat-o Dumnezeu! se poate "lauda" vreuna dintre voi ca s-a ameliorat sau ca chiar a disparut cu inaintarea in varsta? ca noi suntem plini peste tot de pete rosii si aspre, pe fatzica, manute, picioruse, trunchi... unele chiar au inceput sa supureze (pe obrajori) si nu stiu ce sa mai fac. si am incercat de toate cele! voi tot asa de rau sunteti?

iubibubi si bb andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga "iubibubi",

noi am mai povestit lucruri interesante in subiectul "alergie???" deschis de "mamicutadulce" acum cateva zile.

Da, povestea cu Mara, de mult promisa...am alaptat-o pana la 6 luni, iar cum am inceput sa ii diversific alimentatia, a inceput necazul: intai pe obrajor, incet incet la articulatiile mainilor, la ceafa, la picioruse.... A durat aproape un an pana am aflat ce este, ba era ba nu era neurodermita...inca un an a mai durat ca sa aflam ca era vorba si despre o alergie, de fapt sensibilitate la glutene. Atunci am inceput sa eliminam faina de grau, la secara nu avea probleme. A fost cumplit: fara paine alba, macaroane, pizza, prajituri, si inca 1001 de alte lucruri in care este faina...era un pic mai bine cand evitam aceste alimente, dar nu bine de tot. Ne-am mai chinuit 2 ani ingrozitor, cu mancarime permanenta, copii se uitau starmb la ea cateodata, si nici nu mai vreau sa va mai spun. La 2 ani a inceput sa faca si crize astmatiforme-ceeace au f. multi copii cu neurodermita. Nopti nedormite, in care tusea pana la epuizare, pana cand incepeau inhalatiile sa isi faca efectul. Am fost la vreo 5 pediatrii si 3 dermatologi, din cand in cand era mai bine, dar nu mult timp. Marea era singura care ajuta enorm, stateam toata ziua pe plaja cu ea, in afara de 3-4 ore in timpul pranzului. Dupa 2 zile deja, pielea era mult mai bine-tipic pt. aceasta boala. Incercam sa merg macar 2 saptamani cu ea, si aveam cam 6-8 saptamani liniste...pe urma chinul reincepea. Incet incet am invatat ce o supara si ce o ajuta. Nu suporta si nici astazi nu suporta decat hainute de bumbac, nu stranse pe corp. Stressul, oboseala agravau totul, o atmosfera calma si fara certuri, discutii era mult mai buna. Este o boala extrem de complexa,si si facorul psihic este extrem de important.
La 4,5 ani ne-am mutat in alt oras. La o casa cu un pic de gradina , unde mai toata ziua era afara. In afara de asta, o vecina de-a noastra era “Heilpraktiker”-in, nu prea stiu cum sa traduc. Astia sunt aici un fel de terapeuti naturisti, care au o scoala speciala de 3 ani si fac numai terapii, sa le zicem, neconventionale. Fiindca eram disperata, am zis ca sa incerc si cu ea, ea zicea ca ei au rezultate bune la alergii. De prima oara mi-a zis femeia ca o sa o vindece, dar va dura cam ½ an, timp in care va fi mai rau. Desi nu credeam in asa ceva, ca un medic “clasic” ce sunt, inima mea de mama mi-a zis ca sa incerc...in primele luni a fost cumplit, pielea era aproape pe tot corpul afectata. Dupa 5 luni au inceput sa dispara petele...dupa 6 luni nu mai avea nimic!!! Acum, dupa 3 ani, nu mai are NIMIC!!!! Aceasta terapeuta i-a facut in principal terapie cu biorezonanta! Medicina “mea” zice ca asta este un hocus-pocus si nu este dovedit ca ar ajuta....dar cine oare are dreptate? Oricum, pe Mara mea asta a ajutat-o enorm...sau a coincis cu punctul de remisiune spontana, pe care ca ½ din copii il au in jur de 6 ani? Nu stiu. Insa ATENTIE! Exista mult mai multi asa zis “terapeuti naturisti” care sunt numai excroci, si eu am nimerit inanite la unul din asta, de asta nu am mai avut a2a oara incerdere dacat cunosacnd-o mai bine pe aceasta femeie, vecina mea. Poate ca noi am avut noroc, eu cred insa ca ne-a ajutat Bunul Dumnezeu sa gasim o cale de a scapa de chin.Va spun, nu disperati, la multi copii se amelioreaza cu varsta, la unii trece complet, la cei mai multi ramane insa o anumita sensibilitate. De exemplu Mara are in continuare o piele sensibila, nu putem merge prea des la bazin, apa cu clor nu ii face bine. Pielea ii devine ca un pergament in locurile unde inainte avea neurodermita, dar o dau cu un pic de crema hidratanta si a 2a zi nu mai are nimic. Problemele cu crizele astmatiforme nu la mai are de la 4 ani. Au durat exact 2 toamne si ierni. Eu sunt insa convinsa ca si statul f. mult afara, mutatul dintr-un oras mare , nu f. poluat, dar oricum, stateam in centru unde toata ziua treceau masini, intr-un orasel mic plin de verdeata si natura, au ajutat iarasi f. mult.

Toate bune la toate mamicile de aici! Noapte buna, Mirunda

Mergi la inceput

Draga Ancuta,

ma bucur ca te-ai mai linistit. Eu l-as intreba insa pe doctor exact diagnosticul, poti poate pur si simplu sa il rogi sa iti scrie termenul pe o hartie, sa stii exact ce are. M-am interesat la colegii mei, am aflat de o doctorita pediatra care se pare ca este f. buna, are cabinet in Bonn, si se numeste Abendrot, daca vrei pot incerca sa iti fac rost de nr. de telefon.

Numai bine, tie si lui Marc!
Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Fetelor,

Am fost si eu marti cu printesele mele la dr sa le faca masuratorile si a vazut si iritaia Corinei. Mi-a spus sa nu-mi fac nici o grija ca sunt f dese astfel de cazuri. L-am intrebat daca e neurodermita si mi-a spus un NU categoric. Pediatrul nostru are 60 ani (desi eu nu-i dadeam mai mult de 40) si eu am mare incredere in el, ma bazez macar pe experienta lui. Pare sa fie sigur pe ce spune si pana acum nu m-a dezamagit. Sper sa n-o faca nici de data asta! Mi-a mai spus ca si asta e un fel de alergie dar ca pe o ierarhie a alergiilor asta ar fi in partea inferioara (adica una f usoara) iar neurodermita in capatul celalalt al ierarhiei. Mi-a dat sa-i dau cu o crema, se numeste Pandel . Si in cazul in care nu trece mi-a zis sa-i dau cu Vila Horn.

Mirunda, tu ai auzit de cremele astea?

Ancuta, in mare ma linistise pediatrul nostru dar tu mai linistit si mai tare. Sa stii ca ai dreptate cu statul mult in apa! Eu pe Corina o tinem si cate 45 min in cada, ii place la nebunuie. Petele au aparut, intr-adevar, dupa ce am inceput sa-i fac baie in cada mare. Cum se numeste crema cu care-l dai tu pe Marc?

Dupa ce i-am dat de 2 ori cu crema Pandel aproape ca i-au disparut petele de sub barbita. Mai sunt cele de pe manuta, care nu erau asa rosii insa erau foarte aspre (avea ca un fel de scoarta) . Acum nu mai sunt asa aspre.
Am sa va tin la curent. Cand o sa-i dispara de tot am sa mai pun o poza.

Bubi, tu esti sigura ca la voi e neurodermita? Dupa cum ai descris tu pareau a fi la fel ca la Corina.

Va pup,
Manu

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Manu,

Pandel este un cortizon, care se prescrie in caz de dermatita atopica sau psoriazis (deci pediatrul a vrut sa te linisteasca). Problema e ca am citit prospectul si zice ca se aplica pacientilor de peste 18 ani.

vezi mai jos

http://www.collagenex.com/pr_pandel.asp

cand ai timp citeste si http://pedeczema.com/index.asp mi se pare f.interesant

pupici si succese! keep in touch!
cora

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Cora,
am vazut si eu ca are in componenta cortizon, dar pe prospectul care il am eu scrie ca se da si la sugari si copii mici dar nu mai mult de 1 saptamana. Pt copii si adulti se da de 3 ori/zi iar eu ii dau numai o data pe zi. Nu stiu ce sa zic, dar nu vad de ce nu mi-ar fi spus dr. Eu cred ca daca era dermatita ma trimitea cel putin la un dermatolog. Nu cred ca se joaca astia aici de-a doctorul. Tu i-ai dat cu vreo crema care contine si cortizon?
Multumesc mult de linkuri!
Am sa-i trimit si la mama-soacra compozitia sa vad ce spune, e farmacista.
Cand am vazut ca are si cortizon mi-am facut un pic de griji dar apoi am renuntat sa ma mai gandesc. Prefer sa-i dau si sa scape de eczemele alea. Sper din tot sufletul sa nu fie ceva mai grav!
ok, mai tinem legatura.
Te pup,
Manu

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu

Mergi la inceput

Draga Manu, si pe tine te-as sfatui sa il intrebi pe doctorul tau explicit cum se numeste boala. Poti sa ii spui ca o "X" cunostita de a ta este medic si te-a intrebat cum se numeste exact, cel mai bine ar fi sa iti scrii direct, daca cumva iti da vreo denumire latina. Nu vreau sa te sperii, dar multi pediatri nu folosesc cuvantul "Neurodermita" decat dupa multe, multe consultatii , ei stiu ca asta poate produce panica...si doctorita mea pediatra m-a dus cu vorba aproape 1 an...Dar poate nu este asa, si sper din tot sufletul sa nu fie asa! Eu zic insa ca nu strica sa iti spuna diagnosticul exact.
Pandel este hydrocortison.
Vila Horn nu gasesc nicaieri, nici macar in actuala Rote Liste, lista tuturor medicamentelor din Germania. Poti sa imi spui substanta activa, trebuie sa scrie pe prospect.
Cu baita si la noi era la fel, de asta nu faceam decat scurt (15 min) si cu adaos de ulei, de baita cata mai natural sau de masline.

Noapte buna la toate mamicile!
Mirunda

Mergi la inceput

apropos de baitza (inca in cadita lui, desi e baiat mare, are 6 luni), noi ii facem la doua zile si folosim tarate de de grau si ovaz - umplu o oala de 5 l cu apa si cand fierbe adaug 1 lingura de tarate de grau si una de ovaz; las apa cu taratele sa fiarba 10 min, fara capac, si dupa aceea pun capacul si las fiertura sa stea vreo 20 de min. rezultatul= o apa galbuie si cleioasa, dar foarte hidratanta. dupa baita, punem cremutza grasa in max 3 minute de cand il scoatem din apa (cica asa e recomandat).

exista si un tratament aveeno (o pudra care se pune in apa de baie, speciala pentru copiii cu eczema), dar substanta activa, daca pot sa-i spun asa, e tot faina de ovaz (oatmeal).

pupaturi.

Mergi la inceput

si am uitat sa va spun ca, sper sa nu devin agasanta, strecor apa cand o pun in cadita.

sotul meu care e responsabil cu baitza lu' bb spune ca apa aia arata de parca ar mai fi facut 20 de bb-i baie inainte. si, intr-adevar, arata ca niste zoaie, dar noua ne face bine.

hai, va las. pupi

Mergi la inceput