*Gravidute&Mamici de IASI* (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella10 spune:

Kriss bine ai venit acasa, sa ai cit mai mult laptic pt Alessia, si recuperare usoara!sa ne povestesti cum a decurs operatia si cum s-a purtat dl doctor cu tine in aceasta perioada.
multa sanatate pt casian, maria, raisa si denisa
Noi trebuie sa mergem la o cumatrie in seara asta, dar cind vad vremea asta,imi trece de toate,dar nu avem ce face trebuie sa mergem... pina acum ne-am uitat si noi la filme(in sfirsit a avut si sotul o dumineca libera)

poze
BIANCA ANTONIA
24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissintibun spune:

Buna seara ,dragele mele!
Noi suntem ff bine ,avem laptic din belsug inca de miercuri ,a treia zi dupa operatie nu a mai trebuit sa ii dau completare.S-a vazut imediat efectul benefic al faptului k am ajuns acasa la noi,unde ne ajuta si tati cat poate.
Acum ingerasul doarme ,a papat si i-am facut si baita partiala cu ceai de musetel si am profitat sa intru si eu putin sa va salut.
Vroiam sa intreb cateva lucruri f importante pt mine mamicile mai experimentate:
1)In seara asta am spalat-o pe cap si i-a intrat putin ceai de musetel intr-o urechiusa.E cazul sa ma ingrijorez f tare ? a fost prima oara cand am spalat-o pe cap si nu a fost chiar usor.
2)La ce varsta ati scos prima data bebelusul din casa?Va intreb in special pe cele care ati nascut toamna sau iarna..Nu am sperante sa iesim chiar zilele astea ,dar pe weekendul viitor as fi vrut sa incercam dak e soare chiar dak nu e prea cald.Ce ma sfatuiti?
Promit k saptamana care incepe o sa atasez si eu poze la semnatura sa va arat ce comoara am .In seara asta avem si musafiri si ma preseaza timpul.
O saptamana minunata,

Cristina CEA MAI FERICITA MAMICA DE INGERAS AMALIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissintibun spune:

Kriss, bine ai venit acasa! pupici Alessiei de la Ami .Vroiam sa te intreb cum te simti? Te mai doare incizia ? La mine doar trecator cand ma ajunge oboseala din urma ,sau cand fac efort ,dar nu e o durere insuportabila.
Mie deja mi-a scos firele .Dar nu am observat vreo diferenta fara ele ,
Fetelor ,vroiam sa va intreb dak ati purtat burtiera si dak se merita.Eu la sfatul dr pana acum nu am purtat (decat in spital) k a zis sa las sa respire operatia.Acum nu stiu cum sa fac.Astept sfatul vostru!

Cristina CEA MAI FERICITA MAMICA DE INGERAS AMALIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Cristina,nu-ti fa probleme din cauza ceaiului intrat in urechiusa. Stergi usor cu un betisor si cu prosopelul si gata.Eu il tineam pe Robert si cu capusorul in apa si n-a patit nimic.Poate sunt eu mai descreierata,dar n-am crezut niciodata in chestiile astea,gen apa in urechi,usi inchise ca se face curent,caciuli,fulare...
Nu stiu cat avea Robert cand l-am scos din casa,dar oricum n-am asteptat cele 40 de zile de care ziceau babele. Tin minte ca era destul de rece afara si eu ma certam cu barbatu' care voia sa-i puna patura pe fata ca sa nu respire aerul rece. Am mai zis,poate ca sunt eu descreierata dar daca tot scot copilul afara il scot sa respire aer curat,ma rog,cat de curat poate fi la noi in oras.Si nu infofolit peste masura,ca sa-i fie cald.Pai el cum mai invata sa faca diferenta? Nu mai spun ca de vreo 2 ori era sa iau bataie de la niste babe pe strada.
Burtiera am purtat in maternitate,cat am stat 3 zile si inca vreo 3 acasa.Dupa aia m-am plictisit de atata incins si am renuntat.Am avut burta pana a facut Robert vreun an jumate,de toata lumea imi zicea ca de la nepurtat burtiera mi se trage si sa stii ca incepusem sa cred si eu asta dar incet incet am scapat de ea.Fara sa fac nimic special,doar alergat dupa copil si treburi casnice.

Miha si Robert

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Cristina ma bucur ca sunteti bine si ca ai laptic. Subscriu la ce a zis Miha cu apa in urechi, eu aveam mare grija la inceput sa nu ii intre,dar vrei nu vrei tot ajunge,acum nu-l mai feresc si nu s-a intamplat nimic.O stergi bine cu betisoarele si nu iti fa griji.
Cu iesitul afara pe vremea asta nu stiu ce sfat sa iti dau, nu ma pricep.
Any - mi se pare normal sa faca pozne ca doar e fetita mare si e vremea poznelor sa ne mai povestesti.
Ella - distractie placuta!
Insanatosire grabnica puiutilor bolnaviori!

Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007

POZE

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Adevarul e ca oricate sfaturi ai primi,oricate studii si carti ai citi,tot instinctul e cel cel ce functioneaza cel mai bine.Noi ca mame cred ca stim ce "tine" cel mai bine la puiul nostru.Poa' sa-mi spuna si mama studiilor ca o fi buna temperatura de 18grade in camera,daca el se simte bine la 23...sa-l alaptez la 3 ore cand el e haplea si papa la 1 ora...sa nu-i dau antibiotic sau nu mai stiu eu ce medicamente cand eu as fi in stare sa-i dau si un ... numai sa-l vad ca e bine si nu se mai chinuie...si altele...si altele...Toate le invatam incetul cu incetul...ca sa parafrazez o reclama...la fel de natural ca si grija...

Miha si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

cristina, intr-adevar nu trebuie sa-ti faci griji, stergi bine si gata! dar cred ca depinde si de cat de sensibil e bebele. denisa a facut otita la 3 saptamani din cauza apei din urechiusa de la scosul din mir...nasa n-a sters-o bine plus usi si geamuri deschise (era vara- sf lui iulie) si toata harababura si aglomeratia din casa. raisa insa n-a avut nici o problema si nici n-am mai fost atat de grijulie ca la denisa.
eu am purtat burtiera cam o luna la amandoua sarcinile, dar o purtam mai mult ca sa nu se vada burtoiul, nu stiu daca mi-a facut bine sau nu- eu ma si simteam mai bine cu operatie stransa- cand imi scoteam burtiera aveam impresia ca-mi curg toate matele, dar am inteles ca sunt unele acum "istete" tare dar cam scumpe, care nu te strang de tare si ajuta ce stiu eu cum muschiul....
iar despre iesitul afara...pe la o saptamana - la denisa era vara, dar la raisa e fost destul de rece in martie. eu zic ca poti sa iesi dar sa nu bata vantul, si nu dimineata cand e prea rece aerul...cred ca pe la 2-3 e cel mai bine.

miha, si eu le-am dat septilin de la inceputul lui septembrie pana acum vreo 2 saptamani, sunt constienta ca e prea devreme pt ceva rezultate dar m-am ofticat tare cand au racit. am auzit si eu de irs 19 dar am inteles ca trebuie dat cand nu e racit copilul...si mai greu sa prind o perioada de-asta

ella , distractie placuta! eu am fost la o nunta cand aveam 7-8 luni cu raisa....cu o rochie mulata sa se vada cat mai bine burta si am dansat de venea toata lumea si-mi zicea sa mai stau si jos ca poate nasc pe ringul de dans! iti dai seama ca am profitat la maxim ca stiam ca n-o sa mai prind distractie prea repede

la noi mucii inca n-au trecut, tusea ceva mai rara- dar dorm fetele noaptea fara probleme!
azi n-am iesit deloc din casa...imi vine sa ies acum sa fac macar o tura de bloc...
sanatate bolnaviorilor! si vreme frumoasa maine!
somn usor!

diana, denisa (06.07.2003) si raisa (05.03.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

salut!
Cris, sa iti traiasca fetita mare si sanatoasa si sa va bucurati de ea! asteptam poze
eu am pus jos cateva..
asadar sa va povestesc cate ceva..dis de dimineata, marti am ajuns la maternitate putin inainte de ora 7..cam brambureala..ca se schimba tura..si la camera de garda nu era venita inca tanti..astept emotionata si 10 min.dupa 7 imi fac internarea..urmeaza schibarea hainelor la garderoba si imbracatul camasii lor de noapte sexoase..Am si o surpriza neplacuta..ca nu ma lasa cu geanta ...ca tre sa o las la garderoba si imi dau ei bon..iar cand am nevoie de ceva..sa revin eu sau altcineva cu bonul..la fel hainele cu care venisem..Am pus cate ceva intr-o sacosa si asta a fost tot..Imi sun dr unde e..el zice ca a fost pe jos si nu m-a gasit..urc la et.1 unde ma astepta..treb. sa ma termine pana la 9 ca avea studenti
Imi face cunostinta cu dr. Scurtu Bogdan, mana a2a..un tip tare de treaba..si cu anestezista. Dr Scurtu asculta bataile inimii copilului si imi completeaza fisa cu tot felul de date..AA..am uitat la internare jos m-au intrebat daca sunt rasa..am zis ca da..:) ma rasese sotul seara cu lama..si daca eram spalata cu sapun..:))
Dupa, ma ia in primire anestezista care imi ia tensiunea si imi pune la fel intrebari despre alergii, nr nasteri..samd..
Urmeaza clisma..credeam ca e mai naspa..a fost ok:)dupa clisma sau inainte..nu mai retin..intru intr-un salon de rec intensiva..unde ma intalnesc cu Cris:))acolo o sa ajung si eu dupa op..dar momentan nu mai erau paturi..in cele din urma am ajuns in patul lui Cris..caci ea a fost mutata sus la et4:))
Intru in sala de operatii, ma dezbrac de sosete, chiloti, halat..raman cu camasa..ma urc pe masa, mi-o ridic si urmeaza procedura..imi cauta astia vene..dar nu prea am vizibile:)) ma vor lasa cu niste vanatai pe mana..ma intorc pe o parte cu spatele la dr. care se spalau, imbracau si isi pregateau cutitele:)..
termina si ma dau cu iod de la genunchi in sus si anestezista imi pune masca de oxigen si ma intreaba pe ce str. stau..zic ca pe petru movila..ea ma intreaba in ce ani a domnit..zic ca a fost mitrop Kievului:)), ea continua..cate fete a avut?dar nu am mai ajuns sa raspund..ca am adormit:))
M-am trezit palmuita si strigand la mine sa ma scol..eram deja in patul lui Cris:))la recup intensiva si incercau sa ma scoale. Vin cu micuta mea si mi-o arata..sarmaluta..si cu ochi mari..eu ametita, intreb cu limba impleticita daca e sanatoasa, are de toate..mi se zice ca da:)apoi incep sa plnag ca proasta de emotie..dupa 2 min o ia si o duc sus la 4. Imi zic sa nu adorm, ca intru in coma..incerc..mai ma tin colegele de salon de vorba..asistentele..in fine..nu am mai dormit pana spre seara..senzatia in prima zi e naspa..ca stai cu sonda, perfuzia (la inceput) si curge din tine..nu te prea poti misca..eventual putin picioarele, capul, bratele..mai vin si iti mai schimba pansamentul, vata de jos , sonda si imi ia gheata si nisipul de pe burta si ma intreaba de burtiera..eu zic ca e in sacosa..o cauta si mi-o pun..nu simt dureri mari..sunt suportabile.Spre seara imi zic ca deja tre sa incerc sa ma dau jos..vine o asistenta si ma ajuta..e nasol..dar trebuie..stau in capu patului 10 min ca sa nu ametesc..dupa care ma duc pana la chiuveta..simt ca ma taie jos..dar e suportabil!
A doua zi dim imi dau sonda jos..si cum spit.fusese de garda toata noaptea era full de nasteri..tre sa eliberez salonul sa fac loc la alta lehuza..plecarea se face oricum in ordinea nasterii..la 7 urc sus la et.4..ajung in salon cu o alta colega de langa mine de la ATI..Imi aleg patul(e un salon cu 4 paturi) si in 5 min imi aduc fetita si o pun in patuturile speciale pt. bbei donate de Unicef:)
Dupa vor veni in salon si alte 2 colege de la ATi..curand vine dr. Mihaila si ma intreaba daca nu merg la rezerva de 1 pat..zic ca nu..ca mi-e urat singura si nu stiu sa ma descurc..samd...zicce, ok..cum vrei, dar e misto acolo:))Ulterior imi va zice ca am fost bleaga ca e fain, are pat dublu, tv, poate sta sotul/mama, aveam asistenta care ma ajuta..ei, ar fi fost fain..dar fiind la prima nastere..m-as fi simtit deprimata acolo cred..iar la TV cand sa ma uit?ca mereu esti cu ochii pe copil si cand doarme, dormi si tu la comdanda.
Ei..si asa incepe aventura "noastra" (a mea si a Alessiei)impreuna..mai greu la inceput..dar m-am descurcat..te mai ajutau colegele cu sfaturi, asistentele samd
Cam atat pentru azi..
aaa..si nu m-au lasat sa ii pun cercei..a zis pediatra (dr. Siminiceanu) ca ma sfatuie dupa 4 l sa ii pun.
Pt mamici mai "vechi" am o intreb:
eu am lapte, mananca, iar intre alaptari imi curge din sani..acest lapte tre sa fie muls..sau nu? ca mi s-a zis ca tre sa ii golesc de catre dif.rude..ca sa nu fa mastita..
cat despre burtiera: port din I zi..am schimbat una ieri..sa o spal pe cealalta..eu zic ca m-am refacut in mare parte..nu am cine stie ce burta..oricum nu eram supla inainte..am dat jos pana acum 8-9 kg
Dr.M s-a purtat ok..mi-a schimbat pansamentul, maine ma duc la scos fire..nu am ce sa ii reprosez.Nu a vrut sa ia la op..s-a dus sotul a 3 zi la Omini si i-a dat si au mai vb..
Cand dum treb sa mi se schimbe pansam..mi l-a schimbat dr. Scurtu, ca dr M era plecat la cumatrie parca in alt oras:)

Poze
Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Originally posted by mihamora
Miha- ce bunatati ai gatit?

Daca spun sigur nu mi-o iau de la burticute?

Miha si Robert

sigur ca ti-o iei......

Stefania X 2 am intrat in 33sapt ... AMR...MAX 7 sapt...
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

Kriss bine ai revenit ...refacere usoara... fetitz sanatos si linistit..si numai bine

Stefania X 2 am intrat in 33sapt ... AMR...MAX 7 sapt...
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto

Mergi la inceput