*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (44)*
Raspunsuri - Pagina 12
creata2008 spune:
Da, primim mai multe stimulente, care mai de care mai "valoroase". Primul este prima pentru primul copil, in valoare de 250 ron, parca. Al doilea este trusoul copilului, in valoare de - sigur! - 150 ron.
Apoi, daca te reintorci la munca inainte de expirarea celor 2 ani, primesti inca un milion la salariu.
Cat despre salariul mediu pe unitate... si pe mine ma bate gandul sa le cer astora. Faza e asa:
1. Daca ai contract individual:
a. nu e stipulat nimic in el, te duci la contractul pe unitate
b. nu ai, te duci la contractul pe unitate
c. ai si e stipulat, primesti cat ai negociat acolo
2. Daca ai contract pe unitate:
a, b si c - idem punctul 1, cu precizarea ca te duci la contractul pe companie (colectiv de munca)
3. Daca ai contract pe companie, adica colectiv de munca:
a, b si c - idem punctul 1, cu precizarea ca te duci la contractul pe tara, valabil in anii 2007-2010.
Buuuun, si intr-un final, ajungi la acest salariu mediu pe unitate, pe care poti sa il ceri in baza contractului la nivel national. Firma este obligata sa ti-l ofere. Dar acum depinde foarte tare de tine. Daca iti doresti sa te intorci la ei si sa ramai... sau nu te mai intorci. Pentru ca ei s-ar putea sa fie "really pissed off" ca le ceri o prima pe care a decis-o statul si pe care tu vrei sa le-o bagi pe gat. D-asta stau si eu in cumpana.
Plus ca la mine... salariul mediu este undeva... foarte sus... si nu stiu ce sa fac. 
quote:
Originally posted by Ereena
Fetelor...........voi stiti ceva de stimulentul de 100 ron de la stat si de salaiul bonus pt nastere,un salariu mediu brut pe unitate ? Am citit pe forumul cu probleme legislative .Am sa ma documentez .
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
medamaya1 spune:
Buna fetelor.
Bun venit fetelor noi, sarcini cit mai usoare, fara probleme si bebici santosi.
Darene, multa multa sanatate tie si bebicului
Doamne ajuta sa nu mai fie probleme si sa avem toate parte de sarcini duse pina la capat si de
sanatosi.Pup fetele.
Meda 20+
sweetgys spune:
quote:
Originally posted by creata2008
Shose - atitudinea pozitiva e tot ce conteaza!
Eu o strig Mariuca, iar sotul meu Mariutza. E haios rau! Si da, al doilea nume este Ilona. Eu m-am hotarat la ambele nume de vreo 4-5 ani, ceva de genul asta, mi s-a parut o combinatie extrem de reusita. Iar acum o saptamana am cautat etimologia numelor pe net si am dat si peste Ilona pe un site, singurul de altfel care avea si acest nume. Stiam ca este nume unguresc, dar acum am aflat ca inseamna Elena. Ceea ce ma bucura foarte tare.
Am mai vazut la noi pe forum combinatii cu Vanessa, Iris sau Alexia. Toate sunt foarte frumoase. Iar unei fetite merge sa ii pui 2 nume. La baieti, parca, nu mai imi suna asa de bine acum, cu 2 nume. Dar e o chestie de gust, pana la urma. :)
Eu am senzatia ca numele spune multe despre tine, cu toate ca nu il alegi tu. Eu consider ca numele meu ma reprezinta in totalitate. Si mi-ar placea sa nimeresc si numele copiilor mei. Sa ii reprezinte si pe ei, peste ani.
Asa ca iti tin pumnii sa gasesti varianta care va place amandurora la nebunie.
Creata 1 cu Creata 2 in 27+Maria Ilona
quote:
Originally posted by Shose
Multumesc din inima de incurajari fetelor. Incerc sa nu ma stresez, ca stresez si bblusa.
Creata ce drag imi e cand aud ca strigi bblusa Mariuca. Si noi tot Maria vrem sa ii punem nume.....si parca ma si "aud" strigand'o la fel.
II mai puneti alt nume? Sau doar Maria? Taticul Mariei noastre mai vrea un nume. Acum suntem in cautari.all
23+
http://www.flickr.com/photos/10814074@N07/
http://image.lafemmebonita.com/c/p595247.png
Intr-adevar creata Maria este un nume f frumos si sa stii ca si noi tot Mariuca ii spunem desi imi place mult si Vanessa, dar Maria mi se pare mai aproape de suflet, nu stiu cum sa explic.....Noi, dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, uitandu-ne pe un site cu nume, ne-a cazut privirea pe VANESSA si amnadoi o data am spus ASTA E!!! a fost o faza super. Pana atunci ba imi placea mie un nume si lui tati mai putin, ba invers. Iar MARIA, trebuia neaprat si mie mi se pare ca se si potriveste sonor cu VANESSA.
Aaaaaa si ILONA imi place f mult, e chiar deosebit, nobil, elegant....asa imi suna mie.FELICITARI
Gya
23+
Vanessa Mariain burtica la mami
cam atat mai am si vin si eu in lumea voastra,URAA
poze
lumsta spune:
hello! hello!
Fetelor am patit-o! Doctorul meu se muta peste 2 saptamani din Bucuresti!
ma lasa in grija unui coleg al lui....dar super nasol....ma obisnuisem cu el si el cu mine....si o sa fie greuuuuuu!!!!! Tocmai acum cand nu mai e mult! Uff, sper sa ma inteleg bine cu urmatorul doc. Sper sa fie atent si dragut ca altfel nu stiu ce-o sa fac.
a doua problema e ca am o scurgere abundenta cam urata la culoare(aproape verzuie) si doc. mi-a dat POLYGYNAX....care desigur are vreo 3 antibiotice....si nu-mi prea convine sa le folosesc.. a mai folosit cineva ovule pana acum?
LUMI
27+
creata2008 spune:
Darene - oooo, Doamne, ma rog ca totul sa fie OK cu voi! Mai bine te internezi, chiar daca aia nu pun diagnostic de iminenta de avort. Ca si la kossir era totul ok. Bine, nu vreau sa aduc in discutie momente grele si dureroase. Dar, totusi trebuie sa ne gandim si la aceste posibilitati. Perioada critica nu este doar la inceput. Cum credeam eu, in naivitatea mea. Trebuie sa avem grija de noi oricand pe perioada sarcinii. Sa nu ne panicam aiurea, ce-i drept, dar sa fim circumspecte. Sa gandim pozitiv, dar sa avem in vedere ca, totusi, suntem insarcinate. Nu bolnave, dar insarcinate.
Ce vreau eu sa spun, la sfarsitul mesajului... Iti tinem pumnii toate fetele, sa faci tot ce iti sta in putinta sa afli mai multe de la doctorii de acolo si sa ai incredere ca totul se va rezolva cu bine pentru amandoi.
Te imbratisam!
creata2008 spune:
Sweetgys - da, aceleasi lucruri pe care ti le inspira Ilona, aceleasi mi le inspira si mie Vanessa.

Si mi se pare interesant urmatorul aspect: Shose e din Craiova, tu din Botosani, eu din Bucuresti. Si toate 3, indiferent de aria geografica, ne-am gandit la Maria. Din ce am observat eu pana acum, exista anumite nume care apar, cu predilectie, intr-o anumita zona a tarii. E haios oricum! ![]()
Ereena spune:
quote:
Originally posted by lumsta
hello! hello!
Fetelor am patit-o! Doctorul meu se muta peste 2 saptamani din Bucuresti!ma lasa in grija unui coleg al lui....dar super nasol....ma obisnuisem cu el si el cu mine....si o sa fie greuuuuuu!!!!! Tocmai acum cand nu mai e mult! Uff, sper sa ma inteleg bine cu urmatorul doc. Sper sa fie atent si dragut ca altfel nu stiu ce-o sa fac.
a doua problema e ca am o scurgere abundenta cam urata la culoare(aproape verzuie) si doc. mi-a dat POLYGYNAX....care desigur are vreo 3 antibiotice....si nu-mi prea convine sa le folosesc.. a mai folosit cineva ovule pana acum?
LUMI27+
Mie mi-a recomandat med de fam la inceputul sarcinii polygynax ,asta pt ca la medicul meu in buc jungeam peste 2 sapt .Am fost ;la farmacie si tipa de acolo ,insarcinata si ea nu a refuzat sa imi dea dar mi-a spus ca ovulele contin neomicina ,anitbiotic ce poate cauza probleme de auz la fat .Acum nu sustin ca ea stai mai mult dar pana si pudra de banocin ,care contine extrem de putina neomicina si nu este absorbita prin piele ,are avertizare pt folosirea in timpul sarcinii. Nu as sti ce sfat sa iti dau dar eu aveam o candidoza si am folosit plantintim de la hofigal ,100% plante ....
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community

http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
honey79 spune:
Bun gasit, fetele.
Abia am facut ochi acum vreo ora...iar pana acum v-am citit.
Darene iti doresc numai bine. Te asteptam cu vesti bune.Daca medicii iti recomanda sa stai in spital,atunci fa ce zic ei.Te pupic si-ti suntem alaturi.
Fetele, eu n-o sa mai fiu prea mult timp printre voi. Si o sa-mi lipsiti tare mult.
Deja lucrurile au inceput sa se miste intr-un mod ametitor si simt ca nu am timp sa fac tot ce trebuie, desi...mai avem cam o luna pana plecam. Totusi, zuza cum sunt, tind sa intru in panica.
Anyway...va pupic dulcic si va doresc o zi frumoasa, linistita si cu evenimente frumoase.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
22+
cynthia_ spune:
quote:
Originally posted by lumsta
hello! hello!
Fetelor am patit-o! Doctorul meu se muta peste 2 saptamani din Bucuresti!ma lasa in grija unui coleg al lui....dar super nasol....ma obisnuisem cu el si el cu mine....si o sa fie greuuuuuu!!!!! Tocmai acum cand nu mai e mult! Uff, sper sa ma inteleg bine cu urmatorul doc. Sper sa fie atent si dragut ca altfel nu stiu ce-o sa fac.
LUMI27+
salut sa stii ca eu am luat pana la urma polygynax pentru ca ma terminau scurgerile, prima data cand i-am zis dr de scurgeri si mi-a recomandat polygynax nu le-am folosit dar a doua oara cand mi-a recomandat le-am luat, pentru ca am mai citit pe alte forumuri si alte fete care au nascut au luat in timpul sarcinii si au bebei sanatosi.
si inca ceva am mai aflat ca poti sa le iei daca ai peste 20 de saptamani.
si astia care au facut prospectul scriu ca nu se recomanda in timpul sarcinii da se recomanda in ultima luna de sarcina, de parca ultima luna nu ar fi tot in timpul sarcinii.
eu zic sa urmez sfatul medicului, eu ma simt bine, am luat doar 6 1/zi , scurgerile nu au trecut de tot dar sau ameliorat considerabil sanatate multa.
29+