RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
liadorian spune:
Dany, vaccinul de la 28 de saptamani este acelasi pe care l-ai facut si tu dupa sarcina pierduta. Se face la 28 de saptamani numai in functie de dozarile de anticorpi, respectiv daca pana in momentul acela n-au aparut anticorpi. Daca anticorpii sunt deja prezenti, eu una stiu ca vaccinul nu se mai face la 28 de sapt. rolul lui e mai degraba profilactic, in sensul ca reduce semnificativ riscul de complicatii datorate incompatibilitatii de Rh intre parteneri.
Din discutia cu ginecologul meu am inteles ca in Romania acest vaccin de la 28 de sapt. nu este obligatoriu. El e inclus in tarile bogate in tot felul de programe si protocoale oficiale tocmai pentru ca acolo sunt bani si pentru profilaxie. Romania, ca tara saraca, nu-si permite sa suporte costurile vaccinului asta (eu l-am luat in mai cu 4,5 mil.) pe care oricum il faci preventiv, fara sa stii sigur daca fatul are Rh pozitiv si daca e sau nu amenintat. Daca tu personal iti permiti sa-l cumperi, e bine sa-l faci.
Oricum, nici cel obligatoriu, de dupa nastere, nu se face gratuit in multe cazuri fiindca spitalele nu u bani asa ca suntem pe cont propriu...
Mult noroc in continuare! Sarcina usoara si fara anticorpi! LIA si
domnita Miruna Demetra
Mai avem 4 saptamani!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
michigan spune:
salut fetelor
intru repede sa va anunt ca pe 17 iunie am nascut un baietel pentru care nu-mi mai ajung adjectivele superlative cu care sa-l descriu...cred ca asa e orice mamica
mosteneste insa rh sotului, adica pozitiv si grupa mea de sange AII
am facut vaccinul in sapt 28 si l-am mai facut inca o data la nastere...totul bineinteles pe cheltuiala proprie si personala
insa acum nu ma mai gandesc la nimic altceva decat sa multumesc bunului D-zeu ca totul a fost in regula timp de 9 luni si ca am un baietel sanatos frumos si cumnite
va doresc sarcini usoare si fara probleme in continuare si bebei frumosi si sanatosi
Mihaela si pui mic Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
Tavi mic si cuminte
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
softurela spune:
Buna burtici sau mamici,
Sunt curioasa, daca exista burtici cu RH negativ si la care pe parcursul primei sarcini au aparut la analize anticorpi imuni de tip Anti-D ? Teoria spune ca la primul copil nu exista nici un risc, pentru ca sangele matern intra in contact cu sangele copilului abia la nastere si atunci incepe fabricarea de anticorpi (in cazul in care copilul e RH pozitiv, ca tatal). In practica in schimb, suntem chemate luna de luna pentru a ni se face analizele, desi teoretic la primul copil nu ar trebui sa existe nici un risc. Nu am nici o problema in a face ce e mai bine pentru copil, dar mi se pare ciudat ca de fiecare data cand merg sa mi se sugereze "sa-mi dati niste bani sa-i dau si laborantei ?" Am inceput sa am indoieli in ceea ce priveste necesitatea acestei analize atat de des. Aceeasi intrebare o am pentru anticorpii anti-B sau anti-A, la prima sarcina.
Multumesc si scuze daca par paranoica. Dar poate ma lamureste cineva de ce trebuie sa merg in fiecare luna la clinica, daca cartile de specialitate spun altceva. Nu am avut nici un avort, deja la primele 2 testari am iesit negativ, deci ?
iuliana76 spune:
Eu am RH-, am avut 2 sarcini, am 2 fete sanatoase, prima cu RH- , a doua cu RH+. La ambele sarcini am fost regulat la analize, spectru de anticorpi. Teoretic sangele copilului intra in contact cu cel al mamei abia la nastere dar, exista cazuri, ce-i drept extrem de rare, cand in urma unor unor mici leziuni interne (datorate efortului, unor caderi, loviri, mici accidente, etc) se produce acest contact. In principiu pana la prima sarcina cu fat cu RH+ , inclusiv, anticorpii antiD sunt 0.
Ceilalti anticorpi (anti A, antiB) sunt bine de stiut mai ales in ultima parte a sarcinii pentru a putea monitoriza evolutia bebeului abia nascut. De ex. la a doua sarcina eu am avut anticorpi antiA, si doctora mi-a zis ca de la un anumit nivel (nu mai stiu care, era acum 2 ani jumate) bebelusul poate avea icter prelungit.
Eu nu am dat niciodata bani la institutul de hematologie la asistente si nici nu mi-au cerut, am mers cu trimitere prima data si apoi ma reprogramau direct pentru urmatoarea analiza.
Cam asta ar fi din experienta mea.
Si inca ceva, uita-te din timp daca exista pe piata vaccinul, cand am nascut eu a trebuit sa fac comanda din timp.
sarcina usoara, multa sanatate tie si bebelusului.
Iuliana
liadorian spune:
michigan, mare dreptate ai cand vorbesti despre puiul tau! e un bebelush perfect, caruia ii doresc tot binele din lume! Un virtual pe obrajorii lui se poate?
michigan, dupa vaccinari ai mai facut vreun titru de anticorpi? Eventual intre sapt. 28 si nastere? Sunt tare curioasa, pentru ca mie mi-a aparut dupa vaccinul de la 28 de sapat. un titru mic (1/4) si inca nu-s lamurita ce-i cu el. Ieri am repetat dozarea si azi la pranz vom avea rezultatele, stau un pic ca pe jar pana atunci...
Softurela, din cate stiu eu teoretic nu sunt riscuri majore de izoimunizare la prima sarcina, dar asta nu inseamna ca ele sunt excluse. Iuliana a explicat totul foare bine. Monitorizarea titrului de anticorpi mi se pare necesara, chiar daca e vorba despre o prima sarcina. Faptul ca tie ti s-a cerut sa platesti laboranta e, cred, accidental. Eu n-am dat niciodata niciun leu, am avut mereu trimitere de la medicul de familie si i-as fi indesat-o pe gat celui care ar fi avut tupeul sa-mi ceara bani vazandu-ma cu trimiterea in mana. Dar asa sunt eu, mai ... necooperanta la faze dintr-astea! LIA si
domnita Miruna Demetra
Mai avem 4 saptamani!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
softurela spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Softurela, din cate stiu eu teoretic nu sunt riscuri majore de izoimunizare la prima sarcina, dar asta nu inseamna ca ele sunt excluse. Iuliana a explicat totul foare bine. Monitorizarea titrului de anticorpi mi se pare necesara, chiar daca e vorba despre o prima sarcina. Faptul ca tie ti s-a cerut sa platesti laboranta e, cred, accidental. Eu n-am dat niciodata niciun leu, am avut mereu trimitere de la medicul de familie si i-as fi indesat-o pe gat celui care ar fi avut tupeul sa-mi ceara bani vazandu-ma cu trimiterea in mana. Dar asa sunt eu, mai ... necooperanta la faze dintr-astea!
Multumesc de raspuns.
Si eu sunt de acord ca trebuiesc urmariti, dar nu asa des, in fiecare luna chiar de la inceputul sarcinii. La hematologie am ajuns cu trimitere, asistentele foarte dragute ... dar m-au socat cu cata nonsalanta cer bani si mi-am cam pierdut increderea. Eu stiu inca din adolescenta ca am RH negativ , si prin urmare am avut mare grija(nu am riscat nimic) si m-am documentat in ceea ce priveste RH-ul.
In ceea ce priveste "Faptul ca tie ti s-a cerut sa platesti laboranta e, cred, accidental" pot sa spun accidental=de fiecare data.
liadorian spune:
quote:
Originally posted by liadorianquote:
Originally posted by aalina2003
liadorian,cand faci urmatoarea dozare? sunt si eu curioasa daca intra-adevar apar anticorpi.sarcina usoara in continuare!
Iata-ma-s din nou aici.... Tocmai am primit rezultatele ultimei dozari de anticorpi dupa ce am facut vaccinul la 28 de saptamani: anticorpi prezenti, 1:4.LIA si
domnita Miruna Demetra
Mai avem 5 saptamani!
Am repetat vineri titrul de anticorpi si surpriza - absenti!
![](bis.gif)
![](bis.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
Mai avem 4 saptamani!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Lia, uraaa, ma bucur tare mult ca am prezis bine. Eu m-am gandt ca daca ai un titru asa de mic, aproape inexistent si volumul de sange creste in sarcina (eu am luat chiar mult in greutatea intre luna a 7-a si a 8-a) sunt sanse mari sa fie anticorpi absenti. Cand faci urmatoarea dozare, dupa nastere?
Softurela, eu nu am dat si nici nu mi s-a cerut bani la Institutul de Hematologie din Bucuresti. Poate nu li s-a parut ca eu voi prezenta compasiune pentru ele sau ca nu am prea multi bani in buzunar . Iar la intrebarea le poti raspunde ca se pare ca au inteles gresit ca nu ai venit sa-l platesti, ai trimitere
, asta-i asa un mod elegant de a le da de inteles.
Exista risc si la prima sarcina, poti avea sangerari sau o dezlipire de placenta care pot declansa producerea de anticorpi. Iar o dezlipire de placenta poate trece neobservata de mama. Iar daca apar titrul creste in timp. Daca as mai avea acum de ales as face dozarea lunar, as avea vaccinul in frigider in caz ca ma apuca nascutul si sigur as dormi mai linistita. In fine, regretele mele sunt tardive, atunci am ascultat doctorul si nu m-am gandit prea mult la viitor sau ca nu voi primi vaccinul in spital.
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?Ualbumsperpage=48&collid=50882505113.30856846113.1183917037384&page=1" target="_blank">Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
liadorian spune:
quote:
Originally posted by Otiliav
Lia, uraaa, ma bucur tare mult ca am prezis bine. Eu m-am gandt ca daca ai un titru asa de mic, aproape inexistent si volumul de sange creste in sarcina (eu am luat chiar mult in greutatea intre luna a 7-a si a 8-a) sunt sanse mari sa fie anticorpi absenti. Cand faci urmatoarea dozare, dupa nastere?
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?Ualbumsperpage=48&collid=50882505113.30856846113.1183917037384&page=1" target="_blank">Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
Otilia, dau de baut!
![](icon_smile_big.gif)
Cat despre decolarea de placenta, ai perfecta dreptate. Am patit-o chiar in sarcina asta, chiar daca eram in repaus la pat, iar simptomele pentru mine, ca mama, au fost 0. Am repetat dozarile periodic cu destul stres si pentru ca lama aia de decolare aia ma nelinistise. Am eu asa o banuiala mica. mica dar incapatanata ca Miruna mea are Rh negativ, de nu mi-au aparut atunci anticorpi. Dar vedem... Cine stie?
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
Inca 3 saptamani si apoi...
michigan spune:
bravo lia ma bucur ca totul este in regula
eu am mai facut verificari dupa vaccin de 2 ori: vaccinul l-am facut in martie iar verificarile au fost in aprilie si in mai, de fiecare data anticorpi absenti si acum ma bucur de cel mai cuminte copil din lume
nasteri usoare si fara probleme va doresc si abia va astept si pe voi la clubul scutecelor
Mihaela si pui mic Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
Tavi mic si cuminte