RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
liadorian spune:
S-a cam lasat linistea aici, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Asta inseamna ca toata lumea e bine, nu?
Si acum intrebarea tehnica. A facut cineva recent vaccinul acela de la 28 de saptamani? Cum ati calculat saptamana 28: S27+1,2,3 zile sau l-ati facut la 28 de saptamani implinite?
Nu de alta, dar intram in saptamana fierbinte, repetam maine dozarea de anticorpi si daca tot nu apar (Da Doamne!), trebuie sa luam o decizie.
Lia S28
Miruna Demetra
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aalina2003 spune:
liadorian, eu nu am facut recent vaccinul,de fapt, nu l-am facut deloc, dar cred ca ar fi corect sa ti se ia sange la 28 de sapt,sa primesti rezultatul pe loc (eu la Buc asteptam numai cateva ore, nu stiu de ce la alte laboratoare dureaza atat de mult)si atunci sa si mergi sa faci vaccinul,daca hotarasti asa..pentru ca eu cred ca situatia se poate schimba din acel moment. Presupun ca nu degeaba a fost ales momentul (adica a fost ales pt ca dupa 28 de sapt probabilitatea aparitiei anticorpilor creste)si nu are rost sa ratezi.
Acum..poti sa intrebi si medicul tau ce parere are..sa ne spui si noua ce ai facut, bine?
OanaAlina spune:
SI eu am Rh negativ si pana acum, multumesc lui Dumnezeu, nu au fost probleme...
Sarcina usoara la toata lumea!
Va pup!
OanaAlina
liadorian spune:
Alina, chiar astazi ma vad cu medicul meu si o sa discutam despre problema asta. Cat despre rezultatul analizelor, sigur nu-l voi primi pe loc. Aici se elibereaza abia a doua zi...
OanaAlina, sarcina usoara si linistita in continuare!
Lia S28
Miruna Demetra
anacami spune:
Buna!
Lia, la prima sarcina mi-am facut dozari de anticorpi toata sarcina, binenteles si la 28 saptamani.Nu avusesem anterior alte sarcini, avort,transfuzii,etc. Nu am avut nicio sangerare sau probleme cu sarcina.La toate dozarile nu au aparut anticorpi.
Am stabilit cu doctorul sa nu fac vaccinul.Cineva de la Institutul de Hematologie mi-a zis ca nu are rost sa "stresez" organismul degeaba (neavand precedente). Ce-i drept nu era doctor, era o asistenta.
Riscant insa ar fi fost daca ar fi aparut ceva probleme-gen sangerari,dezlipiri de placenta dupa aceste 28 saptamani si sa apara atunci anticorpi. Nu stiu daca in acest caz se poate face imediat acel vaccin (chiar daca ar fi de ex. sapt. 33), inainte sa se produca anticorpii.
Copilul s-a nascut cu RH pozitiv, am facut imediat dupa nastere vaccinul anti-imunizare.
Acum sunt din nou insarcinata, la prima dozare de pe la 10 saptamani nu mi-au iesit anticorpi.Chiar ma gandesc daca sa imi fac/nu acel vaccin din sapt. 28, sa vad ce zice doctorul.
Vaccinul are efect cateva luni, probabil se face in sapt. 28 astfel incat sa acopere orice risc si sa asigure protectie pana la sfarsitul sarcinii (in utimele luni fiind mai probabil sa apara anticorpii).Nu cred ca ar fi o problema de cateva zile, important sa il fi facut inainte de a se produce anticorpii.
Acest vaccin nu cred ca se mai face daca au aparut deja anticorpi (avand rol de preventie-dupa cate am inteles,si nu de tratament).
As aprecia daca ne-ai spune ce ai discutat cu doctorul despre aceasta problema!
Multa sanatate!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2
liadorian spune:
Camelia, sigur o sa intru diseara sa va povestesc ce-am aflat!
Lia S28
Miruna Demetra
OanaAlina spune:
eu merg ca sa imi verifice nivelul de anticorpi in sange o data la 2 luni? trebuie mai des, sau e ok asa?
o zi frumoasa sa aveti cu bebelusi activi!
OanaAlina
liadorian spune:
quote:
Originally posted by OanaAlina
eu merg ca sa imi verifice nivelul de anticorpi in sange o data la 2 luni? trebuie mai des, sau e ok asa?
o zi frumoasa sa aveti cu bebelusi activi!
OanaAlina
Daca nu ai avut probleme anterioare (sarcini, avorturi, transfuzii etc.) cred ca e bine asa. Eu fac dozarea lunar fiindca am pierdut o sarcina acum ceva vreme si nu mi-au spus nimic despre vaccinul care se face dupa...
Lia
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
anacami spune:
Oana, la inceputul sarcinii se face mai rar (2 lunbi de ex.), ca spre sfarsitul sarcinii mai des/lunar.Cel putin eu asa am facut in sarcina trecuta, iar acum mi-am facut o dozare pe la 10 saptamani si m-au mai chemat la 20 saptamani (pe biletul cu rezultate, cei de la Institutul de Hematologie au scris "revine la control in sapt. 20")
Multa sanatate!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2