RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 3
liadorian spune:
Dana, daca nu ai mai avut nici o nastere, nici un avort sau transfuzii anterioare etc. exista slabe sanse ca organismul sa "reactioneze", chiar in cazul unei incompatibilitatii de Rh cu partenerul. Teoretic, prima sarcina e sigura, iar vaccinul se face, in conditiile astea, numai dupa nastere, dupa ce s-a stabilit Rh-ul bebelusului. De aceea iti spuneam mai sus sa te bucuri de fiecare moment, fiindca nu ai motive de ingrijorare inutila.
Lia S25 Miruna Demetra
danangie spune:
Oh LIA acum am inteles, iti multumesc mult. Deci am inteles .....vaccinul de la 28 sapt. nu se face in cazul asta, ci se face dupa ce nasc. In functie de RH copilului. Multumesc ca m-ai linistit. Oricum daca mai am vreo nelamurire am sa mai trec pe la voi. Va multumesc.
DANA 7 +
BEBICA
POZELE MELE
anacami spune:
Dana,exact cum au spus fetele, la prima sarcina nu conteaza. Anticorpii se produc cand sangele cu RH negativ intra in contact cu cel cu RH pozitiv (se poate intampla la un avort, la nastere sau la o transfuzie la care nu s-a respectat compatib. de RH). In timpul sarcinii, circulatie sanguina fetala este separata de cea materna, de aceea nu apar anticorpii. Asta se intampla la nastere (binenteles daca fatul are RH pozitiv), cand are loc un schimb de sange de la fat la mama si invers-dar deja nu mai pot afecta fatul (cel cu RH pozitiv nu este afectat de cel cu RH negativ pentru ca este cel negativ+ inca ceva..., deci nimic necunoscut).
Daca nu se face mamei cu RH negativ vaccinul dupa nastere, sangele RH pozitiv de la fat este vazut ca un intrus (are ceva in plus, pe care el nu il nerucnoaste, ca atare incepe sa produca anticorpi). La sarcinile viitoare cu feti cu RH pozitivi, anticorpii sunt deja prezenti, organismul mamei stie isi aduce aminte ca a fost un intrus si incepe sa-l bombardeze.
In uter fatul este mai neajutorat, de aceea pot apare probleme hemolitice sau de alta natura destul de importante.
Inca ceva, in mod normal pana la sfarsitul sarcinii sangele fatului si cel al mamei nu intra in contact, deci nu se fabrica anticorpi. Totusi, pot apare "intalniri" accidentale daca sunt probleme cu placenta,etc. De acees trebuie sa fii foarte atenta, in caz in care apare orice sangerare cat de mica trebuie mers urgent la doctor (parca max. 48 ore) si administrat acel vaccin care sa ii "spuna" sangelui mamei sa nu mai fabrice anticorpi, ca nu este un dusman !
Multa sanatate tuturor!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2
danangie spune:
ANACAMI iti multumesc pentru explicatie. Am inteles foarte bine si m-am mai linistit. Multam mult!!
DANA 8 +
BEBICA
POZELE MELE
Ionice spune:
Buna dragele mele!
Scuze de o absenta asa de mare, dar am fost super ocupata cu aranjatul casei, hainutele..de spalat si calcat, etc.
Ma bucur ca sunteti toate bine:)
Eu mi-am mai facut doua dozari cat timp am lipsit de aici si au iesit cu acelasi titru:) Suceava 1/16, Iasi 1/4.Dr meu a spus ca nu e cazul sa ne mai facem probleme...la eco totul a iesit bine(masuratori, doppler etc), drept pentru care tati insista sa nastem natural:))))
Voi ce ziceti?Ma poate afecta(pe mine sau pe bebitza mea) acest titru mic de anticorpi?
Vad ca sunt mamici noi:) carora le urez nastere usoara si bebei sanatosi, dar pana atunci fara anticorpi:)
Ioana32+ cu bebitza Antonia
aalina2003 spune:
Ionice, pe tine titrul anticorpilor nu te afecteaza in nici un fel, indiferent cat de mare ar fi, iar pe bebe, daca eco Dopler a iesit OK, deci nu e nici macar anemica, atunci cred ca nici pt ea nu ar fi vreo problema, dar..medicul stie mai bine, nu? (doar nu o fi unul dintre cei care "prefera" cezariana?)Acu' eu stiu si ca in cazul cezarienei izoimunizarea este mai probabila decat in cazul nasterii naturale, asa ca, stiu si eu ce sa zic..dar tati de ce vrea asa?
liadorian spune:
Ionice, ne-ai lipsit!! Trebuia sa-mi imaginez ca tu nu lipsesti asa, nemotivat. Cred ca Alina a pus punctul pe "i": daca bebitza e ok, o nastere naturala ar fi ideala pentru voi amandoua! (Plus ca-i faceti si lui tati pe plac... )
Lia S26 Miruna Demetra
danangie spune:
Buna seara fetelor,
Din nou pe aici. Azi sotul si-a facut recoltarea si are grupa: A si rh negativ. Deci e bine nu?In cazul asta copilul nu are cum sa ia rh pozitiv, nu? Daca amandoi avem rh negativ. Ok va pup si numai bine
DANA 8 +
BEBICA
POZELE MELE
Ionice spune:
Buna dimineata!
aalinaraspunsul tau e promt ca de fiecare data.
Asa ma gandeam si eu si asa spun si medicii..ca nu ne pot afecta anticorpii(atata timp cat titrul nu s-a schimbat).Am vrut sa stiu si parerea voastra.Am primit si ultimul rezultat de la Iasi.Tot 1/4:))Deci cele doua centre pe care le-am folosit au fost consecvente in aceleasi rezultate:))
Tati vrea nastere naturala pentru ca are in primul rand o alta mentalitate.Este italian si voi stiti ca in alte tari(marea majoritate) se merge pe nastere naturala IN PRIMUL RAND.Eu ii impartasesc parerea.Este un proces natural, organismul isi revine mai repede, nu se face o anestezie generala (care nu este buna) si nu se taie abdomenul!O operatie este o operatie...Plus ca noi ne mai dorim copii:)(sa ne ajute Dumnezeu)Daca nu o sa se poata...in ultimul moment...se poate face cezariana...Nah, o sa suport eu durerile(nu pot spune ca nu mi-e frica), dar o sa fie bine:)
Liadraguta de tine!te simti bine?cum merge?
Nasti la Suceava?
danagie: draga mea, sunteti in afara oricarui pericol!Ambii parinti cu RH negativ...sunteti salvati:)))Sa ai o sarcina usoara si bebitza sanatos(a), sa nu te stresezi si fii fericita si vesela..Sarcina e cea mai frumoasa perioada de inceput din viata mamei:)
Va doresc al toate starea pe care am avut-o eu..sincer.In afara de micul stres de inceput din cauza Rh-ului totul a decurs perfect(multumesc lui Dumnezeu).
Fara greturi, fara ifose, fara stari depresive, fara vizite la baie pe timpul noptii, fara insomnii de alt fel...Multa miscare si voie buna!
Va pup si promit ca vom vorbi mai des.
PS Am fost ieri la iasi, la ultima vizita inainte de marele eveniment.Totul e bine, chitzishoara mea e cu capul in jos si la fel de miscacioasa.Masuratorile sunt bune, are 2.800 KG(saptamana 36-37).
Pups la toata lumea!
Ioana36 cu bebitza Antonia
danangie spune:
IOANA multumesc de urari, de asemenea!! Da sunt linistita, mai ales cand am aflat de RH sotului. Acum sunt foarte linistita,doar nerabdatoare pana la urmatoarea intalnire cu bebica pe 16 mai.
O zi buna tuturor, si multa multa sanatate!!
DANA 9 +
BEBICA
POZELE MELE