Opel Astra Classic II

Opel Astra Classic II | Autor: MihaelaV

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti de Opel Astra Classic II?
As vrea sa imi iau versiunea 1.6 Twinport de 105 CP.
Intretinerea unei masini Opel este ieftina?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Mihaela, din cate stiu Opel Astra II este una din cele mai fiabile masini (ca dovada ca inca se mai fabrica dupa aparitia noului model).
Intretinerea nu cred ca este foarte scumpa, din cate am inteles pentru modelul nou o revizie e in jur de 200E, deci cred ca pentru modelul clasic este mai putin.
Spor la cautari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Multumesc pt raspuns Anny

Eu de fapt vroiam sa stiu ce sa aleg intre Opel Astra Classic II si Renault Megane. Ambele masini sunt cam la acelasi pret. Nu stiu care e mai sigura sau care are intretinerea mai ieftina

Mergi la inceput

Pai iti raspund tot eu .

Renault-ul (nu numai Megane-ul ci si celelalte modele) are oferte bune de vanzare. Service-ul "uzual" nu e foarte scump (tot pe la 200E), insa daca dupa ce nu mai ai garantie ti s-a stricat vreo piesa importanta te costa o caruta de bani. Piesele sunt foarte foarte scumpe la ei.

De cateva zile am un Opel Astra New iar inainte am avut un Renault Clio. Crede-ma ca am fost extrem de multumita de Clio. Si Megane este bun, cu o conditie: sa ai grija de el si il poti mentine 5 ani fara mari probleme.
Ca siguranta, Megane-ul este peste Astra Clasic.
In plus, motorul este de generatile noua si are 5 stele NCAP (maxim de siguranta).

Daca vrei o masina de familie ia-ti Megane ptr ca este spatioasa, moderna si sigura.
Daca vrei ceva mai mic si fara pretentii, ia-ti Astra.

Bafta la alegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

ca spatiu sunt tot pe acolo. ca-s compacte ambele.

Mergi la inceput

dante01,
da-mi voie sa te contrazic
Depinde si de care Megane / Astra vorbim. Varianta sedan sau hatchback?
Megane Sedan este mai mare decat Astra Clasic Sedan si acelasi lucru se poate spune si despre varianta in 5 usi. Diferentele sunt sesizabile, as putea spune.

MihaelaV, eu cand am schimbat masina imi facusem o lista cu toate masinile care se incadrau in buget . Trebuie sa te gandesti si la garantie si la perioada de dupa ce masina iese din garantie.

Ar fi bine chiar sa faci si un drive test. Pune-le cat mai multe intrebari vanzatorilor si incearca sa mai obtii un discount sau ceva gratuit (o alarma, covorase sau alte chestii "marunte").

Bafta

P.S. Din punctul meu de vedere masina e ca un loz. Nu mai cred in mitul masinilor nemtesti sau de alte nationalitati. Orice masina poate avea probleme de noua, la fel cum orice masina poate fi foarte buna o lunga perioada de timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Am optat pentru Opel Astra Classic II, dar mi se pare cam mult 3 luni pana o livreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Noi cand am achizitionat Opelul (in 2004) ne-a sosit in 10 zile.
Si ca sa-ti faci o idee despre revizie: joi am programat masina la revizia anuala(adica schimb ulei si filtre), si ne costa in jur de 8 mil. (in banii astia intra si manopera).
Mie mi se pare o masina destul de buna din punct de vedere al consumului (este pe motorina 1,7 CDTI), dar cam slabut echipata.

Mergi la inceput