gradinite particulare acreditate!
urmarind discutiile despre gradinite (particulare)de la acest forum mi-am pus intrebarea de ce nici un parinte nu pune problema acreditarii gradinitei de catre minister, ne uitam la conditiile materiale la ce mananca si cum e ingrijit copilul nostru intr-o astfel de institutie dar de ce nu acordam aceeasi importanta si acestui aspect al acreditarii.
http://www.edu.ro/cneaip.htm - site-ul si lisat cu gradinitele acreditate1
sper sa va fie de ajutor.
eu stiu ca se tin sedinte la inspectoratul de sector se pun la punct programele dupa care se invata si mai stiu ca acest lucru (acreditatrea gradinitei) conteaza in momentul in care e inscris copilul la scoala.
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Raspunsuri
capcaunul spune:
Majoritatea gradinitelor particulare au doar autorizatie de functionare. Acreditarea este un proces lung (cativa ani) si ... pavat cu caltabosi si palinca (
). La fel ca si autorizatia de functionare.
Acesta este motivul pentru care acreditarea este un criteriu mai putin important in alegerea gradinitei.
Cu sau fara acreditare cel mai important criteriu este personalul direct implicat in educatia copilului. Educatoare, ingrijitoare, profesori. Un educator bun face cat zece (
) zgripturoaice acreditate.
In ce priveste conditiile din gradinita (numar de copii, amenajari, igiena, bucatarie, meniu, dormitoare, spatiu de joaca) mult mai important este sa le vezi decat sa te increzi intr-o autorizatie de functionare emisa stim noi cum
.
crisiacob spune:
Sunt perfect de acord cu capcaunul! Iar in privinta inscrierii copilului la scoala, am mari dubii ca nu iti primeste copilul daca a fost inscris la o gradinita doar autorizata si nu acreditata.
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
anca_vlad spune:
eu ma gandeam ca acest fapt poate avea ceva consecinte negative sa le zic asa in momentul in care iti inscri copilul la scoala, sa nu ii fie considerat anul acela pregatitor...stiu ca e anevoios drumul acreditari si de durata dar ....
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
capcaunul spune:
Din fericire nu se tine cont la inscrierea in clasa I de acreditarea gradinitei. Principalul motiv fiid numarul prea mic de gradinite acreditate, factorii responsabili inchizand astfel ochii (si deschizand buzunarele
) la proliferarea gradinitelor particulare cu acte si mai ales stare nu prea in regula.
Majoritatea gradinitelor particulare sunt cu dosarele de acreditare in coada de asteptare si functioneaza in baza unei autorizatii provizorii sau de incredere.
In plus, foarte multe educatoare sau directoare de gradinite au propriile filiere de incredere, copiii acestora fiind acceptati in scolile recomandate.