Am si eu o problema..... eu o sa fiu mamica in martie 2008.... din cauza sefei k nu mi-a trecut in cartea d munk d cand am inceput sa lucrez... si m-a trecut cu o luna mai tarziu eu pierd banutii aia.... am in schimb o intrebare: tatal a lucrat la o firma pana p 10.07.2007 si d p 11.07.2007 lucreaza in alta parte.... are continuitate in cartea de munk? dak da, poate intra el in concediu d paternitate k sa beneficiem de banutii aia? el s poate intoarce la munk si eu sa stau cu bebe in cazul asta? va rog mult sa nu ocoliti intrebarea mea.... va multumim...
Mai am o problema.... am citit mai devreme p forum k intreba o mamica dak are drept la concediu fara plata si cat i s-a spus k nu are.... eu mi-am luat mai demult concediu fara plata 2 sapt.... acum c s intampla? ca sa beneficiez d banuti tre sa am muncite 12 luni fara perioada aia d 2 sapt sau tre sa am 12 luni dupa concediu fara plata? va rog mult sa-mi raspundeti ca sunt in mare dilema
Raspunsuri
marius spune:
Eu ti-as raspunde dar scrii atat de ... greu de citit... ma chinui sa inteleg ce scrii, poate reusesti si tu scrii cat de cat corect si mai ales complet. Ok?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
marius spune:
Uite am recitit si tin sa precizez urmatoarele. Ca sa beneficiezi de CIC este necesar sa ai continuitate in asigurari 12 luni anterior datei nasterii copilului. Aici intra perioada lucrata, prenatalul, concediile medicale.
Concediul paote fi solicitat si de tatal copilului daca mama nu poate dar in aceleasi conditii. Daca intra in concediu nu poate sa mearga la serviciu.
Cam asta ar fi din ce am reusit sa citesc.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
lulu_boches spune:
quote:In momentul nasterii copilului trebuie sa ai 12 luni lucrate(fara intrerupere).Sotul tau poate beneficia , dar daca el vrea sa renunte dupa o perioada, si sa se intoarca la serviciu, tu nu poti beneficia de indemnizatie.
Initial creeata de anabebe
Am si eu o problema..... eu o sa fiu mamica in martie 2008.... din cauza sefei k nu mi-a trecut in cartea d munk d cand am inceput sa lucrez... si m-a trecut cu o luna mai tarziu eu pierd banutii aia.... am in schimb o intrebare: tatal a lucrat la o firma pana p 10.07.2007 si d p 11.07.2007 lucreaza in alta parte.... are continuitate in cartea de munk? dak da, poate intra el in concediu d paternitate k sa beneficiem de banutii aia? el s poate intoarce la munk si eu sa stau cu bebe in cazul asta? va rog mult sa nu ocoliti intrebarea mea.... va multumim...
Mai am o problema.... am citit mai devreme p forum k intreba o mamica dak are drept la concediu fara plata si cat i s-a spus k nu are.... eu mi-am luat mai demult concediu fara plata 2 sapt.... acum c s intampla? ca sa beneficiez d banuti tre sa am muncite 12 luni fara perioada aia d 2 sapt sau tre sa am 12 luni dupa concediu fara plata? va rog mult sa-mi raspundeti ca sunt in mare dilema
Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena