Sezatoarea canadiana (69)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
Ica 1975 spune:
Lorelai, merci; logic ce spui tu, insa neuronii mei obositi nu prea compileaza
Noi
Ce faci te si face.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
noi n-am avut teme clasele a5-a si a 6-a de era sa ajung la nebuni, iar scoala sa ceara ordin de restrictie. N-am gasit intelegere, iar plodu era asa fericit sa mearga la scoala, incat lucra suplimentar numai la amenintarea ca il trimit in tara
acu, intr-a 7-a, dupa ce m-a mancat in q sa il pun la Kumon, a inceput sa primeasca nene la teme, de ma infioara
da nu stiu ce ii fac astia ca si le face, mai cu drag, mai fara spor, dar de
asa ca, eu zic ca depinde tare mult de scoala
ps: nepotica mea a avut teme mereu, au un sistem f bun in scoala, la inceputul semestrului parintii semneaza o hartie cum ca sunt sau nu de acord cu teme suplimentare. pot renunta la teme in semestrul urmator daca e prea mult pentru copil
Doamne'ajuta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laurajr/laurajr.jpg)
laurajr spune:
quote:
Originally posted by maru
revin sa zic:
voi ati vazut la ce capitol suntem?
Doamne'ajuta!
Se vede ca a venit we, va merge capul numa' la prostii
![](icon_smile_big.gif)
Maru, ce-ai facut cu interviul la sef, te fac permanenta, ti-au promis ceva ?
Si btw, la ce scoala e nepotica ta ?
Io daca mai salvez aia 2 neuroni pe care-i mai am intacti, poate prind 40 de ani...dar e jale uneori la teme .Am momentecand imi vine sa musc din pereti, da ma abtin ca sunt e carton .
Ioana e la soala catolica si are mereu teme , mai fac si eu acasa si per total tot ametita mi se pare ca este, cu toate ca ea primeste la scoala aprecieri si note la quiz-uri 5 din5
![](bis.gif)
Dar sa va zic o faza simpatica ; la sedinta cu parintiii, sotul zacea bandajat in masina ca tocmai avusese operatia la sinusuri si era ca-n filmele de groaza, da io l-am lasat in parcare ( numa o ora
![](icon_smile_wink.gif)
Lorelai,pune o foto pt edificare !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Agata a luat la prima ei dictare 10 din 10! Deci, nu minte cind spune ca e desteapta la scoala, cica au fost doi in clasa care au luat maximul.
Da' eu intrasem sa va intrev ceva... ma intereseaza raspunsurile fetelor din Quebec mai ales, ca eu cred ca e diferit de la provincie la provincie. Ne-am tot gindit cum vom face cind nasc, ca va urma o perioada grea de tot si am ajuns la concluzia ca singura solutie este concediul parental, cel care se da cind naste mama, dar acum ma gindesc ca eu daca sint studenta si nu lucrez nicaieri, ar avea oare dreptul sa ia sotul concediu de maternitate (adica paternitate)!?! Ma rog, cu conditia sa fie si cei de la munca de acord, adica sa nu piarda serviciul... Ca eu alta solutie nu vad, numai noi doi, fara nici un ajutor. Uite, am gasit aici un site... da' eu nu inteleg nik, la care se incadreaza el, ce trebuie sa faca!?! E vreun tatic de pe aici care si-a luat cele 3 sau 5 saptamini care se dau cind au nascut mamicile sau chiar concediul de 25 de saptamini, de paternitate!?! Multumesc mult!
http://www.rqap.gouv.qc.ca/demarche-relatives-demande-prestations/index_en.asp
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">34+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
![](images/user_woman.png)
Cricor spune:
quote:
Originally posted by Simonna
Cricor, hai, mai, desperado!,ca si parintii tai ai ajuns cu tine pina-n facultate! Cu cine seamana fecior'tu??? Fa un sondaj de opinie cu mama ta, ca tot o ai la indemina! Si pup-o tare din partea noastra, ca tare ne-a placut!
Simona, pai au ajuns, ca eu eram p e r f e c t a!!
![](icon_smile_big.gif)
Nu vrei sa stii cate scaltoace mi-am luat de la mama, si acum imi zice ca stresez copilul cand ii pun ca-i plina lumea de oameni destepti da' puturosi care n-au ajuns departe ca-i tinea lenea de mana.
Nelia, nu-s din Quebec, dar simt nevoia sa ma bag in seama. La noi la serviciu doi tipi si-au luat concediu de paternitate. Nevasta unuia nu lucra iar cealalta era profesoara si el si-a luat concediu parental 2 luni, pe perioada vacantei de vara. In teorie, cei de la serviciul sotului sunt obligati sa-l lase in acest concediu si sa-i tina un post similar pe perioada concediului. Banii oricum ii primeste de la stat, nu de la companie.
Corina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Daiopri/Daiopri.jpg)
Daiopri spune:
Nelia,
da se poate. Eu am niste prieteni care asa au facut. Si daca se poate in BC in Mtl e sigur:))
Numai ca o sa cam fie jale la bani. La noi pe tp maternitatii/parental iei ca si la somaj, asa ca e cam putin...
Sarcina usoara in continuare si bb sanatos si cuminte.
Numai bine tuturor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Dar de pe site-ul ala incurcat, el cum afla unde trebuie sa aplice?
Da, la bani va fi jale (bine ca nu avem decit masina de platit plus cele curente, in rest nu avem rate la nimic), dar si daca dam bani la o persoana straina, iesim tot acolo sau mai rau, ca in primul rind bagam persoana straina in casa in care nu stiu cita incredere pot sa am, si in al doilea rind s-ar putea sa ne coste mai mult decit daca ar fi el in concediu si platit mai putin. Deocamdata ne-ar interesa macar cele 5 saptamini cum le poate lua... Nu ca nu mi-ar placea mai mult, dar am fi multumiti si cu atit. In cazurile date de voi, mamele lucrau, inteleg ca nu si-au luat ele si si-au luat ei (frumos din partea lor!), dar eu nu lucrez, deci nu am dreptul la concediu de maternitate. In afara de primele doua saptamini, eu pot sa ma descurc apoi (daca totul merge bine si repede) cu copiii acasa, dar sotul ar fi bun sa le duca si sa le aduca de la gradinita/scoala, sa o duca pe Agata la toate activitatile si faca el mai mult menaj... iar eu ma ocup de lectii, bebe mic, tot ce tine de ingrijirea lor, inclusiv mincarea... plus scoala. Dar cu el la servici de dimineata pina seara, eu nu ma vad bine si nici nu cred ca am cum sa fac fata la tot in prima luna, dupa nastere... Of-of-of, nu stiu cum ne va fi, numai sanatosi sa fim, ca restul cred ca le vom descilci noi intr-un fel. Unde-s doi puterea creste! Adevarul ca amindoi sintem obositi, el de servici, eu de casa si de copii, ma gindesc ca ne-ar prinde tare bine si noua, ca familie, sa impartim copiii si treburile casnice si sa petrecem mai mult timp toti 5 impreuna... El chiar vrea asta, dar ramin e de vazut daca are cum sa si puna in practica. Deci, poate intra cineva care lucreaza in domeniu si ne spune:
- daca eu nu lucrez si am bursa, el poate sa-si ia concediu de paternitate (ala lung, de 25 de saptamini sau de cit o fi)?
- inainte de asta, poate sa ia cel de 3 sau de 5 (nu inteleg de ce sint doua feluri) cu 75% (care se da sotului de la serviciu cind naste nevasta) si dupa aceea sa continue cu cel de paternitate (echivalentul celui de maternitate)?
- in timpul in care ar fi in acest concediu, el ar putea sa faca o scoala, o data pe saptamina, seara? Este vorba de un certificat in gestiune de tipografii oferit numai celor din domeniu (ca o specializare) de Institutul de grafica si design, la timp partial, o data pe saptamina, timp de trei ani, la care este inscris si pe care trebuie sa-l inceapa din ianuarie (platit de noi, bineinteles, ca firma lui nu se baga la asa ceva, desi am inteles ca sint inscrisi trimisi de firme la specializare si pe banii firmelor respective).
Cam astea ar fi intrebarile noastre, bineinteles ca vom incepe sa ne documentam foarte bine si in toate partile, dar abia am gasit solutia, am zis sa intreb intii aici daca e viabila si apoi sa mergem la consilieri. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">34+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laurajr/laurajr.jpg)
laurajr spune:
Nelia dar tu nu ai nici o bunica disponibila pt 3-4 luni, cat e mai greu ? Daca s-ar ocupa de cele mari si de mancare-menaj, tie ti-ar ramane bb mic si dusul fetelor la activitati, si tati la munca cu el ...stiu ca voi stati cu chirie sii pp ca spatiul e mai mic, dar bunicile ocupa putin spatiu dar inima lor e asa mare si ajutorul nepretuit .