cumparaturi istanbul
peste aprox. 1 luna plec la istanbul cu treburi si vreau sa profit sa fac si niste cumparaturi (imbracaminte),nu am mai fost acolo de 3 ani si atunci in trecere spre antalya
doamnele care locuiesc acolo,sau cele care au fost de mai multe ori in instanbul sa ma ajute cu cateva informatii
ce program au magazinele si daca sunt deschise duminica
ce valuta se foloseste USD/Euro
Deocamdata nu stiu la ce hotel voi sta ,dar spuneti-mi zone unde pot gasi mall-uri ,centre comerciale sau strazi comerciale
va multumesc
Raspunsuri
A_Iulia spune:
Karfe, ei au moneda locala, lira turceasca.
Ar fi bine sa precizezi ce fel de haine doresti sa cumperi - adica cele din lanturi internationale sau marfa locala?
Marfa locala gasesti mai oriunde, sunt o gramada de buticuri prin centru, mai este si Grand Bazaar (acolo eu nu am ajuns) - dar care este renumit in abundenta marfurilor locale.
Eu nu pot sa te ajut foarte mult, de acolo nu am cumparat mare lucru (doar niste chestii traditionale - costum de cadana pentru fetita, conduri, etc), e drept ca nici timp prea mult la dispozitie nu am avut si nici nu m-a interesat acest aspect.
Ar fi pacat insa sa nu faci un tur de oras - e superb - sunt autocare de sightseeing.
Sa ai 10 EUR la tine, taxa de viza in aeroport.
Adina + Olivia Q1.04
karfe spune:
stiu ca au lire turcesti,dar la ei puteam plati si in valuta,preferau dolarii.vroiam sa stiu cu ce sa plec de acasa cu euro sau dolari.
Imbracaminte vreau
haina piele sau blana ptr. mine
hainute ptr copii si de toata ziua si brand-uri
haine brand ptr sot si mie
lenjerii de pat dar de calitate buna
si cam atat
claujro spune:
Eu am fost la Istanbul acum un an. Grand Bazar e un loc mai mult de suveniruri, aur, genti...sunt preturi f mari pt ca e exclusiv pentru turisti. Merita sa mergi sa vezi. De acolo eu mi-am luat niste bijuterii, 2 genti de piele, niste esarfe/saluri si fetze de perne pentru pernitzele de pe canapea. Totul se negociza, stii asta!
Langa Grand bazar e o "piata"/targ mare, pe muuulte stradute alambicate, cu specific: haine, jucarii, mirodenii etc. E un fel de en-gros Europa.
Tot prin zona, la cateva statii de tramvai sunt strazile comerciantilor rusi. Am observat ca majoritatea vindeau en-gros dar vand si la bucata, tot dupa ce negociezi. Aici gasesti relamente de toate!
Apoi ai pietonalele din orasul nou, cu magazine de firma si preturi pe masura.
Dory232002 spune:
Eu merg des la Istambul, de regula am la mine dolari, dar ei primesc si euro, si lei, in general primesc cam orice valuta.
Cu siguranta vei gasi peste tot ceea ce vrei sa cumperi atat pt. tine si sot cat si pt. copii.Lenjerii vei gasi, sunt de ft. buna calitate, eu mi-am luat ultima data lenjerii de prosop, cearceaful de pat (dublu), este iuni, cu elastic pe margine iar fetele de perna si cearceaful plic este cu diverse imprimeuri.O sa vezi la fata locului ca ai de unde alege....Daca vrei sa afli ceva in mod special intreaba-ma si-ti voi raspunde.
karfe spune:
am vazut pe site-urile oficiale a mall-urilor ca este deschis duminica,stiti vre-un mall bun pe acolo?
clyo spune:
quote:
Originally posted by karfe
am vazut pe site-urile oficiale a mall-urilor ca este deschis duminica,stiti vre-un mall bun pe acolo?
zi-mi in ce zona o sa stai si o sa incerc sa te ajut.
cam toate magazinele Carrefour au galerii mari si tot orasul e plin de mall-uri.