Mi-e dor de gutui!...

Mi-e dor de gutui!... | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Nu stiu exact de ce, dar m-a cuprins melancolia si dorul de multe lucruri: de cozonacii mamei (oricat as incerca tot nu imi ies ca ai ei), de mirosul de caldura al sobei, de zapada, dar mai ales de gutui.
Aici aceste fructe nu exista, desi poti gasi un milion de alte fructe, din toate colturile lumii. Dar nu gasesti gutui, iar mie mi s-a facut un dor cumplit de ele, de cum miros, de gust... de o dulceata de gutui (tot) ca la mama acasa...
Voua de ce va este dor?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

mie mi-e dor sa fie iarna ,sa ninga ,sa viscoleasca si in casa sa miroasa a portocale.
mi-e dor de iernile din copilarie si imi pare rau de copii nostri ca nu vor trai asemenea ierni frumoase,nu se vor bate cu bulgari,nu vor face cazemate si nu vor intra in casa cu manusile ude si nasul rosu si inghetat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Daniela, cu siguranta vor trai si copiii nostri ierni cum am avut noi cand eram mici... Numai ca acum nu-i mai lasam noi sa se ude, sa nu raceasca, nu-i lasam sa stea afara pana le ingheata manusile in maini...

Mie mi-e dor de copilarie in general, caci nu aveam nicio grija si totul era usor si frumos... Inainte parca eram mai visatoare... mai copil... imi pare rau ca m-am maturizat!

Ioana
20+David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

da! si mie mi-e dor de gutui ...nici aici nu se gasesc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

avantajele vietii in romania...la mega e plin de gutui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Gutui am (quince)...dar n-am fondante si ciresi amare

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Gutui am (quince)...dar n-am fondante si ciresi amare

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

langa mine e o cofetarie care are fondante ,dar nu mai au acelasi gust ca in copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

In Germania,noroc cu magazinele turcesti,unde sunt gutui si alte cele:-)
Nici halvitza nu mai are acum gustul de altadata...

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Initial creeata de Tisina

Nu stiu exact de ce, dar m-a cuprins melancolia si dorul de multe lucruri: de cozonacii mamei (oricat as incerca tot nu imi ies ca ai ei), de mirosul de caldura al sobei, de zapada, dar mai ales de gutui.
Aici aceste fructe nu exista, desi poti gasi un milion de alte fructe, din toate colturile lumii. Dar nu gasesti gutui, iar mie mi s-a facut un dor cumplit de ele, de cum miros, de gust... de o dulceata de gutui (tot) ca la mama acasa...
Voua de ce va este dor?

Tisina

www.poze-romania.ro/pozamare.php?idp=13830" target="_blank">De dor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si aici am gasit gutui, chiar de mai multe soiuri (nici nu stiam ca exista si altfel decit cele deja stiute). Si am facut si mincarica de gutui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

papadie mi s-au sterpezit dintii numai cand am vazut gutuia in imagine ... pfui si nu am luat azi din Kaufland si am voie sa mananc gutui .

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput