partaj teren

partaj teren | Autor: ili

Link direct la acest mesaj

Am mostenit un teren acum 30 de ani de la bunica noastra ,1/2 eu si 1/2 verisoara mea ,am intabulat in eceeasi extras.
Acum am dori sa fie pe extrase funciare separate pt. fiecare .Chiar trebuie sa platim 50 mil lei ,parca acum dobandim acest teren ?
multrumim

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

si noi suntem intr-o situatie oarecum asemanatoare si dupa lungi "sapaturi" inclusiv pe acest forum http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108042
am aflat e asha de mult pentru ca se plateste impozit...
Dragii nostri guvernanti se pare ca s-au prins totusi ca sunt penibili cand cer impozit la operatiunea de "iesire din indiviziune" ca asha se numeste , nu partaj , atata timp cand de fapt nu dobandesti nimic, ai deja acel teren, si am informatii cum ca din 2008 nu se va mai plati acest impozit!
In formatia nu e 100% , dar noi asteptam pt ca oricum nu avem banii necesari acum sa platim impozitul, la noi e si intravilan... mi-e rau numa cand ma gandesc ce suma trebuie sa dam!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

mersi, ar fi ffbine ,de unde ai informatia,s-a discutat undeva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

informatia o am de la un notar

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Eu n-am auzit de asemenea sume, dar e drept ca nu sunt notar.

Iesiti din indiviziune pe cale judecatoreasca, scutiti vizitele astea scumpe la notar. Cu hotararea in mana, va intabulati separat.
Oricum, cand vine vorba de terenuri, foarte scumpe sunt ridicarile cadastrale.

Mergi la inceput

Deci,am ridicarile de cadastru,am dosarul vizat,
sa ma duc la un avocat care sa deschide un proces ? sau pot sa inaintez eu ?dar cum?
mersi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ili

Deci,am ridicarile de cadastru,am dosarul vizat,
sa ma duc la un avocat care sa deschide un proces ? sau pot sa inaintez eu ?dar cum?
mersi

Teoretic, n-ai nevoie de avocat.
Da-mi o adresa de mail, sa-ti trimit modelul de chemare in instanta.

Mergi la inceput

Daca nu a ajuns, PM.

Mergi la inceput

Multumesc ,am primit,am auzit ca a aparut OUG 106 la 04/10/2007,
care intra in vigoare la 01/01/2008.Modifica codul fiscal,
oare nu anuleaza plata acestui impozit pt.partaj ?
ili

Mergi la inceput

acum ctesc aici:
http://www.avocatangheluta.ro/shownews.php?id=148#

Mergi la inceput

quote:
Iesiti din indiviziune pe cale judecatoreasca, scutiti vizitele astea scumpe la notar. Cu hotararea in mana, va intabulati separat.
Oricum, cand vine vorba de terenuri, foarte scumpe sunt ridicarile cadastrale.

deci Lona draga,
am folosit modelul trimis de tine,m-am dus la Jud.Cluj-Napoca ,am platit taxa pt .cerere de inaintare partaj,o domnisoara foarte amabila ,m-a verificat dosarul,am mai completat cu tot dosarul vizat si stampilat de firma autorizata de topografie,si am depus.Am primit citatie pt.azi la ora 8.M-am prezentat atat eu cat si verisoara mea.
surpriza: domna judecatoare a strigat la noi (nu e gluma ,chiar m-a repezit )ce doriti ? am spus partaj
de ce ati venit la Judecatorie ? nu ati auzit de NOTAR in Romania ?
eu nu admit cazul.
Eu am indraznit sa spun ca la Ghiseul Judecatoriei am inaintat ,este tabel pe perete pe care apar cazurile ce se rezolva la Judecatorie,si taxa de depunere cerere partaj.

A ridicat tonul ,s-a inrosit : EU SCRIU PT CAZ CU ZERO,PRIMIT ACASA RASPUNSUL ,PUTET SA FACET PE URMA COPIE DUPA DOCUMENTE ,AICI SA NUMAI VENITI SA REZOLVATI PARTAJUL VOLUNTAR PE GRATIS,
am zis multumesc si am iesit.
Totusi ne am dus la ghiseul de depunere actiuni noi si am intrebat ,acum altcineva era de serviciu.am primit iara raspunsul da sa inaintati urmatoarele acte ca aici sa poate rezolva prin act judecatoresc partajul. ACUM CARE ESTE ADEVARUL ?
ili

Mergi la inceput