anestezia pentru lucrari dentare si ...sarcina...
![](images/user_woman.png)
am o intreabre care ma macina. dar mai intai sa va descriu situatia. am un bebe de 2 ani si 10 luni, si .... mai vrem inca unul...eu am sterilet. l-as da jos si astazi pt a ne apuca de treba..dar...problemea este ca tb sa termin o lucrare dentara.
am cateva masele de pus si vreo 2 "reparatii"....dar nimik de extras.
intreabrea este daca anestezia pe care o fac la dentist....este contraindicata in sarcina? as da steriletul jos, ACUM ca deja ceasul meu biologic tipa, urla, racneste la mine nu mai suna....si lucrarea la dinti va dura probabil vreo 2 luni. ei,acum nu se stie daca am eu bafta aia chioara sa raman asa repede insarcinata,ca la sarcina trecuta...am "patit mai greu"... dar daca as da steriletul jos acum, si apoi sa ma pomenesc ca tb sa fac si anestezie pt lucrare?
azi am intrebat o denstista ...nu cea la care voi merge si al carei raspuns il voi lua de bun, ci o cunostinta ... si mi-a zis ca de scris nu scrie nicaieri ca este contraindicata anestezia dentara in timpul sarcinii, dar ca in primele si in ultimele 3 luni de sarcina sa nu faci... extractii....cel putin eu asa am inteles, ca nici ea nu se exprima prea....bine. ca sa zic asa. voi ce stiti?
spuneti-mi ca nu mai am rabdare. daca este contrindicat....voi astepta frumusel sa imi termin lucrarea intai. ca poate sa sune ceasul pana o ragusi....dar taaaaaaaare mult imi doresc sa nu fie contraindicata si sa incercam sa il concepem pe bebe2 ....
anne-marry mamica lui teodor alexandru pozele mele
pozele noastre2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39227" target="_blank">ziua in care am devenit mamica
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
dma2007 spune:
intr-adevar este contraindicata anestezia in primele 3 luni si ultimele 3, pentru trece prin placentaiar pentru lucrare problema sta asa:
daca dintii pe care pui lucr nu au nerv nu e nevoie de anestezie la slefuit.iar reparatiile se pot face si fara anestezie.
daca dintii pe care se pune lucrarea au nerv, poti sa mergi sa-i slefuiasca si apoi poti sa faci bebe linistita pana iti pui dintii ca nu mai are treaba una cu alta
sper ca am fost pe intelesul tau!
bafta!
aspiranta din 2006
declar si eu la cap
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Pentru ca singurele legi care se respecta sunt cele ale lui Murphy, REZOLVA-TI PROBLEMELE DENTARE!! Anestezia trece prin placenta si e extrem de periculoasa, nu vreau sa iti dau exemple dureroase chiar de aici de pe forum. Eu am fost la dentist de cum m-am hotarat sa il fac pe bb, nu aveam nimic, mi-am facut detartraj ca sa nu fi fost degeaba, era totul perfect. Bineinteles ca in luna a 3-a a inceput sa iasa maseaua de minte, evident in obraz . Stomatologul meu mi-a zis ca nu imi face nimic fara acordul dr ginecolog, sa stau cu comprese si sa vin sa ma operez dupa ce termin de alaptat. Dr ginecolog m-a intrebat daca e suportabila durerea...intre timp devenise suportabila ( normal ca se intamplase totul in week-end
), si sa o lasam asa pana nasc.
Cand am nascut eu, mamica dinaintea mea a avut probleme cu bb de la o anestezie facuta inainte de nastere. Bb a fost apatic, nu a tipat si a avut nevoie de respiratie asistata, a slabit f mult dupa nastere si nu lua in greutate.
Poti sa nu ramai insarcinata din prima, dar de ce sa risti, 2 luni in plus nu inseamna nimic nici daca ai 40 ani. Uita-te la subiectul bb cu probleme neurologice si o sa iti treaca, o sa vrei sa sufli si in iaurt. Eu am 35 si asa am facut, fara sa fiu curioasa care ar fi consecintele. Mi-a fost suficient sa stiu ca nu e bine.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)