Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 4)
Raspunsuri - Pagina 11
midasnu spune:
timite-mi pe MP datele cu care vrei sa te inregistrezi. Am scris mai sus unde sa intrii. Si stii ce ar mai putea sa fie? posibil sa nu te lase pentru ca mai exista utilizatorul pe cu care vrei tu sa te inscrii, incearca cu alt nume, pana merge, bafta!
L.E. Alina, te rog sa-mi zici si mie ce tehnica ai tu de scos tiparul de pe internet, cum il cuplezi sa-ti vina usor? eu am scos la o borseta si pana am bibilit-o sa-mi iasa..... dar la o bluza! Mie imi vine sa le lipesc asa si pe urma sa scot tiparul cu nailon, tu cum faci?
Mersi, pupici
Elena 15+
dionisia10 spune:
TIPAR DE PANTALON BARBATESC ESTE SI IN NR.10/2007
http://www.burdamode.com/101_A_Damenmantel_123_Herrenhose,1270777-1000019-1553271-1553273-1553291-1553293,deDE.html
midasnu spune:
Mersi Dionisia, uitasem, numarul asta inca se mai gaseste pe la tarabe, dar nu foarte multe zila, Aura, scuze ca nu mi-am adus aminte si de anul asta!
pupici
Elena 15+
Guguluff spune:
Fetele, tot putinele suntem pe DC. Dar harnice rau, vad.
Aura, vad ca nu sunt singura care vrea sa-i faca ceva frumos sotului. Ma rog, Elena ii face de mult timp asa ca nu se pune. Eu ma tot invart sa-i incep o bluza dar parca am mai mult curaj pt mine sau fi-mea... Sunt misto si pantalonii din nr. 10, la ei ma uitam si eu ca sunt de stofa. Si mai sunt vreo 2 modele de geci barbatesti acolo, poate pt cand o sa ne mai experimentam si noi.
Dionisia, te-ai apucat de pantalonasii pt baiatul tau? Eu neaparat trebuie sa-i fac pt ca i-au cam ramas trei sferturi toti si e ziua si perechea de cand s-a invatat la leagane, in parc. Sa-mi spui si mie ce materiale pui ca poate ma inspir.
Elena, chestia cu tiparul o fac cam asa: printez, decupez chenarele, lipesc foile intre ele cu scotch si apoi decupez tiparul propriu-zis. Asa fac eu, o fi si vreo metoda mai uosara dar n-am aflat-o inca. Trebuie sa mai dau si eu la printat cateva BurdaStyle dar am deja cateva tipare scoase dupa metoda ta si e muuuuult mai usor decat decupat-lipit-decupat...
Am mesterit niste prostioare mai mult ca sa incerc clestele de capse.
Un choker sau mai curand corset pt gat: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3236.jpg
Bratara pt brat(deci nu e pt. incheietura mainii ci pt. sus, spre umar): http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3241.jpg
Ce sa mai zic, mi-a cusut bine si 4 straturi de piele eco si materialul supraelastic de la chestia de pus la gat, dar am pus ac dublu.
Va pup, sa aveti spor.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
midasnu spune:
Buna fetele,
Alina foarte misto chestiutele facute de tine si capsele sunt super bine prinse, cat te-a costat un cleste de pus capse?
Sa stii ca pantalonii ii pti face, dar buzunarele sa le pui lateral nu decupate in material, sunt mai greu de facut, cat despre geci ...nu stiu daca m-as baga, mie imi este foarte greu la cusatura umerilor, pentru ca eu am invatat la cursul de croitorie, ca intai se coase lateral, de la subrat la sold, si apoi cusatura umarului, cum se cere, adica unde pica acolo o cosi, si nu pica la fix, iti dai seama!
Cine stie sa-mi explice si mie pasii de cusut la o camasa/geaca/sacou.
Mersi de sfat, eu faceam invers: decupam si lipeam si e mai greu asa, pentru ca se mai decupeaza si semne, mersi, o sa incerc asa, am bluzita de la tine de printat! mersi inca o data.
Va pupic si spor la toate
Elena 15+
tonsis spune:
buna seara fetele!
sunt prin zona,va citesc ,spor la treaba !nu imi faceti si mie rochia poate am si eu cu ce sa ma imbrac la revelion?
am facut azi multe poze....cu costume....abia astept sa vi le arat
va pup ca sunt moarta de oboseala!
shmily spune:
Buna fetelor!
Sunt asa bucuroasa, ca trebuie sa va spun si voua!... am vorbit cu o cunostinta de ideile mele de a ma apuca de croitorie si aseara m-a sunat sa imi zica de o prietena a ei care are nevoie de cineva pt croitoria ei... inca nu stiu multe detalii, nu stiu nici daca o sa ma accepte, pt ca io n-am cusut in viata mea la masina!!! dar din cate am inteles voi face lenjerii, asa ca a mea cunostinta m-a incurajat (ea e croitoreasa)... azi la 14 tre sa merg sa vorbesc cu doamna respectiva, si va dau mai multe detalii dupa aceea... tineti-mi pumnii!
iulyp spune:
Vivi bafta multa azi. Dar nu fi stresata, uite am vazut in ziarul Telegraf de azi la anunteuri vreo 2 sau 3 joburi de croitoreasa cu salarii atractive(asa scrie acolo). Poti lua ziarul si sa mergi si pe acolo la interviuri ca n-ai ce pierde, iti faci o idee si ramai unde e salariul mai mare. Multa bafta inca o data.
Fetele am reusit sa imi fac un cnt pe un site cu poze dar am un lapsus nu stiu aku cum ii zice. ricum in o ora promit pozeeeee
Pasii la o camasa, cum am facut eu: intai lateralele, apoi la umeri, apoi gulerul il cosi separat, apoi il cosi de intaritura de la gat care o cosi apoi de camasa, apoi manecile( cusute in prealabil) de camasa si gata. Concluzia: nu cred ca s-a inteles, mai bine cititi pasii din Burda de la orice camasa ca sigur se va intelege mai bine.
Eu ma duc sa fac poze ca le-am promis.
Guguluff spune:
Vivi, foarte bine ca ai interviu de angajare azi. Iti tinem pumnii; in mod normal, lenjeriile sunt simplu de facut, iti faci mana pe ele si angajatoarea isi face treaba ieftin. Bafta multa. Pun acum poze cu masina mea de cusut sa vezi ca sunt prietenoase. Trebuie doar sa inveti sa infilezi ata si s-o bagi in ac si apoi apesi pe pedala si cosi. Toate au cam acelasi principiu si partea asta o inveti repede.
Pt fetele interesate de cusut cu ac dublu, asa il pun, unul prin ghidaj si altul pe deasupra: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3245.jpg
Si masina mea arata asa: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3246.jpg
Vivi uita-te la schema mica din stanga sa vezi cum merg firele, de obicei.
Dana, mor sa vad pozele. Doamne, de cat timp muncesti la greu... Ai avut nunta, parca week-endul trecut, sau n-am retinut bine? Eu sunt sigura ca gasesti o fereastra sa-ti faci tu sau croitoresele una bucata rochita. Ma rog, acum e si nasol ca se apropie sarbatorile si vei avea tot mai multe comenzi. Spor sa ai ca le rezolvi pe toate.
Elena, clestele a fost vreo 40 lei dar in forinti, cam asa am calculat atunci. E Prym, firma germana, foarte buna, doar ca ochetii luati de la aceiasi firma sunt cam varza, sau i-am gresit eu. Unul mi s-a indoit fara sa intre in material si altul s-a strambat(nu se vede in poza). Daca ajung la Pfaff, la reprezentanta, ma uit, daca vrei, dupa un cleste. La mercerii si in Niro nu au.
Va pup priceputelor.
P.S. Aura, cred ca ti-ai facut cont pe Photobucket. Astept poze;)
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
iulyp spune:
uite pozele promise, pijamaua fetitei, camasa mea, panatalonii fetitei si pantalonii de pijama ai sotului pe care i-am facut ieri dupa aia vechi.
http://good-times.webshots.com/album/561265470sUMKWH