insuficienta ovariana-sfaturi va rog!!
De curand am fost la ginecolog si mi-a zis ca am 6 chisturi.mi-a facut analize la sange pt progesteron si pt estradiol.progesteronul in faza luteinica mi-a iesit 1.726, valoarea normala fiind intre 3.10-31.50 mi-a zis ceva de genu ca va trebuii sa fac toata viata tratament cu orgametril,si ca am slabe sanse sa raman insarcinata.m-a socat pur si simplu,mi-a vorbit foare rece,foare urat.am 20 de anii si imi doresc enorm copii.va rog din suflet sa-mi spuneti parerile voastre,sfaturile voastre,ca sunt disperata.mi-e si frica sa mai consult alt medic.va multumesc ,va pup
Raspunsuri
gudinde spune:
Iubita,
In primul rand este o mare diferenta intre a ramane insarcinata mai greu si a nu avea copii niciodata. Multe femei au nevoie de ajutor medical.
In primul rand ai nevoie de un endocrinolog bun si/sau un ginecolog bun specializat pe probleme de infertilitate care sa-ti dea un diagnostic clar.
Insuficienta progesteronica in faza luteala si chisturi ovariene. OK. Asta am si eu, dar astea au o cauza. Trebuie intai aflata cauza si apoi actionat pe aceasta.
In cazul meu se datoreaza PCOS si tratamentul la nivel mondial la ora actuala este cu metformin. Deci, nici un orgametril!
La alte persoane exista alta cauza.
kale spune:
mi-a spus ca acele chisturi s-au format din cauza insuficientei ovariene.dupa analiza sangelui,mi-a spus ca am insuf ovariana,si ca e ceva genetic,ca asa m-as fii nascut.cam atat.n-a zis nimic mai mult,si nu mi-a mai dat sa fac alte analize pt a afla cauza,cum spui tu ca ar fii trebuit:(.totusi daca asa m-as fii nascut,deabia la 20 de ani au inceput ovarele sa nu secrete destul progesteron?si ce inseamna PCOS?mersi frumos
gudinde spune:
Draga mea,
Chisturile ovariene sunt de multe feluri. Exista chisturi endometriozice. De asta spusesem in postarea anterioara ca trebuie aflata cauza.
Ai deficit progesteronic in faza luteala. Din nou ... de ce? Care este cauza? Trebuie gasit un medic care gaseste cauza nu se rezuma la a trata efectul.
PCOS = Polichistic Ovary Syndrom = Sindromul Ovarelor Polichistice.
Atentie exista diferente mari intre ovare polichistice si sindromul ovarelor polichistice.
Dr ti-a dat sa faci niste analize hormonale in z 2, 14, 21?
kover spune:
kale!in primul rind nu te panica:ai 20 de ani doar.si eu am fost diagnosticata cu insuficienta ovariana in 1995.unul din ovare a fost sa zic asa din nastere steril,iar celalalt nu functiona corespunzator.eu am avut si probleme endocrinologice si ginecologice,dar s-au rezolvat.dupa 8,5 ani de tratamente am ramas insarcinata,in 2004 a venit pe lume un baietel minunat,iar in 2006 alt baietel minunat.ai nevoie de rabdare,exista tratamente,dar cauta un ginecolog care se ocupa cu probleme de sterilitate!multa sanatate!
kale spune:
quote:nu mi-a specificat nici o zii,mi-a zis doar sa fac analiza la sange pt 2 hormoni.si in urma analizelor m-a intrebat cand am avut ultima menstra,si a facut el un calcul.:(dupa cate spui imi dau seama ca e cam incompetent.nici vorba de tratarea cauzei...mi-a spus ca e ceva genetic.punct.multumesc mult pt raspunsuri
Originally posted by gudinde
Draga mea,
Chisturile ovariene sunt de multe feluri. Exista chisturi endometriozice. De asta spusesem in postarea anterioara ca trebuie aflata cauza.
Ai deficit progesteronic in faza luteala. Din nou ... de ce? Care este cauza? Trebuie gasit un medic care gaseste cauza nu se rezuma la a trata efectul.
Atentie exista diferente mari intre ovare polichistice si sindromul ovarelor polichistice.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by kalequote:nu mi-a specificat nici o zii,mi-a zis doar sa fac analiza la sange pt 2 hormoni.si in urma analizelor m-a intrebat cand am avut ultima menstra,si a facut el un calcul.:(dupa cate spui imi dau seama ca e cam incompetent.nici vorba de tratarea cauzei...mi-a spus ca e ceva genetic.punct.multumesc mult pt raspunsuri
Draga mea,
Esti cumva din Bucuresti? Ca daca esti avem noi cateva nume de dr. ca recomandari.
kale spune:
quote:
Originally posted by gudindequote:da sunt din bucuresti,astazi am mai consultat o doamna doctor,cristian rodica,de la elias,si mi-a spus ca nici vorba de insuficienta ovariana.decat o anexita,si candida.iar ca acele chsturi sunt normale,si vor disparea.ramane de vazut acum,mai merg peste 3 luni la control.mi-a mai spus ca analiza aceea la progesteron a fost facuta in faza cand trebuia sa fie scazut,menstra imi venise pe 14 iar sange mi-a recoltat pe 25
Originally posted by kalequote:nu mi-a specificat nici o zii,mi-a zis doar sa fac analiza la sange pt 2 hormoni.si in urma analizelor m-a intrebat cand am avut ultima menstra,si a facut el un calcul.:(dupa cate spui imi dau seama ca e cam incompetent.nici vorba de tratarea cauzei...mi-a spus ca e ceva genetic.punct.multumesc mult pt raspunsuri
Draga mea,
Esti cumva din Bucuresti? Ca daca esti avem noi cateva nume de dr. ca recomandari.
Mirelca spune:
quote:da sunt din bucuresti,astazi am mai consultat o doamna doctor,cristian rodica,de la elias,si mi-a spus ca nici vorba de insuficienta ovariana.decat o anexita,si candida.iar ca acele chsturi sunt normale,si vor disparea.ramane de vazut acum,mai merg peste 3 luni la control.mi-a mai spus ca analiza aceea la progesteron a fost facuta in faza cand trebuia sa fie scazut,menstra imi venise pe 14 iar sange mi-a recoltat pe 25
[quote]Originally posted by kale
[quote]Originally posted by gudinde
Draga mea,
Am citit mesajele voastre si m-ar interesa sa primesc detalii cu nume de medici ginecologi respectiv endocrinologi ca recomandari si unde pot fi gasiti. Multumesc!