Un ajutor pentru Sonia (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

mult Daria ! avem cativa giga buni de poze... mai pun, mai ales ca i-am facut si azi
Irinel, sunt cu ochii pe ea ca pe butelie ! cum se albastreste un pic, cum dau alarma ! acum am aspirat-o si s-a colorat imediat ! deci de aici trebuie sa fie... da nu pot sa stau cu aspiratorul in nasu ei continuu... si am vb si cu pediatra ei normala (adica nu de la TI) si a zis ca vine maine s-o vada. mai ales ca de 3 zile n-a mai luat in greutate, ba de ieri pana azi a si scazut 20 gr... om vedea. ea asa e vesela, e bine, gangureste acolo pe legea ei, e din ce in ce mai stapana pe miscari si intinde mana cu scop... asa e ok. febra n-are... mai vroiam sa zic ceva, da am uitat.

oana de Sosonica 6.06.2007 asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

mai trebuie 20.000 euro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

kay, citesc de ceva timp povestea ta si a Sosonicii. Sunt f. impresionata, cu atat mai mult cat pareti 2 fragile si delicate.
Vreau sa te felicit pt taria de care dai, stiu ca viatsa te-a maturizat si te-a calit, dar vor si vremuri mai norocoase pt voi, fete scumpe.
Va pup, si va urez toata sanatatea si puterea de lupta posibila.

11+ bb-ul cel mai iubit

Mergi la inceput

multumim mult de urari, cleo !

Azi a venit ce-a dea 2-a pediatra a Soniei ! ca noi suntem soacra cu trei nurori ! si a evaluat-o si concluziile sunt :

avand in vedere faptul ca s-a nascut cu o dismaturie de o luna, are din start un retard de 1 luna.

psihic e dezvoltata normal.
motoriu e dezvoltata pt 2 luni, 2 luni si o saptamana, din cauza greutatii mici, n-are putere sa face decat ce face un bebe de 2 luni.
greutate e dezvoltata pt 3 saptamani, dar avand in vedere ca s-a nascut cu 2270 gr, e dezvoltata pt 1 luna jumate.

dar, luand in calcul toate prin cate a trecut, e mai mult decat bine ! sunt foarte multumita si foarte mandra de ea !

si, mare surpriza, mare, azi la cantarire avea 4040 gr ! deci a sarit de 4 !!! maine o asteapta o plimbarica lunguta la aer si papica in aer liber. asta doar daca e frumos si nu bate vantul !

am o intrebare, da cineva bebeu-lui Humana HA1? sau alt lapte HA 1? ma intereseaza cate calorii are, ca o mutam pe Sonia pe ala cu cat mai multe calorii !!! si nu gasesc pe net info asta. si pana ajung eu la farmacie, m-am gandit ca poate stiti voi ! ea e pe Nan HA 1 si nu prea ia in greutate... sa vedem cum merge, si daca pana luni nu incepe sa ia bine,o trecem pe alt lapte HA1.

,

Oana

oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia

Sonia

rest de strans : 17.000 euro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Oana, de ce zici tu ca nu ia in greutate? Stiu ca abia a trecut de 4 kg, dar de cand a facut operatia eu am impresia ca a luat foarte bine. Eu stiu ca si la bebelusii perfect sanatosi e indicat sa le schimbi laptele numai daca e absolut necesar si cu atentie. Si, ai grija ce contine lapticul cel nou daca totusi te hotarasti sa il schimbi, ca multe din cele care au calorii mai multe au si fier mai mult si fierul constipa. Pupici la grasulici si la mamica lui.

Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!

Stefanel are o sansa la o viata normala

Bebe Darius vrea sa traiasca

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Irinel, multi ! cred ca nu e zi sa nu ma gandesc la tine. adica nu cred ca trec prea multe ore fara sa ma gandesc, oare Irinel ce-ar fi facut? sau sa o intreb pe Irinel...

pai de la operatie a luat... 171o gr... in 2 luni aproape si jumate... dar cand am trecut-o pe Nan a stagnat... acum a luat pt ca i-am mai scos din diuretice si sa ma uit cand se trezeste daca n-are edeme. aseara n-avea. si pediatra a zis sa o indopam, ca ea creste normal ca lungime, si daca e prea slaba n-o sa poata s-o opereze, deci trebuie sa indopam fata !!!

am alta intrebare : cand o trec pe papica diversificata, o sa ia mai putin in greutate, nu? dar la cum mananca ea, m-as mira sa scoatem vreo masa de lapte, cred ca o sa sle bag intre lapte... poate o sa satula atunci...

, mult de tot !!!

asa creste Sonia

Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Oana ma bag si eu putin in seama, si vladutul meu a fost tot un prematur si din tot toata oferta de lapte praf de pe piata cel mai bine l-a primit pe cel de la HUMANA+ cerealele de la ei!

in rest nu ma prea pricep sa iti spun prea multe, doar sa intebi medicul periatru in ceea ce priveste diversificarea , eu de exemplu am inceput cu cereale cu lapte la masa de ora 10 la lingurita, apoi supica+piureul de legume,fructele piureul+ sucul si aspre 8 luni carnita pasata!

mulat sanatate si crestere usoara!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

ancavlad, saru`mana. si eu am auzit ca Humana ar fi cel mai "ingrasator"... tre sa ma duc la o farmacie si sa studiez caloriile... si despre diversificare, nu ziceam ce sa pape, ci daca o sa ia mai putin in greutate. ca la noi e cu ingrasrea !!! ea sa se ingrase, eu sa slabesc... o sa primeasca si altceva de la 5 kuni jumate, adica intr-o luna si abia astept ! nu stiu de ce, dar ma bucura tare mult ca o sa pape si altvceva in afara de lapte. poate pt ca inseamna progres...

asa creste Sonia

Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

duap 4 luni vladut si-a incetinit ritmul de luat in greutate dupa diversificare a crescut constant in greutate!

asa spuneam si eu sa ii dau si altceva sa pape sa incep diversificarea dar cand am vazut ce inseamna mi-a trecut repede, ca a fost destul de capricios cu papica de la 6 luni pana pe la doi ani jumatate, dar voua va doresc sa aveti spor la luat in greutate si sa ne dai numai vesti bune.

dupa parerea mea neavizata spun ca SOSO a crescut ff bine si armonios!

e important sa fie armonios dezvoltata!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Sonia e bine, dar eu am fost la doctor azi si ecografic pancreasul meu e pe moarte, ficatul e imbatranit ca pt 40 ani, suprarenala marita. mi-au luat 6 eprubete de sange ca sa vada ce pot face... sunt in prag de diabet sin cauza stresului si oboselii... nu se poate sa ma imbolnavesc eu, cine o sa aiba grija de Sonia ? im vine sa plang continuu

asa creste Sonia

Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Kay imi pare rau sa te gasesc asa trista. Ultimele luni ai fost mereu asa optimista si sunt convinsa ca Sonia te simte. Cu siguranta si optimismul tau a contribuit la evolutia ei asa buna. Nu te lasa daramata. Poate nu e chiar asa de grav, medicina e totusi avansata in zilele astea. Cumva cred ca asta a pun un pic capac temerilor tale. Dumnezeu stie de ce treci prin asa greutati, dar nu-ti pierde speranta, roaga-te mult si vei vedea ca totul va fi bine. Pupici multi.

Cat despre diversificare, depinde cu ce o incepi. Aici se recomanda sa incepi cu cereale (ei zic ca daca incepi cu fructe, care sunt asa dulci si copiii le accepta de obicei foarte usor, nu vor accepta niciodata cerealele care sunt mult mai putin gustoase). Cerealele ingrasa. Baietelul meu era oricum grasut bine cand era mic si, cand i-am dat cereale in prima luna, a pus un kg jumate (chiar m-am ingrijorat, am zis ca devine obez :-)). Deci, daca incepi cu cereale, ai toate sansele sa o ingrasi asa cum iti doresti. In plus, ceea ce nu stiam eu atunci, am aflat ceva mai tarziu, de obicei se dau cu lingurita, nu cu biberonul. Daca le dai cu biberonul, bebelusul are tendinta sa pape mai mult, ii e mai usor ca doar e invatat sa suga. Eventual vorbeste cu doctora, intreab-o, eu cred ca cerealele ar fi foarte bune pentru Sonia. Si cred ca nu sunt greu de digerat, ca Mariei i le dadeau si la 2 luni (normal nu se incepe asa devreme, ei ii dadeam ca erau mai usor de incghitit si incercam sa o continue sa pape si cu gurita (cica solidele se inghit mai usor, se controleaza mai usor). Si ma gandesc ca n-or fi fost inconstienti sa imi recomande sa ii dau la varsta asa mica daca ar fi fost periculoase. Oricum Sonia o sa fie marisoara si sunt cereale speciale pentru incepatori si pentru bebelusii mai avansati cu solidele. Eu lui Danut i-am introdus cerealele, apoi legume si la sfarsit fructe.

Fruntea sus, gandeste-te ca ati trecut peste atatea pana acum. Veti reusi si de acum inainte. Nu-ti face ganduri negre.

Pupici la amandoua

Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!

Stefanel are o sansa la o viata normala

Bebe Darius vrea sa traiasca

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput