un sfat de la un avocat sau notar va rog

un sfat de la un avocat sau notar va rog | Autor: tanti

Link direct la acest mesaj

Am si eu nevoie de sfatul unui avocat sau notar, am sa expun situatia mea mai jos
Am fost infiata la varsta de 14 ani de o sora a mamei care nu are copii, mai am 2 frati buni, sa ajuns in momentul in care se vrea sa se faca imparta bunurile mamei mele(cea care ma nascut si crescut pana la 14 ani) mama vrea sa imi dea si mie un teren.
Sub ce forma poate sa imi dea acel teren ?(donatie, vanzare cumparare etc,ceva care sa nu poata fi atacat in instanta de frati in caz ca se razgandesc),
As vrea sa va intreb daca am acelasi drepturi ca si frati mei, sau daca am vreun drept
Multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de tanti

Am si eu nevoie de sfatul unui avocat sau notar, am sa expun situatia mea mai jos
Am fost infiata la varsta de 14 ani de o sora a mamei care nu are copii, mai am 2 frati buni, sa ajuns in momentul in care se vrea sa se faca imparta bunurile mamei mele(cea care ma nascut si crescut pana la 14 ani) mama vrea sa imi dea si mie un teren.
Sub ce forma poate sa imi dea acel teren ?(donatie, vanzare cumparare etc,ceva care sa nu poata fi atacat in instanta de frati in caz ca se razgandesc),
As vrea sa va intreb daca am acelasi drepturi ca si frati mei, sau daca am vreun drept
Multumesc anticipat

De la mama naturala nu mai ai nici un drept.
Preferabila e vanzarea-cumpararea, chiar daca in situatia data poate fi si ea atacabila (se poate prezuma o donatie simulata, dar ar trebui demonstrata).
Se poate face si donatie sau testament, atacabile insa si astea daca dupa moartea mamei naturale se constata ca a fost incalcata rezerva succesorala a descendentilor (respectiv cei doi frati). Depinde cat inseamna acest teren din totalul bunurilor.
Nu exista nici o forma de transfer a proprietatii total lipsita de cai de atac. Vanzarea-cumpararea ar ramane, totusi, cu cele mai mare sanse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Multumesc mult Lona

Mergi la inceput