Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (92)
Raspunsuri - Pagina 18
a_deju spune:
madaluta, join us (for za iang end za restles ).. da' te anunt io la tura urmatoare, ca acusha...am lins oalele :))
copchilu' a halit beton, i-am pus la blenduit si un catel de usturoi, ma rog, prin tot terciul ala, nu pot sa zic ca se simtea, da' daca tot ne-ati dat liber... am profitat :) va recomad si voua mancarica, iese ceva super super bun :)
Deea, mami de Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
madaluta spune:
Laura 13: noi am mers noaptea cu masina si darius a dormit non-stop, dar cam asta e obiceiul lui cand e in masina. dar drumul nostru a fost doar de 180 km si nu 450...
Darius se intelege foarte bine cu bona, chiar pot spune k o prefera pt k il alinta, se joaca mai mult ,il plimba , ii vorbeste...
Eu in ultimul timp ,cat mi-a fost rau, nu prea am mai putut face chestiile astea asa cum trebuie si copilul a simtit imediat. Ceea ce nu-mi prea convine e k una doua il ia in brate...Eu nu prea sunt adepta acestui stil si incerc sa-i atrag atentia de fiecare data...dar ma rog..in mare suntem multumiti cu totii.ne si gateste uneori, ne face dulciuri, face si curat cand poate si are timp...e bine ce mai
daca n-am si eu o soacra k a_deju ce sa fac???
DoloresMulta sanatate lui david si sa scape cat mai repede de mucisori. Si noi, chiar daca luam antibiotic tot ne tineau 2-3 sapt pana isi faceau dambalua.Cat despre aspiratul noaptea pe mine chiar m-a intrebat vecina de sub noi ca de ce aspir noaptea de cateva ori, k ea nu-si explica..
Alexandra: mai ce pui de morosan frumos am vazut....sa fie sanatos!
Acs: ce diferenta e intre Ioana si Maria de ai reusit sa o faci pe cea mare sa inteleaga? Si eu am o gramada de temeri in privinta lui darius si a viitorului bb, mai ales k diferenta dintre ei va fi de 1,5 ani, iar la varsta aia darius nu va pricepe aproape nimic...Cum reuseai sa iesi cu amandoua la plimbare? Ce faceai daca plangeau in acelasi timp? Ce facea una cat o imbracai pe cealata?
Cred k as avea mii de intrebari sa-ti pun...dar mai bine mai intreb si mamicile cu gemeni caci situatia nu va fi chiar asa de diferita...Tot doi pamperis voi schimba, tot doua biberoane le voi da, tot 2 carucioare va trebui sa imping( sau unul dublu)..si tot asa...
Madalina 9+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 9-10 luni
SITE FULGULETI,
biabaus spune:
uitati ce-mi scriu astia de la pregnancyweekly la saptamana 47 a lui Matei : "Now that Mathew understands basic words, you can begin to teach him more complex concepts such as hot and cold, in and out, and wet and dry. Teach him colors by describing familiar objects for which he already knows the word. While he won't be able to repeat after you, he will be able to understand. Ask Mathew questions to encourage him to answer you. "
si mai zic ca anticipeaza plecarea cand aude ca-i spui "pa-pa" .Dar de dimineata nu l-a mai asteptat pe ta-su sa zica "pa-pa". Cum l-a vazut ca iese pe hol a luat-o cu "pa- pa-pa" si cu fluturatul manutzei. Dar ca sa nu se supere tati ca se bucura de plecarea lui i-a dat si un PUP (adik deschide gura si se apropie de obraz, te balosheshte putin, si e minunat)
nu mai stiu exact cine zicea ca face puiul ca indienii, si Matei face; iar cand trec avioanele (la noi trec des, aterizeaza pe Baneasa) fluiera. Asa ca l-am invatat sa fluiere si-n fluier daca tot stie sa sufle (nu-i reuseste insa de fiecare data)
Bianca 5+ si bebe Matei 16 nov 2006
poze
acs spune:
Madaluta, intre fetele mele e diferenta de 1 an si aproape 8 luni (1 an 7 luni 20 zile mai exact :) ).
Maria a fost de mica un copil intelegator (in anumite limite, normal). Pe la 1 an si jumatate nu mai voia sa mearga in carucior. Cand a aparut Ioana parca ar fi vrut din nou, dar o mai luam in brate intr-o mana si cu cealalta impingeam la carucior. Sau o incantam cu una-alta si mergea pe jos. O laudam si-i spuneam ca ea e ajutorul meu (acum chiar e :) ) si atunci se straduia sa se conformeze laudelor :). Asa ca reuseam sa ies singura cu amandoua la plimbare. Au fost dati, destul de multe, cand ieseam cu caruciorul si cu tricicleta. Sa ma fi vazut acum, cu caruciorul si 2 biciclete :). Dar asta s-a intamplat doar de 2-3 ori, caci totusi este cam greu.
Relativ la plans: Sa vezi cum e cand plang toti trei o data :). Incercam sa le impac, pe amandoua o data sau pe rand, in functie de situatie. Exemplu: daca se lovea una dintre ele sau era bolnavioara, atunci avea prioritate, indiferent de varsta. Daca-i era foame / sete celei mici (care nu stia sa spuna), iar avea prioritate. Le luam si pe amandoua pe genunchi (cand a mai crescut cea mica) sau chiar in brate. O data am venit 2-300 metri cu ele in brate spre casa si erau amandoua maricele (mergeau pe jos si eram fara carucior afara). Dar asta e deja rasfat. :)
Cu imbracatul, cand ieseam afara ordinea era cam asa: 1. eu, 2. Ioana + pus in carut + scos in curte, 3. Maria si 4.plecat.
Dar asta nu-i o problema. Cat timp eram ocupata cu una dintre ele, cealalta era langa mine si-i dadeam ceva de facut. Pe Maria o rugam sa ma ajute. Adica se mai juca cu cate o soseta a Ioanei, mai aducea un pantofior etc.
Am avut cateva luni (pana a facut Maria 2 ani) cand eram cu 2 randuri de pampersi.
Acum cand scriu, nu mi se mai pare nimic greu. Partea cea dificila intr-adevar, e oboseala. Dar o resimt mai mult acum, cu toti trei, decat cand erau fetele mici. Sa fie sanatosi si totul e sub control :).
Edit: Am uitat ce voiam sa-ti spun: Sa vezi cat de multe pot intelege la 1 an si jumatate. Problema e sa si accepte. Dar cu rabdare si multe-multe explicatii, cu putin rasfat si multe laude, cu rabdare si fermitate se rezolva aproape tot.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
porumbita80 spune:
salutare la fete frumoase
sa incep cu Laura noi preferam drumuri lungi sa facem noaptea din motiv ca Mario doarme bine, ziua e crima si pedeapsa sa mergi cu el, in scaun nu vrea sa stea si tipa ca la balamuc ca vrea sa stea la tasu in fata sa traga de volan. Noi prin oras cand mergem e ca la nebuni cu urlete groaznice.Si noi am fost ieri in carfour e mai mic ca alea din Buc. si nu sunt asa aprovizionate cu marfa, dar sunt convinsa ca o sa mai bage marfa.Sa inceapa rulajul.
Eu azi sunt foarte bine dispusa maine e ziua sotului i-am facut un tort imens si mea iesit super tare,m-am inspirat tot de pe dc de la bucatarie.Cand intru acolo inebunesc ca eu sunt fan dulciuri.Zbanta a fost cuminte ma lasat sa-i gatesc masa de sarbatoare pentru tati.Ma mir doarme de la 12.30 si inca nu s-a trezit.
ieri am fost cu asta micu in parc de dsitarctii sa vedeti copilu nostru ce este inebunit dupa trenulete si alte atractioane din astea. Era cel mai mic din caruselu ala si ce tipa de placere si cu gura pana la urechi de fericire, bine stateam cu morcovu un pic ca nu cumva sa se ridice dar statea tati in caz de sa sara sa-l ia.Bine au ei centura dar oricum. Mi-au dat lacrimile cand am vazut ca copilu nostru e in carusel cu copii de 5-6 ani.Ce manda ma simteam ca e asa curajos stii voi cum este.
Multa sanatate la puiutii bolnaviori. de la noi.
roxanica2006 spune:
No, fetelor, pana la urma se pare ca n-am fost atat de absurda , nu degeaba m-am plans ca David nu papa nimic, in ultimul timp exagerase cu mofturile. Are infectie urinara cu E-coli
Sunt f.f.f suparata...
Noroc ca nu face febra, zicea dr. ca, de regula, infectiile urinare sunt insotite de febra mare. Sper sa nu faca nici de acum incolo.
Vom lua antibiotic, o, nu poate fi adevarat si inca ceva antibiotic puternic, din grupa cefalosporinelor sau asa ceva. Offff, sunt disperata!
Si ne-a mai speriat si dr. spunand ca se scapa f.f.ff. greu de E-coli si daca se vor repeta uroculturile pozitive vom face si investigatii suplimentare sa nu fie vorba de reflux vezico-uretral. Refuz sa ma gandesc la asta.
deci de asta nu manca David, avea o problema. Si am simtit...Nu eram eu neaparat o "agresoare" de copii, obsedata de indopat. david chiar refuza categoric sa manance si uite ca bine am facut sa ducem urina, nu intotdeauna e bine sa stai linistit, sa te relaxezi si sa spui: "las' ca va manca el cand ii va fi foame!"
Editez sa va spun ca in supararea mea poate am sadit panica in inima mamicilor ai caror copii mai fac mofuturi la masa. departe de mine gandul asta. sa nu va speriati de un simplu refuz, la noi a devenit totul imposibil, nu mai accepta nimic in afara de lapte.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
Ktrinel spune:
vai, ma speriati cu atatea boli...care ar mai fi simptomele la infectie urinara? in afara de lipsa poftei de mancare...ca cu asta ne putem si lauda si noi...dar am pus=o pe seama racelii...
Donia, cum mai e Cristinelu`? parca si tu ziceai ceva de infectie...
cum se face, de unde se ia asta ??
dayanara spune:
roxanica - imi pare rau ca v.a iesit Ecoli, oricum bine ca ati aflat la timp
donia - voi ati facut analizele de urina ?
ktrinel :) - sotul il stie pe cristi dar nu foarte bine,el era area manager pe sv romaniei, cristi la productie si nu aveau multe in comun, eu si mai putin
http://community.webshots.com/user/dayannara
Donia spune:
Fetelor cucuietelor, am avut o noapte... rupta din filme. De groaza.
Ne-am petrecut noaptea la urgente, Cristinel si cu mine, dusi acolo de Ambulanta cu surle si trambite...
L-am pus la culcare si cam intr-o jumatate de ora a inceput sa se sufoce, s-a trezit, incerca sa planga si nu putea... ma intreb cat am mai albit in timpul asta... si-a revenit putintel dar ii suiera respiratia, m-am imbracat sa-l duc la spital dar apoi iar a inceput sa se sufoce, s-a facut palid, scancea incetisor saracul ca nu putea sa traga aer ca sa scoata un tipat din ala sanatos...
In 5 minute au venit pompierii, cu masina din aia mare de interventie, i-au pus oxigen, si au pus si diagnosticul: crup. Dupa inca vreo 2 minute a venit si ambulanta, l-am dus in brate pe targa, i-au pus electrozi pentru monitorizare, senzor pentru masurarea saturatiei de oxigen, si atunci m-am speriat, ca in loc de 95% sau mai mult, cat e normal, Cristi avea saturatia de oxigen de 50%. Si plangea, avea buzele cianotice, se uita la mine disperat, eu ma luptam sa-i tin masca de oxigen... un cosmar, dar macar eram linistita ca aveam ajutor. I-au pus pe nebulizator un medicament si am plecat la spital si deja pe drum a inceput sa se mai linisteasca. Acolo iar l-au consultat, i-au pus alti electrozi, plansete, sufocare, cianoza, masca de oxigen, nebulizare... iar ne-am linistit. Si am mai stat acolo pana pe la 5 dimineata, o asistenta a stat permanent langa noi, medicul il consulta din ora in ora, Cristi adormise, respira binisor asa ca am primit voie sa venim acasa. Fara nici un tratament, a primit acolo o forma de Dexametazon care e antiinflamator, il ajuta sa respire bine si care e activ 72 de ore.
Acum doarme, a papat ceva cereale, a supt si laptic, a mai si zambit putin, a si palavragit, dar e atat de moale!
Si aseara cand venisera ajutoarele in casa, erau 5 barbati zdraveni, iar Cristi parea atat de mic printre ei... se pierdea printre ei, Doamne, dar ce cumsecade, s-au ingrijit de mine aproape la fel de bine ca si de Cristi, cred ca mai aveau putin si imi ofereau un Pampers, ca se vedea ca as fi avut nevoie.
Zicea medicul ca nu crede sa avem din nou probleme la fel de mari, mi-a zis ce sa fac in caz de nevoie, acum astept din nou sa vad cum se mai simte Cristi. In primul rand vreau sa se odihneasca bine.
Aaa venise aseara un pompier... ala cred ca e insarcinat cu moralul maaaama ca-n filme! Ma uitam in ochii lui si stiam ca totul o sa fie bine
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
desiree spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
No, fetelor, pana la urma se pare ca n-am fost atat de absurda , nu degeaba m-am plans ca David nu papa nimic, in ultimul timp exagerase cu mofturile. Are infectie urinara cu E-coli
Sunt f.f.f suparata...
Noroc ca nu face febra, zicea dr. ca, de regula, infectiile urinare sunt insotite de febra mare. Sper sa nu faca nici de acum incolo.
Vom lua antibiotic, o, nu poate fi adevarat si inca ceva antibiotic puternic, din grupa cefalosporinelor sau asa ceva. Offff, sunt disperata!
Si ne-a mai speriat si dr. spunand ca se scapa f.f.ff. greu de E-coli si daca se vor repeta uroculturile pozitive vom face si investigatii suplimentare sa nu fie vorba de reflux vezico-uretral. Refuz sa ma gandesc la asta.
deci de asta nu manca David, avea o problema. Si am simtit...Nu eram eu neaparat o "agresoare" de copii, obsedata de indopat. david chiar refuza categoric sa manance si uite ca bine am facut sa ducem urina, nu intotdeauna e bine sa stai linistit, sa te relaxezi si sa spui: "las' ca va manca el cand ii va fi foame!"
Editez sa va spun ca in supararea mea poate am sadit panica in inima mamicilor ai caror copii mai fac mofuturi la masa. departe de mine gandul asta. sa nu va speriati de un simplu refuz, la noi a devenit totul imposibil, nu mai accepta nimic in afara de lapte.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
imi pare sincer rau, roxanica
si eu am crezut ca exagerezi
mai bine ca ati descoperit-o ca se trateaza repde nu iti fa griji si o sa vezi ce bine o sa pape davidutz
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;