Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (92)
Raspunsuri - Pagina 19
kikineata spune:
Hai mai Roxanico, nu mai fi supa...uite si noi luam tot antibiotic din grupa a 3a cea mai tare de antibiotic si mucii tot nu trec. Nu asta-i baiul...de aia sunt pe lume astea, de aia s-au descoperit. Daca nu le aveam?? Atunci ar fi fost rau. Si noi am trecut prin asta. Nush dk David a mai avut sau nu inf urinara???
quote:
Originally posted by roxanica2006
No, fetelor, pana la urma se pare ca n-am fost atat de absurda , nu degeaba m-am plans ca David nu papa nimic, in ultimul timp exagerase cu mofturile. Are infectie urinara cu E-coli
Sunt f.f.f suparata...
Noroc ca nu face febra, zicea dr. ca, de regula, infectiile urinare sunt insotite de febra mare. Sper sa nu faca nici de acum incolo.
Vom lua antibiotic, o, nu poate fi adevarat si inca ceva antibiotic puternic, din grupa cefalosporinelor sau asa ceva. Offff, sunt disperata!
Si ne-a mai speriat si dr. spunand ca se scapa f.f.ff. greu de E-coli si daca se vor repeta uroculturile pozitive vom face si investigatii suplimentare sa nu fie vorba de reflux vezico-uretral. Refuz sa ma gandesc la asta.
deci de asta nu manca David, avea o problema. Si am simtit...Nu eram eu neaparat o "agresoare" de copii, obsedata de indopat. david chiar refuza categoric sa manance si uite ca bine am facut sa ducem urina, nu intotdeauna e bine sa stai linistit, sa te relaxezi si sa spui: "las' ca va manca el cand ii va fi foame!"
Editez sa va spun ca in supararea mea poate am sadit panica in inima mamicilor ai caror copii mai fac mofuturi la masa. departe de mine gandul asta. sa nu va speriati de un simplu refuz, la noi a devenit totul imposibil, nu mai accepta nimic in afara de lapte.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
desiree spune:
quote:
Originally posted by Donia
Fetelor cucuietelor, am avut o noapte... rupta din filme. De groaza.
Ne-am petrecut noaptea la urgente, Cristinel si cu mine, dusi acolo de Ambulanta cu surle si trambite...
L-am pus la culcare si cam intr-o jumatate de ora a inceput sa se sufoce, s-a trezit, incerca sa planga si nu putea... ma intreb cat am mai albit in timpul asta... si-a revenit putintel dar ii suiera respiratia, m-am imbracat sa-l duc la spital dar apoi iar a inceput sa se sufoce, s-a facut palid, scancea incetisor saracul ca nu putea sa traga aer ca sa scoata un tipat din ala sanatos...
In 5 minute au venit pompierii, cu masina din aia mare de interventie, i-au pus oxigen, si au pus si diagnosticul: crup. Dupa inca vreo 2 minute a venit si ambulanta, l-am dus in brate pe targa, i-au pus electrozi pentru monitorizare, senzor pentru masurarea saturatiei de oxigen, si atunci m-am speriat, ca in loc de 95% sau mai mult, cat e normal, Cristi avea saturatia de oxigen de 50%. Si plangea, avea buzele cianotice, se uita la mine disperat, eu ma luptam sa-i tin masca de oxigen... un cosmar, dar macar eram linistita ca aveam ajutor. I-au pus pe nebulizator un medicament si am plecat la spital si deja pe drum a inceput sa se mai linisteasca. Acolo iar l-au consultat, i-au pus alti electrozi, plansete, sufocare, cianoza, masca de oxigen, nebulizare... iar ne-am linistit. Si am mai stat acolo pana pe la 5 dimineata, o asistenta a stat permanent langa noi, medicul il consulta din ora in ora, Cristi adormise, respira binisor asa ca am primit voie sa venim acasa. Fara nici un tratament, a primit acolo o forma de Dexametazon care e antiinflamator, il ajuta sa respire bine si care e activ 72 de ore.
Acum doarme, a papat ceva cereale, a supt si laptic, a mai si zambit putin, a si palavragit, dar e atat de moale!
Si aseara cand venisera ajutoarele in casa, erau 5 barbati zdraveni, iar Cristi parea atat de mic printre ei... se pierdea printre ei, Doamne, dar ce cumsecade, s-au ingrijit de mine aproape la fel de bine ca si de Cristi, cred ca mai aveau putin si imi ofereau un Pampers, ca se vedea ca as fi avut nevoie.
Zicea medicul ca nu crede sa avem din nou probleme la fel de mari, mi-a zis ce sa fac in caz de nevoie, acum astept din nou sa vad cum se mai simte Cristi. In primul rand vreau sa se odihneasca bine.
Aaa venise aseara un pompier... ala cred ca e insarcinat cu moralul maaaama ca-n filme! Ma uitam in ochii lui si stiam ca totul o sa fie bine
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
o Doamne, Donia, ce clipe ai trait!
eu nu am inteles bine pana la urma ce diagnostic i-au pus si de ce a facut asta!
bine ca a trecut
de incurajare
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
kikineata spune:
Of, Donia mica de tine! Nici ue nush ce-i ala crup...dar de bine nu a fost! Iaca bine e sa faci analize, sa mergi la dr. cand e un mic semn. Si ce a pove ingerasa dovedeste asta. Eu de aia cand mi se da antibiotic...rumeg si rumeg...dar dk circumstantele sunt plauzibile dau fara sa-mi para bine ci multumesc lui Dzeu ca ma lumineaza si ma indreaopta sa fac sa-i fie bine Sarei.
Cumnata mea zice ca pe la 7 ani sunt scapati de bolile astea cat de cat.
kikineata spune:
Dexometazona a luat Sara cand facu alergie la calgel dar era valabil 2 doze la 12 ore sau 24.
kikineata spune:
Aha, gata am gasit
ruxandra_sb spune:
Donia, off. Multa putere in continuare si sanatate la pui mic.
edit: oricum esti o super-tare daca in toata nebunia aia ai putut sa-l remarci pe mister fireman-ul..
Roxanico idem. Sa mearga bine tratamentul si sa scapati de uraciune.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
mami_n-d_06 spune:
am facut lista cu fulguletii sarbatoriti de 1 an
daca nu e bine astept sugestii
Roxanica-Donia multa sanatate la puiuti si voua multa putere
a_deju spune:
roxanica si donia.... ufffff........ multa multa multa sanatate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Deea, mami de Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
Donia spune:
Multumesc pentru suport, dragelor
Crupul este laringita acuta (in majoritatea cazurilor virala), iar sufocarea este data de inflamarea corzilor vocale. Respiratia este... harsaita, sa zic asa, si la inspir si la expir, se numeste stridor, se aude ca si cum ar fi un obstacol rugos acolo. De regula nu prea sunt secretii si cauza e doar inflamarea corzilor vocale. De aia ajuta Dexametazonul.
O sa scriu aici ce mi s-a mai spus ca mai ajuta:
- umidificarea incaperii cu vapori reci
- in caz de criza puternica, se poate incerca fie scoaterea copilului in aer rece, pentru ca temperatura scazuta a aerului are si ea efect antiinflamator - mi s-a spus ca il pot imbraca, pune in masina si plimba cu geamul deschis
- sau expunerea la abur - sa deschid apa fierbinte in baie pentru 10 minute si apoi tinut copilul acolo, citit o poveste, etc, sa accepte sa stea cat mai mult in abur.
- in caz de secetii, bauturi caldute care sa faca secretiile mai fluide si in felul asta sa se desprinda mai usor de corzile vocale ca sa poata fi eliminate.
Mi-a mai spus medicul ca uneori crupul debuteaza cu tuse care se aude ca un latrat, sau raguseala, dar poate fi si spontan, sa apara brusc in toiul noptii dupa ce la culcare copilul nu avea nimic.
Virusii care sunt vinovati sunt activi iarna si primavara, deci fiti informate si practicati spalatul pe maini cat mai des, atat voi cat si copiii si ceilalti adulti din preajma lor.
Chiar ma uitam azi noapte in spital ca deasupra fiecarei chiuvete era un afis cu poze pentru spalarea corecta pe maini.
Hai ca mi-a luat o vesnicie sa scriu mesajul asta, doarme cam agitat, am mai fost pe la el. Trebuie sa cumparam si noi filtru pentru umidificator si sa il punem in functiune, acum am pus doar prosoape umede prin camera.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Ktrinel spune:
roxanica, sanatate multa si putere sa treceti peste asta.
donia, vai de mine...ati pus pompierii pe jar...dar ce a avut in final? si mai ales se poate stii cauza? cu infectia ce e? mai e suspect?
ce mi-a mai tusit si mie Julie dimineata....dar noaptea a dormit bustea, 11 ore...abia am trezit-o dimineata
aici despre crup:
Ce este un episod de crup?
Crupul este o afectiune care determina inflamatia, umflarea si ingustarea orificiului corzilor vocale (laringele), traheea si bronhiile principale prin care aerul ajunge la plamani. Un copil care are difterie (crup) la inceput poate avea simptomele unei infectii comune ale cailor respiratorii superioare (ICRS), ca de exemplu raceala. Primele simptome ale infectiilor de cai respiratorii superioare, cum ar fi rinoree (scurgere de lichid provenind din fosele nazale sau din sinusuri) si congestia nazala de obicei dureaza 1 sau 2 zile. Simptomele crupului, ca de exemplu tusea latratoare, de obicei apar dupa 1-2 zile si dureaza aproximativ 2-5 zile.
Episoadele sau atacurile de crup apar de obicei noaptea, simptomele imbunatatindu-se in timpul zilei. Datorita faptului ca tusea poate aparea brusc si poate sa aiba un caracter sever, atacurile de crup pot inspaimanta atat parintele cat si copilul. Cu toate acestea, afectiunea este de obicei mai putin grava decat pare la prima vedere. De obicei, simptomele descresc in intensitate cu fiecare noapte.