*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (42)*
Raspunsuri - Pagina 15
alinaatudor spune:
Buna fetele...
vad ca ati fpost super busy de dim..ati tot scris.
Nu am apucat sa citesc chair tot..dar o voi face.,...
Am vazut ca ati deschis un subiect interesant...infasatul..si..dupa cum ma asteptam ..mai toate nu vreti sa infasati bebelu...Ma gandeam ca eu aveam 7 ani cand s-a nascut fratele meu..si...binenteles ca mama il infasa si il strangea cu un cordon...iar eu..cand ea nu era aproape..ma duceam si ii scoteam manutele afara...si el...dadaea din ele ca un fluturas...era super,....mi se parea o barbarie...toata faza cui schimbatul..era o mare de urlete...cum sa nu urle cand il trageau si-l intindeau..de numa numa...
Acum..nu stiu ce sa zic...eu nu am nici cea mai mica experienta cu bebeii..cred ca ingrijirea bebelinei mele..va fi foarte...instinctiva./...adik..sper ca Doamne Doamne sa ma ajute ..si sa procedez cum trebuie in toate situatiile legate de ea..
In schimb...am vazut o chestie..la bebelul unei prietene..il imbraca in body..si salopetele...liber ca o floare...dar cand voia sa il adorma..il infasa...foarte larg..mai mult asa..ca si cum l-ar inveli...cu o paturica...iar vara cu un cearceaf foarte subtire...fara sa il stranga...Creed ca ii dadea asa o siguranta...ca si cand era in brate...si..adormea repede si dormea foarte linistit...
Prietena mea nu vroia sa il obisnuiasca in brate..adik...nu il tinea in brate prea mult...si bebe adormea mai mult singurel..invelit cum v-am spus in patutul lui...care era in camera parintilor..adik..era foarte supravegheat./...
Si..la un an jumate...stiti ce facea bebe..se trezea la 6-7 ...se ridica in picioare ..si se plimba prin patut...si se juca singur...cu jucarelele./...ca un om mare...iar parintii...nici nu stiau ca s-a trezit...se trezeau si ei...cand se saturau de somn...Mi s-a p[arut super...ca nu se trezea in urlete si zbierete..ca sa fie luat in brate...
www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
Alina 23 si Stefania
alinaatudor spune:
Ereena,
chestia cu gratuitate la gravide numai cu venit sub minim...este veche..a fost o abeartie care s-a scos...acum toater gravidele beneficiaza de compensate sau gratuite...Diferenta dintre compensat si gratuit se refera la faimoasa lista...adik..lista cu medicamente..este una mare si lata..si cuprinde numai substante de baza..sau ma rog..medicamentul generic..de obicei..cel cu pretul cel mai mic...asta e gratuit..daca dr a prescris un anume medicament.,..facut de o anumita firma producatoare...care nu este pe lista..dar substanta respectiva e pe lista...gravida plateste..diferenta intre pretul celui prescris si pretul celui de pe lista...De ex...amoxicilina...e pe lista...dar dr poate prescrie...in mod special...Augmentin..asta inseamna ca platim diferenta dintre pretul Augmentin si al celui de pe lista...
Scuze daca e un pic idioata explicatia mea..
In legatura cu Elevitul...e pe lista..in sensul ca...pe lista sunt incluse suplimente nutritive pentru gravide sau cam asa ceva...si nu Elevit...perntru asta se pl;ateste diferenta...Exista pe piata un alt supliment pe care il poti lua gratuit gratuit.,.care are pret identic cu cel de pe lista (imi scapa acum numele...Prenatal..sau ceva de genul)
Daca dr de fam a zis ca nu ai dreptul la gratuitate/compenbsate...minte
Voi cauta exact legea sau ma rog..ordonanta de urgenta..dar...iti spun sigur sigur ca topate aveam, aceleasi drepturi..fie ca avem salariu mare sau mic...
www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
Alina 23 si Stefania
Ereena spune:
alinaatudor. dupa toate nebunia mea de ieri , am sunat la casa de asigurai de unde am primit raspunsul asta.
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
ceska777 spune:
Buna tuturor mamicilor,
nemary mesajele de la subiectul inchis deja erau de la mine. Desi gravide va miscati repede si v-ati mutat pana sa pricep eu cum sta treaba. Am tema de la honey-care e la dentist- sa devin activa asa ca va scriu si la acest capitol nou!
Noi am aflat tarziu ca vom avea un baietel dar ne ramane inca destul timp sa ne bucuram! Suntem sanatosi, avem in sapt 27 1034g si 34cm.
Si ieri am primit de la medic o poza, un portret din profil al lui Benjamin. O sa il scanez, copiez maresc si fac poster din el! E perfect! Apoi incep sa ii fac primul album si sa tricotez o paturica. Nu lucrez asa ca abia astept sa treaca mai repede timpul!
Citind ce scrieti descopar ca avem "probleme" comune desi sarcini diferite. Cam atata...daca ma mai intriga vreun subiect in discutie o sa dau buzna si eu!
alinaatudor spune:
ereeena ...uite iti dau si lista cu medicam pentru gravide...
www.casbv.ro/liste_med/liste_excel/lista_c3.xls..
Cu tot cui preturi...
Hai ca o sa o caut pe o prietena a mea..med de fam...care imi poate da si textul legii..exact
Alina 23 si Stefania
alinaatudor spune:
a..scuze..ereena..am uitat sa iti spun..ca in titlu scrie gravide..si atat..
Eu sunt sigura sigura ca ...cei care ti-au raspuns...sunt niste idioti..
Una la mana..eu am luat o reteta..mare mare..de vreun milion ..gratuit...pentru ca toate medicam erau pe lista asta..si...salariul meu e pe departe mult mai mare decat minim..
Alina 23 si Stefania
Ereena spune:
Lista pe care scrie doar gravide este mai veche iar textul de lege se gaseste pe ste CNAS
ceska777 spune:
creata2008
miri mik are dreptate cu argumentele ei. imi spune o prietena ca in RO inca ii fac "pachet legat strans cu sfoara". aici au pampers din prima zi. vad la fetita vecinei mele de 4 luni. incepe sa se sprijine pe picioare cand o ridici in brate. si nu o obliga nimeni. ii place ei. dar nici nu ii lasam toata greutatea corpului sa apese pe picioruse. asa ca fiecare face cum crede. nu e vb sa stergem cu burete tot ce e "din batrani" dar multe lucruri si-au gasit acuma argumente stiintifice pro si contra. si cel putin faptul ca se pot face studii si urmarii in timp rezultatele lor tre sa ne dea de gandit! benjamin o sa poarte pampers! in caz ca veti face o statistica!
Ereena spune:
Fetelor ii [romit acum lui bb in fata voastra ca nu am sa il leg de picioare , am sa-l scot la plimbare in fiecare zi , am sa-i fac baita cu apa cum ii place lui.......promit solemn dar numai sa ma lase si pe mine sa dorm macar o ora MOR DE SOMNNNNNNNNNN asta noapte pana la 3 s-a foit .nu vrea pe stanga nu vrea pe dreapta , nu vrea pe spate , nu vrea culact nu vrea plimba ,mancat nici atat ........... vrea cineva sa mi- tina si mie o ora? va rogggggggggggggg
Lala_D spune:
Sunt doua forme de infasat foarte diferite ca si consecinte :
- infasatul tip sarmaluta din batrani este total contraindicat deoarece favorizeaza la un nivel foarte mare displazia de sold. Unul din remediile displaziei este punerea chiar a 2 bucati de pampers unul peste altul ( primul normal, al doilea cu spatele in fata ) si a salopetei.
- infasatul lejer adica de fapt invelitul picioruselor doar cu o paturica s-a dovedit reconfortant pentru unii bebelusi ajutandu-i sa doarma mai bine . Insa aceasta paturica se poate inlocui cu succes cu un sac de dormit special pentru bebelusi inlaturandu-se astfel si pericolul sufocarii bebelusului accidental cu paturica sau cearceaful.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )