*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (42)*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

http://reclama/detalii.php?cod=BC10
http://www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=777
Mai sa fie nu reusesc sa gasesc alte modele .Era unul care acea si manecute dar jos era sac .Aveti vreo sugestie?Stiu ca am mai intrebat dar .....
Ah si am gasit undeva tot felul de liste pt maternitate ,pt acasa .Interesant:
Bagajul pentru maternitate al bebelu#351;ului:
- scutece de pânz#259; sau impermeabile gen Pampers - dimensiune newborn sau num#259;rul 1.
- bonete, body-uri, bluzi#355;e, pantalona#351;i, #351;osete, m#259;nu#351;i cu un deget., boto#351;ei si salopet#259;,
- pompi#355;#259; de alaptat,
- biberon cu 1-2 tetine de dimensiuni diferite, dup#259; preferin#355;a bebelu#351;ului;
- 1-2 suzete (dimensiuni #351;i forme diferite);
- crem#259; pe baz#259; de zinc împotriva eritemului fesier;
- #351;ampon “fara lacrimi” pentru bebelu#351;i, prosoape speciale pentru el;
- haine pentru ie#351;irea din maternitate (în func#355;ie de anotimp #351;i de vreme); o p#259;turic#259; sau un port-bebe.

--------------------------------------------------------------------------------
Bagajul bebelusului pentru acasa:
- scutece (din tesaturi de bumbac sau din finet, sau cele de tip Pampers, mult mai igienice si mai comode pentru copil si mama, desi sunt mai costisitoare).

- 6 camasute cu maneci din indian, finet, bumbac, de preferinta cu capse si care sa se inchida in fata;
- 6 camasute cu maneca scurta – pentru vara – cu caracteristicile de mai sus;
- 6 bodys cu maneca scurta sau lunga (in functie de anotimp);
- 3-4 salopete pentru perioade mai putin calde din frotir;
- 4 bonetele subtiri din bumbac sau diftina pentru dupa baie;
- 6 pantalonasi din indian, finet, bumbac, cu elastic potrivit pentru talia bebelusului; unele perechi au in prelungire si botosei, si sunt mai practici pentru ca sugarii isi freaca picioarele si se descalta de sosete sau botosei.
- o palariuta de soare deschisa la culoare - pentru vara;
- 2 perechi de manusi subtiri, cu un deget – pentru primele zile de dupa nastere, ca sa nu-si zgarie fata cu unghiile, pentru vara/iarna;
- un sac pentru carucior sau o salopeta groasa sau/si o canadiana cu gluga, botosei si manusi si o boneta/caciula groasa cu urechi care sa se lege sub barbie (pentru iarna);
- 2 perechi de botosei mai subtiri sau mai grosi, depinde de anotimp;
- un port bebe.
Nu se foloseste imbracaminte sintetica, din lana pura, sau de angora, din materiale inflamabile sau la care sau folosit coloranti de calitate inferioara si care se pot decolora in contact cu saliva sugarului, cand acesta o introduce in gurita.
Nu se utilizeaza haine cu sireturi, panglici, nasturi slab cusuti, aplicatii slab fixate de material, bilute, ace etc.
Atentie la etichetele dure, care pot rani pielea fina a bebelusului!

--------------------------------------------------------------------------------
Pentru plimbat:
- carucior pentru nou nascuti, poate avea landou sau/si scaun de masina sau
- marsupiu cu sprijin pentru cap – sustine un copil de pana la 9-10 kg sau
- sac dorsal cu armatura de metal cu suport pentru cap.

Pentru dormit:
- cos sau patut de dormit;

- somiera orizontala si rezistenta;
- salteaua din seegras, tare rezistenta, orizontala, fixa la dimensiunile patutului;
- 3 cearceafuri din bumbac sau frotir de marimea saltelei;
- 2 paturi din molton sau alte materiale moi, una pentru pat, alta pentru carucior;
- o plapumioara din material moale, lavabil, care poate avea sireturi cu care sa se lege de marginea patutului;
- 3 plapumioare subtiri si moi pentru vara;
- aparatori pentru gratiile patutului – bebelusii pot avea somnul agitat si crescand au suficienta forta ca sa se lovesca de peretii patului;
- perna nu este recomandata la sugar;
- sac de dormit pentru noapte din bumbac, finet sau frotir, de dimensiuni corespunzatoare copilului; sacul poate fi matlasat, pentru plimbarile de iarna;
- carusel muzical pentru fixat deasupra patutului.

Pentru alimentatie:
1. naturala:
- 8-12 prosopele din bumbac, diftina sau frotir pentru stergerea sugarului la gurita dupa supt, cand acesta poate regurgita;
- 8 bavetele;
- pentru mama – pompita pentru san, crema contra ragadelor si paduri.

2. artificiala sau mixta
- biberoane pentru lapte, unul pentru ceai si unul pentru sucul de fructe;
- tetine din silicon sau cauciuc de diferite forme pentru a vedea care este preferata de bebe;
- vas emailat sau din otel special gen Zepter, pentru sterilizarea biberoanelor, a tetinelor, a suzetelor;
- 2-3 vase emailate pentru lingurite si pregatirea laptelui praf;
- perii pentru spalat biberoanele;
- lingurite sau tel pentru amestecat laptele praf cu apa;
- masura pentru laptele praf (de 5 g);
- cutit pentru nivelarea laptelui praf din masura;
- cleste sau pensa pentru scos biberoanele sau piesele fierbinti din sterilizator;
- palnie pentru turnarea laptelui in biberon;
- sita deasa;
- razatoare din sticla;
- mixer pentru pasat legumele;
- cutii mici de plastic cu capac, inderere ermetica pentru pastrarea piureurilor in frigider;
- tifon pentru strecurat branza sau pulpa de fructe;
- frigider;
- aragaz.

http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

salutare!!!
jelimoni, cccris, ceska, bine-aiti venit, sarcina usoara si bebei sanatosi!
am fost la gimnastiiiiiici!!!
creta, asa-i, ne-am ratat la mustata, mi-am dat seama sus, vorbind cu cerasela, ca de fapt te-am vazut pe scari! aveai un pulover maro, parca??? creata, cu ochelari si cu parul in coada de calutz? uffffff!!! eram habauca de tot...cand am intrat in maternitate mi-a spus un nene s aurc un etaj jumate si eu simteam ca tot urc si urc si nimic si eram cu ochii si neuronu' doar pe ce scrie la usi. ramane pe data viitoare!

mi-a facut azi testul de efort, care inseamna urmatoarele:
- luat tensiune + puls
- 5 minute pe bicicleta
- luat puls
- 10 genoflexiuni
- lua puls
- 5 minute stepper
- luat puls
- stat 10 minute
- luat puls

ideea este ca la final sa fii cat mai aproape de pulsul pe care l-ai avut la prima verificare si in fucntie de asta isi da seama ce capacitate de efort ai.

in rest, te cantareste, iti masoara burtica si isi noteaza cateva date despre tine si eventuale probleme pe care le-ai avut de-a lungul sarcinii.

cerasela e foarte placuta si draguta, mi-a facut placere sa fiu acolo si abia astept sedinta de luni dimineata.

gata. v-am innebunit. trec nitel la treaba, o sa va urmaresc mai din umbra pe ziua de azi.

laura dimitris, taaaare bine mi-ar prinde un rezumat, cand ai timp si chef.

pupam!

irina 26+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

quote:
Originally posted by Ereena

Pt toate med gratuite pt gravide pe care scrie 100% tot trebuie sa pletesti pt ca nu sunt decontate integral ,asta cu gratuit e de ochii lumii. Eu cum sunt mai slaba de ingeri ma gadesc nu ca a fost de o grosolanie crunta ,ci sa nu aiba ea probleme.

Tardyferon se compenseaza 100%, nu se plateste nicio diferenta, in schimb la nospa se plateste o dif. de vreo 3 lei/cutie.

Mari 24+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Raspuns la problema infasatului

Nu , copilul va fi in pampers, salopetica si eventual noaptea sac de dormit ( fara manecute).

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

Buna fetelor.
Si eu cred ca faza cu infasatul strans pt a nu avea bebe picioarele strambe e un mit, chiar o aberatie(fara suparare). Bebe trebuie lasat sa se miste in voia cea buna. Imi aduc aminte cum aratau bebelusii cand eram eu mica, infasati saracii asa de strans ca aratau ca niste omidute invinetite de la efortul de a se elibera cumva.
Eu tot mut lucrurile dintr-un dulap in altul in incercarea de a face loc pt lucrurile lui Gugulica junior, dar nu prea-mi iese.
Tati a cedat in privinta numelui lui bebica si a acceptat sa cautam altul. Uraaaaa!

GUGU 28+ Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic

Mergi la inceput

Gatta si Monica felicitari pentru puiutii sanatosi.
Gatta, sper sa-ti faca bine baile la picioare si sa-ti treaca raceala cat mai repede.
Honey, mesajele Ceskai le gasesti in cap.41, ultima pagina.

Mari 24+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

gugushtiuc...asta cu numele nu credeam sa fie o treba foarte usoara .Eu am scos o lista cu neme , semnificatii, ce fel de persoane sunt fiecare in functie de nume .Eu facusem usor alegerea,si surpriza fara sa ii dau nici un indiciu ,sotul meu s-a oprit la aceleasi Matei Bogdan. Dar cum eu sunt super zuza zuzelor am zis ......ei dar a fost prea usor , ce0ar fi daca am mai cauta?Numai eu puteam sa fac asa ceva

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cccris

buna
am si eu un bebe in burtica de 26 de saptamini, el e bine merci si un mare bataus.
eu am citeva probleme: dureri de spate (mai vechi, dar agravate acum) si in plus o tromboflebita superficiala pt care treb sa iau tot timpul medicamente, sa port ciorapi speciali. Vroiam sa stiu daca mai are cineva astfel de probleme si cum le rezolva.
merci mult

bine ai venit. din fericire pt mine si din pacate pt tine, eu nu sufar de tromboflebita deci nu te pot ajuta. Dar poate alte zuze stiu vreun remediu.

Mari 24+ bebe

odiseea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

LORENA, am si eu o curiozitate, tie un medic ti-a spus ca placenta in mod normal e in dreapta? O plecenta se poate situa "unde o taie capul". Anterior, posterior, antero-lateral stanga sau dreapta, postero-lateral, fundic(segment superior) sau inferior (jos in uter). Pozitia optima e posterioara fundica, dar nici celelalte pozitii nu ridica probleme cu exceptia placentelor jos inserata care nu mai urca si se transforma in praevia.

GUGU 28+ Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nemary

quote:
Originally posted by Ereena

Pt toate med gratuite pt gravide pe care scrie 100% tot trebuie sa pletesti pt ca nu sunt decontate integral ,asta cu gratuit e de ochii lumii. Eu cum sunt mai slaba de ingeri ma gadesc nu ca a fost de o grosolanie crunta ,ci sa nu aiba ea probleme.

Tardyferon se compenseaza 100%, nu se plateste nicio diferenta, in schimb la nospa se plateste o dif. de vreo 3 lei/cutie.

Mari 24+ bebe

odiseea

De la 1 ian 2007 cred exista minunatele liste care intre timp s-au schimbat. Pe cea pt gravide se specifica : doar persoanele mentionate in legea nr.95/2006 art213 lit a si f beneficiaza de gartuitate la medicamentele m,entionate in respectiva lista sau de compensat la med specificate in toate celelalte liste

Legea Nr. 95 din 14 aprilie 2006-extras-privind reforma in domeniul sanatatii-actualizata-
Emitent: Parlamentul României
Publicata in: Monitorul Oficial Nr. 372 din 28 aprilie 2006

ART. 213
a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca;
f) femeile insarcinate si lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara.

Cele incadrate cu salariu minim 440 cred ca este nu cel de 510 lei nu beneficiaza de gratuitate (ce daca aveti asigurare de sanatate , va pus cineva s afaceti copii?) . In cazul in care sunteti in concediu si pe statul de plata aveti normal 75% din minim deci sdeci .............ce tampenii Doamne.......75% din minim , e doar parerea mea nu stiu voi ce ganditi, la ultimul meu calcul e sub minim pe ec.............dragelor tot nu beneficiati de gratuitate pt ca faceti parte din categoria care va permiteti ,desi medicamentele pot costa uneori mai mult decat aveti vo pe statul de plate .........revin, nu v-a pus nimeni s afaceti copii..........cam asta este legea ,una scrisa un nescrisa pt ca nu exista nici o lege sau o hatarare unde se specifica chestia cu concediu ,asta este doar legea nescrisa a casei de asigurari probabil.

Mergi la inceput