*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (42)*
Raspunsuri - Pagina 13
docdecap spune:
'neata fetele!!
dar vad ca toate va pregatiti deja de weekend, eu mai am azi niste treaba!!
eu ma duc din nou la "vraciul meu', mai bine zis 'medicine woman', la homeopatie. mi-e ciuda ca am programare luni dimineata si rezultatele analizelor facute azi-dimineata le iau tot luni, dar dupa-amiaza oricum a zis ca acum imi da pentru bebe ceva, sa nu-l agreseze prea tare vaccinurile de dupa nastere, manca-l-ar mama pe el! si abia astept sa-mi dea pentru usurarea si eficientizarea travaliului, asta prin una a 9-a, si numai efectul de placebo si tot sa-mi fie mai bine!! (desi la drumul de 40-50 minute pe care o sa-l am pana la medgidia in miez de iarna, sper sa nu-l eficientizeze prea tare!!)
lorena, ma bucur sa bebelul tau a mai prins din urma cu cresterea, sa o tina tot asa!!
Lala_D, eu mi-am zis ca sunt bolnava, si nu gravida numai cand e vorba de carat ceva, la mancare n-am regim!! Iau si eu ce e mai bun si imi convine -nu pot sa car, nu prea pot sa ma aplec (asta pe bune!!), sa stau in picioare in bucatarie prea mult etc. In schimb la rasfat si mancare, sunt foooaaaarte gravida!!
Monica 27+ cu Serban
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by matgravidut
Azi am avut o discutie cu noul sef. Vesti proaste... mai aveam 12 zile deconcediu ramase, iar el mi-a spus ca nu pot lua decat 6 pentru ca nu lucrez tot anul.
Of of... si asa de greu e pe scaun 8 ore. Mai ales cu durerile de spate ce le am.
Dar am si vesti bune: Am gasit carte in romaneste cu retete pentru copii de la 0-3 ani. In sfarsit cineva s-a gandit sa faca asa ceva.
Iara sunt huhureza... dar maine nu merg la serviciu asa ca profit.
Monica-Matz 24+ cu Andreea Bianca
MIe mi-a dat concediul pe tot anul,dar nu stiu cum se procedeaza defapt.Tu stai linistita ca daca nu ti-l da pe tot bagi si tu medicale si gata.Poti sa iei si tu program de 6 ore
anca 36+
Maria
poze
AMR MAXIM 27 DE ZILE!!!!!!!!!
jelimoni spune:
salutare mamici si gravidute!!dupa zile intregi in care v-am urmarit m-am hotarat in sfarsit sa va scriu :)
sunt Monica, din Sibiu,si sunt in sapt.26, astept un baietel pe 25 ian.
sapt viitoare merg la eco.sper sa nu se razgandeasca doc.in privinta sexului asa cum am mai auzit...:)
sunt tare curioasa de burticile voastre,caci lumea imi tot spune ca ba am burta prea mare ba prea mica....nu mai stiu ce sa cred :)
monica
honey79 spune:
Neata zuzici scumpici.
Azi m-am trezit iarasi cu ochii cat cepele.Sper sa nu ma prinda vreo gripa, caci am o gramada de lucruri de facut.
Eu imi beau acum cafeluta, apoi sa pap ceva, dupa care dushulet si mers la dentist... pentru detartraj.
Jelimoni sau Monica-jeli(avem si-o Monica-doc si o Monica-matz) bun venit printre noi. Sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos si frumos.Te asteptam cu cat mai multe mesaje.
Va pupic acum si revin mai tarziu.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 21+
creata2008 spune:
'Neataaaaa!
Am ratat-o la mustata pe Irinouka, azi dimineata la gym. Next time! :)
Jelimoni, bine ai venit! Ideea e sa scrii cel putin 10 mesaje (poti ataca si alte subiecte de pe forum), ca sa poti trece repede de moderare. Fiind sub moderare, mesajele tale vor aparea cu ceva intarziere, ca atare, la ritmul pe care il avem noi, nu ti le vom vedea la timp. Trebuie sa ne dai datele tale, UM (ultima menstruatie), data nasterii tale. DPN-ul am inteles ca e pe 25 ianuarie. Probabil ca UM e pe 20 aprilie, cam asa? Iar fetele care se pricep te vor trece pe prima pagina. Oricum sa-ti traiasca baietelul si sa-si pastreze putulica pana la urmatoarea echografie. Daca stii unde vei naste, cu cine, natural sau cezariana, cu epidurala sau fara, te rugam sa ne spui. Si orice ai chef sa ne comunici, baga-te in seama cu noi!
Asaaaaaa... si apropos de burtica ta. Eu am o fosta colega de liceu cu acelasi UM ca al meu - 16 aprilie. Si astazi ne-am vazut dupa o perioada mare de timp. Ultima oara ne-am vazut pe 15 iunie. De atunci, am vorbit numai pe mess si la telefon. Si de astazi am stabilit sa mergem impreuna la gym. Si am ramas socata. Are o burta IMENSA! A mea nici nu se vede daca nu port ceva mulat pe burta... Adica zici ca m-am ingrasat putin. Si, din vorba in vorba, le-am povestit ca eu mananc mancare gatita la greu. De-abia astept sa ajung acasa si sa ma pun sa gatesc ceva. Sau o rog pe mami sa imi faca ceva ce e mai migalos. Gen salata orientala, fasole etc. Si Cerasela, kinetoterapeuta, mi-a zis ca d-asta am si burta asa (pe langa alte motive), ca mananc mancare gatita. Asta nu ingrasa aproape deloc. Dar totul e irelevant. Oricum, chiar daca te ingrasi mult sau nu, nu poti face nimic. Important e ca bebelusul sa fie sanatos, cu burta mare sau nu, cu 20 kg in plus sau nu.
Creata 1 cu Creata 2 in 26+
Maria Ilona
jelimoni spune:
poze de la nunta eram in 14 sapt:
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=102597041
moni fara burtica
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496
[ url= "http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496"]
[ /url]
honey79 spune:
Ok. Am gasit in sfarsit mesajul Ceskai... trecand mai intai prin vreo 4 capitole,pagina cu pagina..caci deh, nu m-a dus mintea sa caut la membrii.
I-am scris un email...asa ca, sper s-o vedem mai des pe-aici.
Pupicei.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 21+
creata2008 spune:
Fetelor, ma gandeam sa mai deschid un subiect haios. Sa ne dam cu parerea.
Va veti infasa copilul? Ma refer la 3 variante:
1. numai scutec pe piele direct, cum fac in maternitate si cum au facut mamele noastre cu noi si fratii nostri
2. imbracat normal, dar pus un scutec pe deasupra, fara sa fie legat extrem de strans, doar ca sa simta ca e tinut si sa adoarma mai usor
3. imbracat normal, dar pus un scutec si strans mai tare, dar numai la picioare, ca sa ii modelati oasele de la picioare, sa nu iasa cu paranteze.
Cum de mi-a venit ideea... Eu nu mi-am cumparat "Mama si copilul" editia noua, pentru ca ai mei inca o mai aveau pe cea veche. Nu stiu sigur cand e editata, dar in '78, cand m-am nascut eu, mami o avea. Si acolo, evident, sunt prezentate tehnici si metode de prin '77-'78. Acum, este normal si firesc ca noi sa ne comportam altfel, dar cred ca renegarea tuturor lucrurilor care se faceau e o dovada de mic snobism. "Aaaa, clar eu nu voi face ce a facut mama cu mine!!!" E adevarat, noi am evoluat, viata a evoluat, folosim pampersi ca ne e comod, avem masa de infasat (nu infasam copilul in pat), folosim detergent special de copii si cate si mai cate. Dar cum ii vom "modela" capul, ca sa nu iasa cu tuguieli si/sau cu vai, cred ca si picioarele trebuiesc modelate, mai ales la fetite.
Ca atare, sa fiu prima care raspunde sondajului meu... Cred ca o voi imbraca normal, cu haine de bebelus, dar ii voi pune un scutec, cel putin in primele 2-3 luni de viata. La picioare. Si daca vad ca e agitata rau si nu doarme, atunci o sa ii pun un scutec mai mare, legat mai usor, care sa ii acopere si manutele, pe langa picioruse.
Voi ce parere aveti?
creata2008 spune:
Albumele nu se vad. M-am logat si cu contul meu si tot degeaba. Imi spune ca nu exista albumul respectiv. Poate gasesti o alta varianta.
quote:
Originally posted by jelimoni
poze de la nunta eram in 14 sapt:
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=102597041
moni fara burtica
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496
[ url= "http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496"]
[ /url]
miri_mik spune:
creata, mesajul tau e ultimul care l-am vazut, de aia raspund la el prima data, dupa ce va salut, bineinteles:)
deci, salut zuzeleleor:)
asha, deci, copilul, ca si bruno va avea un pampers, un bodi si pijamaua ca atare de broscarica, fara vreo restrictie la manute si la picioare. sa explic de ce: 1. libertatea d emiscare a mainilor ai a picioarelor il ajuta sa-si construiasca viziunea in spatiu. 2. cat era in burta avea acces si la maini si la picioare nestingherit, ar fi pacat sa-l privez de placerea de a se misca in voie. 3. ideea ca picioarele se stramba daca nu sunt infasate e un mit. oasele picioarelor se stramba atunci cand din prea mult exces de zel (in afara motivelor evident medicale) mama isi pune copilul sa stea in picioare inainte ca el sa fie pregatit. osteopatul mi-a explicat ca un copil se ridica in picioruse atunci cand oasele sunt destul d eputernice nu cand vrea mamica, si ca e o prostie sa fortezi mersul cu gadgeturi gen titirobil.
astea le-am aplicat si la bruno, si au functionat. are niste piciorushe de-ti vine sa-l rontsai:))
si ca am vazut ca zici de mancarea gatita...sa stii ca poate ingrasa serios, dar depinde d emetabolismul fiecareia. cert este ca o mancare gatita poate fi cu mult mai sanatoasa ca cele de la fast-food sau cumparate de-a gata.
lorena am vazut mama si fetita. sunt bine amandoua. ziua nr3 s-a sfarsit. goanga e in a 4-a zi de viata si totul a inceput s amearga ca pe roate. primele 3 zile sunt cele mai dificile. daca am putea sari peste ele...
azi am fost si noi la medici. "vrajitoarea"mi-a dat picaturi pt toti piticii mei de pe creier:) mi-a zis sa mint sa spital:) sa zic alte glicemii si sa ma fac ca ooops, m-am incurcat, ca sa-mi stea capul linistit. am fost si la ginecolog. l-am vazut pe gaga care dormea ca un bursuc, cu capul in jos si fata spre partea mea stanga:) are 1.100, si se pare ca e cam marisor pentru talia lui...sa zicem ca n-o vazut bine ecograful.
in rest, toate bune si frumoase, ma arunc in pat la somn!
miri_mik
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png