Proiect - indemnizatie mamici
A aparut in ziarul Gandul / 10.10.2007. Cred ca se refera la INDEMNIZATIA DE CRESTERE COPIL, nu de POSNATALA....Oricum e bine ca se mai preocupa cineva si de acest aspect.
Proiect
Indemniza#355;ia postnatal#259; – 85% din media venitului pe ultimul an
10 OCTOMBRIE 2007
0 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere
În Senat a fost prezentat, ieri, un proiect de lege conform c#259;ruia indemniza#355;ia pentru concediu postnatal s#259; fie, în func#355;ie de op#355;iunea beneficiarului, 600 lei (cum este în prezent), ori 85 % din media lunar#259; a veniturilor ob#355;inute de p#259;rinte în ultimele 12 luni.“Acum, toate femeile primesc aceea#351;i indemniza#355;ie, de 600 lei, indiferent de veniturile avute de p#259;rintele care st#259; acas#259;, în special m#259;micile. Actuala Lege nu încurajeaz#259; deloc femeile active, care nu-#351;i permit s#259;-#351;i întrerup#259; nici câteva luni activitatea”, a spus vicepre#351;edintele PIN Lavinia #350;andru, la prezentarea proiectui legislativ.
Ea crede c#259; formula propus#259; nu dezavantajeaz#259; familiile cu venituri mici #351;i le încurajeaz#259; pe cele cu venituri mari. #350;andru a mai spus c#259; va c#259;uta sprijin parlamentar în special la femeile din politic#259;, la cele din societatea civil#259; #351;i din zona afacerilor: „Voi vorbi cu Norica Nicolai, Rodica St#259;noiu, cu Ioana Iova #351;i Daniela Popa, cu Olgu#355;a Vasilescu, cu Daciana Sârbu, care va fi m#259;mic#259;, #351;i cu Raluca Turcan, pe care o felicit, c#259;ci de ieri (luni - n.r.) este m#259;mic#259;“.
www.andreialmeu.piczo.com
Raspunsuri
Theiuta spune:
Este a doua propunere legislativa cu aproximativ acelasi scop.
O avea mai mult succes Lavinia Sandru, ca celalalt grup parlamentar nu a avut...propunerea a fost respinsa la Consiliul Economico-Financiar.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Ioana75 spune:
M-am uitat pe site-ul senatului, http://80.97.216.132/ , si am vazut ca mai exista o alta propunere legislativa cu 85%, in afara de cea a PNL-istilor de asta primavara. E vorba de b481/2007 a PC-istilor, si au reusit sa o bage in procedura de urgenta. Peste 2 zile ar trebui sa vina avizul de la Consiliul Legislativ. In Gandul apare alta propunere, a PIN-istilor. Vad ca alesii neamului ce bat intre ei care sa propuna modificarea. Mai bien si-ar uni fortele si ar sustine cu totii una din propuneri.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
geniest spune:
Stati asa ca mai e o propunere initiata de PSD din vara care a trecut deja prin cateva comisii....Sper sa functioneze linkul, daca nu e se numeste L640 / 2007
http://80.97.216.132/senat.proiect.asp?cod=12508&pos=0
www.andreialmeu.piczo.com
Ioana75 spune:
PSD-ul nu a propus procent din salariu. Si a primit raport negativ per total, ca si propunerea PNL-istilor.
Nord spune:
http://www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html
se pare ca au inceput mamicile sa se adune....
nu uitati sa semnati!
Theiuta spune:
Este vorba despre cei 250 lei dati pina la 2 ani, sau de suma de 6 mil + 2 mil.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Nord spune:
theiutza,
este vorba de cei 6.
nicoleta,
trebuie sa finalizezi petitia -- primesti pe adresa de mail .
Theiuta spune:
O.K. Am semnat-o, oricum.
Fetelor, nu vreau sa fiu cobea, dar ma gindesc-logic-daca precedenta propunere a fost respinsa din cauze de finante, ce sanse ar avea asta sa treaca de Consiliul Economico-Social?
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Ioana75 spune:
Theiuta, e zic ca nu are nici o sansa, din pacate. Am recitit motivele respingerii propunerii precedente, si scria clar ca nu se aproba pentru ca nu specifica si de unde vor fi luati banii suplimentari; ori nici in propunerea curenta nu se specifica lucrul acesta, deci ...