staphylococcus aureus la copil de 1 an
fetitei mele de 1 an si 2 sapt i-a iesit in analiza de coprocultura acest staphylococcus aureus si in coproparazitologic giardia, dupa vreo doua saptamani de scaune moi cu mucus si unele fff urat mirositoare vreo 6 la numar pe zi. Acestea nu se reglau nici cu regim alimentar nici cu smecta (la care raspundea ff bine). am urmat trei zile cu ercefuryl si s-a reglat apoi cum am terminat tratamentul am luat-o de la cap.Bineinteles a scazut in greutate, nu prea vroia sa mai manance si tot tacamul. Dupa aceste episoade am hotarat sa facem analizele coprocultura si coproparazitologic in urma carora a iesit acest urat staphylococcus aureus si giardia. Dr pediatra a recomandat in urma antibiogramei sa urmam intai cu biseptol si apoi cu zinat, dc cumva nu se rezolva cu biseptol administrat cu biotics baby.
Intrebarile mele sunt : ati mai patit asa ceva cu copii, ca eu am citit mai mult de staphylococcus aureus la ochisor la gat la ureche, dar nimic de stomac ?
cum ati scapat de el? vaccin exista? unde?
acum are si o iritatie urata pe pasarica , e posibil sa fie tot de la staphylococcus aureus?
am uitat de giardia sa va spun ca mi-a dat LIV 52 sa ii dau, pe el nu scrie de giardia nimic, o fi bun?
va multumesc anticipat, si multa sanatate la copilutzii bolnavi!!!
ANCA, mami de
LUCIANA MARIA (18.09.2006)
poze
varsta noastra
Raspunsuri
Ana71 spune:
Buna,
Eu am patit mai demult cu baiatul meu ceva asemanator. Facuse o enterocolita urata, am stat internati la Matei Bals cateva zile. Dupa cateva luni i-am facut o coprocultura (mai avea cand si cand scaune urate) si i-a iesit (la un laborator) acest stafilococ auriu-binentels cu antibiograma de rigoare. Am discutat si cu pediatrul lui (care este medic la Gr. Alexandrescu si cu med. de familie si cu dr. infectionist care ne tratase la MAtei Bals si parerea tuturor a fost ca nu inteleg de ce laboratorul a cautat in proba de caca acest stafilococ. Pentru ca in mod normal exista acolo si nu pune nici un fel de probleme (pb cu acest stafiloc sunt in general de natura dermatologica). Asa ca toti m-au sfatuit sa nu-i dau nici un antibiotic si sa tratez giardia (care-i iesise si lui la coproparazitologic).
A avut tratament cu antibiotic in ultima perioada? Daca da, eu ma gandesc mai mult la o candidoza intestinala (care ar explica si iritatia de la pasarica). Solicita sa-i faca si o coprocultura ptr. candida (cu fungigrama in caz ca iese pozitiv). Iti spun din experienta ca noi tare urat am tras-o cu aceasta candidoza intestinala pe care pediatrii, in general o trateaza cu superficialitate (gen "sa manance mai mult iaurt", "da-o naibii de flora intestinala, ca se reface singura"). Foarte buna pentru refacerea florei intestinale este ecoflorina.
Eu nu am auzit de LIV 52 pentru tratarea giardiei, cred ca se merge pe ideea ca ajuta la refacerea ficatului afectat de giardia (e practic un complex de vitamine). Si da si pofta de mancare.
Sanatate multa!
ancaMT spune:
ana iti multumesc de raspuns, antibiotice nu am luat in ultimul timp, am incercat sa le evit la ultimele doua serii de muci, si am reusit. Acum luam biseptol sub forma de sumetrolim recomandat de dr pentru streptococ. Dupa cum zici tu s-ar putea sa facem mai mult rau decat bine. Stiu ca la candidoze antibioticul face muuult rau. o sa ii facem si analiza de candida.
Insa, ce nu am specificat este ca scaunele astea moi au cam inceput dupa ce am incercat trecerea pe lapte de vaca, facuta treptat, cum scrie la carte, a mers totul bine pana in momentul in care a ajuns sa bea un bibe doar cu lapte de vaca, iar masa de lapte o facea un lichid colorat verde, si imputit. Si de aici am incetat cu laptele de vaca, am facut tratament+regim diaree, a trecut o perioada si apoi au urmat scaune moi 6 pe zi, dar nu ca cele din episodul cu lapte, mai solide un pic. Eu banuiesc ca o dereglare a avut loc la episodul cu laptele de vaca. oricum acum bea lapte praf fara lactoza SUM de la Milupa, regim in continuare, biseptol+biotics, si inca are scaune proaste, pastoase nelegate, scuze dar tr sa descriu amanuntit sa ma fac inteleasa. E posibila si o intoleranta la lactoza temporara, sper. Cu toate ca lactoza nu mai are in nimic ce ii dau sa manance.
Multumesc oricum, sper sa aflam intr-un final cauza ca sa eliminam efectul.
ANCA, mami de
poze
varsta noastra
EllaX spune:
Anca MT, biseptolul poate merge pe infectia voastra, dar se poate si sa nu... Oricum, daca l-ai inceput, nu intrerupe tratamentul!
Daca n-ati inceput tratamentul, poti sa-i repeti coprocultura fetitei si sa ceri si o antibiograma - e foarte importanta, daca vrei sa stii la ce antibiotic e sensibil stafilococul vostru. Cred ca ar fi f bine sa duci te duci la un laborator particular pentru asta, si sa-i rogi sa faca antibiograma tinand cont ca infectia este digestiva - deci trebuie antibiotice care actioneaza pe tubul digestiv - si ca antibioticele vor fi luate de o fetita de 1 an si putin. Cu rezultatele, trebuie mers la un pediatru si prescris antibioticul cel mai potrivit. Daca a inceput deja tratament cu un antibiotic, nu poti merge pt un examen de caca decat dupa minim 2 saptamani dupa ce termina antibioticul.
Asa... ce am de zis:
Stafilococ aureu poate lua din multe locuri - da, si din lapte, dar si de la voi sau alte persoane cu care vine fetita in contact si care sunt purtatori sanatosi (au stafilococul in nas/gat/pe piele, dar nu par bolnavi).
Iritatia de la pasarica poate fi o candidoza. Incearca sa o dai, dupa fiecare schimbare de scutec, cu Clotrimazol, pana trece iritatia si inca vreo cateva zile (nu mai mult de 7). Tratamentul asta nu-l incepe decat atunci cand incepi si antibioticul si Biotics, nu inainte! In timpul sau dupa antibiotic, se poate.
Sa se faca bine fetita!
Ana71 spune:
Poate ar fi bine sa mergi la un medic de specialitate (gastroenterolog) pentru niste analize mai detaliate (ptr. intoleranta la lactoza, probe de digestie, de asimilare,etc).
Eu, dupa ce am auzit, in cazul lui Victor, cum se mirau medicii ca cei de la laborator au scris despre acest stafilococ in caca - cand de fapt acolo exista el in mod normal-asta as face: as consulta un pediatru de specialitate, pana sa-i dau sumetrolin.
Cu Victor am ajuns anul trecut la un gastroenterolog pentru ca tot acuza dureri de burta (iar pediatrul lui dupa o privire si o usoara palpare zicea ca din cauza giardiei). Gastroenterologul i-a facut niste analize mai detaliate si a observat ca avea o colita de toata frumusetea (cauzata se pare de o candidoza intestinala de care cu greu a scapat).
Multa sanatate va doresc!
ancaMT spune:
multumesc de raspunsuri
stiti cumva cum se numeste exact analiza pentru candidoza intestinala?
as vrea sa i-o fac si pe asta ca sa stau linistita, o tr sa i-o fac dupa ce termin cu antibioticul?
ANCA, mami de
poze
varsta noastra
Ana71 spune:
quote:
Originally posted by ancaMT
multumesc de raspunsuri
stiti cumva cum se numeste exact analiza pentru candidoza intestinala?
as vrea sa i-o fac si pe asta ca sa stau linistita, o tr sa i-o fac dupa ce termin cu antibioticul?
ANCA, mami deLUCIANA MARIA (18.09.2006)
poze
varsta noastra
Analiza se numeste coprocultura pentru candida. Ideal este sa-i faca si fungigrama (un fel de antibiograma-prin care sa se vada la ce tip de medicament este sensibila).