Carnea de vita - de ce e altfel in SUA?
Stie cineva ce fac americanii la carnea de vita de e asa de moale? O macereaza cumva? Mereu ma minunez cand ajung pe aici de cat de moale poate fi o friptura de 4-5 cm grosime, in timp ce in Romania e opinca.
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
eu m-am lecuit cu carnea de vita...nu mai cumpar decat muschiuletz, e scump dar pot sa-l manance si astia mici...
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
Ramona J spune:
Poate carnea e la fel, dar e vorba de modul de preparare? Nu stiu, eu chiar in seara asta am gatit carne de vita si a iesit foarte frageda.
Tu gatesti in casa si e tare carnea? Cum o prepari?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ligeea spune:
Depinde ce carne iei -eu cumpar de la tara de vitel cate o pulpa , e perfecta se fierbe si se prapara chiar si fara oala cu presiune , are si alt gust
In general cu cat e carnea mai rosie e ,,animalu mai atos .
Annie80 spune:
incercat pe propria oala ..la friptura de vita trebuie sos neaparat....fara sos se usuca si devine nemasticabila.
si poti pune cati-va stopi de zeama de lamaie!
inainte sa gatesc vita am vazut cum cineva gatea un muschi mare in tigaie pe aragaz, cu capac, si a iestit f moale si masticabila..
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
oanna3 spune:
eu fac pt copii fiarta si mereu stau cate 2 ore sa se inmoaie bine, dar ultima data am gasit de vitel (scria pe ea) si s-a fiert ceva mai repede
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita
mihaela_s spune:
Aceeasi intrebare mi-o pun si eu de cand am venit in Suedia(o luna). Dar nu numai referitor la carnea de vita ci si la carnea de porc, la gratare. In Ro puteam sa bat ceafa de porc si gratarele erau tot tari. Aici am cautat disperata un batator de carne, ca n-am adus din Ro asa ceva si n-am gasit in nici un magazin si ma tot intrebam cum fac astia gratarele. Am luat ceafa de porc feliata, felii destul de groase, eu in Ro o taiam mai subtire si am incercat acasa pe aragaz...a iesit nemaipomenit de frageda, asa fara sa o bat. Apoi am facut gratar si afara, pe gratar la jar si tot foarte frageda iese.
Iar carnea de vita...nu mai vorbesc. Am facut chiar ieri o tocanita care in Ro o fierbeam 2 ore, 2 ore jumate si tot mestecam mult carnea, era tare. Aici am fiert nici o ora carnea si e mult mai moale...
Chiar nu inteleg nici eu fenomenul...
Mihaela si fetele mele
Clover spune:
Le adapa cu apa cu balsam
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
monica-elizabet spune:
poate le fragezesc inainte de taiere
lasand gluma la o parte cred ca este vorba de alimentatie...
exact asa cum este puiul de tzara f atzos(dar este hranit cu boabe de porumb, grau, iarba verde, uruiala....deci cat mai natural, alearga pe campii...face muschi=atze in comparatie cu puiul cumparat de la magazin care este hranit cu tot felul de tampenii, este tinut inchis, le tine lumina non-stop deshisa sa doarma cat mai putin sa pape cat mai mult si sa se ingrashe repede, repejor...asta-i moale...da nu-i asa gustos...
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
principe spune:
quote:
Originally posted by Clover
Le adapa cu apa cu balsam
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
si balsamul are prezervative,E-uri...deci carnea de la americani nu este buna.
de ce este moale??
eu am vazut ca la carmangerie au un apartat( o presa cu multe ace )si,pulpa o baga sub aceasta presa si o impunge pe toate partile.
aceste ace au rolul de a rupe fibra musculara care,datorita colagenului existent in structura lui face ca(,) carnea sa se stringa si sa se intareasca la fierbere.
iar modul in care au fost facute sectiunile prin muschi au o mare importanta.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
ladyJ spune:
eu cred ca extem de importanta e provenienta carnii.Si se stie ca ,ccc carnea de vita din Argentina e cea mai buna.
Cele mai renumite Steck Hous-uri au doar carne din Argentina.
Poate in State se comercializeaza in mare parte doar aceasta carne.Nu stiu,dau cu presupusul.Fetele care locuiesc acolo ne-ar putea spune exact.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.