Carnea de vita - de ce e altfel in SUA?
Raspunsuri - Pagina 2
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by principequote:
Originally posted by Clover
Le adapa cu apa cu balsam
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
si balsamul are prezervative,E-uri...deci carnea de la americani nu este buna.
de ce este moale??
eu am vazut ca la carmangerie au un apartat( o presa cu multe ace )si,pulpa o baga sub aceasta presa si o impunge pe toate partile.
aceste ace au rolul de a rupe fibra musculara care,datorita colagenului existent in structura lui face ca(,) carnea sa se stringa si sa se intareasca la fierbere.
iar modul in care au fost facute sectiunile prin muschi au o mare importanta.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
S-ar putea sa ai dreptate. Carnea este taiata diferit de ce am vazut in Romania de exemplu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Adilushu1 spune:
Posibil sa fie prelucrata la vreun aparat. Desi imi aduc aminte caa am vazut candva in Florida la un supermarket carne de vita proaspata si mai "veche" - aveau de 7 zile, de 14 si parca si mai veche. Cea mai veche era mai scumpa.
In Romania am gasit intr-un singur loc la un supermarket carne de vita care pe gratar s-a facut bine, era moale, o puteau manca si copiii. In SUA nu mi s-a intamplat niciodata sa gasesc carne tare la gratar, nici de vita nici de porc.
Am luat in RO si carne din Brazilia sau Argentina, nu mai stiu, de la un hipermarket. Era mai moale dar tot nu era ca cea din SUA.
Multumesc de raspunsuri - desi recunosc ca nu prea m-am lamurit.
Oana_B spune:
Depinde pentru ce o cumperi bucata respectiva, la supermarket scrie pe ele ce sunt steak, rib, sirloin, round etc. in functie de partea corpului de unde provine stii cat e de moale.
Am mai nimerit si eu parti musculoase pe care am incercat sa le fac pe gratar si au iesit talpa, probabil ca fiecare parte are si modul ei de preparare...nu-s asa priceputa ca sa intru in detalii.
http://en.wikipedia.org/wiki/Beef
mai jos in link e o poza si sunt scrise denumirile partilor.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
principe spune:
Argentinienii sunt renumiti ptru carnea de vita,f posibil ca tu in usa sa fi mincat tot o bucata de cane provenita din Argentina,bineinteles ca are mare importanta si zona corpului de unde provine carnea,asa cum spunea si oana.
Iar despre carnea "veche" aceastea sunt specialitati ,este carne maturata (carnea proaspata)si fezandata(cea veche).cea din urma este mult mai frageda dar este restrins comercializata.
la carnea fezandata fibrele de elastina si colagen sunt distruse de procesele biochimice (putrezire) si acaesta face sa fie mult mai moale si mai usor digerabila.
fragezimea la carne este influentata de mai multe aspecte:
virsta animalului,modul de hranire ,starea de sanatate,modul de sacrificare ,timpul de maturare al carnii.mai nou s-a descoperit ca ar exista chiar o gena care determina fragezimea carnii.
cred ca vacile din ro ar trebui incrucisate cu cele din USA si Argentina...poate asa se rezolva problema
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Adilushu1 spune:
corect, si varsta animalului e importanta. Imi aduc aminte, mergeam pe la inceput de '90 la Costinesti, masa la cantina langa Ring. Aproape zilnic carne de vita, tare rau. De atunci a intrat in familia noastra expresia - am servit "inteleptul turmei" - probabil avea 100 de ani boul sau vaca aceea.
Multumesc de sugestii si linkuri - in w/e am sa discut direct cu niste crescatori de vite din US - sa vedem ei ce zic.
Adilushu1 spune:
Am discutat cu niste amici din Texas - crescatori adevarati de vite. Mi-au spus ca in principiu, carnea este trecuta prin niste aparate care ii sfarama tendoanele. Rar o macereaza, e un alt procedeu. Acum spuneau ca s-au boierit chiar si ei, nu mai proceseaza singuri carnea (nici de vita, nici vanatul) - ci o duc la un fel de macelarii speciale - aia le fac de toate: carnati, burgers, carne de friptura etc. Asa ca mi-au zis sa ma duc mai bine la macelarie sa intreb cum o fragezesc.
Anda Panda spune:
aici se lasa la fezandat, si cu cit o lasa mai mult cu atit ii creste pretul (evident..)
ce poti face insa, e sa iei de la un en-gros in vid si o lasi tu la frigi timp de 21 de zile (parca..). ce nu stiu este temperatura la care se lasa. daca vrei intreb pe cineva.
carnea din nord america nu are leg cu cea din ro, pentru ca e chestie de rasa, mod de hranire si virsta la care se taie - asa cum se zicea mai sus.
zi-mi daca vrei sa ma interesez de temperatura si ce ce tip de carne tb sa cumperi.
bafta !
POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE
Annie80 spune:
Anda Panda..eu ma ma supar daca imi spui!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
katik spune:
sotul a vorbit cu un americam care vrea sa faca aici la noi o ferma de vaci si l-a intrebat de chestia cu carnea. raspunsul a fost:RASA. la noi sunt rase mai "nashpa", ca la porc. adica grasime cit incape, carne putina.
de abia astept sa-si faca ferma sa vad si eu carne adevarata de vita, noua tare ne place dar nu prea stiu s-o gatesc
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi